Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Curtea de Argeș rămâne fără viceprimar până la iarnă

Publicat

in

A trecut aproape o jumătate de an de când Curtea de Argeș a rămas fără viceprimar. Pesedistul Stefan Dumitrache a trebuit să elibereze această funcție cu care abia se obișnuise după ce Prefectura Argeș, condusă atunci de liberalul Emanuel Soare, a atacat în contencios hotărârea Consiliului Local Curtea de Argeș prin care consilierul PSD a fost ales pentru acest post. La început de vară, instanța de fond a respins acțiunea Prefecturii si a decis că Stefan Dumitrache poate reveni in funcția de viceprimar. Cum decizia nu a fost definitiva, trebuia asteptat sa treaca termenul prin care Prefectura ar fi putut ataca cu recurs decizia instantei de fond. Cum acesta s-a prelungit datorita intarzierii comunicarii oficiale a deciziei, Curtea de Argeș a continuat fără viceprimar iar mulți au sperat că Prefectura nu va mai insista cu un recurs. Surpriza, insa! Cu doar o zi inainte de expirarea termenului legal, prefecta Emilia Mateescu a decis sa atace prin recurs decizia instantei de fond prin care Stefan Dumitrache ar fi putut reveni in biroul de viceprimar. În aceste condiții, orasul Curtea de Argeș va continua fără viceprimar cel puțin pană la sosirea iernii. Spunem asta pentru ca va trece ceva timp pana se va stabili un prim termen de judecată și, de asemenea, se vor mai solicita amanari pentru depunerea unor documente.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

ARGEȘ | Fetiță de 2 ani căzută de la etajul doi al unui bloc – S-A DESCHIS DOSAR PENAL

Publicat

in

De

Incident teribil în aceasta dimineață, pe strada 1 Mai din Mioveni, anunțat printr-un apel la 112. O fetiță de 2 ani a cazut în gol de la etajul II al unui bloc din Mioveni. Aceasta a suferit multiple traumatisme și este semiconștientă. Paramedicii SMURD au preluat o și o transportă de urgență la spital.

Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În dimineața zilei de 23 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că o fetiță de 2 ani, ar fi căzut de la etajul 2 al unui bloc din Mioveni. La fața locului s-a deplasat un echipaj medical, care a preluat-o pe minoră, politraumatizată și a transportat-o la Spitalul de Pediatrie. Polițiștii efectuează cercetări, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun, fiind întocmit dosar penal, conform art. 196 din Codul Penal.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Se rupe PNL? O parte din liberali sunt pregătiți să-l urmeze pe Orban. Ionel Dancă: ‘Nu putem să lăsăm țara unui guvern PNL care să stea la mila PSD’

Publicat

in

De

sursa foto:  Inquam Photos/Octav Ganea

Ionel Dancă spune că sunt mulți alți liberali care vor părăsi PNL alături de Ludovic Orban. Ei ar urma să înființeze o nouă formațiune politică. Orban a anunțat că va demisiona săptămâna viitoare din grupul parlamentar al PNL.

„PNL nu mai există dacă ne uităm la deciziile care se iau și la apropierea de PSD. Cea mai gravă este colaborarea cu PSD care se prefigurează, cu susținerea președintelui Iohannis”, a spus Ionel Dancă.

„Ludovic Orban, așa cum a anunțat și atunci când și-a depus demisia din poziția de președinte al Camerei Deputaților, spune ceea ce gândește și face ceea ce spune. Este o decizie argumentată foarte temeinic pentru că Partidul Național Liberal în momentul de față nu mai există din punctul de vedere al deciziilor statutare pe care ar trebui să le ia. Partidul Național liberală are o decizie a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD. Vedem în aceste zile o desfășurare de negocieri cu PSD, care încalcă decizia PNL, decizie statutară a partidului. Dar cel mai grav, trădează încrederea și votul românilor care ne-au învestit cu încrederea lor la alegerile parlamentare din 2020”, spune Ionel Dancă.

„Nu putem să lăsăm țara unui guvern PNL care să stea la mila PSD. Acești parlamentari care și-au exprimat susținerea pentru aceste obiective, cu siguranță o parte dintre ei își vor anunța susținerea pentru decizia lui Ludovic Orban. Vor susține această decizie și alți colegi parlamentari care înțeleg să respecte votul românilor din 2020”, consideră Dancă, informează realitatea.net

SHARE

COMENTEAZĂ

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend