Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cum poți să-ți atragi ascultătorii printr-un microfon de calitate?

Publicat

in

Indiferent dacă ești artist sau cântăreț, vlogger sau ai un podcast pe youtube, calitatea muncii tale este completată de echipamentele audio-video pe care le folosești.

Deși unii ar spune că este de ajuns să ai un microfon, căști, o cameră video și poate un program de editat, orice profesionist știe că calitatea creației lui este transmisă prin echipamentele pe care le folosește, astfel că și ele trebuie să fie de o calitate profesională.

Sunetul, fie vocal, fie frecvențe audio, este transmis cu o mai bună putere, acuratețe și echilibru tonal printr-un microfon profesional. Acesta fiind și subiectul nostru principal.

Cu o activitate de peste 20 de ani în această industrie, SoundStil – magazinul online de instrumente muzicale și echipamente audio-video ți-a pregătit un material complet despre microfoanele profesionale și utilitatea lor în funcție de aplicație.

Tipuri de microfon și la ce aplicații sonore se folosesc?

În primul rând, caracteristicile unui microfon trebuie să coincidă cu necesitatea sonoră pentru care este folosit. Astfel că, este important să știi principiul de funcționare în funcție de tipurile existente în vânzare:

Microfoanele dinamice au o sensibilitate ridicată.

Ele se folosesc adesea în prestațiile muzicale live, dar și în înregistrări de sunet, prezentări sau conferințe.

Principiul lor de funcționare este inducția magnetică, produsă prin 3 elemente: bobina de inducție, diafragma și un câmp magnetic care se află permanent în interiorul dispozitivului.

Când diafragma este în mișcare, se mișcă și bobina în câmpul magnetic, astfel produce tensiunea care formează sunetul de ieșire.

Deși aceste microfoane se găsesc în diferite modele și la prețuri acceptabile, diferența între un microfon profesional și unul low budget este redată prin sunetul bun obținut și, automat, o prestație curată, clară și auzită cu acuratețe de către public.

Microfoanele cu condensator, cunoscute și ca microfoane de studio funcționează printr-un condensator format dintr-o diafragmă subțire poziționată aproape de o plăcuță de metal, numită backplate.

În momentul în care undele sonore fac diafragma să vibreze, aceasta acționează ca un condensator, producând distanță între plăcuțe și cauzând astfel variații ale tensiunii de ieșire.

Acest tip de microfon de studio are nevoie de o sursă alternativă de alimentare. Aceasta poate fi de la baterii interne sau Phantom Power, o putere fantomă care se regăsește la preamplificatoarele de studio sau mixer.

Multe microfoane condenser au polaritatea omnidirecțională, reușind să capteze toate direcțiile sunetului în 360 de grade și având o acuratețe sporită în funcție de intensitatea frecvențelor.

Un sfat bun în acest sens, este să investești într-un microfon de studio profesional, indiferent dacă ai un studio de înregistrări sau unul amenajat acasă.

Microfoanele ribbon sunt extrem de recunoscute pentru capacitatea de a izola sunetul unui instrument de alte zgomote produse în aceeași încăpere.

Principiul de funcționare este o panglică metalică ondulată, aflată în câmpul magnetic al microfonului. Vibrațiile produse în interiorul câmpului magnetic formează un semnal electric, care este transmis prin sunetul de ieșire.

Semnalul electric este destul de slab, astfel că e nevoie de un transformator de putere pentru a fi utilizat.

Microfoanele ribbon au o polaritate bi-directională sau în 8. Practic, captează perfect sunetele provenite din fața și din spatele diafragmei și le anulează complet pe cele din lateral.

Sunt cele mai întâlnite microfoane pentru înregistrări stereo sau podcast, având o sensibilitate ridicată la frecvențe joase.

Microfoanele wireless sunt recunoscute pentru flexibilitatea oferită la aceeași calitate sonoră.

Pentru că lipsa firului reprezintă o comoditate pentru artist, vocalist, prezentator, vlogger și orice persoană care vrea să folosească un microfon, majoritatea brandurilor de microfoane profesionale au recreat modele de microfoane cu caracteristici specifice în versiunea de microfoane cu sistem wireless.

Vrei un nou microfon? Urmărește câteva criterii înainte de a-l alege

Sunt numeroase modele de microfoane disponibile pe piață, iar prețul lor variază în funcție de diferite criterii. Există microfoane performante și la prețuri mici, cât și la sume destul de consistente.

Totuși, în funcție de necesitatea pentru care îl folosești, un microfon profesional de calitate ridicată îți va oferi o mai bună calitate a sunetului și un confort îndelungat.

  • Alege tipul de microfon de care ai nevoie : dinamic, cu condensator sau ribbon
  • Urmărește forma și dimensiunea diafragmei : mare, medie, mică, rotundă sau în cifra 8
  • Caracteristica polară de care ai nevoie : omnidirecțională, bidirecțională sau cardioidă
  • Verifică sensibilitatea : crescută sau slabă
  • Frecvența : dacă este largă captează o multitudine de sunete, clare și explicite, dacă este mai mică, transmite mai puține coloane sonore
  • Aplicația pentru care îl folosești : vocal, pentru instrumente, studio, podcast, prezentări, etc.
  • Modelul : cu sistem fir, microfon wireless

Dacă ești în căutarea de microfoane profesionale, echipamente de studio, orice componentă de înregistrări sau instrumente muzicale, în magazinul SoundStil găsești tot ce ai nevoie și mai mult de atât!

Urmărește produsele pe care ți le dorești în studio, spațiu natural sau acasă și trăiește-ți visul cu stil.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Persoanele nevaccinate, vizate direct la incidența peste 3 la mie. Raed Arafat: ‘Acum avem o astfel de măsură. Discotecile, barurile și cluburile sunt rezervate doar vaccinaților’

Publicat

in

De

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, miercuri, că limitarea accesului în anumite locaţii al persoanelor nevaccinate anti-COVID ar putea fi o soluţie „intermediară” închiderii spaţiilor respective, în cazul creşterii incidenţei, susţinând că nu este vorba de discriminare.

„Eu vă dau un exemplu: dacă avem creşterea incidenţei, de exemplu, peste 3 la mie şi măsura care era luată înainte era să închidem restaurantele în interior, ca să nu închizi restaurantele în interior poate vii cu o soluţie intermediară prin care să spui: da, le lăsăm în interior, dar cu o condiţie: cei care intră acolo sunt cei vaccinaţi. Poate asta este o soluţie, decât să spunem la restaurante: ‘Închideţi-vă până scade incidenţa sub 3 la mie!’.

Este o logică aici şi este o abordare reală şi este, de fapt, modul în care beneficiem de arma care o avem în mâna noastră acum şi care este vaccinarea şi care chiar dacă doi vaccinaţi, unul dintre ei e pozitiv şi transmite la celălalt, ştim că celălalt, cel mai probabil, va rămâne cu o formă foarte uşoară a bolii. Deci, cam asta este logica. Nu pot să vă spună cum, ce măsuri vom lua, dar v-am dat un exemplu logic cum poate să fie aplicat acest lucru”, a explicat Arafat, întrebat, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, în legătură cu măsura limitării accesului pentru persoanele nevaccinate în anumite locaţii aglomerate.

Întrebat despre argumentele pentru care o persoană nu ar putea merge în weekend la mall dacă poartă mască medicală, Raed Arafat a spus:

„Argumentul este foarte simplu, este supraaglomerarea zonelor respective”.

„Dar, acum, dacă va fi acest lucru sau nu, bineînţeles, aţi auzit pe domnul prim-ministru ce a zis, încă aşteaptă să vină propunerile, să vină discuţiile şi să vedem care sunt deciziile finale, dar, acolo unde s-a aplicat această regulă, pentru că ea s-a aplicat în alte zone din lume, a fost argumentul că în perioadele de weekend anumite zone sunt mai aglomerate decât în zilele săptămânii obişnuite, dar asta este. Cum a zis domnul prim-ministru şi repet şi eu, se aşteaptă să se vină cu propunerile concrete pentru luarea deciziilor”, a adăugat Arafat.

El a mai spus că în acest caz nu este vorba de discriminare.

„Nu cred că vorbim de discriminare, mai ales dacă vorbim de anumite zone în care se poate răspândi şi putem să ne trezim că avem un număr mult mai mare şi un impact mult mai mare, deci sunt măsuri care se iau, cum vorbiţi dumneavoastră de mască, dar sunt zone în care masca chiar nu poţi să o aplici, de exemplu, într-un restaurant va fi foarte greu să purtaţi mască şi să mâncaţi şi atunci vor fi alte reguli acolo”, a indicat secretarul de stat.

Raed Arafat a mai arătat că dacă va creşte incidenţa peste 3 la mia de locuitori ar putea fi luate măsuri mai restrictive pentru persoanele nevaccinate.

„Deci, unele locuri pot fi, să ajungă, da, e logic, unele locuri, în loc să le închizi total, să spui că în acest loc vor putea să intre vaccinaţii. Acum avem o astfel de măsură. Discotecile, barurile şi cluburile sunt rezervate doar vaccinaţilor, pentru că sunt zone în care n-ai mască, sunt zone în care se dansează, se sărbătoreşte, deci acolo clar că regula este bine-venită pentru a intra doar persoane vaccinate”, a afirmat el, informează agerpres.ro

Citește și:

Raed Arafat: ‘Pentru un vaccin cu două doze durează peste o lună ca să fii imun. Astfel de măsuri, normal că vor trebui să fie luate din timp’

Șeful DSU, Raed Arafat, avertizează: ‘Organizatorul trebuie să înțeleagă foarte clar. El va fi amendat și amenzile nu sunt mici în aceste condiții’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Cele mai bune parfumuri de purtat în timpul zilei

Publicat

in

De

Cu siguranță știți deja asta, dar aici o repetăm: idealul este să aveți un parfum pentru noapte și altul de folosit în timpul zilei. Dacă nu știți pe care să pariați în al doilea caz, iată câteva sugestii.

Care sunt parfumurile ideale de purtat în timpul zilei? Să începem prin a spune că gama de parfumuri este foarte largă, deoarece nu numai că le putem clasifica în funcție de ingredientele lor (lemnoase, piele, fructe, citrice, parfumuri marine etc.), dar le-am putea împărți și în funcție de momentul zilei în care le veți folosi.

După cum știți bine, nu este același lucru să pariați pe unul dintre parfumurile masculine pe care să le purtați noaptea (care sunt perfecte pentru o cină sau o ieșire în club cu prietenii dvs.), decât pe acele parfumuri care sunt făcute și concepute pentru a cuceri cu notele sale din primele minute ale zilei până când apune soarele.

Invictus Victory

Cu siguranță, când te gândești la un parfum pentru bărbați care este perfect pentru toată ziua, primul lucru care îți vine în minte este unul cu arome marine. Cu toate acestea, este întotdeauna bine să încalci puțin normele și noul membru al familiei Invictus te-ar putea ajuta în acest sens. Asta pentru că Invictus Victory iese în evidență datorită notelor sale de chihlimbar, deși printre ingredientele sale găsim și piper roz, tei, lavandă, boabe de tonka și vanilie, un amestec unic care a făcut din această marcă una dintre preferatele noastre pe timp de vară și, bineînțeles, complementul ideal pentru a face față tuturor angajamentelor pe care le ai pe parcursul zilei.

Parfumuri bărbați – oferte & reviews eMAG

Ferragamo Intense Leather

Nu vă lăsați păcăliți de nume, deoarece cea mai recentă lansare din familia olfactivă Ferragamo nu numai că are note de piele și lemnoase, dar acestea sunt cele care oferă echilibrul perfect tuturor acelor ingrediente de citrice și fructe, cum ar fi mandarina, mărul annurca și crinii. În acest fel, Ferragamo Intense Leather se dovedește a fi o aromă proaspătă, dar cu suficientă personalitate și un aer senzual, ceea ce o face perfectă pentru a purta orice angajament pe care îl aveți pe tot parcursul zilei, precum și acel parfum inconfundabil, dacă vă plac notele lemnoase.

Dylan Blue pour Homme

Am spus deja cum parfumul de la Versace ne place pentru atingerea senzuală pe care o oferă. Dacă adăugăm note acvatice la acest element, vom avea ca rezultat o combinație explozivă. Așa este acest parfum din familie, care se remarcă prin aromele sale proaspete, date de elemente precum grapefruit, bergamotă de Calabria și frunze de smochin. Perfect pentru a lăsa dovezi că ești un bărbat sexy oriunde te duci în timpul zilei, deși l-ai putea folosi fără probleme și în timpul nopții.

212 Heroes

Desigur, în această listă cu cele mai bune parfumuri pentru bărbați de purtat în timpul zilei, unul de Carolina Herrera nu putea lipsi. Și, din întregul portofoliu al firmei, am decis să optăm pentru o ediție specială a unui clasic (care face parte chiar din lista noastră cu cele mai iconice parfumuri pentru bărbați din toate timpurile). Vorbim despre 212 Heroes, al cărui punct de plecare este o formulă vegană și a cărui sticlă este un omagiu adus tuturor acelor bărbați care luptă pentru visele lor și caută autenticitatea. Vorbind despre parfum, trebuie să știți că acesta, creat de Domitille Bertier, face parte din familia loțiunilor cu fructe și plante, datorită notelor sale de pere, ghimbir și mușcată, care sunt completate de o notă de piele. Prospețime și eleganță pentru a face față oricărei provocări care ar putea apărea pe parcursul zilei.

Light Blue Forever

Tradiționalul Light Blue de la Dolce & Gabbana este una dintre mărcile perfecte de purtat vara și oricând, dimineața. Miza este acum ridicată datorită celei mai recente lansări a mărcii: Light Blue Forever, care ajunge să reinventeze unul dintre cele mai iconice parfumuri pentru bărbați. Acest nou tratat olfactiv ajunge să ne cucerească cu notele sale citrice (evidențiind mandarina), ceea ce îl va face să devină unul dintre noile tale pafumuri preferate și te va face să te duci cu gândul la orice plajă italiană, chiar dacă ești la birou sau faci muncă de birou acasă.

Diesel Only The Brave

Deși acest Eau de Toilette face parte din familia parfumurilor orientale lemnoase, este o etichetă proaspătă perfectă pentru a o folosi oricând dimineața. Asta pentru că Only the Brave se remarcă prin notele sale de lămâie, mandarină și coriandru (da, credeți-ne sau nu), care, împreună cu ingrediente precum cedru, rozmarin și violetă, îi conferă acel aer de zi care ne-a făcut să-l includem în această selecție cu parfumuri de purtat ziua pentru bărbați.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend