Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cupa Regelui la Fotbal, pe noul stadion din Ghencea

Publicat

in

Cupa Regelui la Fotbal are loc în perioada 10-12 septembrie, cadrul Complexului Sportiv Steaua București, sub sub Înaltul patronaj al Casei Regale a României. Competiția este adresată copiilor, având a start 1575 de sportivi, din 105 echipe, fiind unul dintre cele mai mari turnee de fotbal juvenil.

Evenimentul este la prima ediție și se desfășoară în weekend, pe parcursul a 3 zile, pe 7 mini terenuri de fotbal din cadrul Complexului Sportiv Steaua București. Competiția se desfășoară la nivel național și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, atât fete cât și băieți.

„Scopul acestei inițiative este de a veni în întâmpinarea nevoilor celor mici, vizând încurajarea activității sportive în rândul acestora și dezvoltarea armonioasă prin sport”, spun organizatorii, Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache și Asociația Club Sportiv Sportul București.

„Fotbalul este un sport foarte îndrăgit și des practicat, motiv pentru care Asociația Club Sportiv Sportul București este preocupată de implicarea în acordarea de șanse egale în rândul copiilor și, în același timp, de descoperirea talentelor.”, se mai spune în comunicatul organizatorilor.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor instituite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului COVID-19.

Programul competiției se va desfășura astfel:

Ziua 1: 10 septembrie 2021, 09:00-18:00

Ziua 2: 11 septembrie 2021, 09:00-12:00

Ziua 3: 12 septembrie 2021, 09:00-15:00

În cadrul competiției, toți copiii vor primii medalii și diplome, iar primele patru locuri din fiecare grupă vor fi premiate.

În ultima zi de competiție, pe 12 septembrie 2021, de la ora 12:00, pe Stadionul Central al Complexului Sportiv Steaua București va avea loc Festivitatea de premiere a evenimentului Cupa Regelui la Fotbal, ediția I.

În cadrul evenimentului vor participa oficialități din cadrul Casei Regale a României, reprezentanți ai Administrației publice centrale și locale, diplomați și oficiali guvernamentali, precum și personalități marcante din lumea sportului.content-imagecontent-imagecontent-image

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Medicul Şerban Bubenek recunoaște că la terapie intensivă nu prea se mai salvează vieți: Doar 4 din 10 scapă

Publicat

in

De

Medicul Şerban Bubenek, managerul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare din Bucureşti, a atras atenţia că mortalitatea în secţiile de Terapie Intensivă din ţară este de 58-59 la sută şi că fiecare medic din secţiile ATI îngrijeşte de patru ori mai mulţi bolnavi decât ar fi normal, conform news.ro.

“Noi ştiam de anul trecut că atunci când o să avem peste 1.300-1.400 de pacienţi COVID în Terapiile Intensive, calitatea îngrijirilor medicale şi promptitudinea cu care sunt aplicate se va diminua. La 1.800 de pacienţi, câţi avem acum în Terapiile Intensive din România e foarte clar că un doctor îngrijeşte de patru ori mai mulţi pacienţi decât ar trebui să îngrijească în mod normal, iar răspunsul asistentelor la acest număr mare de pacienţi este că eficienţa lor scade cu 40 la sută pentru că sunt supraîncărcate şi alienate în sarcini la foarte mulţi bolnavi, lucru care se vede şi la mortalitate. Dacă mortalitatea în ATI la mijlocul anului 2020 era sub 50 la sută, a crescut spre 50 la sută la sfârşitul anului 2020, iar în clipa de faţă mortalitatea în Terapia Intensivă se apropie de 58-59 la sută. Asta în condiţiile în care în toată lumea mortalitatea în ATI variază între 25 şi 90 la sută”, a declarat Şerban Bubenek, sâmbătă, într-o conferinţă de presă care a avut loc în cadrul Maratonului Vaccinării din Capitală.

Medicul a adăugat că situaţia devine “aproape incontrolabilă” şi că soluţia este vaccinarea împotriva COVID-19.

“Situaţia devine aproape necontrolabilă. Bătălia nu se câştigă nici în ATI, nici în UPU, nici în spital, bătălia se câştigă dacă ne distanţăm social şi ne vaccinăm contra virusului”, a subliniat Bubenek.

Şerban Bubenek a precizat că la finalul lunii noiembrie vor apărea anitivirale pentru pacienţii cu COVID-19, dar că acestea nu se vor găsi “la colţul străzii”.

“O veste bună ar putea fi faptul că şi în România sperăm ca până la sfârşitul lunii noiembrie să apară noi antivirale care să fie destinate pacienţilor cu forme medii şi chiar severe, dar această terapie viitoare, ca şi anticorpii monoclonali, nu va fi într-un număr atât de mare încât să se poată lua de la colţul străzii şi să se poată administra fără supraveghere medicală. Deci în continuare vaccinarea va rămâne principala metodă prin care încercăm să scădem mortalitatea celor care vaccinaţi fiind se vor infecta”, a declarat medicul Şerban Bubenek.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Un tânăr a murit de COVID-19 chiar în ziua în care soția sa a născut

Publicat

in

De

Un tânăr bolnav de COVID a murit la Spitalul Județean Pitești chiar în ziua în care soția sa a născut. În ziua în care i se îndeplinea, poate, cel mai mare vis, soția lui aducea pe lume o minune, el a fost intubat și nu a apucat să afle că e tată, a povestit reprezentanta spitalului.

Tragedia le-a impresionat pe cadrele medicale din Pitești.

„Scriu aceste rânduri îndeosebi pentru cei care încă nu cred în COVID. Vă dau un singur exemplu, al unui tânăr care a ajuns târziu la spital. Foarte târziu. În ziua în care i se îndeplinea, poate, cel mai mare vis, soția lui aducea pe lume o minune, el a fost intubat. Nu a apucat să afle că e tată. Noaptea trecută a murit. Am plâns. Am plâns ca pentru fratele meu, tatăl meu, oamenii mei cei mai dragi. Plâng și acum”, a povestit, pe Facebook, purtătorul de cuvânt la Spitalul Județean de Urgență Pitești, Cristina Mihaela Cazacu.

Reprezentanta spitalului mai spune că medicii nu mai fac față numărului mare de persoane infectate.

„Când vezi că orice sacrificiu e în zadar, renunți și tu, un munte de speranță, să mai crezi. Mor oameni. Mulți sunt tineri, n-au apucat să ajungă la jumătatea drumului. Medicii sunt neputincioși să-i salveze, în ciuda tuturor eforturilor… Nu am crezut că vom ajunge aici, atât de departe. Nu am crezut că noi, românii, vom fi atât de nepăsători. Destrăbălarea e la cote maxime, indiferent de oră, indiferent de consecințe. V-aș lua o zi în Secția ATI, să vedeți prețul dezmățului. Mă opresc. Vă doresc ce vreau și pentru mine, să nu mai primesc, dar să nu mi se ia nimic din ce am”, a mai spus Cristina Mihaela Cazacu.

Potrivit raportării de vineri, în 24 de ore, în România au fost înregistrate peste 15.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 448 de pacienți au murit. 1.848 persoane erau internate la ATI.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend