Conecteaza-te cu noi

UTILE

Cum să alegi și dai un cadou corporate de Crăciun?

Publicat

in

A selecta cele mai inspirate coșuri cadou Crăciun reprezintă o adevărată artă. 

Dacă dorești ca să oferi un cadou cu ocazia celei mai frumoase sărbători din an angajaților, clienților sau altor antreprenorilor cu care ai relații de business, merită să iei în considerare câteva sfaturi și reguli general valabile, care îți vor permite să faci cel mai frumos dar corporate de Crăciun. 

Experții în daruri, precum sunt aceia de pe cadoulspecial.ro, știu că alegerea unui cadou de firmă este o provocare. Mai ales când e vorba de Sărbătorile de Iarnă.

Ar trebui ca să se ofere cadouri care să fie echilibrate în ceea ce privește conținutul acestora, adică să nu fie nici 100% corporative, dar nici să nu pice în extrema cealaltă, în cea a darurile mult prea personale. De asemenea, este total greșit să se dea cuiva (client sau partener de afaceri) un cadou prea scump, unul care să îl jeneze, să facă persoana care îl primește să se simtă incomod. Cum ar fi ca să se dăruiască cuiva un inel prețios sau o brățară sau, mai rău, o jucărie sexuală?

Ce ar trebui ca să se ia în considerare atunci când se aleg cadouri de firmă pentru Crăciun?

În primul rand, cadoul trebuie să fie pe gustul persoanei care îl va primi.

Da, nu este deloc o misiune ușoară. Când e vorba de rude sau prieteni  alegerea unui dar pentru Crăciun este mult mai simplă: îi cunoaștem cei dragi, știm ce le place și chiar ce le trebuie, dacă ne axăm pe oferirea unor surprize utile. Acest lucru ne permite să alegem un cadou inspirat, care să le satisfacă așteptările și să aducă bucurie.

Lucrurile se schimbă radical când ne referim la un cadou de firmă.

În domeniul relațiilor de serviciu, după ce în timpul anului suntem în poziții de conducere, nu putem să cunoaștem foarte multe despre angajați, clienți, nici despre partenerii de afaceri.

Decizia cu privire la darul ocazional ar trebui, prin urmare, să se bazeze mai degrabă pe bunul gust, pe universalitate și pe impresia specială pe care vrei ca să o lase cadoul de Crăciun pe care îl oferi. Eleganță, clasic și de înaltă calitate a coșului corporate, iată secretele unui cadou reușit.

Seturile cadouri sub forma unor coșuri elegante ce includ delicatese selectate corect, corespund perfect criteriilor de mai sus, fiind în același timp un cadouri de afaceri eficiente și echilibrate. Compuse pe baza unor produse rafinate, de lux, acestea se încadrează perfect cu ocazia.

În coșurile de cadouri de Crăciun nu îți fie teamă să adaugi decorațiuni de iarnă. Decorarea coșurilor cu delicatese ar trebui totuși ca să fie minimalistă, astfel încât completările să nu domine conținutul, ci să adauge un plus de clasă. Cutiile cadou în care cadoul exclusivist va fi foarte bine pus în valoare sunt o bună alegere în acest sens.

Coșurile tip de Crăciun, datorită universalității lor, evită, de asemenea, erorile, iar diversele compoziții ale acestora (dacă apelezi la un furnizor specializat în comercializarea de asemenea produse de sărbătoare) îți vor permite ca să alegi un set care să se potrivească perfect pentru un anume salariat, furnizor, partener de afaceri sau client. În contextul relațiilor de afaceri, merită să luăm în considerare dacă partenerul nostru de afaceri reprezintă piața internă sau externă.

Alegerea cadoului potrivit corporate este o provocare chiar și pentru departamentele de marketing sau resurse umane. Impresia pe care o dă o companie prin oferirea unui cadou poate avea un impact semnificativ asupra contactelor (și contractelor!) cu clienții sau partenerii în anul ce vine. Prin urmare, este important să respecți regulile etichetelor de afaceri atunci când alegi un cadou specific.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Utilizeaza filtrele de apa pentru a ajuta bugetul familiei

Publicat

in

De

În prezent, oamenii sunt obișnuiți să consume apă îmbuteliată, insa sunt persoane care încă folosesc apă din reteaua publica pentru băut. În aceste condiții, cel mai important lucru este să fii mai vigilent, astfel încât să poți utiliza apa potabilă potrivită pentru consum.

Filtrele de apă pot preveni poluarea apei cu substanțe nocive. Spre deosebire de apa îmbuteliată, apa de la robinet este expusă riscului de contaminare cu substanțe nocive, cum ar fi microbi, pesticide, plumb, nitrați și altele. Când este fiartă, microbii pot dispărea într-adevăr din apă, dar pot fi prezente în continuare substanțe nocive. Nu de puține ori, procesul de gătit poate crește efectiv cantitatea acestor substanțe. Acest lucru se întâmplă, deoarece apa se evaporă atunci când este încălzită, iar concentrația compușilor periculoși de fapt crește.

Acest lucru duce la dezvoltarea unor boli și condiții care pot fi cauzate de consumul de apă contaminată cu microbi sau compuși nocivi, inclusiv, crampe stomacale, greaţă, boli de rinichi etc. De asemenea, dezvoltarea fizică și mentală a sugarilor și copiilor care consumă această apă, poate fi afectată, deoarece fluxul de sânge care transportă oxigenul către creier este împiedicat. Apa contaminată poate deveni potabilă cu ajutorul unui filtru de apă. Acest instrument are o dimensiune a porilor de 1 micrometru sau mai mică, ceea ce poate ajuta la filtrarea microbilor care contaminează apa. Pe lângă eliminarea substanțelor nocive, filtrele de apă pot elimina și gusturile și mirosurile ciudate din apă.

Sfaturi pentru alegerea unui filtru de apă

Există mai multe tipuri de filtre de apă care sunt vândute pe piață. Fiecare tip are o funcție diferită. Pentru a alege un filtru de apă care să satisfacă nevoile tale, ar trebui să intri în magazinul online Wellnessist. De aici poți selecta un filtru de apă certificat, ceea ce indica ca este sigur și adecvat pentru utilizare. Poți alege un filtru de apă care corespunde condițiilor de apă din casa ta. De exemplu, dacă apa din casa ta conține clor, pesticide, plumb sau cupru cu un gust și miros ciudat, poți alege un filtru de apă cu 5 funcții, printre care și unul cu cărbune activ. Când decizi să utilizezi un filtru de apă, ar trebui să acorzi atenție procedurilor de utilizare a acestuia, inclusiv modalității de utilizare și când trebuie înlocuit. Schimbările constante ale filtrului de apă sunt foarte importante, deoarece întârzierea înlocuirii filtrelor de apă îți poate afecta sănătatea. Dacă a trecut pragul de utilizare, filtrul nu mai poate filtra substanțele care poluează apa.

Tipuri de filtre de apă 

Sistemele de filtre de apă se impart, dupa modul de filtrare, in:

  • sisteme cu ultrafiltrare care sunt potrivite pentru purificarea apei la domiciliu, birouri, restaurante, hoteluri, birouri și multe altele. Este ușor de întreținut și ușor de instalat sub chiuveta de bucătărie. De asemenea, poți alege filtre de apă
  • sisteme cu nanofiltrare. Nanofiltrarea este o tehnologie de tratare a apei cu o precizie cu un grad mai mică decât osmoza inversă. Membrana de nanofiltrare elimină toți poluanții introduși în mediul acvatic din procesele naturale și din activitatea umană. Nanofiltrarea apei elimină virusurile, bacteriile, pesticidele, metalele grele și alte impurități dăunătoare, iar mineralele utile rămân în apă. 

Pe langa beneficiile pentru sanatate, un sistem de filtrare al apei aduce si insemnate economii in bugetul familiei. In general, o familie compusa din 4 membrii consuma cel putin 6-8 litri de apa /zi. Daca punem un cost mediu al apei imbuteliate de 1leu/litru, atunci rezulta un cost mediu zilnic de 7 lei. Adica cel putin 210 lei/luna. Banii investiti intr-un sistem de filtrare vor fi recuperati din primele 2 luni de utilizare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

De ce e important să schimbăm cauciucurile/anvelopele?

Publicat

in

De

Descoperirea roții este unul din cele mai importante aspecte ale evoluției noastre ca ființe umane și ca indivizi ai societății.

Timp de aproape 6000 de ani, oamenii au utilizat roata în diverse domenii. Inițial în domeniul olăritului, iar mai apoi în domeniul transporturilor, pentru deplasarea între două puncte fixe.

Roata din lemn s-a transformat de-a lungul anilor în roată cu spițe, apoi în roată din tablă sau aliaj. Aceste fapte au permis creșterea vitezei de deplasare.

Anvelopele de astăzi variază în funcție de model, mărime și materialul din care sunt confecționate. Noile modele permit deplasarea rapidă a autovehiculelor, având ca principale caracteristici peformanța și manevrabilitatea.

Articolul de astăzi îți propune o nouă perspectivă asupra anvelopelor, dar și câteva sfaturi utile, care să te ajute să prelungești cât mai mult durata de conservare a acestora.

Întreținerea anvelopelor

Unul din cei mai importanți factori care deteriorează anvelopele mașinii tale este uzura. Acestea trebuie verificate periodic pentru a te asigura că uzura nu depășește pragul maxim.

Anvelopele de pe mașina ta trebuie să respecte anumite valori convenționale, astfel: distanța dintre stratul de cord metalic și canalul readâncit nu trebuie să depășească 2-3 mm.

Un alt factor la care trebuie să fii foarte atent este presiunea. Aceasta trebuie, de asemenea, să fie verificată periodic, și  nu trebuie să depășească limitele permise.

Recomandări

  • Evită rulajul pe drumuri denivelate
  • Evită condusul pe linile de tramvai
  • Curăță anvelopele cu soluții profesionale
  • Nu expune anvelopele la temperaturi ridicate, aer sărat sau radiații
  • Verifică presiunea din anvelope

Presiunea din anvelopelor

Odată cu verificarea presiunii și reglarea acesteia, vin și alte avantaje la care poate nu te-ai gândit până acum. Verificarea se face printr-un manometru, instrumentul pentru măsuararea presiunii, care se regăsește la orice vulcanizare și chiar în unele stații de alimentare cu combustibil.

Bonusul care vine o dată cu reglarea cantității de aer din acestea este vizibil prin scăderea consumului de combustibil.

Echilibrarea roțiilor

Acest proces este foarte important pentru stabilitatea mașinii pe carosabil și pentru siguranța de care avem nevoie atunci când ne deplasăm.

Indiferent de lungimea distanțelor parcuse și de numărul de kilometrii, roțiile trebuie să fie echilibrate. Sfatul dat de specialiști ne recomandă să echilibrăm roțiile atât în cazul în care acestea sunt achiziționate second-hand, cât și în cazul celor noi, achiziționate din magazin sau reprezentanță.

Aliniamentul roțiilor

Alinierea incorectă a roților cauzează defecțiuni la mecanismul de direcție al autovehiculului pe care îl conduci. Așadar, asigură-te că acestea sunt aliniate uniform și vei evita alte costuri suplimentare.

Rotația anvelopelor

Fiecare autoturism dispune de un manual tehnic în care se regăsesc recomandări ale specialiștilor cu privire la diferite componente ale mașinii. În cazul în care manualul nu cuprinde nicio informație despre intervalul de timp la care trebuie făcută rotația, specialiștii recomandă efectuarea periodică a acesteia, la un interval de 8000-10000 de km.

Verificarea anvelopelor

Această operațiune trebuie făcută într-un service autorizat. Mecanicul din service sau reprezentantul magazinul de anvelope este cel care trebuie să te sfătuiască în privința unor aspecte precum repararea, înlocuirea sau schimbarea anvelopelor. Obligația oricărui conducător de autovehicul este să verifice periodic aspectul interior al cauciucurilor montate pe mașină, dar și starea anvelopei de rezervă.

Schimbarea anvelopelor

Un procedeu neplăcut și destul de costisitor, dar în același timp absolut necesar pentru o deplasare cât mai sigură pe carosabil. Există numeroase motive pentru care cauciucurile trebuie schimbate la intervale regulate, dar cel mai important motiv, în țara noastră, este alternanța anotimpurilor.

Potrivit art. 102 alin. (1), pct. 28 din OUG 195/2002, constituie contravenție „conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite de gheață, zăpadă sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă”. Încălcarea acestei legi atrage după sine amenzi prevăzute în clasa a IV-a de sancțiuni, care prevede un număr de puncte de penalizare cuprins între 9-20, precum și reținerea certificatului de înmatriculare. Confiorm acestei ordonanțe, anvelopele de iarnă sunt cele omologate în acest sens și le poți recunoaște după prezența semnului alpin, care este simbolizat printr-un fulg de nea. Pe lângă acestea, sunt acceptate și cele marcate prin literele M-S(mud and snow), marcaj stabilit de Uniunea Europeană.

Printre celelalte motive pentru care ești nevoit să schimbi anvelopele se numără degradarea acestora, prezența semnelor de uzură sau deterioare (adică fisuri, lovituri, pene, tăieturi ș.a.), dinamica nepotrivită a autoturismului, vibrațiile, zgomotul sau pierderea presiunii.

Mai multe sfaturi utile despre siguranță și autovechicule găsești aici (romauto.ro).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend