Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Curată coincidență! Guvernul dă bani de la stat pentru presă, în campania pentru locale și parlamentare

Avatar

Publicat

in

Secretariatul General al Guvernului a anunțat prelungirea programului bani de la stat pentru presă, în scopul informării populației privind epidemia de coronavirus.

Campaniile de informare se efectuează pe o perioadă de 180 de zile, de la data încheierii contractului, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020.

Ca o curată coicidență, această perioadă se va intersecta cu campania pentru alegerile locale, precum și cu cea pentru alegerile parlamentare.

Secretariatul General al Guvernului și Autoritatea pentru Digitalizarea României anunță redeschiderea platformei media.gov.ro, în care furnizorii de servicii media se pot înregistra pentru a participa la campania de informare publică a Guvernului în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19, până la data de 31 octombrie 2020.

Din luna mai a.c., Guvernul difuzează contra cost, conform OUG nr. 63/2020, prin intermediul serviciilor de programe de televiziune şi radiodifuziune, al ziarelor tipărite, revistelor, publicaţiilor periodice, al furnizorilor de servicii media online şi furnizorilor de publicitate prin mijloace de publicitate amplasate în localităţi, înregistrate în România, campanii de informare publică privind măsurile de prevenire şi limitare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

Redeschiderea platformei pentru participarea în campania de informare publică a fost stabilită de dispozițiile Legii nr. 164/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 63/2020 pentru organizarea şi desfăşurarea unor campanii de informare publică în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19 și de Legea nr. 165 din 4 august 2020 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 86/2020 privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 63/2020.

Totodată, se vor derula şi campanii de informare publică privind modul de reluare a activităţilor economice şi sociale şi de promovare a produselor şi serviciilor româneşti. Campaniile de informare se desfășoară pe o perioadă de 180 de zile de la data încheierii contractelor de prestări servicii, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020 (perioada și termenul au fost prelungite de Legea nr. 164/2020).

Campaniile de informare vor conţine şi materiale noncomerciale pentru promovarea următoarelor industrii româneşti: turism, industria IT, agricultură şi zootehnie, industria auto, care vor fi difuzate în limba română şi, în mediul online, în limbi de circulaţie internaţională precum engleză, franceză şi germană.

De asemenea, pentru materialele care urmează să fie difuzate în cadrul campaniilor naţionale, va fi finanțată traducerea şi adaptarea materialelor care vor fi difuzate în cadrul campaniilor de informare publică în limbile minorităţilor naţionale.

În conformitate cu prevederile legale sus-menționate, prin care s-a stabilit un nou termen de depunere, furnizorii de servicii media care doresc să participe la campania de informare publică a Guvernului trebuie să completeze o cerere de participare însoțită de o declarație pe propria răspundere privind respectarea condițiilor de eligibilitate, conform prevederilor art. 2 din OUG nr. 63/2020, precum și includerea datelor conform art.4 din OUG nr. 63/2020 (modificări intervenite prin Legea nr. 164/2020), care vor fi încărcate în platforma web de desfășurare a campaniei, media.gov.ro, gestionată de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Termenul-limită pentru înregistrarea cererilor în platforma media.gov.ro și transmiterea solicitărilor către Secretariatul General al Guvernului este 31 octombrie 2020. Contractele de prestări servicii în cadrul campaniei se încheie între Secretariatul General al Guvernului și prestatorii de servicii, în limita sumelor prevăzute în buget cu această destinație. La sfârşitul fiecărei luni calendaristice, în baza datelor comunicate de solicitanţi, Secretariatul General al Guvernului va publica pe pagina de internet raportul generat prin aplicaţia web gestionată de Autoritatea pentru Digitalizarea României cu cererile validate, sumele alocate fiecărui participant la campanie, condiţiile contractuale de derulare a campaniei.

Conform modificărilor OUG nr. 63/2020 adoptate prin Legea nr. 164/2020, bugetul total alocat campaniilor de informare publică este de maximum 200.000.000 lei, exclusiv TVA, pe toată durata acestora, iar sumele se asigură prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Referitor la situația furnizorilor de servicii media care sunt în prezent titulari ai unor contracte de prestări servicii, în vigoare până la 31 octombrie 2020, se vor încheia acte adiționale la solicitarea prestatorilor, în vederea alinierii conținutului clauzelor acestor contracte la prevederile Legii nr.164/2020, respectiv la prevederile Legii nr.165/2020, de la momentul intrării în vigoare a acestor legi, 7 august 2020. Aceste acte adiționale vor cuprinde clauze prin care se va prelungi durata contractelor, recalcularea sumelor, aplicarea prevederilor art.2 alin.(1) lit.f din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 63/2020 astfel cum a fost modificată prin Legea nr.164/2020, precum și alte clauze în conformitate cu prevederile legale. (pdf.)”, informează sgg.gov.ro.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

CCR a respins sesizarea lui Robert Cazanciuc privind conflictul juridic între Senat și ICCJ în cazul dosarului deschis pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu

Avatar

Publicat

in

De

Curtea Constituţională a respins, cu majoritate de voturi, cererea formulată de Preşedintele Senatului şi a constatat că nu există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament – Senatul României.Robert Cazanciuc a sesizat Curtea Constituţională, după ce Parchetul General i-a deschis lui Călin Popescu-Tăriceanu, fostul președinte al Senatului, un dosar penal de abuz în serviciu.

„Curtea Constituţională a respins, cu majoritate de voturi, cererea formulată de Preşedintele Senatului şi a constatat că nu există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament – Senatul României, pe de o parte şi Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, pe de altă parte. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedintelui Senatului şi Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică”, arată un anunţ de presă al CCR.

Judecătorii CCR au amânat în mai multe rânduri pronunţarea asupra acestui conflict.

Părţile implicate în conflict şi-au exprimat punctele de vedere într-un plen al CCR care a avut loc pe 8 iulie.

Astfel, reprezentantul Senatului a argumentat că există un astfel de conflict deoarece s-a produs o confuzie între rolul preşedintelui Senatului şi al Biroului permanent, în sensul în care nu şeful Senatului decide asupra sesizărilor formulate de justiţie, ci procedura prevede o aprobare în Biroul permanent al forului legislativ.

De cealaltă parte, reprezentantul PÎCCJ a susţinut că Parlamentul şi-a exercitat abuziv şi discreţionar rolul în raport cu alte instituţii ale statului.

Pe 29 mai, preşedintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc a sesizat CCR privind un conflict juridic între Parlament şi PÎCCJ, din cauza ingerinţei directe a unei structuri a Ministerului Public în activitatea Legislativului, în contextul urmăririi penale declanşate împotriva fostului preşedinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu. El este acuzat de abuz în serviciu pentru că nu a supus aprobării plenului vacantarea mandatului de senator al social-democratului Cristian Marciu, declarat incompatibil de ICCJ pentru că în 2010 a fost simultan consilier judeţean şi acţionar al unei firme de construcţii.

Cristian Marciu a fost declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în martie 2015, prin decizie definitivă.

Instanţa a stabilit că senatorul a fost în stare de incompatibilitate începând din 2010, când a ocupat funcţia de consilier judeţean şi vicepreşedinte al CJ Giurgiu şi calitatea de acţionar al unei firme de construcţii, SC Profi Crim Construct, fiind înregistrat şi ca PFA.

În martie 2017, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut Senatului să vacanteze mandatul lui Marciu (PSD) din cauza incompatibilităţii.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, în luna ianuarie a acestui an, că i s-a adus la cunoştinţă că este suspect într-un dosar de abuz în funcţie, în legătură cu mandatul unui senator care se afla în incompatibilitate, informează news.ro

Citește și:

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ciolacu: ‘Am venit, împreună cu colegii mei, cu cea mai bună listă de candidați în fața românilor. Sunt mândru de toți’

Avatar

Publicat

in

De

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că ”Sunt mândru de toți reprezentanții Partidului Social Democrat de pe toate listele din România. De departe avem cele mai bune soluții în fiecare domeniu”.

„Am venit, împreună cu colegii mei, cu cea mai bună listă de candidaţi în faţa românilor, cei mai buni specialişti şi cei mai capabili de a reîntoarce România pe drumul corect (…) Provocarea principală a României, mai ales după ultimele raportări, rămâne în continuare sănătatea; sănătatea este cheia atâta a educaţiei, cât şi a locurilor de muncă (…) Partidul Social Democrat, da, a venit în Parlament cu foarte mulţi reprezentanţi ai domeniului medical, în schimb sunt prea puţini în acest moment cei care pot scoate România din această criză sanitară.

Repet, sănătatea oamenilor nu poate nimeni să o dea înapoi. Dacă vom avea timp să redresăm economia, să plătim împrumuturile aberante făcute de actuala guvernare, sănătatea, în schimb, nu o vom putea redresa decât în timp real. Sunt mândru de toţi reprezentanţii Partidului Social Democrat de pe toate listele din România. De departe avem cele mai bune soluţii în fiecare domeniu”, a declarat Marcel Ciolacu.

În context, acesta a subliniat că lista PSD Buzău pentru alegerile parlamentare conţine numele unor specialişti consacraţi din mai multe domenii de activitate.

„Astăzi la Buzău am venit cu o listă în care regăsim pe Andi Cristea, fost europarlamentar, specialist în relaţii internaţionale şi în fonduri europene, am venit şi cu managerul Spitalului Judeţean, care ştie în timp real ceea ce se întâmplă, am venit şi cu domnul Ţepeluş Laurenţiu, directorul adjunct al celui mai important colegiu din Buzău şi unul dintre cele mai importante colegii din România, fiindcă următoarea provocare după sănătate va fi educaţia, am venit cu senatorul Lucian Romaşcanu, deja la al doilea mandat, cu doamna profesor Zbârnea Liliana şi dânsa la al doilea mandat, am venit cu o listă de buzoieni pentru buzoieni, cu oameni care până acum au făcut echipă atât cu primarul municipiului Buzău, domnul Constantin Toma, cât şi cu preşedintele Consiliului Judeţean.

Vreau să vă reamintesc că împreună cu primarul municipiului, cu preşedintele Consiliului Judeţean şi cu echipa de parlamentari am adus în ultimii ani peste două miliarde în judeţul Buzău, ritmul de dezvoltare atât al judeţului, cât şi al municipiului este unul clar, nu trebuie să facem sondaje de opinie, e suficient să mergem pe stradă şi lumea ne spune că direcţia în care se îndreaptă în acest moment atât judeţul, cât şi municipiul este direcţia corectă”, a mai spus Marcel Ciolacu, conform agerpres.ro.

Citește și:

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend