Conecteaza-te cu noi

BUSSINES

Cum să ai profit mai bun din operarea unui magazin online

Publicat

in

Piața de e-commerce crește semnificativ în România an de an, dar distanța față de piețele dezvoltate din Europa este încă foarte mare. Pas cu pas, comanda online devine totuși un obicei, iar perspectivele sunt foarte bune. Nu întâmplător, companiile de curierat investesc tot mai mult în logistică și tehnologie, pentru a putea veni în întâmpinarea fluxurilor mari de comenzi generate de e-shop-uri, dar și pentru a satisface mai bine clienții finali tot mai exigenți. Pentru că piața locală de comerț electronic nu este încă la un nivel matur, pe de o parte intrarea unor noi jucători este foarte simplă, dar la fel de simplu de apărut este și eșecul… Așadar, trebuie acționat cu mare atenție, astfel încât profitul să fie unul sustenabil. Iată câteva elemente de maximă importanță:

1. Furnizori de produse Trebuie să poți propune prețuri competitive, deci ai nevoie de costuri mici de achiziție produse, dar în același timp trebuie să pui accent pe calitate și flux de livrare. Este o mare problemă când te confrunți cu nivel scăzut de calitate (clienții de vor bucura inițial de prețurile mici, dar apoi te vor penaliza) sau când ai lipsă stocuri în contexte precum momentele de mare trafic online în e-commerce, de exemplu perioada noiembrie – decembrie.

2. Curierat Asigură-te că le oferi clienților condiții foarte bune de livrare. Dacă firma de curierat nu va trata bine comenzile, totul se poate întoarce împotriva magazinului. Pentru că un client judecă experiența de shoppping în ansamblu, iar livrarea este ultima verigă, este foarte important să te poți baza pe curierat rapid de calitate. Nu strică să ai mai multe contracte, mai ales în perioadele de mare aglomerație.

3. Strategie SEO Degeaba ai produse și toata infrastructura dacă nu reușești să atragi clienții să îți vizualizeze oferta. Este ideal să colaborezi cu o firmă de SEO precum seocom, capabilă să te conducă spre vizibilitate superioară în rezultatele motoarelor de căutare. Pentru cei mai mulți români, Google reprezintă pornirea spre informare și mai apoi spre achiziții online. Dacă nu ești cât mai sus în aceste rezultate de căutări, pierzi potențiali clienți în favoarea competitorilor tăi. Găsești online definitii seo și poți să aprofundezi subiectul. Însă ideal este să cauți un partener pe acest subiect, așa cum este inseo. Vei avea un aliat cu experiență și asta contează enorm. SEO poate să fie cea mai ieftină cale spre rezultate de succes în e-commerce.

4. Politică de marketing inteligentă Pe lângă partea de seo, adică de optimizare pentru motoarele de căutare, ai nevoie în ansamblu de o politică de marketing inteligentă, care înseamnă un cumul de chestiuni, de la politica de preț la strategia de prezentare în fața clientului, de la campanii publicitare la modul în care prezinți brandul în relația cu clientul. Și aici găsești resurse multe online, cărți de specialitate, dar și agenții care te pot ajuta. Totul se leagă de planul tău de business.

5. Rețelele de socializare Deși le puteam include la punctul anterior, am lăsat rețelele de socializare ca subiect separat, atât sunt de relevante în drumul spre succes al unui magazin online! Românii petrec enorm de mult timp pe Facebook, Instagram și YouTube, de accea ai nevoie de acțiune specială pe aceste canale – conținut dedicat, concursuri, legătură cu clienții, evenimente dacă este cazul… poți folosi toate uneltele posibile.

Comenteaza cu profilul de FB

BUSSINES

Transport câini și pisici pe ruta România – Anglia, chiar și în contextul Brexit-ului

Publicat

in

Cu privire la Brexit, cea mai mare temere a europenilor și a britanicilor de asemenea se referă la modul în care noul context va afecta viața oamenilor și companiile din anumite domenii. Un astfel de domeniu aparte este cel al transportului de animale de companie. Există firme specializate, cu experiență de mulți ani la nivel comunitar, axate pe transport câini și pisici între Anglia și anumite țări europene, inclusiv România. De asemenea, posesorii de animale de companie pot fi afectați de noua legislație și dacă decid să se ocupe pe cont propriu de călătoria câinilor și pisicilor, alături de ei, desigur.

Vestea bună este că, momentan, deși Brexitul s-a produs pe data de 31 ianuarie 2020, până la finalul acestui an, teoretic, nimic nu se schimbă din punct de vedere tehnic în relațiile dintre Marea Britanie și țările din Uniunea Europeană. Este o perioadă de tranziție gândită în ideea că, între timp, se vor negocia unele acorduri benefice de ambele părți. Între timp, în ceea ce privește cel puțin călătoriile (inclusiv pentru animale de companie) și comerțul în general, lucrurile se desfășoară în mod normal.

Temeri există pentru perioada care va începe din anul 2021. Firmele care activează în domeniul transporturilor de animale de companie se tem de legislația greoaie care ar face extrem de complicat acest proces. În prezent, românii (și britanicii) care au nevoie de transport de animale de companie între România și Anglia o pot face foarte simplu pe care rutieră, fără stres și la costuri decente, apelând la o firmă specializată. Transport câini Marea Britanie se face astfel cu vehicule special prevăzute pentru astfel de călătorii ale animalelor, vehicule avizate legal la nivel european. Există și acum o birocrație destul de vastă, dar atât timp cât se cunosc toate aspectele legale, ele pot fi îndeplinite fără probleme într-un timp scurt de pregătire.

Transport pisici Marea Britanie și transport câini Marea Britanie este realizat de către o firmă românească pe sistem door to door, adică animăluțul este luat de la o adresă dintr-o țară și este dus la o altă adresă din cealaltă țară. Transportul este efectuat în cele mai bune condiții. Se respectă cele mai înalte norme internaționale, astfel încât câinii și pisicile să aibă o călătorie cât se poate de ușoară. Animalelele se bucură de o temperatură optimă, indiferent că afară este foarte cald sau foarte rece.

Astfel, transportul se poate face în orice anotimp! Vehiculele sunt prevăzute cu cuști special adaptate măsurilor animalelor. Fiecare se va bucura de spațiul său personal, fără a intra în contact cu alte animale. Câinii și pisicile primesc în mod regulat hrană și apă și, dacă este cazul, se ține cont de regimul alimentar ce trebuie urmat. Câinii se bucură și de pauze de plimbare, practic fiecare element este stabilit împreună cu stăpânul.

Transport pisici Anglia și transport câini Anglia se va realiza și în viitor, rămâne de văzut în ce condiții. Ideal este să se colaboreze cu o astfel de firmă specializată în transport internațional de animale de companie, pentru că evident există experiență practică și, în plus, reprezentanții firmei sunt mereu la curent cu orice potențială modificare a legislației dn domeniu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

BUSSINES

Investiția în IT second hand – oportună și pentru acasă, și pentru mediul office

Publicat

in

Conceptul de second hand nu are o imagine foarte bună în rândul utilizatorilor, însă totul ține de nișa despre care vorbim. Spre exemplu, dacă ne referim la automobile second hand, categoria este extrem de populară, cele mai multe achiziții auto făcându-se exact pe acest segment. Un obiect utilizat nu înseamnă neapărat vechi sau mai puțin funcțional, ci poate fi o oportunitate de achiziție grație prețului semnificativ mai mic față de cel al produsului similar sau asemănător, însă din categoria nou, din comerțul standard.

În domeniul IT, piața second hand propune o mare varietate de produse – laptopuri, computere desktop, monitoare, imprimante, echipamente multifuncționale… Astfel de produse second hand sau refurbished au aparținut de obicei unor corporații și au fost utilizate pe termen scurt, până la apariția unor noi vârfuri de tehnologie pe segmentele respective. Pentru IMM-uri și pentru utilizatorii individuali, investiția în IT second hand precum produsele prezentate pe website-ul laptopdell.ro este cu siguranță o mare oportunitate.

De ce există o diferență atât de mare de preț între noi și second hand, chiar dacă perioada de utilizare a fost foarte mică, iar produsele second hand arată și funcționează (aproape) ca unele noi? Răspunsul ține mai ales de contextul de piață. Produsele noi înglobează foarte multe costuri, de la marketing, promovare, comisioane de vânzări, până la investițiile inițiale ale brandurilor în cercetare, inginerie, dezvoltare. Ulterior, la o viitoare vânzare, corporațiile consideră produsele respective drept amortizate la nivel de cost de operare, ceea ce determină oportunități majore pentru noii clienți.

Indiferent dacă se achiziționează un laptop sau un monitor second hand, acesta va fi cu siguranță de la un brand de top, tocmai pentru că achizițiile firmelor mari se axează numai pe produse cu mărci de calitate superioară. Produsele în sine sunt de calitate profesională, la cele mai înalte standarde, poate chiar mai bune decât unele dintre produsele disponibile pe piața de retail, adresate consumatorilor casnici.

Un utilizator individual sau un IMM poate profita astfel la maximum de oportunitățile pieței second hand. De altfel, în zona IMM, succesul ține mereu de oportunități. Sunt multe exemple, un IMM trebuie să se miște rapid și să caute avantaje de competitivitate. Inclusiv pe zona de seo – vezi detalii pe optimizare-seosite.ro. În ansamblu, o firmă de dimensiuni reduse trebuie să acționeze astfel încât să aibă cheltuieli cât mai mici, dar să beneficieze de acces la standardele ridicate din piață. Tehnologia de top, prin astfel de „scurtături”, este de fapt mereu disponibilă inclusiv jucătorilor mai mici, chiar dacă bugetele din IT&C sunt alimentate de cheltuielile mari făcute de corporațiile dornice să testeze tot ceea ce este mai nou.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend