Conecteaza-te cu noi

Sanatate

Cum tratăm și depistăm gingivita?

Publicat

in

Gingivita este o formă obișnuită și ușoară de boală a gingiilor (boală parodontală) care provoacă iritații, roșeață și umflături (inflamații) ale gingiei, partea gingiei din jurul bazei dinților. Este important să luați în serios gingivita și să o tratați cu promptitudine. Gingivita poate duce la o boală a gingiilor mult mai gravă numită parodontită și pierderea dinților.

Cea mai frecventă cauză a gingivitei este igiena orală deficitară. Obiceiuri bune de sănătate orală, cum ar fi periajul cel puțin de două ori pe zi, folosirea aței dentare zilnic și efectuarea controalelor dentare regulate, pot ajuta la prevenirea gingivitei.

Semnele gingivitei includ gingiile roșii și umflate, care sângerează ușor atunci când persoana se spală pe dinți. Gingivita se rezolvă adesea cu o bună igienă orală, cum ar fi periajul mai lung și mai frecvent și folosirea aței dentare. În plus, o apă de gură antiseptică poate ajuta. În cazurile ușoare de gingivită, este posibil ca pacienții să nu știe că o au, deoarece simptomele sunt ușoare. Cu toate acestea, condiția ar trebui luată în serios și abordată imediat în cadrul unui cabinet stomatologic.

Tipuri

Există două categorii principale de boli gingivale:

1. Boala gingivală indusă de placa dentară: Aceasta poate fi cauzată de placă, factori sistemici, medicamente sau malnutriție.

2. Leziuni gingivale induse de non-placă: Acest lucru poate fi cauzat de o anumită bacterie, virus sau ciupercă. Poate fi, de asemenea, cauzată de factori genetici, afecțiuni sistemice (inclusiv reacții alergice și anumite boli), răni sau reacții la corpuri străine , cum ar fi protezele dentare. Uneori, nu există o cauză specifică.

Cauze

Cea mai frecventă cauză pentru gingivită este acumularea plăcii bacteriene între și în jurul dinților. Placa declanșează un răspuns imun, care, la rândul său, poate duce în cele din urmă la distrugerea țesutului gingival sau al gingiei. În cele din urmă, poate duce la complicații suplimentare, inclusiv pierderea dinților.

Placa dentară este un biofilm care se acumulează în mod natural pe dinți. De obicei, se formează prin colonizarea bacteriilor care încearcă să se lipească de suprafața netedă a unui dinte. Aceste bacterii ar putea ajuta la protejarea gurii de colonizarea microorganismelor dăunătoare, dar placa dentară poate provoca, de asemenea, cariile dentare și probleme parodontale, cum ar fi gingivita și parodontita cronică, o infecție a gingiilor.

Alte cauze și factori de risc

1. Modificări ale hormonilor: Acest lucru poate apărea în timpul pubertății , menopauzei , ciclului menstrual și sarcinii. Gingiva ar putea deveni mai sensibilă, crescând riscul de inflamație.

2. Unele boli: Cancerul, diabetul și HIV sunt legate de un risc mai mare de gingivită.

3. Medicamente: Sănătatea bucală poate fi afectată de unele medicamente, mai ales dacă fluxul de salivă este redus. Dilantina, un anticonvulsivant și unele medicamente anti-anginoase pot provoca o creștere anormală a țesutului gingival.

Citeste mai mult

ACTUAL

SCHIMBĂRI ȘOC LA SPITALUL VALEA IAȘULUI – PNL acuză PSD că vrea să închidă cel mai apreciat spital din Argeș

Publicat

in

De

Într-o altă notă de batjocură adusă cadrelor medicale, sub aparența unui simplu schimb de nume, prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Argeș, Spitalul de Pneumoftiziologie “Sf. Andrei” Valea Iașului își schimbă denumirea în Spitalul de Recuperare Respiratorie și Pneumologie “Sf. Andrei” Valea Iașului. Până aici, nimic deosebit. Dar substratul este altul. susține Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș

Ce înseamnă asta? Spital de pneumoftiziologie înseamnă că în acel spital se tratează bolnavi de TBC (tuberculoză). Și pentru acest lucru, personalul primește un spor pentru condiții deosebit de periculoase. Spital de recuperare respiratorie și pneumologie înseamnă un spital pentru bolnavi cronici care necesită îngrijire pe o perioadă mai lungă de timp sau periodică. Ca urmare, nu mai tratează TBC.

“Asta ar însemna pierderea sporului pentru condiții deosebit de periculoase acordat personalului. În stilul caracteristic al PSD, Spitalul de Pneumoftiziologie “Sf. Andrei” Valea Iașului este pe cale să fie condamnat la o moarte lentă, fără resurse și fără speranță, după ce au anunțat cu surle și trâmbițe investiții masive prin Programul Operațional Infrastructura Mare, în valoare de 9,8 milioane lei, acum vor să-l închidă?!!!

Se pare că risipa banului public și lipsa empatiei, față de toți oamenii afectați, de măsurile defectuoase luate de PSD, sunt o constantă în administrația argeșeană, condusă de prea mult timp de oameni nepregătiți și ineficienți, puși în funcții de conducere de PSD!

Cine suferă în această situație? În primul rând pacienții care sunt primii afectați, aceștia ar fi lipsiți de îngrijiri medicale adecvate, nemaiavând unde să meargă în cazuri extreme. Apoi personalul medical, care este demotivat și epuizat, iar comunitatea în ansamblu este afectată, consecințele fiind resimțite de noi toți!!”

Cerem autorităților să revină asupra deciziilor lor iresponsabile și să ofere sprijinul necesar personalului medical și pacienților noștri. Să nu lăsăm indiferența să ne conducă către un dezastru umanitar!!”, anunță Cosmin Petrescu.

Citeste mai mult

Sanatate

Implanturile dentare la clinica Doctor Florea – Procedura cabinetului stomatologic

Publicat

in

De

În calitate de specialiști în implantologie, ghidăm permanent pacienții prin tot procesul de a obține un zâmbet sănătos și funcțional, care să pară complet natural prin implanturi. În mod normal, pentru a obține un implant, orice pacient ar trebui să treacă prin trei pași cheie: inserția chirurgicală, bontul dentar și coroana dentară, iar în acest articol vom parcurge fiecare pas și vom explica implicațiile financiare și cum procedăm în clinica Doctor Florea din Pitești.

Vom începe procedura de implant dentar cu inserția chirurgicală

Acesta este procedura cea mai importantă pentru construcția noului tău zâmbet. În timpul acestei proceduri chirurgicale, făcută mereu sub anestezie locală, vom plasa cu grijă șurubul implantului adânc în osul maxilarului. Implantul imită rădăcina unui dinte natural și este fabricat din titan biocompatibil, promovând integrarea perfectă cu țesutul osos. La clinica noastră, folosim în principal implanturile MegaGen, care au un timp mai scurt de vindecare și rate ridicate de succes al implantului datorită îmbunătățirii integrării osoase.

În funcție de numărul de implanturi și de complexitate, timpul de vindecare poate varia între 3 și 4 luni. Acest lucru permite osteointegrarea, unde osul crește în jurul implantului, creând o fundație puternică și stabilă.

Există cazuri în care materialul osos este insuficient pentru a putea pune corect un implant și nu este recomandată începerea procesului de inserție până când nu se urmează procedura de adiția osoasă. De obicei este nevoie de această procedură în momentul în care nu am avut o perioadă îndelungată dinte unde se dorește implantul, când extracția dentară a fost făcuta greșit sau în cazul unor boli gingivale ce au deteriorat zona în care se dorește implantul. În cazuri rare, poate să fie pur genetic, materialul osos să fie de o densitate osoasă mică.


Există mai multe tipuri de adiție de os, pe care le vom prezenta în continuare:

  • Autogrefă: osul este recoltat dintr-o altă zonă a maxilarului, de obicei din zona osului mandibular. Această grefă are cea mai mare rată de succes datorită biocompatibilității. La autogrefă timpul de vindecare este în medie de 4 luni.
  • Allogrefă: se utilizează țesut osos procesat de la o altă persoană supranumită “donator”. Mai puțin invaziv decât autogrefa, dar rata de succes este mai mică. Există reglementări foarte stricte raportat la prelucrarea și manipulare acestor tipuri de țesut. La allogrefă timpul de vindecare este în medie de 6 luni.
  • Xenogrefă: țesutul osos provine din surse animale procesate, în general porc sau vită. Este opțiunea cea mai puțin eficientă deoarece are un grad mai mare de respingere decât autogrefa sau allogrefa, așadar și rata de succes cea mai mică, dar în același timp este cea mai invazivă. La xenogrefă timpul de vindecare este cel mai lung și poate ajunge și până la 9 luni.

Această procedură de adiție osoasă va crește timpul de finalizare al procedurii de implant dentar deoarece vindecarea grefei osoase variază în funcție de organismul persoanei în cauză. Procesul de vindecarea poate dura de la 4 la 9 luni și este extrem de important să avem o igienă orală cât se poate de corectă pentru a crește șansele unei vindecări sănătoase.

Din momentul vindecării totale, putem continua cu inserția implantului dentar conform planului de tratament.

Continuăm cu adăugarea bontului dentar

Odată ce implantul este ferm integrat, este timpul pentru bontul dentar. Această piesă de conectare servește drept punte între implant și coroană, punte sau proteză dentară. Alegerea bontului se face după ce se ia în considerare estetica, funcția mușcăturii și nivelul țesutului gingival.

La Clinica Doctor Florea din Pitești folosim trei tipuri de bonturi: bontul clasic, bont Ti-base și Multi-Unit.

Bontul clasic este folosit pentru montarea normală a implantului și este folosit în cazurile foarte simpliste care nu necesită ca bontul să formeze un unghi cu axul implantului dentar. Bontul Ti-Base are această denumire deoarece este o piesă metalică realizată din titan, dar cu platformă plată pentru atașarea unei singure coroane făcută special pentru implant. Este o soluție simplă, mai puțin costisitoare, însă foarte rezistentă și stabilă.

Pe când bontul Multi-Unit este de cele mai multe ori folosit pentru susținerea mai multor coroane, punți sau proteze dentare pe mai multe implanturi sau în momentul în care se dorește o estetică personalizată sau un unghi complicat ce necesită un potențial crescut de rotație. Este un bont mai complex dar în același timp, mai costisitor și se adresează situațiilor mai dificile.

Indiferent de bont procedura este minim invazivă și necesită de obicei anestezie locală.

Finalizăm implantul prin coroana dentară

Aceasta este partea vizibilă a implantului dumneavoastră, personalizată pentru a se potrivi cu dinții din jur în funcție de culoare, formă și dimensiune. Coroanele pe care le folosim în cadrul clinicii noastre sunt realizate din zirconiu, un material durabil care oferă rezistență și frumusețe naturală. Luăm amprente precise ale danturii dumneavoastră pentru a vă asigura o potrivire perfectă și o estetică optimă bazată pe scanarea pre operatorie și reproducerea ideală a mușcăturii si a structurii dentare. În cele din urmă, coroana este atașată permanent de bont, realizându-se ultimele retușuri pentru a putea beneficia de zâmbetul și utilitatea mult dorită.

Costurile pentru toată procedura de implant dentar pot varia mult în funcție de complexitatea lucrării, dacă este nevoie sau nu, de grefă, de materialul implantului și de tipul de bont folosit.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, sau doriți să programați un consult pentru a discuta un plan de tratament pentru implantul dumneavoastră nu ezitați să ne contactați. Suntem aici pentru a vă ghida prin fiecare pas al procesului și pentru a crea un plan de tratament adaptat nevoilor dumneavoastră unice.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend