Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cum schimb furnizorul/contractul de energie electrica? Pașii pe care trebuie să îi urmezi!

Avatar

Publicat

in

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, piața de energie electrică pentru clienții casnici s-a liberalizat. ANRE recomandă clienților casnici încheierea unui contract în piața concurențială cu oricare furnizor de energie electrică licențiat.

Procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică este gratuit și nu implică modificări de ordin tehnic.

În derularea procesului de schimbare a furnizorului nu există niciun risc de deconectare.

În scopul încheierii unui nou contract de furnizare a energiei electrice trebuie să luați legătura cu orice furnizor de energie electrică, să alegeți cea mai bună ofertă accesând „Comparatorul oferte-tip” de pe site-ul ANRE, sau să așteptați acasă o informare privind procesul de liberalizare, precum și un Formular de selecție ofertă de la furnizorul actual.

Până la data încheierii noului contract, dar nu mai târziu de 30 iunie 2021, clienții casnici vor primi din partea furnizorului actual o reducere comercială care să acopere diferența dintre prețul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 și prețul din oferta concurențială cu valoarea cea mai mică la data de 20 ianuarie 2021.

Formularul de selecție ofertă transmis de furnizorul actual conține oferta concurențială cu valoarea cea mai mică, o ofertă concurențială alternativă și oferta de serviciu universal, oferte aplicabile în semestrul I 2021, precum și valoarea reducerii comerciale acordate și perioada de aplicare.

Pentru încheierea unui contract nou cu actualul furnizor nu mai este necesară deplasarea la sediile centrelor de relații cu publicul ale furnizorului.

Prin completarea acestui Formular de selecție ofertă, clientul poate alege direct oferta concurențială din cele două propuse iar transmiterea formularului prin selecția unei oferte constituie acordul de contractare și, implicit, obligația contractuală pentru ambele părți.

Furnizorul are obligația ca, după cel puțin 5 zile de la data primirii formularului de selecție completat, să transmită clientului final, odată cu prima factură, o copie a contractului de furnizare semnat.

Nu există un termen limită pentru a trece în piața concurențială. Toți clienții casnici au dreptul oricând să își schimbe furnizorul/contractul de energie electrică în termen de 21 de zile calendaristice de la data solicitării. Sursa: anre.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO – Un DJ din Hong Kong s-a retras la 96 de ani

Avatar

Publicat

in

De

Ray Cordeiro, un DJ în vârstă de 96 de ani din Hong Kong, a găzduit ultima sa emisiune la radio, după mai bine de șapte decenii de carieră, relatează BBC, arată Mediafax.

Cordeiro le-a mulțumit ascultătorilor săi, la încheierea programului „All The Way With Ray”, de sâmbătă seara.

Programul său era difuzat la radioul public RTHK din Hong Kong din 1970.

Cordeiro este cunoscut pentru vocea sa de bariton, șapca pe care o purta și lista de cântece.

În 2000, Guinness Book of World Records i-a acordat titlul de cel mai rezistent DJ din lume.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Cordeiro, care s-a născut în Hong Kong din părinți de origine portugheză, a declarat într-un interviu recent că este „cel mai norocos om din lume”.

De-a lungul carierei sale de 72 de ani, a ajuns să cunoască unele dintre cele mai mari nume din lumea muzicii, inclusiv Beatles, Cliff Richard și Tony Bennett.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO – VIDEO Europenii sunt solidari cu palestinienii: manifestații de sprijin în mai multe orașe din UE, inclusiv în România

Avatar

Publicat

in

De

Mii de manifestanţi au coborât sâmbătă în străzile mai multor oraşe din Europa şi în Tunisia în semn de solidaritate cu palestinienii pe fondul violenţelor în curs de desfăşurare între militanţi palestinieni şi Israel, relatează AFP, informează Agerpres.Manifestații au avut loc chiar și în România, la Cluj-Napoca și București.

Franța

În Franţa, manifestaţii au avut loc în mai multe oraşe, inclusiv la Paris, unde ele fuseseră interzise de autorităţi evocând evenimentele din 2014 când un marş propalestinian degenerase în violenţe urbane.

Poliţiştii au aplicat în capitala franceză consemnele de “dispersare sistematică şi imediată” a manifestanţilor care încercau să se regrupeze, utilizând tunuri cu apă şi gaze lacrimogene.

Potrivit jurnaliştilor, confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine au avut loc în cursul după-amiezii în cartierul popular Barbes din nordul Parisului.

“Palestina va trăi! Palestina va învinge!” se putea auzi. Pe bulevardul Barbes, un grup de 100 de persoane scandau “Israel asasin!”. Drapele palestiniene erau agitate sau purtate pe umeri.

“Franţa este singura ţară democrată care a interzis aceste manifestaţii”, au protestat avocaţii Asociaţiei palestinienilor din Ile-de-France.

Marea Britanie

La Londra, mii de persoane au manifestat în centrul oraşului, cerând guvernului britanic să intervină pentru a face să înceteze operaţiunea militară israeliană.

Germania

În Germania, mii de persoane au răspuns apelului unor colective propalestiniene şi au manifestat la Berlin şi în alte oraşe.

În capitala ţării, trei manifestaţii au fost autorizate pentru sâmbătă, dintre care două în cartierul popular Neukölln, în sudul oraşului.

Având cuvântul de ordine “Marş al poporului palestinian pentu libertate şi revenire”, mii de persoane s-au adunat în Hermannplatz, piaţa centrală a cartierului, agitând drapele turceşti şi palestiniene, precum şi pancarte care invitau la “boicotarea Israelului”.

Manifestanţii scandau “Eliberaţi Gaza!”, “Salvaţi Sheikh Jarrah’!”, cartier din Ierusalimul de Est, unde familii palestiniene sunt ameninţate cu evacuarea de colonişti israelieni.

Spania

La Madrid, circa 2.500 de persoane au defilat în linişte. “Tăcerea unora este suferinţa altora”, “Ierusalimul – capitala eternă a Palestinei!”, se putea citi pe bannere şi pancarte agitate de manifestanţi.

“Acesta nu este un război, este un genocid!”, scandau ei îndreptându-se dinspre gara Atocha spre piaţa Puerta del Sol.

“Ei sunt pe cale să ne masacreze. Suntem într-o situaţie în care Naqba (“catastrofa”, în arabă) se desfăşoară în plin secol XXI”, a declarat pentru AFP Amira Cheikh-Ali, 37 de ani, fiica unor refugiaţi palestinieni, referindu-se la acest termen utilizat pentru a desemna exodul palestinienilor după crearea statului Israel în mai 1948.

Polonia

La Varşovia, circa 300 de persoane, în principal palestinieni stabiliţi în Polonia, au manifestat în faţa Ambasadei Israelului. Cu drapele palestiniene în mână, ei agitat pancarte cu înscrisul “Stop holocaustului palestinienilor!” şi “Ierusalim – capitala Palestinei!”, scandând sloganuri în favoarea “Palestinei libere”.

Tunisia

În Tunisia, manifestaţii au avut loc în mai multe oraşe. Sute de manifestanţi înfăşuraţi în drapele palestiniene s-au adunat în centrul Tunisului, defilând apoi pe bulevardul Habib Bourguiba, sub supravegherea poliţiei.

Printre sloganurile manifestanţilor, care au încălcat izolarea în vigoare până duminică, se putea auzi:”Tunisieni şi tunisiene susţineţi Palestina!” şi “Poporul vrea să incrimineze normalizarea cu Israelul!”.

Sprijin și din România

O manifestație de susținere a avut loc și la Cluj-Napoca, unde mai mulți susținători ai cauzei au protestat în Piața Unirii. De asemenea, un eveniment similar a avut loc și în Capitală, în București, de la ora 12.00 la 14.00.

Sursa foto: Asociația Solidaritate România-Palestina

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend