Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cum poți să elimini plasticul ingerat din apa îmbuteliată și produsele chimice din viața ta folosind un ionizator de apă

Avatar

Publicat

in

Te-ai gândit vreodată cu adevărat câte chimicale nocive intră în contact cu organismul tău prin piele, aer și prin alimentele pe care le consumi? Categoric este greu de ținut cont, mai ales când ai în vedere că fiecare pahar cu apă pe care îl consumi are în spate un proces necunoscut ție, iar alimentele sunt tratate adesea cu diferite substanțe. Iar când te gândești că produsele cosmetice și cele de curățenie conțin de asemenea conservanți și chimicale ce pot dăuna, deja lista este mult prea lungă.

Întradevăr, fiecare substanță chimică folosită în produsele alimentare, cosmetice, apă și cele de curățenie își are rostul ei, iar noi nu putem nega acest lucru. Conservarea ajută la transportul alimentelor peste tot în lume și la păstrarea lor timp mai îndelungat decât dacă ar fi în starea lor naturală pentru a putea hrăni mare parte din populație. Iar când piețele și magazinele sunt pline de astfel de produse, fiind o necesitate, este important să cauți soluții pentru a elimina cât mai mult din chimicalele cu care ai contact. În acest articol îți vom prezenta cum poți să renunți la o mare parte din produsele chimice din casă și la apă îmbuteliată folosind un ionizator de apă recomandat de website-ul GoostoMix.

Ce este un ionizator de apă

Modelele prezentate sunt ionizatoare de apă de ultimă generație, smart și realizate integral în țara în care se pune cel mai mare pe sănătate și pe longevitatea vieții – Japonia.

Ele au în componență o piesă ingenioasă numită cameră de electroliză care le face să fie diferite de un filtru obișnuit de apă și asigurând, pe lângă durabilitate de până la 20 ani, un proces de generare a unei ape infuzată cu hidrogen molecular și alcalină. În plus, apa care iese prin ionizatoarele de apă recomandate de platforma GoostoMix este și microstructurată, asigurând un nivel optim de hidratare. Astfel, aceste aparate au puterea de a produce o apă superioară apelor obișnuite  printr-un proces cât se poate de natural.

Practic, ionizatoarele de apă recomandate pe platforma care susține o viață sănătoasă, GoostoMix, transformă apa de la robinet în apă pe care chiar poți să o folosești cu încredere. Conectate la chiuvetă, ele au capacitatea de a filtra apa, înlăturând impuritățile și de a o îmbunătăți la nivel de structură moleculară. Ionizatoarele de apă de pe GoostoMix produc 5 tipuri de apă, fiecare având un scop diferit și fiind de mare ajutor în viața omului activ și sănătos deoarece pot să înlocuiască numeroase produse care fac mai mult rău decât bine. Apele care îți pot transforma stilul de viață sunt:

  1. apa Kangen – restructurată și alcalină, cu 3 pH-uri diferite – 8,5 – 9.0 – 9,5,
  2. apa Clean –  filtrată, cu pH 7,
  3. apa Beauty – de frumusețe, cu pH ușor acid prietenos cu pielea, de la 4,5 la 6,
  4. apa super alcalină – degresant fără chimicale, cu pH 11,5,
  5. apa super acidă – dezinfectant fără chimicale, cu pH 2,5.

Fiecare tip de apă poate să înlocuiască cu succes anumite produse clasice, care conțin chimicale și poate să transforme casa ta într-un cămin sigur pentru toți membrii familiei.

Ce produse poți să înlocuiești cu un singur ionizator de apă

Lista produselor la care poți să renunți folosind cele 5 tipuri de apă este lungă și produsele înlocuite pot varia în funcție de alegerile personale și stilul de viață. Mai jos îți vom prezenta cele mai populare alegeri, care au dus la o viață plină de vitalitate și lipsită de chimicale pentru mulți utilizatori ai unuia dintre ionizatoarele prezentate pe platforma GoostoMix.

  • Apa Kangen – pentru băut și gătit înlocuiește cu succes apa îmbuteliată și hidratează mult mai mult și eficient decât o apă stătută în sticle de plastic. Deasemenea înlocuiește toate apele alcaline îmbuteliate, fiind opțiunea mult mai fresh și mai BIO a acestora, deoarece este obținută în pahar pe loc, proaspătă, nu conține conservați și mai ales nu conține adaos de minerale alcaline.
  • Apa Clean – ajută la prepararea mâncării și oferă apă filtrată bună pentru oricine, începând cu bebelușii care au nevoie de apă curată pentru laptele lor praf.
  • Apa Beauty înlocuiește numeroase produse de curățare și îngrijire a tenului, pielii și părului, atât pentru femei, dar și pentru bărbați.
  • Apa super alcalină poate fi un degresant BIO și ajută la curățarea suprafețelor, hainelor și mai ales la eliminarea chimicalelor ce se găsesc pe alimente înainte de preparare.
  • Apa acidă este un dezinfectant natural extrem de util în viața de zi cu zi, bun atât pentru suprafețe, dar și pentru piele. 

Elimină chimicalele folosind un ionizator bun de apă

Alege să elimini din viața ta produsele care îți fac mai mult rău decât bine folosind unul dintre ionizatoarele recomandate de GoostoMix. Viața ta se va schimba considerabil, vei economisi bani și vei ajuta planeta să devină mai curată

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ministerul Educației vine în sprijinul elevilor. Propune gratuitate la serviciile publice de transport local rutier, transport naval, transport cu metroul, precum și transport feroviar

Avatar

Publicat

in

De

Ministerul Educaţiei propune într-un proiect de ordonanţă gratuitate pentru elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat, cu vârsta de până la 26 de ani, la serviciile publice de transport local rutier, transport naval, transport cu metroul, precum şi transport feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic.

„Prin proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, Ministerul Educaţiei propune următoarele măsuri: gratuitate pentru elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat, cu vârsta de până la 26 de ani, la serviciile publice de transport local rutier, transport naval, transport cu metroul, precum şi transport feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic”, precizează Ministerul Educaţiei într-un comunicat remis vineri presei.

Proiectul de ordonanţă prevede, ca element de noutate, că acordarea sumelor de bani pentru transport se face în avans, cu decontare în luna următoare pentru elevii care fac naveta, respectiv elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu.

„Elevilor li se decontează cheltuielile de transport între localitatea de domiciliu şi localitatea unde sunt şcolarizaţi, pe durata cursurilor şcolare, din bugetul Ministerului Educaţiei, prin unităţile de învăţământ unde sunt şcolarizaţi. Elevilor care locuiesc la internat sau în gazdă li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru”, afirmă sursa citată.

Un alt element de noutate este faptul că se decontează cheltuielile de transport şi pentru distanţe mai mari de 50 de km. Astfel, în situaţia în care elevii se deplasează de la domiciliu către unitatea de învăţământ la distanţe mai mari de 50 km beneficiază de decontarea sumei aferente distanţei de 50 km, la care se adaugă 1 leu/km/lună.

Totodată, operatorii de transport rutier vor avea obligaţia să emită documente lunare de transport, cu încadrare în tarifele maxime per kilometru/lună şi să asigure transportul rutier al elevilor.

„În acest sens, s-a stabilit faptul că autorităţile de reglementare în domeniul asigurării transportului vor stabili normele de aplicare şi de monitorizare a modului în care operatorii de transport rutier vor respecta noile prevederi legale. Sumele de bani de care urmează să beneficieze elevii, acordate în avans/lună, calculate în funcţie de distanţa de la domiciliu la unitatea de învăţământ preuniversitar, pornesc de la 30 de lei pentru 3 km şi ajung la 171 de lei pentru 50 de km”, se arată în comunicat.

Ministerul Educaţiei a mai propus ca elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat, precum şi elevii etnici români din afara graniţelor ţării care sunt bursieri ai statului român să beneficieze de gratuitate pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru, de operă, de film şi la alte manifestări culturale şi sportive, organizate de instituţii publice.

În acest context, subliniază Ministerul Educaţiei, sumele pentru naveta elevilor se acordă în avans, indiferent de tipul de transport, respectiv transport interjudeţean sau intrajudeţean, asigurându-se în acest fel realizarea dreptului la educaţie.

„De asemenea, în condiţiile în care principiul general/de bază în stabilirea cuantumului unui abonament constă în calcularea, de regulă, la un nivel de 60% din tariful aferent sumei valorii biletelor de transport pentru numărul de zile lucrătoare dintr-o lună (21-22/30-31), există situaţii în care tariful corespunde unui număr total de zile/luna (30-31), fără niciun fel de reducere specifică principiului abonamentelor lunare (exemplu judeţ CT, unde tariful pe o distanţă de cca. 6 km Cumpăna-Constanţa s-a impus la valoarea de 170 lei/lună). Pentru a susţine interesele elevilor, Ministerul Educaţiei solicită reanalizarea tarifelor în aceste situaţii punctuale care constituie abateri de la principiul logicii concurenţiale, cu grave consecinţe cu privire la asigurarea dreptului la educaţie”, susţine aceeaşi sursă, informează agerpres.ro

Citește și:

Scandalos! Sporuri uriașe pentru angajații de la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Cum s-a permis acest lucru

EXCLUSIV Dedesubturile schimbării radicale făcute în Ministerul de Interne! Dumitru Coarnă: ‘Bode a majorat schema să-i facă loc Irinei Alexe’

EXCLUSIV Prima reacție a lui Traian Berbeceanu, după ce a fost eliberat din funcția de prefect al Capitalei: ‘Consider că mi-am făcut datoria față de bucureșteni’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

USR PLUS, mutare strategică. Mircea Toma propus pentru poziția de membru în cadrul CNA

Avatar

Publicat

in

De

 USR PLUS îl susţine pentru poziţia de membru în cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului(CNA) pe Mircea Toma(Doctor în psihologie) şi pe Dan Radu ca supleant.

„USR PLUS şi-a asumat ca obiectiv în cadrul coaliţiei de guvernare reforma Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), care trebuie să înceapă cu transparentizarea numirii membrilor, digitalizarea şi transpunerea directivei UE privind serviciile audiovizuale. În contextul în care urmează să fie făcute noi desemnări pentru anumite poziţii disponibile în cadrul CNA, USR PLUS a anunţat, încă de la începutul anului, că va face din această numire un proces transparent, bazat pe consultări şi competenţe. USR PLUS va propune întotdeauna profesionişti în funcţii publice. Prin urmare, îl susţine pentru poziţia de membru în cadrul CNA pe Mircea Toma, secondat de Dan Radu ca supleant. Ambele nominalizări au avut la bază profesionalismul şi integritatea pe care le-au dovedit de-a lungul timpului în domeniile în care au activat”, se arată într-un comunicat al USR PLUS transmis, vineri, AGERPRES.

Doctor în psihologie, Mircea Toma, care este preşedintele ActiveWatch, organizaţie ce acţionează pentru protecţia drepturilor omului, a activat de-a lungul carierei sale profesionale în următoarele arii: monitorizare şi analiză mass media; advocacy pentru drepturile omului; formator antidiscriminare şi interculturalism; jurnalism; coordonare şi formare competenţe comunicare publică; asistenţă psihologică, educaţie media.

Dan Radu este vicepreşedintele Asociaţiei „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”. Este absolvent al Institutului Politehnic din Iaşi şi a lucrat pentru mai multe instituţii mass-media, ocupând funcţiile de reporter, redactor-şef, director general, editor, director de programe.

„USR PLUS a apărut pentru că avem disperată nevoie să acoperim prăpastia dintre politică şi societate. Nominalizările lui Mircea Toma şi Dan Radu sunt încă un pas decent şi firesc pe care îl facem în această direcţie de a aduce societatea în politică. Ambii sunt oameni profesionişti, care sunt convins că vor reprezenta cu cinste în CNA valorile în care USR PLUS crede, ducând această instituţie acolo unde trebuie şi unde avem mare nevoie de ea”, a afirmat Dan Barna, copreşedinte USR PLUS şi viceprim-ministru, citat în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, copreşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, lider al Grupului Renew Europe în Parlamentul European, a spus: „Contăm pe anvergura morală şi profesională şi pe independenţa lui Mircea Toma pentru a readuce credibilitatea în această instituţie de reglementare, care va trebui reformată şi adaptată la noile realităţi ale audiovizualului din România şi Europa. Iar Dan Radu va aduce, alături de Mircea Toma, viziunea şi experienţa sa reformatoare pentru un audiovizual modern”, informează agerpres.ro

Citește și:

Scandalos! Sporuri uriașe pentru angajații de la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Cum s-a permis acest lucru

EXCLUSIV Dedesubturile schimbării radicale făcute în Ministerul de Interne! Dumitru Coarnă: ‘Bode a majorat schema să-i facă loc Irinei Alexe’

EXCLUSIV Prima reacție a lui Traian Berbeceanu, după ce a fost eliberat din funcția de prefect al Capitalei: ‘Consider că mi-am făcut datoria față de bucureșteni’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend