Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cum și-au asigurat liberalii cadrul legal pentru prezența a 5000 de delegați la congresul PNL de la Romexpo

Publicat

in

Deși Capitala a depășit, miercuri, pragul de trei la mia de locuitori, liberalii au avut grijă să-și asigure cadrul legal pentru organizarea congresului unde vor participa 5000 de delegați. Mai exact, PNL a apelat la Guvern și la Departamentul Situațiilor de Urgență condus de Raed Arafat care le-au trasat condițiile în care 5000 de oameni pot sta în interior.

În primă instanță, Guvernul a modificat săptămâna trecută hotărârea care reglementa restricțiile pe perioada prelungirii stării de alertă pe teritoriul României.

Modificarea efectuată în HG 990/2001 care permite prezența delegațiilor la congres arată așa:

  • organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile în județ/localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.
  • Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare;

De precizat este că Romexpo are o capacitate de 10.000 de locuri, potrivit site-ului oficial. Cu alte cuvinte, modificările de mai sus permit participarea celor 5.000 de delegați care înseamnă folosirea a 50% din capacitatea sălii.

Totodată, liberalii au anunțat că la congres toți delegații vor avea certificat verde care să ateste că sunt vaccinați, au un test PCR sau antigen negativ sau că se află în perioada cuprinsă între 15 – 180 de zile de la confirmarea infectării cu virusul.

PNL și-a programat congresul la Romexpo, în interiorul complexului expozițional, unde urmează să participe circa 5.000 de delegați din toate județele țării. Liberalii urmează să-și aleagă președintele pentru următoarea perioadă. La eveniment și-a anunțat prezența și președintele Klaus Iohannis.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Se distruge iluzia criptomonedelor: un mare fond intră în lichidare și se adâncește iarna cpriptografică

Publicat

in

De

Fondul de hedging pentru criptomonede Three Arrows Capital a intrat în lichidare, a declarat pentru CNBC o persoană care cunoaşte problema, marcând una dintre cele mai mari victime ale celei mai recente aşa-numite ”ierni criptografice”.

Firma Teneo a fost angajată în ultimele zile pentru a se ocupa de procesul de lichidare, a spus persoana, care a cerut anonimatul deoarece nu era autorizată să discute public problema, informează News.ro.

Sky News a relatat pentru prima dată despre lichidare.

Three Arrows Capital, sau 3AC, aşa cum este şi cunoscut, nu a răspuns la o solicitare de comentarii atunci când a fost contactat de CNBC.

Teneo se află în fazele foarte incipiente ale procesului de lichidare, a spus persoana. Firma de restructurare ia măsuri pentru a evalua activele pe care le deţine 3AC, apoi va înfiinţa un site web în următoarea zi sau două, cu instrucţiuni despre modul în care creditorii pot lua legătura pentru a face orice pretenţii, a adăugat sursa.

3AC, co-fondat de Zhu Su şi Kyle Davies, este unul dintre cele mai proeminente fonduri speculative cripto (care se concentrează pe investiţii în active digitale precum criptomonede) şi este cunoscut pentru pariurile sale cu efect de levier ridicat.

Zhu are opinii extrem de optimiste despre bitcoin. Dar o scădere a preţurilor monedelor digitale, care a dus la ştergerea a miliarde de dolari de pe piaţă în ultimele săptămâni, a afectat 3AC şi a scos la iveală o criză de lichidităţi la companie.

Luni, 3AC a intrat în stare de neplată a unui împrumut de la Voyager Digital, compus din 350 de milioane de dolari în USDC, moneda stabilă corelată cu dolarul SUA, şi 15.250 de bitcoin, în valoare de aproximativ 304,5 milioane de dolari la preţurile actuale.

3AC a avut expunere la monedele stabile algoritmice prăbuşite terraUSD şi moneda soră luna.

Financial Times a scris la începutul acestei luni că firmele de creditare în criptomonede BlockFi şi Genesis din SUA au lichidat unele dintre poziţiile 3AC, citând oameni familiarizaţi cu problema.

3AC s-a împrumutat de la BlockFi, dar nu a putut face faţă apelului în marjă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

MedLife este partenerul tău de festival la Electric Castle 2022 și are grijă de starea ta de bine

Publicat

in

De

​MedLife vine la ediția cu numărul 8 a festivalului Electric Castle, iar timp de 5 zile va fi partenerul festivalierilor pentru experiențe memorabile. Cornerul zEnergy by MedLife va întâmpina participanții cu un mix de activări și instalații special create pentru un boost de energie și bună dispoziție. În plus, tot acolo, festivalierii vor putea beneficia și de consultații gratuite de medicină generală, pentru a se asigura că sunt în cea mai bună formă pe toată durata evenimentului.

MedLife la Electric CastleFoto: Hotnews

  • MedLife se alătură pentru al doilea an consecutiv festivalului Electric Castle și va avea grijă de starea de bine a participanților, pe tot parcursul evenimentului.
  • Festivalierii vor beneficia de asistență medicală generală gratuită, asigurată de o echipă medicală specializată.
  • În plus, MedLife a pregătit și alte surprize pentru ediția din acest an, care vor completa experiența de festival.

Și în acest an, Electric Castle anunță o ediție spectaculoasă, care va reuni peste 10 scene și peste 250 de artiști, din 24 de țări. Partener pentru al doilea an consecutiv, MedLife va fi prezent la festival cu Clinica Mobilă, unde o echipă de personal medical specializat va efectua evaluări de medicină generală*. Unitatea este concepută pentru a se deplasa în teritoriu cu scopul de a oferi asistență medicală și este dotată cu două cabinete de consultații multidisciplinare, un laborator medical mobil, compartiment de imagistică medicală, un punct de recoltare.

În plus, MedLife a pregătit pentru acest eveniment o mulțime de activități care vor menține la cele mai înalte cote vibe-ul de festival. Spre exemplu, participanții vor putea descoperi ce tip de Homo Festivalis sunt, cu ajutorul unui quiz de personalitate special creat pentru iubitorii de festival. De asemenea, MedLife va aduce o instalație new media, care folosește tehnologia pentru a crea un spectacol de culori și lumini, pe ritmul bătăilor inimilor celor care vor fi curioși să o încerce.

Totodată, în zona de lounge, festivalierii vor avea parte de momente de relaxare și energizare, în timp ce își încarcă bateriile de la telefon. Cornerul zEnergy by MedLife va fi amplasat în apropierea Castelului Bánffy.

„MedLife face parte și anul acesta din povestea Electric Castle și ne-am propus ca pe parcursul celor 5 zile să fim partenerul de festival al iubitorilor de muzică și distracție. Atunci când te simți bine, te poți bucura din plin de fiecare experiență, de acea, cu ajutorul echipei medicale de la Clinica Mobilă, ne vom îngriji de starea de sănătate a celor prezenți. Dar, pe lângă asta, pregătim mai multe surprize și activități, care vor asigura tratamentul complet pentru o ediție memorabilă”, spune Mirela Dogaru, Director Comercial MedLife Group.

„O ediție Electric Castle înseamnă zile trăite intens, într-un ritm neobișnuit. MedLife este alături de public și echipă pentru a ne ajuta să ne bucurăm de această experiență, prioritizând starea noastră de bine”, spune Doru Rusănescu, Head of Sponsorship & Consumer Experience.

MedLife a participat în calitate de partener medical și la ediția EC_Special din 2021, când a oferit teste antigen gratuite, cu valabilitate de 24 de ore, pentru a facilita accesul la o ediție specială a festivalului, în condiții de siguranță. Astfel, aproape 10.000 de persoane s-au testat în Clinica Mobilă MedLife, precum și în cadrul Hyperclinicii și a centrelor de recoltare MedLife din Cluj-Napoca, și s-au putut bucura de experiențele pregătite la festival.

*În cazul situațiilor de urgență medicală ce ar putea apărea pe parcursul festivalului Electric Castle 2022, acestea vor fi preluate de către serviciul de ambulanță asigurat de către organizatori.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend