Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Curtea de Argeş, buget cu probleme! „Specialiştii”confirmă: cheltuieli cu salarii mult mai mari, venituri slăbuţe ?

Publicat

in

– Chetuielile mult mai mari ca anul trecut, veniturile egale. De vina…. mărimea salariilor ?

Aşa cum scriam zilele trecute nici pana la aceasta data marii specialisti din primaria Curtea de Arges nu au fost in stare să prezinte proiectul de buget detaliat pe anul 2019, asta desi suntem in data de 15 aprilie. E pentru prima data in istoria orasului cand, pana la aceasta data, bugetul orasului nu a fost aprobat şi nici măcar publicat in mod transparent, pe siteul instituţiei. Este drept, dup ce am atras atentia asupra acestui aspect la mijlocul saptamanii trecute în ediţia online a ziarului, imediat a reactionat si Primăria şi a anunţat data dezbaterii publice a bugetului. Cum specialistii au uitat ca e o dezbatere publica, proiectul de buget trebuia afisat corect si in intregime, nu doar pe capitole sau ascuns in spatele unui anunt pe siteul primăriei. Asta in timp ce, in majoritatea oraselor si comunelor din Arges , bugetul a fost de ceva timp afişat public, in mod corect si transparent. Ca sa nu mai spunem ca, deja, in bună parte a oraselor sau comunelor din Argeş bugetul a fost deja dezbatut iar cetăţenii au participat pentru a expune propunerile. La Mioveni, de exemplu, bugetul a fost dezbatut in fiecare cartier, primarul preluand propunerile cetatenilor chiar de la fata locului. La Curtea de Arges…. ioc ! Abia finalizat zilele trecute, nici afisat corect şi nici macar promovat pentru dezbatere publica pe siteul primăriei. Nu cumva „specialiştii” plătiţi cu bani grei s-au încurcat iar în cifre ? Din ce am văzut noi din documentele obtinute din primărie, se pare că da. Asta pentru ca cifrele pentru care au semnat directorul economic si primarul Panţurescu arată că va fi un buget al crizei. De asemenea, cum ziarul nostru anticipa, cheltuielile uriaşe cu salarizarea personalului ar putea bloca, la final de an, activitatea administratie locale. Faţă de anul trecut, veniturile sunt cam aceleaşi dar, da, cheltuielile au crescut foarte mult, in special la capitolul salarizare. Nici lista investitiilor nu este prea generoasa, aproape o treime finnd aceleasi care apareau si anul trecut in buget aşa că vor fi mari probhleme. Rămânr, doar, ca dumneavoastra sa particpati activ la dezbaterea bugetului pentru a obţine, cel puţin, raspunsuri la doleanţele voastre, la problemele din cartierul sau strada unde locuiţi.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban reacționează după protestul din Piața Victoriei: Purtarea măștii este principala armă împotriva coronavirusului. Chiar n-am înțeles de ce au protestat

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Traian Băsescu, despre protestul impotriva legii carantinării: . Avem toate instrumentele necesare pentru a trata această pandemie sau epidemie la nivel local

Publicat

in

De

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a  explicat totul despre legea carantinării, după ce mii de oameni au ieșit în stradă în aceasă seară. 

„România a falsificat situația pe care o avea, este evident  că nicidecum nu era pe sfârșit de pandemie sau nu atinsese vârful pandemiei când s-au relaxat măsurile. Rezultatele falsificării și al numărului mic de teste care s-au făcut, se văd acum”, a declarat Traian Băsescu, în direct la România TV.

Întrebat dacă avem nevoie de o lege a carantinării, Traian Băsescu a răspuns că nu crede și a venit cu explicații clare și cu dovezi despre tot ce înseamnă carantină și izolare, dar și ce presupune pandemie pentru România.

„Eu cred că nu este necesară nicio lege. Avem toate instrumentele necesare pentru a trata această pandemie sau epidemie la nivel local. Vreau să vă explic puțin despre ce e vorba. În primul rând, această pandemie este gestionată de cea mai reputată organizație dpdv. al sănătății, de OMS, care este structură a  organizației Națiunilor Unite”, a completat el

„OMS-ul are o Constituție, nu regulament, în care, chiar în prima pagină spune că părțile contractate sunt de acord cu prezenta Constituție sau nu. Dacă nu sunt de acord, nu au ce căuta în OMS. Deci orice stat care vrea să fie membru al OMS, trebuie să fie de acord cu această Constituție. Deci OMS nu este orice societate, este autoritate la nivel internațional. Această instituție a scris și a aprobat prin ratificarea de către statele membre ceea ce se numește „Regulamentul Internațional de Sănătate””, a mai spus fostul președinte.

Fostul președinte a arătat Regulamentul și lista cu cele 168 de state care au ratificat actul.

„Am îngroșat România. Acest Regulament a fost înregistrat conform Cartei ONU, art. 102, la secretarul general al Organizației Națiunilor Unite. El nu este un regulement de scară de bloc! Este un tratat inter-guvernamental, semnat de 168 de state, în anul 2007, un act care a dobândit putere asupra întregului glob pământesc. Obiectivul lui este să creeze un sistem unic la nivel global, de luptă împotriva pandemiilor, a îmbolnăvirilor și a transmiterii bolilor dintr-o țară în alta”, a mai spus el.

„Mă chinui de două zile să aflu cine a semnat în numele României. Nu am un rezultat cert, dar foarte probabil, domnul dr. Victor Ștefan Olsavszky, care era reprezentantul OMS al României în anul 2005. Dânsul a deținut această funcție din anul 1997 – 2016, iar acum este reprezentantul OMS pentru Bosnia și Herțegovina”, a adăugat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend