Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cum vrea Rusia să scape de presiunea plafonului pentru petrol. Trei scenarii, pe masa Kremlinului

Publicat

in

Rusia ia în considerare trei scenarii, inclusiv interzicerea vânzărilor de petrol către unele țări și stabilirea unor reduceri maxime la care să își vândă țițeiul, pentru a contracara plafonarea prețurilor impuse de Occident, relatează miercuri cotidianul Vedomosti, citat de Reuters.

Câmp petrolier rusesc din SiberiaFoto: DreamsTime / Dyshlyuk

Plafonul de preț de 60 de dolari pe baril, stabilit de G7, Uniunea Europeană și Australia, a intrat în vigoare luni, în încercarea de a limita capacitatea Rusiei de a finanța războiul din Ucraina.

Ca răspuns, Kremlinul și guvernul rus iau în considerare interzicerea vânzărilor de petrol către toate țările care au susținut plafonul, a relatat cotidianul rus Vedomosti, citând două surse apropiate guvernului. Această opțiune ar interzice, de asemenea, vânzările prin intermediari, nu doar direct din Rusia.

A doua opțiune luată în considerare ar interzice exporturile în cadrul contractelor care includ condiția de plafonare a prețului, indiferent de țara unde ar ajunge petrolul.

Cea de-a treia opțiune ar stabili reduceri maxime ale țițeiului Ural față de referințele internaționale pentru ca vânzările să fie permise, potrivit Vedomosti.

Vicepremierul Alexander Novak a declarat marți că mecanismul de răspuns al Rusiei la plafonarea prețului petrolului va intra în vigoare în decembrie. Anterior, el a declarat că Rusia ar putea reduce producția de petrol, dar nu cu mult.

Bloomberg a relatat că Rusia ia în considerare, de asemenea, stabilirea unui preț minim pentru vânzările internaționale de petrol.

(sursă articol Dreamstime.com)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Bătălia rușilor pentru Ugledar e decisivă în cucerirea Donețkului: miza uriașă strategică pe care o are orașul

Publicat

in

Trupele rusești patrulează zonele de la periferia sudică a orașului Ugledar în cadrul avansării lor în Donețk, a declarat vineri pentru TASS expertul politico-militar, consilier al șefului interimar al Republicii Populare Donețk (RPD) Yan Gagin.

Citeste mai mult

NATIONAL

PNL sugerează că Vasile Dîncu pierde teren în PSD: ‘E posibil să nu fi fost informat!’

Publicat

in

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe îi răspunde lui Vasile Dîncu, care a solicitat modificarea calendarului pentru adoptarea legilor educaţiei, precizând că acest calendar este agreat în coaliţie şi rămâne acelaşi. Legile Educaţiei îşi vor urma parcursul aşa cum am stabilit, precizează Stroe.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend