Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cum se combate Covidul în China: Testare masivă la Beijing după descoperirea unor cazuri de infectare

Publicat

in

Orașul Beijing își va testa unii dintre locuitorii săi după cea depistat câteva cazuri de Covid în suburbiile capitalei chineze legate de un grup de turiști, a informat vineri presa de stat, citată de AFP.

China menține o politică de sănătate care vizează „zero infecții”, cu prețul unei monitorizări stricte a mișcărilor și o limitare drastică a intrărilor pe teritoriul său.

Dar țara asiatică identifică totuși în mod regulat cazuri sporadice.

China a înregistrat astfel în ultimele zile zeci de pacienți cu Covid-19, toți legați de un cuplu în vârstă care a participat la o călătorie turistică organizată.

Potrivit autorităților sanitare, patru persoane au fost testate pozitiv la întoarcerea la Beijing. Toți au călătorit în Mongolia Interioară (nord), unde a fost detectat noul focar.

Ca răspuns, aproximativ 35.000 de persoane din districtul Changping în care locuiesc, în nord-vestul Beijingului, vor fi, de asemenea, testate, a informat oficial China New Agency. Momentul nu a fost specificat.

Noul focar de epidemie se află la mai mult de 650 km de Beijing, în orașul de graniță Erenhot, la marginea Mongoliei. Locuitorii de acolo au primit ordin să stea acasă.

Deteriorarea condițiilor sanitare din această regiune carboniferă este cea mai gravă pentru China, afectată de penuria de energie electrică, în special din cauza incapacității de a-și alimenta centralele cu cărbune, care sunt foarte dependente de acesta.

Ministerul chinez al Sănătății a raportat vineri 28 de noi cazuri locale de Covid-19 la nivel național.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Raed Arafat, despre testele din școli: ‘Nu există posibilitatea unei contaminări, mai ales dacă persoanele care au făcut punguţa sunt spălate pe mâini’

Publicat

in

De

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, vineri seară, că testele pe bază de salivă distribuite în şcoli nu se pot contamina în momentul în care se compun chiturile de testare, mai ales dacă persoanele care le mânuiesc s-au spălat pe mâini. Întrebat despre momentul în care vor mai fi livrate alte teste, Arafat a explicat că următoarele tranşe depind de consum.

Raed Arafat a discutat, vineri seară, la Digi 24, despre testele pe bază de salivă distribuite în şcoli şi a afirmat, răspunzând unei întrebări, că testele nu pot fi contaminate în momentul în care se compun chiturile de testare.

”Nu găsiţi teste la care sunt toate componentele într-un pachet (…) Testul nu este steril. Nu există posibilitatea unei contaminări, mai ales dacă persoanele care au făcut punguţa sunt spălate pe mâini”, a afirmat Arafat, relatează News.ro.

Întrebat când vor ajunge alte tranşe de teste în şcoli, Arafat a explicat: ”Mai sunt anunţate întârzieri, dar astăzi a fost preluată o cantitate, urmează să mai vină. Cantitatea testelor este mare, de aceea decizia a fost să le luăm în etape, ca să vedem consumul. Pe baza consumului, se semnează contracte subsecvente, să mai vină (…) Suntem în legătură cu Ministerul Educaţiei, să vedem câte se consumă, apoi IGSU mai poate semna contracte subsecvente”.

Potrivit lui Arafat, testarea copiilor de două ori pe săptămână face ca şcoala să devină mai sigură.

Vezi și: Arafat nu se teme că o să fie schimbat din funcție: ‘Actualul sistem nu e făcut de mine’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Liderul anti-vacciniștilor din Italia a ajuns la ATI: ‘Am o viziune diferită despre lume şi mă voi vaccina’

Publicat

in

De

Unul dintre liderii mişcării antivacciniste din Italia şi-a schimbat opiniile legate de datele ştiinţifice privind COVID-19 după ce a fost spitalizat într-o secţie de terapie intensivă în oraşul Treviso, transmite agenţia de presă ANSA.

Lorenzo Damiano a condus protestele împotriva vaccinării şi s-a declarat contra introducerii obligativităţii certificatului verde drept măsură pentru limitarea răspândirii coronavirusului. El a susţinut că persoanele coronasceptice sunt tratate precum victimele Holocaustului, scrie agerpres.ro.

Însă după ce a fost internat recent într-o secţie de terapie intensivă, el le-a declarat reporterilor: ”După această perioadă, am o viziune diferită despre lume şi mă voi vaccina”.

Potrivit unor surse spitaliceşti, în Italia numărul antivacciniştilor spitalizaţi a sporit cu 17%.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend