Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Cum să îți protejezi conturile online?

Publicat

in

În ziua de astăzi, aproape oricine este prezent online sub o formă sau alta. Fie lucrăm cu internetul, fie facem cumpărături online, fie ne verificăm conturile bancare și câte și mai câte. Siguranța online ar trebui negreșit să fie una dintre prioritățile tale. Hoții de date există și pe internet și de fapt sunt mai prezenți ca niciodată. Ce poți face ca să îți protejezi conturile online, indiferent câte ai și unde? Noi îți putem da câteva sfaturi recomandate de toți specialiștii, tu decizi dacă ai vrea să le urmezi sau nu.

content-image

În primul rând, aproape orice site pe care îl frecventezi îți cere să îți faci un cont. Tu știi exact câte conturi ai cu adresa ta de email? Ei bine, noi îți recomandăm să îți rezervi câteva ore într-o zi – sau chiar o zi – și să faci o listă cu toate conturile pe care le ai, dar și cu parolele de la fiecare. Probabil ai fi surprins să constați că ai depășit cu mult zece conturi. Și pentru că tot am pomenit de parolă – da, orice cont pe care îl deschizi pe numele tău trebuie să fie protejat cu cel puțin o parolă. Ar fi bine să fie o parolă mai greu de ghicit, în niciun caz “1234”. Și, bineînțeles, pune parole mai dificile la toate conturile pe care le ai, nu o folosi pe aceeași.

În al doilea rând, dacă ai toate parolele memorate în laptopul tău personal – sau telefon, computer, orice ai folosi – ai face bine să fii la zi cu actualizările. Acestea vin în avantajul tău, în niciun caz în dezavantaj. Poate părea un pic enervant uneori, dacă acestea sunt dese, însă ar fi indicat să le faci. Ele îmbunătățesc protecția datelor și ajută și sistemul de operare să meargă mai bine.

În al treilea rând, specialiștii recomandă să ai un program antivirus pentru orice dispozitiv pe care îl folosești: și pentru calculatorul de acasă, dar și pentru telefonul pe care îl folosești toată ziua. Cu siguranță, ambele stochează date importante pentru/despre tine, așa că e bine să fii precaut decât să regreți mai târziu. Sunt mai multe programe antivirus pe piață, unele chiar și gratuite, dar noi îți recomandăm să faci o analiză riguroasă. Cele gratuite nu oferă protecție completă, așa că poți investi o suma modică anuală pentru acest lucru.

content-image

În al patrulea rând, ai grijă ce site-uri accesezi. Majoritatea îți cere să fii de acord cu prelucrarea datelor tale, cunoscută ca GDPR. Însă încearcă întotdeauna să vizitezi platforme care iau foarte în serios siguranța datelor tale personale. Marii jucători de pe piață, cum ar fi Netflix, Amazon sau PokerStars investesc destul de mult ca toți clienții lor să fie protejați de hackeri și să poată naviga pe website-urile lor fără nicio grijă. PokerStars de exemplu, le recomandă jucătorilor să folosească întotdeauna o parolă puternică, un PIN, ba chiar și un RSA Security Token, care este un dispozitiv care generează o parolă adițională atunci când vor să acceseze contul.

Ca să vă protejați de acele atacuri numite “phishing”, nu deschide niciodată linkuri care nu par de încredere, de la persoane necunoscute și nici nu trimite bani dacă ai primit vreun email ce pare a fi de la banca ta. Nu puține au fost cazurile în care bănci importante au fost victimele unor atacuri de tip “phishing”. Mai exact, clienții primeau un mesaj în care exista un link. Odată ce ei apăsau pe acel link, li se cereau user-ul și parola de la contul bancar. Pagina deschisă era foarte asemănătoare cu cea a băncii.

Nu în ultimul rând, dacă vrei să îți verifici conturile bancare, nu o face niciodată de la o rețea de WIFI publică. Mai bine deschizi datele mobile și faci transferul necesar. Acele rețele publice din oraș, restaurante, hoteluri etc. sunt cele mai vulnerabile la hackeri și te-ai putea trezi mâine-poimâine cu toate datele tale furate.

În concluzie, este bine să fii mai rezervat atunci când vorbim de date personale mai delicate, așa că memorează câteva parole mai puternice pe care să le folosești la conturile pe care le deschizi frecvent.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Lucian Bode, despre vizele pentru SUA: Rata de respingere trebuie să scadă de la 10% la 3% / Publicul trebuie educat

Publicat

in

De

Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirmă că, din discuţiile cu oficialii americani pe tema vizelor pentru românii care vor să călătorească în SUA, s-a desprins necesitatea demarării unei campanii de educare a publicului român care să descurajeze prezentarea unor cereri de viză neconforme. Rata mare de respingere a cererilor face ca românii să nu poată încă circula fără vize, potrivit News.ro.

Lucian BodeFoto: Arhiva personala

Lucian Bode a explicat, luni seară, la Digi 24, că este necesar ca partenerii americani să pună la dispoziţia României o analiză detaliată a motivelor pentru care se refuză vizele românilor.

”Discuţiile pe care le-am avut cu Alejandro Majorcas (senator SUA – n.r.) şi angajamentul de a sprijini România în a evolua în acest demers, a vizat următoarele lucruri: că trebuie să primim de la partenerii americani, să ne pună la dispoziţiem o analiză detaliată a motivelor de refuz, să vedem pentru ce sunt refuzaţi cei aproximativ 10 la sută dintre românii care aplică pentru viză. De asemenea, să vedem care sunt categoriile demografice susceptibile de refuz şi periodic să facem o statistică”, a declarat Bode.

Ministrul de Interne a adăugat că România îşi propune să scadă rata de respingere a dosarelor de viză pentru SUA, de la 10 la 3 la sută.

”Eu cred că avem obligaţia să venim să spunem, ca Guvern, în următorii 2-3 ani de zile, România îşi propune să scadă această rată de la 10 la sută, cât este media ultimilor 8 ani, la 3 la sută, cât este obligaţie”, a declarat Bode.

Lucian Bode a precizat că este necesară o campanie de informare.

”Să venim cu campanii de educare a publicului român care să descurajeze prezentarea unor cereri de viză neconforme. O chestiune care mi s-a părut şi mie şi oficialului american în neregulă: dacă din 3.000, să spunem 1.000 depun cereri, dar nu le finalizează, din diferite motive: renunţă sau li se pare foarte complicat. De exemplu, 1.000 de cereri sunt considerate respinse, se contabilizează la procentul de refuz, ceea ce nu cred că este în regulă. Avem nu ştiu câţi cetăţeni cu dublă cetăţenie care aleg să depună cererea în România, chiar dacă au cetăţenia în Italia, Spania şi aşa mai departe. Acesta este planul, eu o să îl prezint ministrului Afacerilor Externe”, a declarat Lucian Bode.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Oficial OMS: Nu este necesară vaccinarea urgentă împotriva variolei maimuței

Publicat

in

De

Organizația Mondială a Sănătății nu crede că focarul de variola a maimuței în Europa și America de Nord va aduce după sine necesitatea unei vaccinări în masă, deoarece măsuri precum o bună igienă și un comportament sexual sigur vor ajuta la controlul răspândirii acesteia, a declarat luni un înalt oficial, relatează Reuters.

Variola maimuteiFoto: DreamsTime

Într-un interviu acordat Reuters, Richard Pebody, care conduce echipa OMS Europa care analizează agenții patogeni cu amenințare ridicată, a mai spus că proviziile imediate de vaccinuri sunt relativ limitate.

Măsurile principale pentru controlul focarului sunt urmărirea contactelor și izolarea, a spus el.

Autoritățile de sănătate publică din Europa și America de Nord investighează peste 100 de cazuri suspecte și confirmate de infecție virală în cel mai grav focar de virus din afara Africii. Boala era endemică în Africa de zeci de ani.

Citește și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend