Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

CURIOZITĂŢI LEGISLATIVE – Știai că legea te împiedică să dai bacșiș taximetriștilor ? 

Publicat

in

Una dintre obligațiile pe care le au persoanele care apelează la serviciile de taximetrie este să plătească suma exactă de pe bonul fiscal, fără să dea nici măcar un ban în plus. Principalele obligații pe care le au clienții taximetriștilor sunt reglementate de Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. Așa cum sunt formulate prevederile actului normativ, una dintre obligații face referire, în mod indirect, la acordarea unei sume mai mari decât contravaloarea efectivă a unei curse cu taxiul. Mai pe românește, vorbim de bacșiș. Mai exact, legea impune clientului „să nu plătească serviciile pe care le-a realizat taximetristul decât în limita sumei totale prevăzute în bonul client”. Cu alte cuvinte, persoanele care merg cu taxiul sunt împiedicate, cel puțin din punct de vedere teoretic, să dea bacșiș taximetriștilor. Cu toate acestea, Legea taximetriei nu stabilește niciun fel de sancțiune legală pentru persoanele pe care autoritățile s-ar întâmpla să le surprindă dând bacșiș. În afară de obligația de a achita strict contravaloarea cursei, clienții taximetriștilor mai trebuie, printre altele:
să achite contravaloarea cursei efectuate;
să ceară, să preia și să păstreze bonul client la coborârea din taxi;
să nu provoace sau să nu dezvolte stări conflictuale cu taximetristul în timpul cursei;
să ajute taximetristul dacă este agresat sau accidentat în timpul cursei și să anunțe imediat poliţia;
să ocupe scaunul de lângă taximetrist doar dacă poartă centura de siguranță.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Nicușor Dan, atac dur la Gabriela Firea: E inutil ce face

Publicat

in

De

Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL, USR şi PLUS la Primăria Capitalei  susţine că programul demarat de Gabriela Firea pentru testarea bucureştenilor e doar un exerciţiu de PR. 

În interiorul acordat pentru Adevarul, Nicușor Dan a vorbit despre programul demarat de Gabriela Firea pentru testarea bucureștenilor.

,,Pe 15 mai am făcut şi un bilanţ al ei. Avea două lucruri să facă: să-şi echipeze spitalele, ceea ce nu a făcut. Apoi să-şi protejeze personalul din subordine (asistenţii sociali, vatmanii, şoferii de pe STB). Să fac o glumă legată de protecţia angajaţilor din subordine, a protejat Poliţia Locală.  În paralel a demarat un program de testare pentru bucureşteni.

V-aţi înscris? Nu. A încercat să pară că face ceva, ca la Revoluţie. E inutil ce face Firea. Un lucru util pe care putea să-l facă era să-şi testeze angajaţii, dar nu a făcut asta. Sunt două teste: unul pe anticorpi, care ar fi corect. Însă testele dau erori mari. Testul ăsta se suprapune cu ce vrea să facă ministerul cu teste mai bune. La începutul lunii martie, sondajele arătau o diferenţă mică între dvs şi Firea.

După trei luni în care Firea a punctat la capitolul imagine, dar dvs nu aţi fost atât de rezent, nu s-a produs un decalaj?  Au fost multe sondaje, cu rezultate apropiate unele de altele. Un singur sondaj dintre ele a pus întrebarea candidatul dreptei versus Firea. Erau cam 60% la 40% procentele. În condiţiile de candidat unic al dreptei, cred că am prima şansă. Această expunere pare să îi fie adus câteva procente Gabrielei Firea. O să vedem ce spun sondajele pe care le facem începând cu zilele acestea.

Vă consideraţi acum favorit pentru Primăria Capitalei?  Nu vreau să dau pronosticuri. Eu cred că lumea nu a uitat ce a făcut Firea alături de PSD.: OUG 13, 10 august etc. 

Pandemia v-a diminuat şansele pentru a fi primar sau nu vă afectează? E un fenomen sociologic descoperit de zeci de ani care spune că în momente de criză lumea se apropie de autoritate. Cred că expunerea i-a dat un avantaj relativ. Eu mă aştept să nu sară de 40%.

  Sunteţi sigur că veţi rămâne candidatul PNL pentru Primăria Capitalei? Bineînţeles.  Unii dintre liberali v-au criticat absenţa şi i-au spus preşedintelui că mai bine ar avea un candidat propriu.  E important că cele patru partide de opoziţie din Bucureşti au avut inteligenţa de a susţine un candidat unic. ”, a declarat Nicușor Dan pentru Adevarul

Citește și:

Lovitură grea pentru Nelu Tătaru! Sub tutela ministrului Sănătății se fac numiri de persoane cu grave probleme de integritate și acuzate de șantaj

EXCLUSIV Adiere de PSD în echipa Barna! ‘Scheletul’ unuia dintre liderii USR

EXCLUSIV LIDL și Kaufland desființează obligațiile impuse de Nelu Tătaru! MAI contrazice Ministerul Sănătății! Termoscanarea este o recomandare, nu o obligație

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Tudorel Toader îi toarnă pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă: În acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern

Publicat

in

De

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a făcut o serie de dezvăluiri incendiare despre Liviu Dragnea, fost lider PSD, Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, și Viorica Dăncilă, fost prim-ministru.

Într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu, Tudorel Toader a aruncat în aer scena politică, dezvăluind că Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă au făcut presiuni uriașe asupra sa, pentru moficarea Codului Penal, prin Ordonanță de Urgență, astfel încât să fie redus termenul de prescripţie a răspunderii penale.

De asemenea, Toader susţine că liderii PSD şi ALDE i-au cerut „amnistie şi graţiere”, tot prin OUG.

Mi s-a cerut insistent, de foarte multe ori, odată am avut o întrevedere de patru ore şi jumătate la vârful vârfului, eram patru din ţara asta, era şi doamna prim-ministru (Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Viorica Dăncilă – n.red.). Mi se cerea să promovez ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului Penal/Procedură penala, cu ce rămăsese de la CCR. (…)

Patru ore am discutat. Argumentul meu a fost: care este urgenţa ca să modifici Codul Penal prin procedură de urgenţă, să reduci termenul de prescripţie a răspunderii penale? Aţi început în Parlament, finalizaţi în Parlament, nu la Guvern. Sigur, eu ştiam că în acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern, dar ea era inevitabilă”, a afirmat Toader.

Vezi și Eduard Hellvig, ‘înlocuit’! Mutarea care l-a dat de gol pe Klaus Iohannis

Declarația pe propria răspundere nu mai este necesară! Iată, însă, pentru ce puteți primi amenzi

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend