Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cum s-a ajuns ca Suceava să fie Lombardia României: manageri de spital susținuți politic, achiziții cu firme de casă și minciuni despre COVID-19

Publicat

in

O analiză publicată azi de Libertatea scoate la iveală adevărul nespus despre cum a ajuns județul Suceava să fie închis.

În Suceava, până la această oră, 181 de cadre medicale au fost declarate bolnave de COVID-19 și alți medici așteaptă analizele.

De asemenea, 593 de oameni din Suceava, suferinzi de coronavirus, au fost confirmați până aseară. Cum s-a ajuns aici?

Suceava este acum în carantină Suceava a fost pus sub carantinată fix la o săptămână de când buboiul s-a spart. Atunci, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Suceava, Mircea Macovei, a chemat toți medicii la muncă, indiferent că au simptome de COVID-19 sau nu. Episodul a fost relatat pentru prima oară pe Facebook-ul jurnalistului de investigație Victor Ilie. Chiar directorul era simptomatic, el deja se testase, dar totuși a operat într-o duminică, fără să aștepte rezultatul, lucru cercetat acum de Poliția bucovineană. Apoi, Mircea Macovei a primit vestea că are coronavirus. Răul fusese însă produs. De săptămâni întregi, Ministerul Sănătății indicase spitalelor să nu-și mai asume operații noi, nu doar ca să elibereze spațiile, ci și ca să evite riscul de infectare în saloane. Dar șefii refuzau să aplice regula și mulți își operau propriile pile în intervenții nonurgente, scrie Libertatea.

„Așa s-a întâmplat și în cazul lui Macovei, care a făcut într-o duminică o proteză de șold”, au dezvăluit medici din spital.

De-atunci, au ieșit la iveală următoarele: Șefa DSP, de meserie economist, e total depășită. Ea a fost o eternă pilă politică: ALDE, PSD și PNL. Oameni întorși din Italia au fost declarați decedați în urma unei insuficiențe pulmonară și nu de COVID-19; Cadrele medicale au fost înghesuite pentru a se testa de coronavirus. Primăria cumpăra luminițe pentru Paști în plină criză; Disprețul aplicării oricăror reguli în spital a fost posibil pentru că managerul Vasile Rîmbu avea el însuși proptele politice. Omul lui Gheorghe Flutur, unul dintre liderii PNL, Rîmbu se afla în pole-position anul trecut pentru postul de ministru al sănătății. Rîmbu fusese lăudat repetat anul trecut de președintele Iohannis. Abia după ce tot spitalul a fost infectat, managerul a fost înlăturat. Șeful Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, stătea într-o rezervă cu duș, în timp ce 30 de cadre medicale erau înghesuite într-o singură secție, cu baie comună, același șef al CJ fiind testat preferențial, ca medic, mai dezvăluie sursa citată, printre altele.

Vezi și

Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Lia Olguța Vasilescu, reacție fulgerătoare: ‘Este inadmisibil și nu voi tolera. Este clar că nu vor să respecte această lege’

Publicat

in

De

Lia Olguța Vasilescu, fost ministrul al Muncii, apără cât se poate de mult Legea pensiilor. Ea amenință că PSD va depune moțiune de cenzură în cazul în care liberalii vor decide să ‘atingă o singură virgulă din Legea pensiilor publice.’

Ea susține că Legea pensiilor nu prevede doar creșteri cu 40%, ci și corectarea inechităților din sistem.

”Am avut astăzi o discuție la Parlament, împreună cu liderii PSD. În momentul în care își vor asuma prin Ordonanță de Urgență să modifice măcar o virgulă în Legea pensiilor, care să nu uităm, este o lege cu rată de acceptabilitate de 90% (n.r. va fi depusă moțiunea de cenzură). Ea trebuie respectată, este o lege promulgată. Ar fi trebuit ca de la data de 1 ianuarie să înceapă recalcularea celor cinci milioane de dosare aflată în plată (…) Nu au analizat niciun dosar. Este clar că nu vor să respecte această lege. Domnul Cîțu ne spunea acum o lună că banii sunt prevăzuți în buget. În baza acestui lucru ei au crescut deficitul și s-au împrumutat la alte dobânzi, iar acum spun că nu mai sunt bani. Este inadmisibil și nu voi tolera.”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Olguța Vasilescu nu este de acord cu impozitarea suplimentară a pensiilor și spune că cei care au pensii mari au contribuit cu sume mari. Anunțul vine în contextul în care USR a anunțat că intenționează să propună o impozitare a pensiilor peste 3.500 de lei.

Lia Olguța Vasilescu susține că banii pentru majorarea pensiilor au fost cuprinși în buget și este intrigată de comunicările ministrului Finanțelor Publice care susține că nu există o sursă de finațare pentru majorarea pensiilor, conform Antena3.

Membra PSD a dat exemplu de câteva calcule pentru categorii profesionale: „Conform simulărilor, pensia unui profesor universitar va fi de 8.100 lei, iar cea a unui medic de 5.000 de lei, în conditiile în care simulările sunt făcute la valoarea salariilor din 2017.”, a scris Olguța.

Citește și:

EXCLUSIV Adiere de PSD în echipa Barna! ‘Scheletul’ unuia dintre liderii USR

EXCLUSIV LIDL și Kaufland desființează obligațiile impuse de Nelu Tătaru! MAI contrazice Ministerul Sănătății! Termoscanarea este o recomandare, nu o obligație

Vești mari! Începând cu 31 mai puteți primi bani din partea statului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Bill Gates, reacție după criticile din ultima perioadă: ‘Asta mă ține treaz noaptea!’

Publicat

in

De

Miliardarul Bill Gates, fondatorul Microsoft, a venit cu unele precizări despre acuzele la care este supus în această perioadă.

După apariția pandemiei, mai mulți oameni spuneau că miliardarul Bill Gates ar fi implicat în această poveste și au publicat pe internet un filmuleț cu fondatorul Microsoft. Bill Gates avertiza omenirea încă de acum cinci ani de un haos la nivel mondial! „Lucrul care ar omorî peste 10 milioane de oameni în următoarele decenii cel mai probabil ar fi un virus foarte infecțios, nu un război. Nu rachete, ci microbi!”, spunea Gates în cadrul unei conferințe.

Bill Gates: „Asta mă ține treaz noaptea”

Acum, într-un interviu la emisiunea „The Daily Show”, Bill Gates a explicat de ce a făcut acea declarație și de ce a avertizat lumea privind virusul.

„Nu știam că ne va lovi coronavirusul la finalul anului 2019. Scopul acelei discuții era încurajarea guvernelor pentru a face investiții în domeniu și să răspundem foarte repede pentru a avea un număr foarte mic de cazuri. Nu e un moment în care să spun «V-am zis eu!». Nu am folosit acest timp, având în vedere că era clar că aceasta era cel mai mare pericol pentru a omorî mulți oameni, pentru a fi pregătiți pentru a avea un vaccin. S-au făcut câteva lucruri în anumite țări. Cele mai multe lucruri nu s-au făcut și de aceea ne ia mult pentru a răspunde amenințării.

Mulți oameni erau la fel de îngrijorați, la fel ca mine. Am avut Zika, SARS, MERS, dar am avut noroc că aceste virusuri nu se transmiteau așa ușor, nu erau infecții respiratorii! Am arătat o simulare privind bolile care se transmit pe cale respiratorie și am spus «Asta mă ține treaz noaptea!», conform gsp.

Acum, armele pe care le avem sunt schimbarea comportamentului, distanțarea socială, care înseamnă să stai acasă, și capacitatea de testare pentru a vedea cine trebuie să stea izolat. Fundația mea vrea să arate ce se va întâmpla în viitor. Sperăm ca în șase luni să avem un tratament pentru a reduce decesele. Cea mai bună soluție, care ne va readuce la normal, este să avem un vaccin! Și să-l ducem la întreaga populație pentru a avea imunitate ”, a declarat Bill Gates.

Citește și:

EXCLUSIV Adiere de PSD în echipa Barna! ‘Scheletul’ unuia dintre liderii USR

EXCLUSIV LIDL și Kaufland desființează obligațiile impuse de Nelu Tătaru! MAI contrazice Ministerul Sănătății! Termoscanarea este o recomandare, nu o obligație

Vești mari! Începând cu 31 mai puteți primi bani din partea statului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend