Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cuplul care a îndreptat armele împotriva protestatarilor Black Lives Matter vara trecută a fost grațiat de guvernatorul statului Missouri

Publicat

in

Mike Parson, guvernatorul statului Missouri, a grațiat cuplul care pledase vinovat acuzațiilor aduse de procurori după ce a îndreptat arme împotriva unor protestatari Black Lives Matter strânși în fața locuinței familiei vara trecută, relatează Insider.

Mark McCloskey, un republican care candidează pentru un mandat de senator, a pledat vinovat în luna iunie a acestui an pentru contravenții legate de incident și a fost amendat cu 750 de dolari. Soția sa, Patricia McCloskey, a pledat de asemenea vinovată și a fost amendată cu 2.000 de dolari.

Ambii au fost de acord să își predea armele folosite în confruntarea ce a avut loc în iunie 2020.

„Mark McCloskey a declarat public că ar avea exact aceeași conduită dacă s-ar confrunta cu aceeași situație din nou”, a declarat avocatul bărbatului, adăugând că „el este de părere că această grațiere îi justifică comportamentul”.

McCloskey a declarat într-un comunicat remis presei de către echipa sa de campanie că o „gloată furioasă” de protestatari „mi-a spart poarta, mi-a amenințat soția, familia, locuința”.

Varianta sa a evenimentelor a fost însă respinsă de autorități.

„Nu există nicio dovadă că vreunul dintre ei (protestatari) a avut o armă și niciunul dintre cei pe care i-am intervievat nu și-a dat seama că s-a aventurat într-o enclavă privată”, a declarat procurorul Richard Callahan după ce McCloskey pledase vinovat.

În pofida acuzațiilor care i s-au adus McCloskey a declarat în fața tribunalului după o audiere din luna iunie că „aș face-o din nou”.

„Oricând se apropie gloata de mine voi face tot ce pot pentru a-i pune într-un pericol iminent pentru că asta i-a împiedicat din a-mi distruge casa și familia”, a afirmat acesta.

Guvernatorul Parson promisese încă din luna iulie a anului trecut că îi va grația pe cei doi dacă vor fi găsiți vinovați.

„O gloată nu are dreptul de a-ți lua cu asalt proprietatea”, a declarat acesta cu privire la incident, subliniind că „ei au fost în deplinătatea drepturilor lor de a se proteja”.

Parson i-a grațiat pe cei doi vinerea trecută, un anunț oficial în acest sens fiind făcut marți.

REFERINȚĂ:

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Date CUTREMURĂTOARE în ultimele 24 de ore: 446 de morți de COVID-19, 15.261 de noi cazuri

Publicat

in

De

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, că, potrivit datelor existente la ora 10.00, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 15.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 446 de decese, din care 9 survenite anterior.

“Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 23 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 15.261 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 446 decese dintre care 9 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

BMW va produce doar maşini electrice la fabrica sa principală din München în maximum patru ani

Publicat

in

De

BMW va înceta să producă maşini cu motoare cu combustie internă la fabrica sa principală din München în trei-patru ani, a declarat vineri şeful de producţie, la o conferinţă care marchează începerea producţiei modelului electric i4, conform Mediafax.

Maşinile cu combustie internă fabricate în prezent la München vor fi realizate în fabricile BMW mai mici din Austria şi Marea Britanie în viitor, a declarat şeful de producţie, Milan Nedeljkovic. El a mai spus că până anul viitor cel puţin jumătate din vehiculele produse la München vor fi electrice, relatează Reuters.

BMW şi-a stabilit o ţintă ca minimum 50% din vânzările de maşini noi la nivel mondial să fie electrice până în 2030. CEO-ul Oliver Zipse a declarat în cadrul unei conferinţe săptămâna trecută că BMW va fi gata cu o ofertă complet electrică dacă s-ar interzice complet maşinile pe benzină şi motorină.

Maşină electrică i4 va fi produsă pentru început pe o linie de asamblare comună cu modelele tradiţioanle şi cele hibride, a mai precizat compania. Adaptarea liniei de producţie pentru producere de modele electrice a costat 200 de milioane de euro.

O linie de asamblare mixtă similară este deja în funcţiune la uzina din Dingolfingo, care produce BMW iX alături de modele hibride şi cele cu combustie internă.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend