Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cum sa utilizezi corect instalatia electrica pentru a te feri de pericole?

Avatar

Publicat

in

O instalatie electrica eficienta, in perfecta stare de functionare si care sa ne deserveasca ireprosabil in orice moment, este esentiala in fiecare locuinta. De aceea trebuie sa fim preocupati de intretinerea corecta a acestor instalatii de care depindem permanent acasa, la munca sau aproape oriunde ne-am afla.

Daca dispunem in locuinta de o instalatie electrica veche de zeci de ani, trebuie sa luam serios in calcul ca va trebui inlocuita cat mai curand cu o alta noua, cu materiale electrice care o compun de cea mai buna calitate, care sa faca fata functionarii fara niciun risc a tuturor echipamentelor si a consumatorilor utilizati in casa. In cazul in care beneficiati in propria locuinta de o instalatie electrica peste care anii inca nu si-au lasat amprenta, nu va ramane decat sa respectati cativa pasi in vederea intretinerii sale corecte si pentru a ne feri de orice fel de riscuri.

Pentru ca, asa cum se stie, curentul electric se poate transforma dintr-un element esential si benefic al vietii noastre de zi cu zi intr-un inamic extrem de periculos, daca ignoram cateva reguli de baza.

Astfel, din start trebuie sa fim constienti ca apa nu face „casa buna” niciodata cu curentul electric si nu este deloc o idee buna sa le apropiem. Deci este indicat sa nu avem montate prize foarte aproape de zonele cu multa umiditate si cu atat mai mult sa punem in functiune aparate electrice si sa le manevram cu mainile ude, pentru ca ne supunem unor riscuri foarte mari.

De asemenea, este important modul cum folosim prizele. Procedura corecta este ca de fiecare data cand vom scoate un stecher din priza sa nu o facem printr-o smulgere, ci tinand mana pe marginea prizei, pentru a nu risca sa o scoatem din lacasul sau din perete, situatie care, daca se intampla, trebuie remedita imediat.

In ceea ce priveste prizele si prelungitoarele, nu trebuie sa procedam la utilizarea lor in exces, incarcandu-le simultan cu prea multi consumatori sau aparate electrice de putere mare pe termen lung, pentru ca riscam ca acestea sa se infierbante sau chiar sa se topeasca, deci efecte extrem de periculoase.

In cazul in care avem copii mici, care sunt inca la varsta cand orice obiect este inofensiv, le starneste interesul si este numai bun de joaca, avem obligatia sa securizam corespunzator fiecare priza din casa, cu protectii speciale.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

OMS: Numărul deceselor provocate de Covid-19 ar putea atinge foarte curând nivelul de 100.000 pe săptămână, la nivel mondial

Avatar

Publicat

in

De

Expertul în urgenţe al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Mike Ryan a  transmis, luni, că Numărul deceselor care au drept cauză Covid-19 ar putea atinge ”foarte curând” nivelul de 100.000 de săptămână, la nivel mondial, faţă de cel de 93.000 raportat săptămâna trecută

Într-un raport epidemiologic prezentat luni în consiliul de administraţie al OMS, acesta a adăugat că în regiunea Americilor au avut loc aproximativ 47% din decesele actuale. În Europa, numărul cazurilor de infectare şi de decese se stabilizează, dar la un nivel ridicat.

”În prezent, situaţia noiastră epidemiologică este dinamică şi inegală, fiind complicată de variante (ale coronavirusului)”, a mai spus Ryan,

Variantele britanică şi sud-africană ale noului coronavirus SARS-CoV, care provoacă maladia COVID-19 şi sunt mai contagioase decât tulpina originală, au fost identificate deja în zeci de ţări, în timp ce mutaţia braziliană este în prezent cercetată, au semnalat luni experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, relatează EFE.
Directorul pentru urgenţe sanitare al OMS, irlandezul Mike Ryan, a declarat în intervenţia sa în faţa Comitetului Executiv că tulpina britanică a fost identificată în 58 de ţări de pe patru continente, iar cea sud-africană în 22 de ţări, potrivit agerpres.ro.

Mike Ryan a precizat că săptămâna trecută a fost raportată o cifră record de 93.000 de morţi de COVID-19 în întreaga lume, exprimându-şi temerea ca săptămâna această numărul morţilor să depăşească 100.000.

Continentul american, unde graficul contagierilor şi al deceselor este în continuare în creştere, concentrează 47 % din numărul total al deceselor, în timp ce în Europa cifrele par să se fi stabilizat, dar rămân totuşi ridicate.

Situaţia epidemiologică actuală „se complică din cauza variantelor (virusului), dar cu toate acestea multe ţări controlează nivelurile de contagiere”, a spus el.

Expertul ONU a subliniat că multe reţele sanitare se confruntă cu „o presiune extremă”, în timp ce sistemele de monitorizare a noilor cazuri „întâmpină dificultăţi pentru a suporta niveluri înalte de infectare”, iar dezinformarea „îngreunează aplicarea măsurilor”.

La rândul său, consilierul ONU pentru COVID-19, Bruce Aylward, a precizat că în cele 42 de zile care s-au scurs de a lansarea campaniilor globale de vaccinare au fost administrate 40 de milioane de doze în 50 de ţări.

Vaccinul cel mai utilizat este cel produs de Pfizer-BioNTech (folosit de 44 de ţări care au demarat campaniile de imunizare), urmat de cel dezvoltat de Moderna (6).

Vaccinul rusesc Sputnik V (produs de laboratoarele Gamaleya) şi cel chinezesc al companiei Sinopharm au fost administrate în trei ţări, iar cele dezvoltate de Sinovac şi de AstraZeneca se administrează în două ţări.

Bruce Aylward a subliniat că vaccinurile de la Moderna şi Pfizer-BioNTech, care folosesc noua tehnologie cu „ARN mesager” prezintă provocări la transportarea lor în ţările în curs de dezvoltare, deoarece necesită seringi speciale şi depozitarea la temperaturi foarte joase.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicii din Wuhan au rupt tăcerea: Ni s-a spus să nu vorbim despre asta

Avatar

Publicat

in

De

Imaginile surprinse de camera ascunsă fac parte dintr-un documentar difuzat de ITV: Outbreak: The Virus That Shook The World.

Deşi medicii ştiau de decesele provocate de coronavirus încă din decembrie 2019, China a informat OMS despre primul deces abia la jumătatea lunii ianuarie 2020.

De asemenea, doctorii din Wuhan susțin că și-au dat seama că virusul trece la oameni, însă șefii spitalelor le-au transmis într-o ședință „să nu spună adevărul”.

Pe lângă asta, autoritățile ştiau de riscul de infectare la sărbătoarea Noului An Chinezesc și cu toate astea au tăcut pentru că voiau „să prezinte o societate armonioasă și prosperă”.

„De fapt, la sfârșitul lunii decembrie sau începutul lunii ianuarie, ruda cuiva cunoscut a murit de acest virus. Mulți dintre cei care locuiau cu el au fost, de asemenea, infectați, inclusiv oameni pe care îi cunosc.”, afirmă un medic.

Mărturiile vin pe fondul unei presiuni crescânde asupra Chinei după ce un grup susținut de OMS a declarat luni că Beijingul este prea lent pentru a răspunde la focar, la câteva zile după ce SUA a publicat noi afirmații care sugerează că virusul ar fi putut proveni dintr-un laborator din Wuhan.

„Știam acest că acest virus se transmite de la om la om. Dar când am participat la o ședință la spital, ni s-a spus să nu vorbim despre asta”, conchide doctorul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend