Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cursuri de limba română online pentru copiii români din diaspora

Publicat

in

În cadrul Proiectului Internațional ȘCOALA DE LIMBA ROMÂNĂ DACIA – Educația Online, Asociația Interculturală Dacia anunță înscrieri pentru formarea a noi clase, în cadrul cărora, copiii români din diaspora pot studia online limba română, geografia și istoria României, de la nivelul începător până la nivel avansat, în scopul obținerii certificatului de recunoaștere lingvistică, necesar în cazul în care se dorește înscrierea la o Universitate din România.Cursurile au continuitate și sunt predate de cadre didactice calificate, cu experiență și certificare pentru predarea cursurilor de limba română în sistemul online și sunt structurate într-un format de două ore pe săptămână, cu fiecare grupă, în baza unei programe bine stabilite.

Orele de limba română se desfășoară pe platforma Zoom, pe parcursul unui întreg an școlar, pe grupe de vârstă în funcție de nivelul de cunoaștere al limbii române și sunt predate după manuale de limba română avizate de către Ministerul Educației din România. Pe lângă aceste cursuri, se organizează și ateliere de istorie, geografie și dezvoltare personală.

.

La terminarea cursului, fiecare participant va primi o diplomă de absolvire din partea Asociației Interculturale Dacia și Editurii Esențial Media, cu care a fost încheiat un parteneriat pentru acest an școlar.

După absolvirea cursurilor, elevii cu vârste de peste 14 ani, au posibilitatea de a participa la examenul de atestare a cunoștințelor de limba română, în vederea obținerii certificatelor de competență lingvistică, necesar înscrierii la orice facultate din România.

.

Părinții români, indiferent de orașul și țara în care locuiesc, își pot înscrie copiii cu vârste între 6 și 20 de ani, completând formularul de înscriere online, dar se mai pot înscrie sunând la numărul de telefon +306934878916 sau scriind un mesaj la asociatia_dacia@yahoo.com.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Serena Williams, eliminată în primul tur de la Wimbledon 2022 / Luptă de trei ore și 11 minute cu Harmony Tan

Publicat

in

De

​Indiferent de vârstă (aproape 41 de ani) și de locul ocupat în clasamentul mondial (1204 WTA), Serena Williams rămâne o legendă a tenisului. Campioană de șapte ori la Wimbledon, americanca a fost eliminată în primul tur competiției de la All England Club, după ce a luptat timp de trei ore și 11 minute cu Harmony Tan (115 WTA).

Serena WilliamsFoto: Profimedia

Aflată la primul meci de simplu după o pauză de un an, Serena a părut capabilă să se impună în fața franțuzoaicei, a servit pentru câștigarea partidei la scorul de 5-4 în setul decisiv, a salvat o minge de meci în al 12-lea game și a condus cu 4-0 în super-tiebreak, dar a pierdut cinci puncte la rând și Tan a fost mai concentrată în ultimele momente ale confruntării de pe Terenul Central: 7-5, 1-6, 7-6(10-7).

În runda următoare de la Wimbledon, Harmony Tan o va întâlni pe iberica Sara Sorribes Tormo (45 WTA, favorită 32).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rumania y otros cuatro países quieren retrasar 5 años el fin del motor de combustión en la UE

Publicat

in

De

Un grupo de cinco países, impulsado por Italia, propone aplazar cinco años, hasta 2040, el fin de la venta de automóviles con motor de combustión interna en la Unión Europea (UE), de acuerdo con un documento al que AFP tuvo acceso.

Como parte de su ambicioso plan climático, la Comisión Europea había propuesto en 2021 reducir a cero las emisiones de CO2 de los automóviles nuevos en la UE a partir de 2035, lo que representaría de hecho el fin de las ventas de vehículos a gasolina o diésel en favor de motores 100% eléctricos. El Parlamento Europeo respaldó este objetivo para 2035 a principios de junio, y los estados miembros buscarán negociar una posición común en una reunión de ministros europeos de medio ambiente prevista para el martes en Luxemburgo.

Sin embargo una propuesta firmada por Italia, Bulgaria, Portugal, Rumanía y Eslovaquia aboga por un aplazamiento del calendario para evitar „costes desproporcionados e innecesarios tanto para el sector del automóvil como para los consumidores”. El texto, que será presentado este viernes a los embajadores de los países miembros del bloque, propone imponer una reducción del 90% de las emisiones para las ventas de nuevos coches individuales en 2035, antes de alcanzar emisión cero en 2040.

„Conseguir una movilidad con cero emisiones requerirá superar obstáculos: aumentar la infraestructura de carga, desarrollar la producción de baterías, mejorar las tecnologías actuales de forma rentable, introducir incentivos para los consumidores”, enumera el documento. Señala también que llevará tiempo para que el ecosistema industrial, con su densa red de subcontratistas y pymes, se adapte a los nuevos componentes y tecnologías. La oenegé Transport & Environment dijo a la AFP que teme una disminución de las ambiciones y pidió a Francia, que ocupa la presidencia rotativa de la UE hasta finales de junio, que mantenga la fecha de 2035.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend