Conecteaza-te cu noi

BUSSINES

Cum te ajută psihologia comportamentală să îţi dezvolţi afacerea?

Avatar

Publicat

in

psihologia-comportamentala

Conform specialiştilor, psihologia comportamentală sau behaviorismul reprezintă acea abordare ştiinţifică ce are scopul de a limita studiul psihologic la un comportament observabil şi contorizabil.

Deși acest concept poate să nu pară, la prima vedere, atât de relevant pentru proprietarii de afaceri, însă există în realitate foarte multe lucruri de învăţat din comportament.

De aceea este recomandat ca administratorii sau managerii de proiect să apeleze la psihoterapie online. Aceste şedinţe de psihoterapie te vor ajuta să îţi dezvolţi afacerea şi să te dezvolţi ca persoană pe mai multe planuri.

Vei fi mai conştient de cele şase nevoi umane principale

Conform specialiştilor, construirea afacerilor se va baza pe cele şase nevoi universale de la care porneşte comportamentul uman. Aceste nevoi sunt:

–          Confortul sau certitudinea – siguranţa că poţi evita problemele şi poţi avea satisfacţii;

–          Incertitudine şi varietate – satisfacţia nevoii de schimbare şi necunoscut;

–          Semnificaţie – sentimentul că ceea ce faci este util;

–          Conexiune – sentimentul de apropiere, de apartenenţă şi de coeziune;

–          Creştere – posibilitatea de a-ţi extinde capacităţile şi de a te dezvolta;

–          Contribuţie – sentimentul că ceea ce faci oferă ajutor celor din jur.

Personalizarea oferă satisfacţii

În şedinţele de psihoterapie online pentru afaceri vei învăţa cum să îţi personalizezi cât mai bine afacerea astfel încât să poţi creşte. Prin personalizare se înţeleg toate aspectele unei afaceri, care o fac unică.

De la evidenţierea celor mai importante atuuri şi până la oferirea anumitor reduceri sau pachete de servicii personalizate, alături de un psiholog vei reuşi să identifici mult mai uşor ce te face unic şi special, în domeniul business, astfel încât să poţi folosi toate aceste avantaje pentru a câştiga mai mult.

Cu ajutorul unui psiholog înveţi cum să lucrezi pentru alţii

Cea mai importantă regulă de business este să lucrezi pentru clienţii tăi la fel cum ai vrea ca şi ceilalţi să lucreze pentru tine. Această afirmaţie se aplică oricărei afaceri şi va trebui să înveţi să o implementezi pentru tine.

Cu ajutorul unui psihoterapeut poţi identifica mai uşor unde mai trebuie să lucrezi şi care sunt punctele forţe pe care deja le implementezi.

Identifici oportunităţi şi oferi experienţe noi

Oamenii au nevoie de necunoscut iar oamenii de ştiinţă au susţinut prin studii această afirmaţie. Conform cercetătorului Emrah Duzel, de la Institutul de Neuroștiință Cognitivă UCL, regiunea creierului mediu reglează motivaţia şi capacitatea de a prevedea recompensele prin eliberarea de dopamină în regiunile frontale şi temporale ale creierului.

Toate experienţele noi activează această zonă a creierului. Astfel, se explică de ce cumpărătorii aşteaptă la coadă şi plătesc sume mari pentru un telefon nou, chiar şi atunci când au deja un model care funcţionează.

Această atracţie pentru produsele noi este cea care generează noi experienţe şi un sentiment de satisfacţie.

Înveţi că nu poţi obţine mereu ceea ce vrei

Atunci când încerci să îţi dezvolţi afacerea şi să creşti profitul, de foarte multe ori te vei confrunta cu o stare de nemulţumire sau de frustrare, atunci când ceea ce planifici nu se întâmplă.

Un studiu efectuat în anul 1975 de cercetători a avut ca scop să determine modul în care grupul ţintă va aprecia prăjiturile din două borcane de sticlă identice. Un borcan conţinea zece prăjiturele, în timp ce al doilea borcan avea doar două.

Cei mai mulţi participanţi au fost atraşi de borcanul aproape gol, datorită spaţiului disponibil din interior. Un alt exemplu este Facebook, care s-a lansat iniţial pentru studenţi, însă din cauza disponibilităţii sale limitate a atras atenţia unui număr foarte mare de persoane.

Cu ajutorul psihologului poţi determina corect obiectivele realizabile şi poţi crea un echilibru între ofertă şi disponibilitate astfel încât să poţi obţine profitul dorit, dar vei învăţa şi ca unele lucruri nu pot fi prevăzute cu o acurateţe de 100%, iar atunci când nu obţii ceea ce îţi doreşti trebuie doar să reevaluezi situaţia şi să stabileşti o nouă strategie, fără furie sau frustrare.

Înveţi să spui o poveste

Oamenii sunt atraşi de poveşti, iar picturile rupestre vin să dovedească acest lucru. Povestea unei afaceri nu este opţională. Este un element esenţial pentru succes.

Nevoia oamenilor de poveşti ţine de percepţie, iar produsele pe care le comercializezi sau serviciile oferite trebuie să spună o poveste pentru a fi atractive.

Şedinţele de psihoterapie te vor ajuta să pui bazele acestor poveşti, să identifici scopurile pentru care prestezi anumite servicii şi să scoţi în evidenţă punctele forte, alături de tot ceea ce te diferenţiază de concurenţă.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Poliester şi vâscoză – cele mai populare materiale textile ale anului. Iată de ce

Avatar

Publicat

in

Poliesterul și vâscoza sunt printre cele mai populare țesături. Sunt utilizate cu succes industria textilț, în atelierele mici dar și în realizarea proiectelor personale.

Nu exista o fibră perfectă pentru orice, sau una  naturală care să poate fi produsă la capacitatea la care se consumă. În rândurile următoare ne-am propus să vorbim despre poliester și vâscoză, două dintre cele mai populare materiale utilizate în industria textilă la nivel mondial.

Poliester – rezistent, durabil ușor de exploatat

Când spui poliester rezistent spui în primul rând versatilitate. Practic, aceasta fibră poate fi transformată în orice, de la articole vestimentare de bază, la articole vestimentare specializate, de la lenjerii de pat şi decorațiuni pentru casa la huse rezistente şi covoare atractive. Motivele pentru care poliesterul este atât de valoros sunt numeroase. În primul rând este foarte versatil, poate fi integrat în țesături delicate, dar şi în stofe dense  cu proprietăți impermeabile. Este flexibil, deci poate fi prelucrat facil, mai ușor decât vă închipuiţi! 

Poliesterul este foarte variat atât ca textură cât şi ca aspect. Nu mică vă este mirarea când vedeți în paginile unui magazin de țesături textile câte varietăți şi modele de poliester sunt disponibile! Practic,  din acest material poți face orice.

Vâscoza – atingere delicate

Vâscoza fină este o altă vedetă a atelierelor textile. Ca şi poliesterul, şi aceasta fibră este rezistentă, durabilă, poate fi valorificată cu uşurinţă. Materialele din vâscoză sunt variate ca densitate, aspect şi imprimeuri, însă toate păstrează rezistență ridicată. Țesăturile din vâscoză nu îşi pierd aspectul în timpul exploatării. Se păstrează impecabile şi după curăţarea cu agenţi chimici, dar motivul pentru care sunt preferate este că se simt bine. 

Vâscoza intră şi în compoziția articolelor vestimentare sportive specializate, care asigură libertate de mișcare, şi în compoziția celor termice, dar şi a accesoriilor vestimentare care le iubeşti.

Prețul este un alt motiv pentru care aceste două materiale textile sunt atât de apreciate, şi pe bună dreptate! Sunt accesibile, rezistente, plăcute, uşor de prelucrat, deci sunt ideale pentru industrie şi uz personal!

Sursa de imagine:
Dmitri Kalvan / Shutterstock.com

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Echipamente must-have pentru un business care funcționează

Avatar

Publicat

in

Trebuie să recunoaştem că uneori să faci o afacere să funcționeze ca pe roate este o sarcină dificilă.

Dacă ai găsit resursele necesare şi ai parte de toată colaborarea din partea angajaţilor, aparatura utilizate îţi poate da bătăi de cap. Sunt o serie de electronice şi dispozitive opţionale, însă sunt o serie de aparate care nu trebuie să lipsească din niciun birou, indiferent de activitatea desfăşurată sau mărimea afacerii. În rândurile următoare ne-am propus să discutăm despre electronicele esenţiale unei echipe de profesionişti.

Laptopurile

Trebuie să recunoaştem că puține mai sunt  afacerile care se pot desfășura dara ajutorul laptopurilor sau a echipamentelor desktop. Este drept, laptopurile sunt portabile, flexibile şi mai ușor de transportat şi depozitat. Sunt soluții mai accesibile şi de aceea au câştigat mai mult teren în fata desktopurilor, însă este important să recunoaştem că niciun business nu se mai poate realiza fără acestea, şi aici nu vorbim de digitalizare, de crearea websit-ului sau a altor instrumente de promovare ci de activităţi banale, precum înregistrarea datelor contabile, plasarea comenzilor, păstrarea contactului cu clienţii.

Imprimantele

Imprimantele sunt împreună cu laptopurile must have-uri sunt instrumentele care reproduc fizic informaţia păstrată în laptopuri. Trebuie să recunoaştem că şi în alimentările  de cartier, prezenta acestora este imperativă. Digitalizare activităţi contabile continuă să fie un vis…până îl transformăm în realitate, avem imprimante Canon şi cartuşe imprimantă Canon fiabile care  să ne ajute să păstrăm în ordine documentaţia contabilă.

Sistemele multifuncţionale

Sunt compacte, accesibile uşor de folosit. Dacă vorbim şi de funcții speciale precum lansarea comenzilor de la distanța sau opțiunile de copiere, scanare, imprimare, clar accesorii indispensabile pentru birou şi nu numai. Cu un multifuncțional HP, task-urile de la serviciu sunt mai facil de îndeplinit. Dacă luăm în calcul şi costurile pentru cartuşe imprimanta HP durabile, este clar că avem în fata dispozitive flexibile ce pot fi utilizate la birou sau acasă. 

Acestea sunt câteva dintre dispozitivele ce nu trebuie să lipsească din niciun birou, indiferent de activitatea desfăşurată, însă nu sunt singurele.

Sursa de imagine:
REDPIXEL.PL / Shutterstock.com

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend