Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cupa Liceelor 2021, amânată pentru anul viitor – VEZI MOTVELE

Publicat

in

Consiliul Judeţean Argeş a inițiat în luna iulie a acestui an, o hotărâre de consiliu prin care s-a încheiat un acord de asociere privind organizarea competiției sportive Cupa Liceelor 2021- Ziua Sportului Școlar.  Competiția se adresează tuturor elevilor din liceele din județul Argeș și cuprindea activități sportive de echipă precum: fotbal, handbal, baschet și volei, atât pentru băieți cât și pentru fete.   

Principalii organizatori: C.J. Argeș și ISJ Argeș  

Parteneri: asociațiile județene sportive de specialitate, DJST Argeș, Primăriile orașelor. Sponsor principal- Decathlon Pitești   

Competiția îți propunea să reunească elevi din toate liceele din județ, având ca obiective principale:  

  • Dezvoltarea sporturilor de echipă: fotbal, baschet, volei şi handbal;  
  • Creşterea bazei de selecţie pentru sportul de performanţă;  
  • Îmbunătățirea stării de sănătate a populației şi reducerea bolilor cauzate de lipsa activităţii fizice;  

“Din păcate, în data de 10 septembrie, am primit o adresă din partea ISJ Argeș, care ne comunică că, din cauza evoluției situației pandemice și a actelor normative emise în ultima perioadă, momentan nu mai putem organiza acest proiect. Tocmai de aceea, cel puțin până la primăvară, ne vedem obligați să amânăm proiectul. La nivel liceal erau angrenați sute de elevi. Acordul de asociere rămâne în vigoare și sperăm ca proiectul să poată fi reluat în primăvara anului 2022, dacă situația o permite” – a precizat vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu..

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

Șeful DSU, Raed Arafat: ‘La angajați nu se aplică aceste reguli. Nimeni nu o să oblige sectorul privat să testeze angajații, dar sectorul privat probabil că va face același lucru ca sectorul public’

Publicat

in

De

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că, din cunoştinţele pe care le are, în Parlament se discută pe marginea proiectului privind accesul la locul de muncă, în sistemul public, nu şi în cel privat, pentru persoanele vaccinate sau care se testează pe banii lor. Arafat arată că legea ar urma să fie adoptată în două sau trei săptămâni.

„La angajaţi nu se aplică aceste reguli (măsurile luate recent privind accesul în baza certificatului verde, la unele activităţi – n.r.) pentru că aici trebuie lege şi legea se dezbate în Parlament. Am auzit că sunt amendamente, se lucrează, dar intenţia este fie te vaccinezi, fie te testezi periodic. Dacă trece legea în forma pe care o cunosc, este testat pe banii tăi, trecut prin boală sau vaccinat. Legea este depusă pentru anumite categorii de personal, acum înţeleg că sunt propuneri de extindere la mai mult, încă nu ştiu discuţiile din Parlament.

Nu am fost să aud ce se discută acolo, dar aşteptăm să vedem forma finală. Pe sectorul privat normal că nimeni nu o să oblige sectorul privat să testeze angajaţii, dar sectorul privat probabil că va face acelaşi lucru ca sectorul public. (…) Este în final, o alegere. Nu este ca în unele ţări unde vaccinul este obligatoriu (…). Nu există testare acolo, există vaccinare sau nu mai lucrezi. România merge pe o soluţie, cel puţin cum e depusă legea, din ce ştiu, este vaccin sau, în final, testare”, a declarat Raed Arafat, marţi seară, la TVR.

El a menţionat că înainte testarea se făcea pe banii angajatorului pentru că nu existau vaccinuri. 

Arafat a precizat că sunt „extrem de rare” cazurile în care, din punct de vedere medical, nu este recomandat vaccinul.

Întrebat în cât timp ar urma să fie adoptat acest act normativ de către Parlament, secretarul de stat din MAI a răspuns:

„Eu ştiu că este în regim de urgenţă, deci ar trebui în 2-3 săptămâni, poate şi mai repede, să treacă”.

Arafat a catalogat creşterea numărului de persoane care se vaccinează drept „un lucru extrem de pozitiv” care „ne va ajuta să revenim următoarele situaţii care pot să apară”, el mulţumind oamenilor că „au înţeles mesajul”.

El a precizat că mai puţin de 7% dintre persoanele vaccinate care s-au infectat au dezvoltat forme severe ale infecţiei.

„Observ o amplificare şi a campaniilor de împotrivire a vaccinării, pe social media există grupuri care continuă şi încearcă să dezinformeze populaţia şi să scadă vaccinarea. Eu sper ca oamenii să nu dea importanţă acestor campanii”, a mai spus Raed Arafat.

În ceea ce priveşte testarea masivă, acesta consideră că testarea necesită „o forţă foarte mare”.

„Ca să testezi în Bucureşti 2 milioane de oameni, şi cu teste rapide, trebuie să ştim care e forţa care va face toată treaba asta, când tot sistemul sanitar e angrenat în lupa împotriva efectelor COVID-ului”, a afirmat Arafat, conform news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Virgil Popescu se arată încrezător după acodrdul dintre Romgaz și ExxonMobil: ‘S-au facut paşi importanţi ca gazul din Marea Neagră să ajungă în viitorul apropiat în casele românilor’

Publicat

in

De

Realizarea unui acord între Romgaz şi ExxonMobil cu privire la achiziţia participaţiei companiei americane în proiectul rezervelor de gaze naturale din Marea Neagră reprezintă un pas important ca aceste depozite de gaze naturale să ajungă în viitorul apropiat în casele românilor, a transmis, marţi seara, ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, pe Facebook.

„Veşti bune! Aş dori să fac un anunţ mult aşteptat: Romgaz a finalizat negocierile exclusive şi a ajuns la un acord cu ExxonMobil privind termenii şi condiţiile aferente achiziţiei participaţiei în proiectul Neptun Deep, iar tranzacţia ar putea fi finalizată în primul trimestru din 2022. Am încredere că în viitorul apropiat Romgaz şi OMV Petrom vor fi parteneri egali în proiectul de mare adâncime Neptun Deep. S-au facut paşi importanţi ca gazul din Marea Neagră să ajungă în viitorul apropiat în casele românilor”, a notat Virgil Popescu.

Compania Romgaz a transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti un raport în care informează că a finalizat negocierile exclusive şi a ajuns la un acord cu ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Ltd privind termenii şi condiţiile aferente achiziţiei participaţiei în proiectul Neptun Deep, iar tranzacţia ar putea fi finalizată în primul trimestru din 2022.

„SNGN Romgaz SA şi ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Ltd. au finalizat negocierile exclusive şi au ajuns la un acord cu privire la termenii şi condiţiile aferente achiziţiei tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, ce deţine 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă, precum şi cu privire la transferul operatoriei proiectului către OMV Petrom SA începând cu data finalizării tranzacţiei”, se menţionează în raport.

Acordul se va concretiza, după avizarea de către Consiliul de Administraţie şi aprobarea de către Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor SNGN Romgaz S.A., în semnarea contractului de vânzare-cumpărare acţiuni. Condiţionat de obţinerea acestor aprobări precum şi de îndeplinirea condiţiilor suspensive prevăzute de contractul de vânzare -cumpărare acţiuni, se estimează că tranzacţia va fi finalizată în primul trimestru din 2022.

La data de 17 iunie 2021, cele două companii au semnat un Acord de Exclusivitate prin care vânzătorul a acordat Romgaz un drept de exclusivitate pe o perioadă de 4 luni, până la data de 15 octombrie 2021, cu privire la negocierile de achiziţie a tuturor acţiunilor emise de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited şi care reprezintă 100% din capitalul social al companiei, ce deţine 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă. Ulterior, termenul a fost extins până pe 15 noiembrie 2021.

În prezent, ExxonMobil şi OMV Petrom sunt parteneri egali în proiectul de mare adâncime Neptun Deep, unde explorările au relevat zăcăminte estimate la 42-84 de miliarde de metri cubi.

ExxonMobil şi-a anunţat intenţia de a părăsi România, iar OMV Petrom a precizat că este posibil să ia anul viitor decizia de a investi în proiectul Neptun Deep, în funcţie de modificările legislative din România şi de situaţia pieţei, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend