Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cuplurile interesate de Fertilizare In Vitro vor primi un mare ajutor! De unde vine acesta

Avatar

Publicat

in

Dr.Ayset Jane Ozcan, din Turcia, va acorda, începând cu 1 septembrie, consultații gratuite cuplurilor de români interesate de Fertilitate In Vitro. Doctora va oferi consultații gratuite la oficiul din Constanța

Articolul Cuplurile interesate de Fertilizare In Vitro vor primi un mare ajutor! De unde vine acesta apare prima dată în Bugetul.ro.


Cuplurile interesate de Fertilizare In Vitro vor primi un mare ajutor! De unde vine acesta

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Raluca Turcan SE LAUDĂ că a rezolvat CRIZA din Valea Jiului: Acordul semnat cu reprezentanții minerilor, respectat

Avatar

Publicat

in

De

Au fost întreprinse toate demersurile pentru ca acordul semnat cu reprezentanții minerilor să fie respectat, iar în 25 februarie oamenii să își găsească în cont banii de salarii, anunță ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunță MEDIAFAX.

„Toate procedurile premergătoare realizării plăților restante către cei peste 4 000 de mineri angajați ai Complexului Energetic Hunedoara au fost deja parcurse până în acest moment, astfel încât zilele viitoare oamenii să aibă banii virați în conturi, așa cum am stabilit cu reprezentanții sindicali”, transmite Raluca Turcan.

Ea precizează că au fost parcurse trei etape importante pentru a se ajunge la o soluție care să asigure plata salariilor și beneficiilor restante, respectiv modificările legislative care să permită utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale care să permită practic plata salariilor pentru angajații CEH S.A.. Prin modificarea normelor metodologice ale aceleiași legi, s-a asigurat suma necesară pentru plata creanțelor salariale de către CEH S.A., discuții cu reprezentanții minerilor un calendar al plăților care să permită asigurarea, financiar, atât plata salariilor restante, cât și a celorlalte beneficii precum tichetele de masă și costurile cu transportul la și de la locul de muncă, precum și virarea în conturile indicate în borderourile transmise de CEH Hunedoara sumele aferente creanțelor salariale pentru luna ianuarie 2021.

Citește și: Sorin Cîmpeanu răstoarnă ceea ce se știa: Elevii le pot oferi flori și mărțișoare profesoarelor!

„Suma totală virată a fost de 9 milioane lei, pentru 4.010 beneficiari, mineri, iar aceste plăți s-au făcut cu două zile în avans față de calendarul agreat cu reprezentanții sindicatelor minerilor. Astăzi (miercuri – n.r.), am adoptat prin Hotărâre de Guvern acordarea unor ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor minerilor din Valea Jiului, prin care vor fi acoperite tichetele de masă și transportul, sume restante din ultimele 10 luni. Plățile se derulează prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecții Sociale, prin agenția județeană Hunedoara și sunt în sumă totală de 11 milioane lei. Prin urmare, au fost întreprinse toate demersurile pentru ca acordul semnat cu reprezentanții minerilor să fie respectat, iar în 25 februarie oamenii să își găsească în cont banii de salarii, urmând ca în 26 februarie să poată fi virate sumele reprezentând restanțele pentru transport și tichete de masă. Îmi doresc ca efortul pe care l-am făcut împreună cu Ministerul Energiei, cu reprezentanții minerilor, cu colegii din Guvern să însemne nu doar finalul unui conflict de muncă, ci și un impuls pentru accelerarea procesului de reorganizare a CEH S.A. care să permită o redresare pe termen lung a activităților din zonă”, conchide ministrul Muncii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cristian Popescu Piedone, despre Nicușor Dan și noul PUG: ‘E mai interesant pentru un primar să aibă în pixului lui puterea ca toți să vină la mila domniei sale

Avatar

Publicat

in

De

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, denunță intenția primarului Capitalei, Nicușor Dan, de a elimina PUZ-urile și a face un singur PUG. De cealaltă parte Nicușor Dan spune că nu va ceda presiunilor.

„Nu este o dezvoltare cu orice preț. Eu sunt primar de trei luni de zile în acest sector și am moștenit acest PUZ. Spațiul verde este unui imaginar raportat de domnul primar Nicușor Dan. Nimic nu-l împiedică pe actualul primar să propună o documentație de urbanism de rang superior: adică un PUG, care să corecteze neregulile observate de domnia sa. Aici revin și pot să spun o răutate: e mai interesant pentru un primar general să aibă în pixului lui (n.r.: puterea) ca toți să vină la mila domniei sale. (…) Spunea domnul primar de fondul forestier din Sectorul 5: este un teren al MApN înscris în cartea funciară cu mențiunea Curți construcții, fiind în realitate cea mai mare sursă de poluare de ambrozie la nivelul Bucureștiului. Cele 103 hectare plus aproximativ 100 de hectare sunt o sursă de alergie la nivelul populației. Este considerată fond forestier, când nici măcar un copac nu se găsește pe acest teren. (…)

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: ‘Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural’

Domnia sa se contrazice fără să studieze aceste date. (…) Nu poți să-ți impune o viziune fără să dezbați. Și noi am fost aleși în calitate de primari. Nu am avut niciodată o discuție cu Nicușor Dan: și nu doar eu, ci și restul primarilor. Nu suntem nebuni! Eu vreau de exemplu să-mi protejez banii care-mi vin din investiții private în curs de derulare în S5, unde există între 800 de milionae și 1.000 de milioane de lei. Noi n-avem cum să eradicăm niște proprietăți, că sunt private”, a spus Cristian Popescu Piedone la postul de televiziune Digi24.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend