Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Curtea de Argeş, buget cu probleme! „Specialiştii”confirmă: cheltuieli cu salarii mult mai mari, venituri slăbuţe ?

Publicat

in

– Chetuielile mult mai mari ca anul trecut, veniturile egale. De vina…. mărimea salariilor ?

Aşa cum scriam zilele trecute nici pana la aceasta data marii specialisti din primaria Curtea de Arges nu au fost in stare să prezinte proiectul de buget detaliat pe anul 2019, asta desi suntem in data de 15 aprilie. E pentru prima data in istoria orasului cand, pana la aceasta data, bugetul orasului nu a fost aprobat şi nici măcar publicat in mod transparent, pe siteul instituţiei. Este drept, dup ce am atras atentia asupra acestui aspect la mijlocul saptamanii trecute în ediţia online a ziarului, imediat a reactionat si Primăria şi a anunţat data dezbaterii publice a bugetului. Cum specialistii au uitat ca e o dezbatere publica, proiectul de buget trebuia afisat corect si in intregime, nu doar pe capitole sau ascuns in spatele unui anunt pe siteul primăriei. Asta in timp ce, in majoritatea oraselor si comunelor din Arges , bugetul a fost de ceva timp afişat public, in mod corect si transparent. Ca sa nu mai spunem ca, deja, in bună parte a oraselor sau comunelor din Argeş bugetul a fost deja dezbatut iar cetăţenii au participat pentru a expune propunerile. La Mioveni, de exemplu, bugetul a fost dezbatut in fiecare cartier, primarul preluand propunerile cetatenilor chiar de la fata locului. La Curtea de Arges…. ioc ! Abia finalizat zilele trecute, nici afisat corect şi nici macar promovat pentru dezbatere publica pe siteul primăriei. Nu cumva „specialiştii” plătiţi cu bani grei s-au încurcat iar în cifre ? Din ce am văzut noi din documentele obtinute din primărie, se pare că da. Asta pentru ca cifrele pentru care au semnat directorul economic si primarul Panţurescu arată că va fi un buget al crizei. De asemenea, cum ziarul nostru anticipa, cheltuielile uriaşe cu salarizarea personalului ar putea bloca, la final de an, activitatea administratie locale. Faţă de anul trecut, veniturile sunt cam aceleaşi dar, da, cheltuielile au crescut foarte mult, in special la capitolul salarizare. Nici lista investitiilor nu este prea generoasa, aproape o treime finnd aceleasi care apareau si anul trecut in buget aşa că vor fi mari probhleme. Rămânr, doar, ca dumneavoastra sa particpati activ la dezbaterea bugetului pentru a obţine, cel puţin, raspunsuri la doleanţele voastre, la problemele din cartierul sau strada unde locuiţi.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

Cristian Diaconescu: ‘Este dificil în acest moment de stabilit dacă vreun partid politic din România este capabil să coaguleze majoritatea fie la putere, fie în opoziție’

Publicat

in

De

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că un guvern condus de Nicolae Ciucă, ministru al Apărării în guvernele Orban şi Cîţu, poate fi o bună variantă atâta vreme cât poate asigura o majoritate parlamentară.

„Dacă nu-şi poate asigura o majoritate, nominalizarea nu-şi are rostul. Reamintesc, există decizia 85 a Curţii Constituţionale care spune foarte clar că în această nominalizare trebuie să existe spirit de loialitate constituţională. Adică să aplici norma de drept în aşa fel încât să produci efecte. Nominalizarea în sine nu are valoare atât timp cât nu are majoritate pe primul ministru, guvern şi programul de guvernare. Rămâne de văzut dacă se va întâmpla, altfel problema devine din ce în ce mai gravă”, a afirmat preşedintele PMP, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor.

El a spus în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că era de aşteptat ca guvernul propus de USR PLUS să cadă la votul din Parlament.

„Guvernul Cioloş a căzut în Parlament. Era de aşteptat. Practic s-au pierdut două săptămâni pentru un rezultat anticipat în Parlamentul României”, a susţinut Diaconescu.

În opinia liderului PMP, România se confruntă în prezent cu un paradox politic fără precedent.

„Este dificil în acest moment de stabilit dacă vreun partid politic din România este capabil să coaguleze majoritatea fie la putere, fie în opoziţie. Este un paradox politic aproape fără precedent. Această lipsă de disponibilitate, ca să fiu amabil, în ceea e priveşte asumarea este de-a dreptul jenant pentru o clasă politică ce ar trebui să aibă soluţii pentru orice situaţie de criză. În propunerile, ideile care se vehiculează public, este conţinut practic un singur mesaj: ‘nu suntem capabili şi nu dorim să preluăm administrarea României în acest moment’. Restul sunt teme de comunicare prin care se încearcă cosmetizarea a unei atitudini laşe care nu are absolut niciun fel de raţionalitate în condiţiile în care nimeni altcineva decât o clasă politică nu-şi poate asuma gestiunea situaţiei societăţii româneşti”, a mai spus Cristian Diaconescu.

În opinia sa, consecinţele crizei politice pot fi devastatoare în continuare, dincolo de aspectele care ţin de sănătate. În acest sens, el cataloghează această criză politică drept cea mai gravă problemă cu care ne confruntăm.

„Aş vrea să amintesc că un guvern de administrare nu poate adopta un buget. În egală măsură, un guvern de administrare nu poate da un mandat miniştrilor să intre în proiectele de prefinanţare prin PNRR. Din acest punct de vedere, nu numai că riscăm să pierdem proprii bani, dar riscăm în egală măsură să compromitem finanţările din fondurile europene. Este inadmisibil, dacă ar fi să privim doar spre aceste zone”, a mai spus liderul PMP, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Bazinul de înot de la Curtea de Argeș s-a ÎNCHIS – VEZI MOTIVUL și ÎN CE AN SE VA REDESCHIDE – DAN PETRESCU ACUZĂ

Publicat

in

De

Sunt iar probleme mari la bazinul de înot din Curtea de Argeș, motiv pentru care de aproape o săptămână acesta a fost închis și va mai sta nefuncțional cel putin o lună de zile. Potrivit directorului SPGC, firma subordonată primăriei care administreaza bazinul de înot, bazinul este nefunctional deoarece s-a stricat o importanta piesa care asigura climatizarea.

” E vorba de o piesa importanta care asigura functionarea in parametri normali. Fara aceasta nu putem deschide bazinul. Am facut solicitare la firma care se ocupa si ni s-au dat asigurări că vom primi aceasta piesa in jurul datei de 5 noiembrie. Apoi, dupa ce o primim, aceasta ar trebui si montata in locul celei defecte dar ca data nu va pot spune cand va fi asta pentru ca depindem de acea firma, intreaga instalatie a bazinului fiind in garantie”, ne-a declarat Ioan Ghiță. Acesta spune ca este posibil ca in acest an bazinul sa nu mai fie deschis, date fiind si restrictiile care ar putea fi anunțate ca urmare a evoluției pandemiei de Covid-19. “Sincer, nu stiu, nu garantez daca anul acesta vom putea redeschide bazinul”, a spus Ioan Ghiță.

Suprinzator, sau nu, majoritatea conilierilor locali nu aveau habar ca, de mai bine de o săptămână, bazinul este inchis publicului. Singurul care stia de probleme a fost Dan Petrescu. ” E a nu stiu cata oara cand bazinul se inchide din motive tehnice, deși e in garantie… Păi să cheme dom` primar pe domnul Jubleanu și Drăghici, cei care s-au ocupat de acest bazin care putea fi facut cu banii de la Guvern așa cum au facut alti primari. Uite, cel de la Mioveni e modelul standard facut de Guvern si nu a avut problemele ăstuia al nostru care a tocat atatia bani ca așa au vrut unii mofturosi. Ăla de la Mioveni funcționează non stop, al nostru stă mai mult inchis”, a declarat consilierul Dan Petrescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend