Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cum poate fi lucratul de acasa la fel de eficient ca cel de la birou?

Avatar

Publicat

in

Intr-o perioada in care viata ne-a pus pe toti la incercare, schimbandu-ne brusc realitatea in care traim, pana ne vom bucura sa revenim la normalul pe care il stiam pana nu de mult timp si pe care probabil nu il apreciam suficient pe-atunci, adaptarea la aceste conditii speciale este cuvantul de ordine.

Si este vorba despre adaptarea noastra la tot ce inseamna viata de zi cu zi, deci si in ceea ce priveste noua situatie a locului nostru de munca, mai ales ca multi dintre noi au adoptat varianta work from home. Iar in ceea ce priveste organizarea eficienta a lucrului de acasa roluri esentiale au atat cei din conducerea firmei respective, cat si fiecare angajat in parte. Este vorba despre modul cum fiecare reuseste sa se adapteze si sa munceasca de acasa, astfel incat sa se pastreze ritmul si randamentul avute atunci cand activitatile specifice se desfasurau la birou. Asa ca, in primul rand, fiecare angajat trebuie sa dispuna acasa de tehnologia necesara desfasurarii activitatilor  specifice muncii de la birou, in caz contrar compania trebuie sa ofere sau sa completeze acolo unde sunt minusuri la acest capitol.

De asemenea, aceasta perioada speciala pe care o traversam cu totii poate fi o adevarata proba de foc in ceea ce priveste relatiile si nivelul colaborarii intre colegi dezvoltate de dinainte de aceste vremuri atipice si care acum isi vor arata efectele si cat de eficienta poate fi comunicarea la locul de munca in noile conditii.

Evident, in cazul unei echipe sudate, lucrurile se vor remonta rapid, chiar daca mijloacele utilizate in acest sens sunt in mare masura diferite, pentru ca distanta  impune folosirea intensa a videoconferintelor, a e-mail-urilor, dar si a telefoanelor.  In unele companii se va utiliza in special una dintre aceste modalitati, altele, in doze diferite, vor intrebuinta toate aceste variante la indemana, in functie de maniera preferata de angajati.

Chiar daca multora le vor lipsi activitatile de la birou, cu acele pauze care aduceau un pic de relaxare, socializarea la o cafea si in general atmosfera revigoranta la care participa intrega  echipa, obtinerea unor rezultate bune a lucrului de acasa gratie mobilizarii fiecaruia dintre angajati vor aduce suficiente satisfactii si acel optimism ca adaptarea la noile conditii a dat roade si ca nu va dura mult pana cand vom reveni la viata cu care am fost obisnuiti.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Nicolae Robu, după ce a fost infectat cu Covid-19: ‘L-am încasat în ultimele zile de mandat. Asta așa, ca să nu plec cu mâna goală’

Avatar

Publicat

in

De

Fostul primr al Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a trecut cu bine peste infecția cu virusul Sars Cov-2, el a urmat tratamentul la domiciliu şi a ţinut să mulţumească medicilor care l-au îngrijit.

”N-am ajuns bine liber de responsabilităţi publice, după mai bine de 30 de ani de continuitate pe astfel de poziţii -începând cu cea de Prorector, dobândită la începutul anului 1990-, că… am dat în COVID! N-am încasat afurisitul virus SarsCov2 în precampanie, în campanie, în exerciţiul de Primar de la începutul pandemiei până spre finalul mandatului, când intram zilnic în contact cu o mulţime de lume, la Primărie, pe stradă, la cumpărături etc, ei bine, l-am încasat, nu ştiu cum -am anumite presupuneri, doar- în una din ultimele zile de mandat. Asta aşa, ca să nu plec “cu mâna goală”, nu?! :))”, a scris Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

Fostul primar declară că în data de 3 noiembrie a început să tuşească sec, iar în ziua următoare şi-a ţinut cursul online la Universitatea Politehnica, însă în cursul zilei starea i s-a înrăutăţit, iar din precauţie s-a izolat cu soţia la domiciliu.

”Ei, marţi, în 03.11, seara, am început să tuşesc sec. Miercuri dimineaţa, mi-am ţinut cursul la UPT -online- şi până la prânz am fost ok. Apoi, am tuşit tot mai rău, astfel că am plecat de la birou acasă şi, fără a bănui că am covid, dimpotrivă, convins că e o simplă răceală -deşi eu ff rar am răcit-, din precauţie, m-am autoizolat, atât eu, cât şi soţia, care n-a avut nici cea mai mică problemă.

Zilele următoare făcând şi febră şi tuşind rău, am luat legătura cu medicul de familie şi apoi m-am testat. Rezultatul, surprinzător şi… deloc confortabil, recunosc: POZITIV. Surprinzător pentru că, lăsând la o parte tusea seacă extrem de neplăcută şi febra care dădea înapoi imediat la algocalmin, starea mea generală era bună, tonusul îmi era bun”, a mai scris Robu.

Nicolae Robu a urmat tratamentul la domiciliu şi a ţinut să mulţumească medicilor care l-au îngrijit.

”Am preferat să rămân pentru tratament la domiciliu. Din fericire, soţia, care, evident, s-a contaminat şi ea, a fost permanent asimptomatică şi a putut să-mi poarte de grijă. Nu mi-a fost uşor, nu ne-a fost uşor, mai bine zis, dar… a trecut. Încă n-am ieşit din casă, am mai adăugat noi, peste ce ni s-a spus, din precauţie sigur exagerată, câteva zile de stat în izolare, dar, vom ieşi începând de astăzi.

Mulţumesc din suflet Managerului Spitalului Victor Babeş, Prof.univ.dr. Cristian Oancea, Prorector al UMFVB, Directorului Medical, Conf.univ.dr. Diana Manolescu şi, desigur, excepţionalului nostru medic, Doctor Virgil Musta, pentru tratamentul prescris şi grija purtată. Graţie lor şi Celui de Sus, am trecut cu bine şi peste această încercare deloc uşoară”, a transmis fostul primar.

Nicolae Robu transmite, în final că ”nu e de joacă” cu acest virus care nu este o simplă gripă.

”Concluzie: AVEŢI GRIJĂ DE DV! Chiar nu e de joacă! Nu luaţi în seamă aberaţiile cum că COVID19 ar fi o simplă gripă, o gripă ca oricare alta! Desigur, măsurile de stopare / limitare a răspândirii bolii trebuie luate cu cap, cu sânge rece, nicidecum de-a valma, în disperare! Dar, dincolo de măsurile impuse de autorităţi, cel mai important este ca fiecare dintre noi să ne purtăm de grijă, să ne purtăm de grijă gândindu-ne în egală măsură la noi înşine şi la semenii noştri! Să nu scăpăm din vedere că oricare dintre noi putem fi infectaţi asimptomatic şi că în egală măsură fiecare dintre cei cu care interacţionăm poate fi infectat asimptomatic, la rându-i! Mergem înainte!”, a scris Nicolae Robu, pe Facebook, informează news.ro

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Situație ca în filme la spitalul din Târgu Cărbuneşti. Un călugăr infectat cu Covid-19 a spart geamurile salonului și a fugit

Avatar

Publicat

in

De

Un călugăr infectat cu Covid-19, de la Mănăstirea Lainici, s-a ales cu dosar penal pentru pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a fugit din spital.

Călugărul a fost depistat cu noul coronavirus în urmă cu câteva zile, însă omul nu avea vreun simptom. Așa că s-a decis izolarea lui la Mănăstirea Lainici alături de alți călugări care fuseseră și ei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, potrivit Antena 3.

Călugărul a fugit din izolare și a fost găsit de polițiști într-o comună din județul Gorj. Pentru că reprezenta un pericol pentru sănătatea populației, polițiștii au decis internarea lui la spitalul suport-COVID din Târgu Cărbunești. Nici aici călugărul nu s-a liniștit. A spart geamurile de la salon și a fugit din nou.

Poliţiştii l-au găsit și au decis internarea acestuia în secția Psihiatrie, într-un salon cu gratii la ferestre. În același timp, i s-a întocmit și dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în formă continuată.

Mănăstirea Lainici este  în carantină. Mai mulţi călugări şi stareţul aşezământului monahal s-au infectat cu noul coronavirus. De asemenea, un monah a decedat din cauza infecţiei cu SARS CoV 2.

„Decizia a fost luată din cauză că 7 persoane, din rândul personalului mănăstirii, au fost confirmate cu infecția SARS- CoV-2, una dintre acestea decedând”, anunță DSP, informează RomâniaTv.net

Citește și:

Ce taxă îi așteaptă pe români odată cu venirea noului an. Cât trebuie să plătească și prin ce mod se pot recupera banii

Atenție! S-a schimbat legea! Poliția nu mai are dreptul să te amendeze dacă nu ai buletinul la tine!

Marea păcăleală a USR-PLUS! Adevărul despre ‘Fără penali în funcții publice’ – Opinie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend