Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cunoști diferența dintre obstretică și ginecologie? Când și unde trebuie să apelăm?

Publicat

in

Majoritatea oamenilor văd obstetrica ginecologie ca specialitate unică, însă, în realitate, cele două discipline vizează aspecte diferite ale sistemului reproductiv feminin. Nevoile unei femei cresc cu timpul, în special o dată cu sarcina, deci este important de știut la ce tip de clinică de specialitate să apelezi.

Există adițional și metode imagistice de investigație care permit verificarea stării de sănătate a organismului prin intermediul ultrasunetelor. O ecografie este nedureroasă, neinvazivă, nu iradiază și poate fi recomandată inclusiv femeilor gravide sau mamelor care alăptează. Efectuează chiar înainte de a naște, o verificare completă pentru depistarea eventualelor afecțiuni ale sânilor la o clinică de specialitate ecografie mamara Cluj.

Medicul ginecolog este specializat pe îngrijirea sistemului reproducător al femeii, de la primul ciclu și până la menopauză și diagnostichează orice afecțiune privitoare la cervix, uter, ovare, tuburi falopiene sau vagin. Specialiștii în obstetrica ginecologie se ocupă inclusiv cu testele mamare, testele Papanicolau, examinări pelvine, tratamente ale infecțiilor, menstruații neregulate, afecțiuni ale menopauzei, disconfort în timpul actului sexual. Pe lângă tratamente, ginecologul oferă recomandări referitoare la contraceptivele adecvate organismului tău și tratamente sau sfaturi medicale de prevenire și tratare a bolilor cu transmitere sexuală.

Cu alte cuvinte, apelezi la un medic ginecolog, dacă problema sistemului reproducător feminin nu vizează sarcina.

O dată ce sarcina se confirmă este necesară consultația obstetricală. După confirmarea sarcinii, se procedează la o primă evaluare și obținerea recomandărilor medicului pentru setul de analize necesar în lunile de sarcină.

Obstetrica este disciplina medicinei care se ocupa cu monitorizarea stării de sănătate a femeii în perioada de sarcină, naștere și post-partum. Diagnosticarea și monitorizarea clinică a sarcinii, investigarea cauzelor generatoare de infertilitate, depistarea factorilor de risc pentru a preveni complicațiile, stabilirea condițiilor de igienă sunt câteva din obiectele de interes ale acestei discipline.

Când este necesar un consult ginecologic?

În afara controalelor de rutină, dacă femeia plănuiește să rămână însărcinată, primul lucru recomandat este o vizită la clinica de obstetrică-ginecologie, precum și analiza stării de sănătate a aparatului reproducător, prin investigații medicale specifice. Ulterior, consultul ginecologic diferă de la o sarcină la alta, deci vor urma recomandări medicale aferente nevoilor fiecărei paciente.

Când e necesar să apelăm la medicul specialist în Obstetrică?

Sarcina și nașterea trebuie să se desfășoare sub supravegherea medicului, în scopul de a depista, preveni și interveni asupra cauzelor care pot crea complicații în aceste procese.

Consultațiile prenatale se efectuează de regulă: lunar (până în săptămâna 28), bilunar (săptămânile 29-36), ulterior, în fiecare săptămână, până la momentul nașterii.

Recomandarea medicilor este aceea de a realiza o consultație și înainte de concepție pentru a determina și preveni riscurile sarcinii.  

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

România nu mai are ‘valori’ în politică! Tudor Gheorghe: ‘La ora actuală avem lipsă de oameni de calitate în conducerea acestei țări. Avem politruci, nu politicieni. Nici nu au cuvinte, nu au vorbe’

Publicat

in

De

Tudor Gheorghe a vorbit despre România, clasa politică şi cum ne-am putea recupera după efectele pandemiei. Rapsodul a ajuns la o concluzie: ţara noastră nu mai are oameni de valoare în fruntea ţării, nimeni căruia să îi pese sau să lupte pentru binele comun.

Tudor Gheorghe a precizat că salvarea României stă în copiii de la ţară, singurii care, dacă ar avea tot ce au nevoie, ar putea crea acea ţară efectiv educată pentru că ar duce mai departe viziunea strămoșilor şi bunicilor noștri. Viziune pe care şi el, celebrul rapsod se străduiește să o mențină vie prin cântecele sale prin păstrarea identității limbii române.

„Mi-e dor de întâlnirea cu oamenii. Am stat prea mult izolați. La unii în izolarea asta au apărut tot felul de gânduri. Nu am mai avut timp să acționăm.

Am stat şi ne-am lăsat duși de tot felul de gânduri negre şi astea nu sunt aducătoare de fericire. O să fie greu să ne recuperăm. Doar copilașii aia de la ţară, doar de la ei aștept salvarea.

Dacă ei vor avea ce trebuie ţara asta va fi exact cum şi-au dorit-o strămoșii, bunicii, cum mi-o doresc eu şi tu, cei care vedem ce întâmplă azi în spațiul românesc.

„Avem lipsă de oameni de calitate în conducerea acestei țări. Avem politruci, nu politicieni”

Când vom avea o Românie efectiv educată, nu vorbe. Oameni care să ştie când se duc să voteze de ce votează şi pe cine votează Câtă vreme nimeni nu ştie nimic, câtă vreme punem un vot ne lăsăm influențați de un tip cu farmec care apare la televizor şi ne vrăjește frumos.

De multe ori ne-am bazat pe ce am crezut că e şi nu pe ce a fost. Mă certa la un moment dat Adrian Păunescu care mă invita să intru în politică. I-am spus că nu ştiu să mint. Nu pot să fiu politician. Aici trebuie să tragi un zid, să fii impasibil la durerile altora. Dacă tu ai un ţel şi tu crezi că acest țel este bine. Nu mergi aşa ca găina oarbă în boabe.

Adică oameni deștepți care au acestă calitate. Nu oricine poate fi politician. Sunt o mulțime de ţingălăi care dau din gură pe la televizor şi sunt politicieni. Nu. În ultima vreme nu am întâlnit un politician adevărat. Oamenii de calitate s-au retras şi în locul lor au apărut cei care au știut să se descurce. La ora actuală avem lipsă de oameni de calitate în conducerea acestei țări. Avem politruci, nu politicieni. Nici nu au cuvinte, nu au vorbe. Mi-e dor de Crin Antonescu, ală vorbea. De Vadim, Pruteanu, Vulpescu, Păunescu. Uită-te cum vorbesc aştia care sunt acolo. Sincer îmi pare rău de ce se întâmplă”, a spus Tudor Gheorghe la Antena 3.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu bagă ‘mâna în foc’ pentru numirea lui Marian Neacșu la Secretariatul General al Guvernului: ‘Nu îi apare nimic în cazier. Ce facem, omorâm oamenii?’

Publicat

in

De

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că îşi „asumă” propunerea ca Marian Neacşu să fie susţinut de PSD pentru funcţia de secretar general al Guvernului, deşi acesta a fost condamnat penal, Ciolacu explicând că Neacşu nu are în cazier antecedente penale, pentru că acea condamnare „e depăşită juridic”. Întrebat ce părere a avut premierul Nicolae Ciucă despre această propunere, Ciolacu a răspuns că „nu are nicio părere”.

„Am făcut această propunere domnului Marian Neacşu şi nu e atributul meu, e atributul primului ministru, am adus la cunoştinţă primului ministru ce dorim să fie secretarul general”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România Tv.

Întrebat ce părere are premierul Nicolae Ciucă despre propunere, liderul PSD a răspuns:

„Nu are nicio părere… domnul Neacşu este un om care a avut performanţe, e un om serios”.

În ceea ce priveşte trecutul lui Marian Neacşu, condamnat, în februarie 2016, la şase luni de închisoare cu suspendare, acuzaţia fiind de conflict de interese, fiindcă şi-ar fi angajat fiica la biroul de parlamentar, Ciolacu a susţinut că acea condamnare „e depăşită juridic”. 

„Nu a fost atât de norocos ca alţi preşedinţi, de exemplu, de ţară. Ca să dau un exemplu. Hai să înţelegem, domnul Neacşu nu a furat nimic! Domnul Neacşu, ca mulţi alţi aleşi locali, primari, a făcut parte dintr-un Consiliu de Administraţie, nu a fost plătit, nici nu mai ştiu, la o şcoală sau aşa ceva. Şi-a angajat fata pe o perioadă de patru luni, deci haideţi… Asta e corupţie? În acest moment, cred că lucrurile sunt foarte clare! Staţi uşor că domnul Neacşu am înţeles că a avut o condamnare pe această incompatibilitate, pe conflict de interese… e depăşită juridic. Domnului Neacşu nu îi apare nimic în cazier. Ce facem, omorâm oamenii? Eu îmi asum această numire. Categoric!”, a adăugat preşedintele PSD.

Marian Neacşu urmează să fie numit, joi sau vineri, în funcţia de secretar general al Guvernului, la propunerea PSD, au precizat surse politice, pentru News.ro.

Marian Neacşu, în vârstă de 57 de ani, ocupă în prezent funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). 

Acesta a fost exclus din PSD, în anul 2018, în perioada în care preşedinte al formaţiunii era Liviu Dragnea, fiind unul din semnatarii scrisorii prin care solicita ca Dragnea să facă un pas în spate de la şefia PSD. Ulterior, Neacşu s-a înscris în Pro România, în februarie 2019, însă în iunie 2019 acesta a fost susţinut şi votat în Parlament de către social-democraţi pentru a deveni vicepreşedinte al ANRE.

Fostul secretar general al PSD Marian Neacşu a avut două mandate de deputat, în legislaturile 2008 – 2012 şi 2012 – 2016.

El nu a mai putut candida pentru un nou mandat, deoarece instanţa l-a condamnat, în februarie 2016, la şase luni de închisoare cu suspendare, acuzaţia fiind de conflict de interese, fiindcă şi-ar fi angajat fiica la biroul de parlamentar, conform news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend