Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cum putem crește gradul de digitalizare în administrația publică și în mediul privat cu ajutorul platformelor low code

Publicat

in

Chiar dacă suntem înconjurați de tehnologie și obiectele pe care le folosim zilnic au devenit tot mai inteligente, digitalizarea companiilor și a administrației publice încă ridică provocări. Fie că vorbim despre insuficienți oameni specializați, costuri ridicate sau perioade lungi de timp pentru livrarea soluțiilor, sunt dificultăți pe care organizațiile trebuie să le depășească pentru a crește gradul de transformare digitală. Aplicațiile low code, care au devenit din ce în ce mai populare, pot contribui la accelerarea digitalizării întrucât au un nivel ridicat de adaptabilitate la nevoile instituțiilor publice sau ale companiilor, se implementează rapid și cu un cost mult mai mic decât un sistem software dezvoltat la comandă.

Cum putem crește gradul de digitalizare în administrația publică și în mediul privat cu ajutorul platformelor low codeFoto: Essensys Software

Soluțiile low code sunt o alternativă convenabilă la aplicațiile și programele la comandă care trec prin procesul tradițional de dezvoltare software. Acestea facilitează accesul administrațiilor publice la produse moderne și performante la o fracțiune din cost și astfel servicii critice pentru cetățeni devin disponibile mai rapid și sunt mai eficiente. Pentru sectorul public, IMMuri sau start-upuri, unde bugetele sunt mai mici, platformele low code pot prelua cu succes presiunea digitalizării, fără a face rabat la performanță sau eficiență.

Economii de timp și de bani

Pentru administrația publică, dar și pentru mediul privat, nevoia principală este să optimizeze serviciile pe care le oferă și să crească eficiența în organizație, totul cu un cost cât mai mic, fără a face compromisuri la randamentul și securitatea soluțiilor implementate. Prin comparație cu tehnologiile tradiționale de dezvoltare și soluțiile custom, o platformă low code cum este Dynamic DOX, nu necesită timp pentru dezvoltarea propriu-zisă a componentelor, ci se configurează cu minime cunoștințe tehnice, chiar de către responsabilii de proces, prin tehnici de tip drag & drop, elemente predefinite sau formule tip excel, într-un timp foarte scurt. Timpul economisit astfel poate fi valorificat în optimizarea proceselor și serviciilor. În plus, pentru că o astfel de platformă nu implică o echipă numeroasă de dezvoltatori software, nu este dependentă de o infrastructură hardware sofisticată și reclamă mai puține resurse și servicii de mentenanță, este mult mai puțin costisitoare decât o aplicație dezvoltată la comandă. Pe lângă timpul și costul de implementare mult reduse, platformele low code precum Dynamic DOX oferă și adaptabilitate la schimbările apărute în activitate, spre exemplu cele legislative. Odată apărută, necesitatea de schimbare poate fi adresată foarte rapid, fără a depinde de o echipă de programatori sau de furnizorul de servicii de dezvoltare software.

Flexibil și intuitiv

Un beneficiu major al soluțiilor low code este că sunt concepute pentru a fi cât mai familiare și ușor de folosit de către utilizatori. Interfața este foarte prietenoasă, iar utilizatorul se acomodează rapid cu platforma – iconițe sugestive și instrumente familiare de lucru ajută utilizatorii neexperimentați și fără cunoștințe tehnice să folosească produsul la un nivel avansat. Cu Dynamic DOX pot fi create sau modificate facil fluxuri de lucru sau formulare de la cele mai simple până la cele mai complexe, fără programare și fără a apela la suport tehnic extern, totul cu numai câteva clicuri.

Soluțiile low code sunt expresia democratizării tehnologiei, transferând controlul către utilizatori, astfel că responsabilii de proces dintr-o instituție, nu doar departamentul de IT, pot interveni și adapta soluția la nevoile din cadrul organizației. În funcție de complexitate, modificările sau optimizările pot fi implementate în câteva minute sau în câteva ore. În orice caz, toate instrumentele necesare sunt disponibile la vedere în platformă și nu mai este necesar să apelezi la furnizor sau la o echipă tehnică de suport.

Un avantaj foarte important este capacitatea Dynamic DOX de a se integra cu celelalte sisteme din organizație. Multiplele opțiuni de integrare cu restul aplicațiilor și programelor software folosite în instituție facilitează comunicare și accesarea datelor și informațiilor. Departamentele, tehnologiile, datele sunt aduse împreună într-o singură platformă pentru o mai bună colaborare și procese de lucru mai eficiente.

Instalarea Dynamic DOX este simplă și nu necesită echipamente tehnice cu cerințe speciale. Soluția poate fi instalată atât în cloud, cât și pe serverele clientului. Varianta cloud vine cu o serie de avantaje în materie de securitate a datelor și mobilitate, întrucât platforma poate fi accesată de pe orice dispozitiv și ajută la o reducere semnificativă a costurilor de infrastructură hardware și software. Pentru scenariile cu cerințe specifice legate de stocarea datelor, platforma permite și instalarea pe serverele clientului.

Dynamic DOX este un produs românesc dezvoltat de Essensys Software. Essensys este un furnizor premium de soluții software și servicii end-to-end cu o experiență de peste 17 ani, atât pe piața internă, cât și la nivel internațional. Pe lângă web, cloud și mobile, portofoliul companiei include și servicii GIS. O îmbinare strategică de competențe tehnice care ne oferă o poziție privilegiată în piață, fiind printre puținii furnizori de software care pot oferi soluții integrate ce cuprind aplicații mobile, cloud și GIS.

Articol susținut de Essensys Software

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Klaus Iohannis, Recep Tayyp Erdogan, in a phone call stress Romania, Turkey contribution to NATO goals

Publicat

in

De

On Friday, president Klaus Iohannis had a telephone discussion with his Turkish counterpart, Recep Tayyip Erdogan, in which context he emphasized the importance of the two countries’ contribution to NATO objectives.

“I had a very good telephone conversation with president Recep Tayyip Erdogan. We talked about strengthening our strategic partnership, with an emphasis on investments and economic exchanges.

We also emphasized the essential role of NATO in ensuring the security of our region and the contribution of Romania and Turkey to allied objectives and to our strong unity,” the head of state wrote on the X platform (formerly Twitter).

Citeste mai mult

NATIONAL

Zelenski cere NATO să dovedescă că este aliatul Ucrainei: Anul acesta nu mai putem aştepta să fie luate decizii

Publicat

in

De

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) trebuie să demonstreze Ucrainei că este “aliatul” ei în războiul împotriva Rusiei, accelerând “cât mai rapid posibil” livrările sale de arme şi muniţii, a îndemnat vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski membrii Alianţei, informează AFP, potrivit  Agerpres.

Discursul său prin videoconferinţă în faţa NATO a avut loc cu o zi înainte de un vot-cheie al Congresului american asupra unei anvelope de ajutor de 61 de miliarde de dolari, aşteptat de Kiev de luni de zile.
Preşedintele rus Vladimir “Putin trebuie readus pe pământ şi cerul nostru trebuie să redevină sigur”, a declarat şeful statului ucrainean, ale cărui declaraţii au fost raportate de biroul său de presă.

“Iar aceasta depinde pe deplin de alegerea voastră. Alegerea de a determina dacă suntem cu adevărat aliaţi”, a spus Zelenski.

Pe teren, Ucraina se confruntă cu penurii de muniţii şi dificultăţi în a-şi apăra toate oraşele şi infrastructurile energetice, vizate în mod regulat de armata rusă de mai multe săptămâni.

Kievul le cere fără încetare partenerilor săi mai multe muniţii şi sisteme de apărare antiaeriană pentru a contracara aceste atacuri ruse, în timp ce divizările din Europa şi mai ales la Washington au încetinit livrările în domeniul militar.

“Anul acesta, nu mai putem aştepta să fie luate decizii. Vă cer să luaţi în considerare cererile noastre cât mai curând posibil”, a declarat Zelenski pe un ton presant.

Votul din Congresul american prevăzut să aibă loc sâmbătă este “de o importanţă vitală” pentru Ucraina, a subliniat Zelenski.

Preşedintele ucrainean a cerut, între altele, şapte sisteme antiaeriene moderne Patriot suplimentare, “o cifră minimă”, potrivit lui, şi a criticat lentoarea livrărilor de obuze. “Ele trebuie în sfârşit să ajungă pe front”, a spus el.

Vineri, Volodimir Zelenski a recunoscut de asemenea “limitele” armatei sale, care luptă “cu mare curaj” în faţa trupelor ruse, mai numeroase.

“Este evident că acum, atât timp cât Rusia are avantajul în aer şi se poate sprijini pe teroarea cauzată de drone şi rachete, capacităţile noastre la sol sunt din nefericire limitate”, a admis Zelenski, după eşuarea contraofensivei Kievului din vara lui 2023.

Nu în ultimul rând, preşedintele ucrainean a precizat că, de la începutul acestui an, Ucraina a fost vizată de “aproape 1.200 de rachete ruse” şi “peste 1.500” de drone explozive de tip Shahed.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend