Conecteaza-te cu noi

Stiti cum se face ?

Cum radiezi definitiv un autovehicul

Avatar

Publicat

in

renault meganeÎn situaţia în care autovehiculul nu se mai poate folosi, definitiv sau temporar, potrivit reglementărilor în vigoare, proprietarul are mai multe variante: dă o declaraţie de nefolosinţă a vehiculului şi face dovada că deţine în proprietate sau chirie un spaţiu adecvat pentru depozitarea acestuia; de la Remat va obţine o adeverinţă de predare/certficatul de distrugere, în care trebuie obligatoriu trecute marca, seria de şasiu şi numerele de înmatriculare.

Este bine că plăcuţele cu numere să fie păstrate de proprietar. Dacă rămâne la Remat, trebuie să se menţioneze în adeverinţă acest aspect.
Predarea la o unitate autorizată pentru dezmembrare de la care se obţine o adeverinţă cu aceleaşi menţiuni ca la cea de la Remat. De asemenea, poate solicită ridicarea maşinii de către autorităţi de pe domeniul public, obţinând o dovadă. În cazul în care proprietarul, din diverse motive, nu mai poate face dovada existenţei fizice a mijlocului de transport, va trebui să dea în faţa unui notar public o declaraţie pe propria răspundere, din care să rezulte elementele de identificare ale mijlocului de transport (marcă, seria saşiu, număr înmatriculare) şi împrejurările care au condus la pierderea acestuia.
Pentru ca autovehiculul să fie scos din evidenţele fiscale proprietarul va trebui să se prezinte la administraţia locală şi să solicite vizarea fişei de înmatriculare. De obicei, odată cu vizarea fişei de înmatriculare se eliberează şi Certificatul fiscal pentru vehiculul respectiv.
Acte necesare pentru vizarea fişei de înmatriculare: cerere tip pentru scoaterea din evidenţă a mijloacelor de transport; fişa de înmatriculare (original şi fotocopie); documentul prin care se atestă pierderea proprietăţii vehiculului, care poate fi: adeverinţă de la Remat/certificatul de distrugere, documentul în care se menţionează că mijlocul de transport a fost dezmembrat de către o unitate autorizată, dovada ridicării de pe domeniul public a mijlocului de transport şi intrării în patrimoniul statului, declaraţia pe propria răspundere autentificată la un notar; cartea de identitate a vehiculului-copie şi original; actul de identitate al solicitantului, astfel : pentru persoane fizice: buletin/cartea de identitate în original şi în copie; pentru persoane fizice autorizate : buletin/ cartea de identitate în original şi copie, certificatul de înregistrare fiscală în copie; pentru persoane juridice: certificatul de înregistrare al societăţii, în copie. După ce se obţin viza şi certificatul fiscal, se va completa un certificat de radiere, care se va prezenţa împreună cu actele autovehiculului la Poliţie. Poliţia va viza certificatul de radiere, va reţine talonul şi va face radierea din circulaţie la cererea proprietarului. Apoi, cu certificatul de radiere vizat de Poliţie, proprietarul se va deplasa din nou la primarie şi în baza acestuia se efectuează scoaterea din evidenţele fiscale. La unele administraţii locale, odată cu vizarea fişei de înmatriculare, se completează şi Cererea de scoatere din evidenţă şi se şi efectuează această operaţie, fără a mai fi nevoie de prezentarea certificatului de radiere de la Poliţie. Şi în această situaţie este necesară completarea unui certificat de radiere şi efectuarea radierii, la cerere, de Poliţie.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Cum poţi stimula creșterea părului, simplu şi rapid

Avatar

Publicat

in

De

Părul este cea mai de preţ podoabă. Un păr sănătos, frumos ne dă încredere în noi. Lipsa acestuia poate modifica bunăstarea şi încrederea.

Dacă te numeri printre cei ce suferă din pricina căderii părului, poţi lua atitudine. Poţi stimula creşterea părului în mod natural, iată cum. 

Înainte de a lua în calcul  realizarea unui transplant de păr profesional este necesar să te ocupi de sănătatea părului tău. Nu lasa stresul și dieta dezorganizată să îți domine viața. Ia atitudine, ia măsuri!

Dieta joacă un rol esenţial în creşterea părului

Suntem ceea ce mâncăm, iar părul nu face excepţie de la această regulă. Pentru creşterea părului eficientă este necesar să ai o dietă bogată şi variată, plină de nutrienţi, vitamine şi minerale. De asemenea, acizii graşi esenţiali sunt cruciali în dezvoltarea optimă a părului, deci o alimentaţie bogată în peşte, minerale, proteine de bună calitate şi fructe, are rolul de a te ajuta să ai un păr sănătos. 

Stresul afectează creşterea părului

Stresul este un factor extrem de nociv pentru întreg organismul şi are tot potenţialul de a afecta creşterea părului. De asemenea, factorii de stres pot să determine căderea părului ceea ce înseamnă că atunci când găseşti smocuri mari de păr în pieptăn sau în cadă, după baie, este necesar să te gândeşti dacă ai avut o perioadă mai stresantă. Odată eliminaţi aceşti factori de stres, poţi începe să observi cum părul începe să crească din nou.

Stimulează circulaţia sângelui pe scalp pentru un păr sănătos

Recomandarea tuturor specialiştilor este aceea de a stimula cât mai bine creşterea părului prin accelerarea circulaţiei în zona scalpului. Poţi face acest lucru foarte uşor cu ajutorul pieptănului. Chiar dacă preferi să foloseşti o perie, este recomandat să rămâi totuşi la pieptăn şi să te asiguri că dinţii acestuia ating scalpul, fără să îl zgârie. Astfel, este stimulată circulaţia sângelui în zonă, hrănind foliculii piloşi care vor redeveni activi.

Alege produse naturale pentru întreţinerea părului

Părul are nevoie de îngrijire, iar pentru a stimula creşterea şi a preveni căderea părului este necesar să foloseşti produse cu ingrediente naturale. Înainte de a cumpăra seruri, şampoane şi alte astfel de articole de întreţinere, îţi recomandăm să citeşti cât mai atent specificaţiile produsului, astfel încât să poţi obţine rezultatele dorite, fără să îţi încarci în mod inutil firele de păr. Dacă poţi combina tratamentele cosmetice clasice cu cele 100% naturale şi remedii DIY bine făcute, conform reţetelor propuse de specialişti, este cu atât mai bine. 

Ţine cont de sfaturile de mai sus şi vei reuşi cu siguranţă să îţi regenerezi părul într-un timp foarte scurt, rezultatele devenind vizibile încă din primele săptămâni.

Sursa de imagine:
Africa Studio / Shutterstock.com

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

De ce sa oferi brichete personalizate? Cum reflecta mesajul inscriptionat ceea ce vrei sa transmiti?

Avatar

Publicat

in

De

In ultimul timp, din ce in ce mai multe persoane aleg sa ofere celor dragi brichete personalizate cu poza in dar cu ocazia aniversarii casniciei, a zilelor de nastere sau onomastice, a achizitionarii unei masini sau cu alte ocazii. O bricheta personalizata este un cadou potrivit pentru cei dragi care poate fi folosit un timp indelungat pentru a aprinde tigarile sau in gospodarie.

Bricheta personalizata este darul potrivit atat pentru femei, cat si pentru barbati, pentru fumatori, dar si pentru nefumatori. Pentru ca este un obiect folosit frecvent, nu are numai un rol estetic, ci si util si este un produs care aminteste celor dragi de intentiile bune ale persoanei care a daruit-o.

Mesaje de dragoste ce pot fi transmise prin brichete personalizate

Primul si cel mai des intalnit tip de mesaj inscriptionat pe brichete personalizate este cel de dragoste. Aceste obiecte pot fi personalizate cu fotografii de la nunta, fotografii de cuplu, cu fotografii ale copilului care sa ii aminteasca mereu celui care a primit bricheta cat de norocos este ca are pe cineva care il iubeste si o familie fericita. Acest tip de mesaj este ideal pentru a reflecta sentimentele unei persoane, sentimente care de multe ori nu pot fi exprimate in cuvinte.

Brichetele pot fi personalizate cu mesaje de felicitare

Al doilea tip de mesaj inscriptionat pe brichetele personalizate este cel de felicitare pentru un succes sau o reusita. Spre exemplu, atunci cand o persoana reuseste sa isi ia permisul de conducere sau sa isi achizitioneze o masina noua sau la mana a doua, cei dragi ii pot face cadou o bricheta personalizata cu numarul masinii si marca acesteia, sau cu data obtinerii permisului de conducere si o fotografie semnificativa.

Brichetele personalizate pot fi un mod eficient de promovare a afacerii

Un alt tip de mesaj inscriptionat pe brichetele personalizate este cel de promovare al unei afaceri. Intr-adevar, investitia este una destul de mare pentru orice companie, insa merita deoarece primind un astfel de cadou, clientii se vor fideliza, partenerii de afaceri vor investi mai mult in firma, iar potentialii clienti vor fi usor de obtinut prin simplul gest de imprumutare al acestui obiect de la un fumator la altul.

Ce alte obiecte pot fi personalizate in afara de brichete?

Pe langa brichete, exista numeroase alte produse ce pot fi personalizate. Acestea includ pixuri, brelocuri, puzzle-uri, ceasuri, magneti si rame foto, dar si plusuri, mousepad-uri si ornamente. Pernele personalizate sunt cele mai cautate cadouri din ultimii ani, iar pusculitele personalizate sunt foarte apreciate de catre copii.

Fara doar si poate, brichetele personalizate raman cel mai inspirat cadou atat pentru fumatori, cat si pentru nefumatori, find deopotriva o alegere estetica si utila.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend