Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cuplul care a îndreptat armele împotriva protestatarilor Black Lives Matter vara trecută a fost grațiat de guvernatorul statului Missouri

Publicat

in

Mike Parson, guvernatorul statului Missouri, a grațiat cuplul care pledase vinovat acuzațiilor aduse de procurori după ce a îndreptat arme împotriva unor protestatari Black Lives Matter strânși în fața locuinței familiei vara trecută, relatează Insider.

Mark McCloskey, un republican care candidează pentru un mandat de senator, a pledat vinovat în luna iunie a acestui an pentru contravenții legate de incident și a fost amendat cu 750 de dolari. Soția sa, Patricia McCloskey, a pledat de asemenea vinovată și a fost amendată cu 2.000 de dolari.

Ambii au fost de acord să își predea armele folosite în confruntarea ce a avut loc în iunie 2020.

„Mark McCloskey a declarat public că ar avea exact aceeași conduită dacă s-ar confrunta cu aceeași situație din nou”, a declarat avocatul bărbatului, adăugând că „el este de părere că această grațiere îi justifică comportamentul”.

McCloskey a declarat într-un comunicat remis presei de către echipa sa de campanie că o „gloată furioasă” de protestatari „mi-a spart poarta, mi-a amenințat soția, familia, locuința”.

Varianta sa a evenimentelor a fost însă respinsă de autorități.

„Nu există nicio dovadă că vreunul dintre ei (protestatari) a avut o armă și niciunul dintre cei pe care i-am intervievat nu și-a dat seama că s-a aventurat într-o enclavă privată”, a declarat procurorul Richard Callahan după ce McCloskey pledase vinovat.

În pofida acuzațiilor care i s-au adus McCloskey a declarat în fața tribunalului după o audiere din luna iunie că „aș face-o din nou”.

„Oricând se apropie gloata de mine voi face tot ce pot pentru a-i pune într-un pericol iminent pentru că asta i-a împiedicat din a-mi distruge casa și familia”, a afirmat acesta.

Guvernatorul Parson promisese încă din luna iulie a anului trecut că îi va grația pe cei doi dacă vor fi găsiți vinovați.

„O gloată nu are dreptul de a-ți lua cu asalt proprietatea”, a declarat acesta cu privire la incident, subliniind că „ei au fost în deplinătatea drepturilor lor de a se proteja”.

Parson i-a grațiat pe cei doi vinerea trecută, un anunț oficial în acest sens fiind făcut marți.

REFERINȚĂ:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Un român vânat de FBI, prins la Budapesta. De ce îl caută americanii pe „Greu” de un deceniu

Publicat

in

De

Un bărbat cu dublă cetăţenie ungară şi română, Ştefan Alexandru B., membru al unei bande infracţionale care a răpit un cuplu în Statele Unite, care era căutat de FBI de un deceniu, a fost arestat la Budapesta, a anunţat joi poliţia ungară pe website-ul său, informează MTI.

Român căutat de FBIFoto: FBI.gov

Se crede că Ştefan Alexandru B. este membru al unei bande infracţionale care a răpit în 2007 un cuplu în Statele Unite, a legat victimele şi le-a injectat o substanţă care conţinea o presupusă substanţă letală. Cuplului i s-a spus că ulterior i se va administra un antidot în schimbul unei răscumpărări.

Victimele au fost de acord, dar băncile lor au refuzat să realizeze ordinul de transfer pentru o sumă considerată extrem de ridicată.

Ulterior, autorii răpirii şi-au forţat victimele să bea un somnifer şi au fugit cu un automobil furat de la victime.

În anul 2012, un tribunal din SUA a emis un mandat de arestare internaţional împotriva infractorilor, în timp ce FBI a oferit o recompensă de 10.000 dolari pentru orice informaţie credibilă care ar duce la prinderea celor urmăriţi.

Potrivit site-ului FBI, tânărul de 36 de ani, născut la Iași, a părăsit Statele Unite în septembrie 2010, împreună cu prietena sa Dalma Ocsay, și a fost localizat ultima dată în România în martie 2012.

Polițiștii americani bănuiau că este posibil să se afle în Ungaria, întrucât Ocsay este cetățean maghiar.

Ştefan Alexandru B. a fost arestat marţi când părăsea o piscină în aer liber din Budapesta. În prezent sunt în desfăşurare procedurile de extrădare în SUA, notează Agerpres.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Gabriela Firea, dezlănțuită: Omul politic Ludovic Orban rămas o amintire tristă

Publicat

in

De

Bucureștiul are nevoie de un colac de salvare, spune liderul PSD Bucureşti, Gabriela Firea.

„Bucureștiul are nevoie de un colac de salvare. Capitala este abandonată de falșii salvatori și toate proiectele majore sunt blocate! Nu putem lăsa orașul să se degradeze, iar actuala conducere să se preocupe doar de lucruri mărunte și răfuieli politice fără sfârșit”, se arată într-o postare pe Facebook a Gabrielei Firea, scrie Mediafax.

Potrivit acesteia, singurii vinovați pentru cum a ajuns Capitala României sunt Nicușor Dan, USR București, PNL București și „să nu uităm de Ludovic Orban, omul politic rămas doar amintire tristă”.

Gabriela Firea adaugă că a analizat, alături de parlamentarii, consilierii generali social democrați și liderii organizațiilor de sector din București, situația în care se află proiectele propuse de PSD în București.

„Obiectivele majore de investiții pe care le-am lăsat în lucru sunt blocate și se fac pași mult prea mici pentru continuarea lor.

Pasajul Doamna Ghica trebuia să fie terminat până acum, însă pe șantier bate vântul, nu sunt muncitori, spre disperarea bucureștenilor care locuiesc sau tranzitează zona.

În Prelungirea Ghencea lucrările bat pasul pe loc. În curând se finalizează pasajul Domnești, iar Primăria Capitalei nu a terminat nici bucata pe care am început-o noi.

Pentru continuarea proiectului Ciurel – Centura Capitalei luăm atitudine! Bucureștenii cer acest proiect și vom fi vocea lor. Inițiem o campanie de strângere de semnături pentru continuarea drumului expres.

În marile parcuri este mizerie, dar primarul general nu o vede! Din contră, spune senin la televizor că e în parcuri e chiar curat. Niciodată nu vom fi de acord ca spațiile verzi să fie lăsate în paragină pentru a ajunge pe mâinile privaților. Parcurile sunt ale oamenilor și ale lor trebuie să rămână”, spune Firea.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend