Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

Cum si cât costă să te înscrii în Programul de formare a înalţilor funcţionari publici ?

Publicat

in

Taxele de participare, precum şi cifra de şcolarizare la Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici în 2016 au fost publicate saptamana trecuta în Monitorul Oficial. Potrivit documentului, taxele sunt aceleaşi practicate şi anul trecut. Potrivit documentul apărut şi intrat azi în vigoare, anul acesta vor fi disponibile 100 de locuri în cadrul Programului de formare a înalţilor funcţionari publici. Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici vizează dezvoltarea competenţelor şi aptitudinilor necesare exercitării funcţiilor publice din categoria înaltilor funcţionari publici, pentru gestionarea eficientă a activităţilor specifice acestor funcţii.
În ceea ce priveşte taxele de participare, acestea au fost stabilite după cum urmează:
taxa de înscriere la concurs – 200 lei;
   – taxa de şcolarizare – 2.000 lei.
Aşadar, observăm că tarifele de anul acesta sunt aceleaşi cu cele practicate anul trecut, atunci când taxa de înscriere la concurs s-a dublat faţă de 2014, când cuantumul acesteia a fost stabilit la 100 de lei.
Dosarul de concurs a conţinut anul trecut următoarele documente:

– formular de înscriere;
    – un CV în format european şi o scrisoare de intenţie;
    – copia actului de identitate;
    – copii ale diplomelor de studii şi ale altor acte care atestă îndeplinirea condiţiilor stabilite pentru participarea la concurs, precum şi, dacă este cazul, cunoştinţele şi competenţele în domenii specifice corespunzătoare exercitării funcţiei publice din categoria înalţilor funcţionari publici – copiiile diplomelor de studii se prezintă însoţite de foile matricole;
    – copie a carnetului de muncă sau, după caz, o adeverinţă care să ateste vechimea în munca şi, după caz, în specialitate;
    – cazierul judiciar sau dovada solicitării acestuia de la autoritatea sau instituţia competentă, cu termen de primire anterior finalizării ultimei probe a concursului;
    – adeverinţa care să ateste starea de sănătate corespunzătoare;
    – declaraţie pe propria răspundere sau adeverinţa care să ateste că nu au fost lucrători ai Securităţii, colaboratori ai Securităţii sau asimilaţi colaboratorilor, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii.

Totodată, potrivit reglementărilor în vigoare, adeverinţa care atestă starea de sănătate va conţine, în clar, numărul, data, numele emitentului şi calitatea acestuia, în formatul standard stabilit de Ministerul Sănătaţii Publice, se menţionează în noile dispoziţii.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Noi măsuri vor fi luate pe litoral și în zona de munte. Despescu (MAI): Vom lua decizii ferme

Publicat

in

Pentru siguranța turiștilor, în zonele de pe litoral și de munte care sunt frecventate cel mai des de aceștia, secretarul de stat MAI, Bogdan Despescu, a anunțat că vor fi formate echipe mixte de jandarmi, polițiști, inspectori ITM și de la protecția consumatorilor car vor patrula în respectivele zone.

Într-o conferință de presă susținută alături de ministrul Sănătății, Nelu tătaru, Despescu a anunțat că acestea vor fi niște măsuri ferme.

Acesta a menționat că în zonele aglomerate precum centrele comerciale, mijloacele de transport persoane, piețe, se vor organiza acțiuni cu efective mărite.

Se va implementa inclusiv o linie TelVerde unde cetățenii să sesizeze neregulile constatate pentru a se putea acționa cât mai rapid.

În încheiere, secretarul MAI, a anunțat că dacă măsurile vor fi încălcate se va putea ajunge și până la suspendarea activității operatorilor economici.

Foto: Business Magazin

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Important! Când se redeschid oficial restaurantele? Anunțul făcut de guvernul Orban!

Publicat

in

Reprezentanții Guvernului împreună cu cei din industria HORECA vor pune în aplicare un set de reguli de protecție sanitară, care odată cu reluarea activității acestora, atunci când evoluția epidemiologică o va permite, să fie luate în considerare.

Premierul Ludovic Orban a făcut următoarea mențiune „Scopul acestui demers comun este ca împreună, autorități și sectorul HORECA, să lucrăm pentru siguranța clienților și pentru a le oferi încredere că atunci când restaurantele își vor relua activitatea, serviciile vor fi oferite în condiții de protecție și nu va exista riscul îmbolnăvirilor.”

Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a Guvernului, la sfârșitul întâlnirii care a avut loc, joi, între reprezentanții Executivului și a celor din industria HORECA.

„Reprezentanții HORECA au apreciat măsurile de sprijinire a turismului cuprinse în Planul Național de Investiții și Relansare Economică și au oferit sprijinul și expertiza pentru pregătirea punerii lor în aplicare.” continuă Guvernul în postarea de pe Facebook.

În încheiere, Guvernul menționează că „la întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat, împreună cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, șeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă.”

După discuția de la Guvern, președintele Hora, Daniel Mischie, a declarat că restaurantele se vor redeschide, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

“Cel mai probabil restaurantele se vor deschide săptămâna viitoare. Am discutat un set de norme de aplicare, urmeaza ca în weekend o comisie formată din autorități, ANSVSA și patronate să clarifice normele de aplicare“, a declarat Mischie, potrivit Pro TV.

Noile reguli impuse odată cu redeschiderea restaurantelor impun ca între mese să se păstreze o anumită distanță, obligativitatea purtării de măști de către personal, iar la masă să ia loc un număr de maxim 4 persoane.

Foto: ECONOMICA.net

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend