Conecteaza-te cu noi

BUSSINES

Cum sa ai acum un avantaj pe piata muncii

Publicat

in

Cele mai cautate cursuri de calificare pe Cpp Alexander’s sunt cele care permit absolventilor ca sa isi gaseasca rapid un loc de munca in tara, dar si in strainatate.

Daca multi barbatii sunt atrasi acum in special de cursurile de electricieni, multe femei vor sa lucreze in industria de beauty.

Iar acest sens, un curs de unghii false acreditat sau un curs de frizerie este cum nu se poate mai nimerit. Mai ales ca la centrul de pregatire mentionat mai sus acestea nici macar nu sunt piperate ca pret.

Cpp Alexander’s si-a deschis portile in anul 1999, iar in cei deja 18 ani de activitate neintrerupta a organizat numeroase cursuri de calificare, cursuri de formare profesionala, precum si cursuri de initiere si perfectionare in diverse meserii, la care au participat peste 20.000 de persoane.

Indiferent daca cei ce vor sa se inscrie la un asemenea curs de calificare la Centrul de Pregatire Profesionala Alexander’s au deja o profesie sau de-abia in viitor vor ca sa intre pe piata muncii, trebuie spus ca o diploma obtinuta aici are o mare greutate, deoarece seriozitatea acestei unitati private este deja de notorietate.

Nu doar persoanele particulare, ci si firmele ce vor sa aiba angajati mai bine pregatiti profesional apeleaza la aceasta unitate de elita din Romania, pentru ca in acest fel nu doar afacerea lor devine mai profitabila, ci si  cursantii au o mai mare siguranta ca isi vor pastra locurile de munca si ca li se vor creste salariile pe masura ce vor dobandi competente suplimentare si vor aduce mai multa valoare companiei prin munca pe care o vor presta dupa absolvire.

In aceasta vara, mai ales elevii si studentii pot ca sa profite de ocazia de a dobandi o calificare ceruta pe piata muncii in momentul de fata si pe care si-o pot trece cu mandrie in curriculum vitae, deoarece cursurile au preturi accesibile, plata acestora se poate face si in rate, iar programul de desfasurare al orelor de pregatire teoretica si practica este unul flexibil.

Aceia ce vor intra pentru detalii pe site-ul Cpp Alexander’s vor putea citi acolo ca practica reprezinta aproape trei patrimi din curs si ca se face in  laboratoarele colaboratorilor, precum si in salile proprii centrului.

Macar pentru aceasta oportunitate, de a invata nu din carti, ci aplicand efectiv teoria, merita ca aceia interesati sa urmeze unul sau mai multe cursuri sa se inscrie aici.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

JOCURI PERICULOASE! CA-ul Electromontaj Carpați SA Sibiu a inițiat procedura de insolvență, deși societatea are o situație financiară stabilă și un rating financiar foarte bun

Publicat

in

De

Consiliul de Administrație al Electromontaj Carpați SA Sibiu, ce urmează a fi revocat pe 15 aprilie, încearcă să creeze prejudicii societății, solicitând insolvența unei companii cu o cifră de afaceri de 10 mil. € și contracte cu giganții Transelectrica și Hidroelectrica

Consiliul de Administrație al Electromontaj Carpați SA Sibiu, o companie cu o cifră de afaceri de 10 milioane € în 2022 și contracte cu giganții Transelectrica, Hidroelectrica și Electrica, a solicitat inițierea procedurii de insolvență, deși situația financiară a societății nu impune o astfel de soluție.
Electromontaj Carpați SA Sibiu este unul din constructorii importanți ai Sistemului Energetic Naţional al României, cu o activitate neîntreruptă de 70 de ani în domeniul energiei electice, fiind una dintre primele 5-6 companii de talie mijlocie din țară din punct de vedere al cifrei de afaceri și profitului. Cu o cotă de piață de 50,6% în Sibiu, locul 1 în regiune, și locul 14 în țară, Electromontaj Carpați SA are ca principali clienți companii precum Transelectrica, Hidroelectrica, Electrica și numeroase administrații locale, ceea ce demonstrează impactul pe care societatea îl are în economia României.
Riscul ca Electromontaj Carpați SA să intre în insolvență este calculat ca fiind 0%, potrivit unei analize realizate de risco.ro, în condițiile în care societatea are o situație financiară stabilă și un rating financiar foarte bun, ceea ce înseamnă o capacitate ridicată de a-și achita obligațiile financiare.
În acest context financiar extrem de stabil, este evident că decizia administratorilor societății de a depune, joi, la Tribunalul Sibiu, o cerere de intrare în insolvență reprezintă un act de rea credință de natură a aduce prejudicii noului acționar majoritar al Electromontaj Carpați SA, firma Grampet Logistics, parte a GRAMPET Group.
După achiziția a 70% din pachetul de acțiuni al Electromontaj Carpați S.A. de către Grampet Logistics, administratorii firmei din Sibiu au inițiat, în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024, o serie de acțiuni care conțin elementele constitutive ale infracțiunilor de delapidare cu consecințe deosebit de grave prevăzute de art. 295 și 309 Cod Penal, abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave prevăzut de art. 297 și 309 Cod Penal și chiar uzurparea funcției cu consecințe deosebit de grave prevăzută de art. 300 și 309 Cod Penal. Astfel, aceștia au:
ipotecat bunuri ale societății în interesul fostului acționar, fără niciun beneficiu pentru societate;
încercat să cumpere o creanță asupra fostului acționar la valoare nominală, urmând să renunțe la încasarea ei, deși fostul acționar este în insolvență, fiind de notorietate că o creanță asupra unei societăți în insolvență poate fi cumpărată la un discount semnificativ;
au refuzat să convoace Adunarea Generală la cererea acționarilor, faptă considerată infracțiune de art. 275 din Legea 31/1990.
În aceste condiții, Grampet Logistics, în prezent acționar majoritar al companiei Electromontaj Carpați SA, va uza de toate mijloacele legale pentru apărarea intereselor societății și atragerea răspunderii administratorilor ce urmează a fi revocați pentru toate prejudiciile cauzate.

Citeste mai mult

BUSSINES

Ce documente sunt necesare pentru importul mărfurilor din China?

Publicat

in

Controlul documentar este o parte importantă a procesului de efectuare a formalităților vamale. Este necesar să vă pregătiți foarte atent de această etapă. Să spunem de la început – este un proces foarte solicitant și dificil. Iar o pregătirea incorectă a documentelor poate avea consecințe negative semnificative. Prin urmare, mulți aleg să-și ușureze viața și să solicite ajutorul profesioniștilor. Contactați specialiștii de la compania M3Cargo dacă aveți nevoie de ajutor profesionist pentru vămuirea mărfurilor din China. Iar aici vom explica ce documente trebuie pregătite pentru controlul vamal și ce taxe trebuie plătite în procesul de vămuire.

 

Cât costă vămuirea mărfurilor din China?

Principalele cheltuieli includ:

  • Plata TVA-ului. De obicei, reprezintă 19% din prețul și costul transportului mărfii.
  • Taxele vamale. Acestea constituie aproximativ 2%.
  • Taxa de acciz (se aplică anumitor categorii de produse, cum ar fi produsele din tutun; suma depinde de clasificarea acestora).

În total, cheltuielile vamale reprezintă aproximativ 25% din suma plătită pentru marfă și transportul acesteia. Dacă veți include în planul Dvs. aceste cheltuieli, ele vor fi apropiate de realitate.

Lista documentelor necesare pentru trecerea controlului vamal

Pentru importul mărfurilor din China în România sunt necesare următoarele documente:

  •  Numărul EORI valabil – un identificator unic, uneori numit număr vamal.
  • Factura comercială care confirmă expedierea mărfurilor de către furnizor, cu traducere în limba română. Acest document este necesar pentru determinarea valorii reale a mărfurilor. Pe baza acestei sume se calculează taxele și tarifele vamale.
  • Conosamentul (cunoscut și sub denumirea de document de transport maritim, BL, HBL). Este un document oficial emis de compania de transport către deținătorul mărfii și confirmă primirea acesteia.
  • Lista de ambalare (NIR) de la furnizor, care conține informații despre volumul mărfurilor, numărul de colete, greutatea brută și netă.
  • Factura pentru transportul maritim (aceasta determină cuantumul taxelor vamale și al altor taxe).
  • Ordinele de plată externe (sunt necesare în cazul în care vama solicită confirmarea plății).
  • Setul complet de documente ale firmei (actul constitutiv, copii ale certificatelor CUI și CIF, cartea de identitate a administratorului).
  • Certificatele de conformitate UE în funcție de tipul de marfă importată.
  • Traducerea documentului de import (efectuată de administrator, cu semnătură și ștampilă).
  • Împuternicirea acordată agentului vamal de către importator pentru reprezentarea intereselor sale și depunerea declarației de import la vamă.

 

De ce este mai bine să apelați la profesioniști

Greșelile comise în cadrul întocmirii documentelor duc la diferite consecințe negative, de la plăți suplimentare și întârzieri în livrarea mărfurilor până la confiscarea acestora. Iar fără cunoștințe specializate și experiență, este foarte dificil să ții cont de toate subtilitățile. Ca să nu vă irosiții energia în zadar și să evitați costurile neprevăzute, este mai bine să apelați la ajutorul profesioniștilor. Apelând la serviciile companiei M3Cargo, veți scăpa de griji și plăți nejustificate. Specialiștii noștri asigură nu doar livrarea sigură a mărfurilor, ci și trecerea rapidă a controlului vamal cu întocmirea documentației necesare. Ca rezultat veți primi mărfuri complet legale, cu dreptul de a le revinde pentru a obține profit. Contactați-ne!

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend