Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Cum obtii eficienta maxima in procesul de ingrijire al unei gradini?

Avatar

Publicat

in

Desi ne apropiem cu pasi repezi de sezonul rece si va fi necesar sa ne obisnuim din nou cu capriciile acestuia, acest lucru nu inseamna ca vom putea uita complet de gradini si despre ingrijirea acestora. Este adevarat ca majoritatea activitatilor vor fi sistate pana la sosirea primaverii, insa putem folosi acest repaus in favorea noastra, pentru a deveni niste gradinari exceptionali atunci cand natura se va trezi nou la viata. Indiferent daca ai ales sa transformi gradina intr-un spatiu din care sa iti procuri fructe si legume proaspete si delicooase sau ai transformat-o intr-un spatiu de unde sa nu lipseasca nicidecum linistea si relaxarea, in ambele situatii vei avea nevoie de unelte pentru gradinarit specifice. Atunci cand vorbim despre eficienta in gradinarit, este important sa avem in vedere faptul ca dincolo de uneltele specifice, avem nevoie totodata si de informatii pretioase, pasiune si determinare pentru a putea obtine rezultatele scontate.

            A fi un bun gradinar este un lucru care necesita totodata si foarte multa rabdare avand in vedere ca anumite acitivtati din procesul de ingrijire presupun destul de multa migala si pregatire. De-a lungul timpului, fiecare dintre noi adunam in atelierele proprii o varietate larga de scule si unelte pentru gradinarit, insa nu sunt deloc rare situatiile in care ne lipsesc exact acele unelte de care avem nevoie in momentul actual. Pentru a evita aceasta placere pe viitor, am pregatit pentru tine o lista cu cateva dintre cele mai uzuale unelte pentru gradinarit, care nu ar trebui sa lipseasca din atelierul propriu.

            Lopeti si cazmale.

            Sapatul gradinii reprezinta o activitate de baza in ceea ce priveste intretinerea unei gradini, astfel in acest sens, vei avea in mod cert nevoie de o lopata sau o cazma pentru a putea face acest lucru. Concomitent insa, mai poti aduga la acestea si un harlet, o unealta vedeta in ceea ce priveste sapatul propriu-zis al solului.

            Foarfece pentru gradina.

            Foarfecele pentru gradina este de asemenea o unealta care nu ar trebui sa lipseasca sub nicio forma din arsenalul propriu de scule si unelte pentru gradinarit. Un foarfece pentru gradina este util in situatii precum curatarea gardului viu, a vieti de vie sau a pomilor din gradina. Daca ne dorim ca acestea sa aiba locul lor special , putem sa le gasim un mobilier din fier forjat, astfel incat toate uneltele de gradina sa fie toate intr-un singur loc.

            Furtunul pentru gradina.

            Irigatul reprezinta un aspect important din procesul de intretinere al unei gradini, fapt pentru care este recomandat sa te asiguri ca dispui de unul suficient de lung, astfel incat sa poti acoperi intreaga suprafata de gradina. Desi poti utiliza diferite aspersoare pentru a iriga gradina, nu de putine ori acestea nu au acces in anumite zone, astfel ca un furtun sau o stropitoare sunt optiuni accesibile si practice in acest sens.

            Pompe manuale de stropit.

            Daca in cadrul gradinii dispui si de o mica livada, atunci vei avea nevoie in mod cert si de o pompa manuala pentru stropit. Acestea vin in diferite marimi, astfel ca unul dintre cele mai importante criterii de selectie pentru acestea este reprezentat de alegerea unui rezervor suficient de mare pentru nevoile tale.

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

EXCLUSIV Clotilde Armand l-a executat rapid pe șeful Poliției Locale Sector 1, dar nu se grăbește să-i găsească un înlocuitor

Avatar

Publicat

in

De

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat, în urmă cu o săptămână, că l-a demis pe șeful Poliției Locale Sector 1, Ionuț Deaconu.

Pare că aceasta a fost singura grijă a edilului Clotilde Armand, anume să-l demită pe șeful Poliției Locale, primarul negăsindu-i încă un înlocuitor.

De altfel, nici până azi, Armand nu spus nimic în acest sens.

Până la această oră, angajații Poliției Locale Sector 1 nu au fost anunțați în privința viitorului șef și nici dacă se va desfășura vreun concurs pentru ocuparea acestei funcții.

Atribuțiile lui Ionuț Deaconu au fost preluate de directorul general adjunct al Poliției Locale Sector 1, State Răzvan Florin.

Deocamdată, nu a preluat nimeni funcția. I s-a făcut o delegare de atribuții domnului director general adjunct State Răzvan”, a precizat, pentru Bugetul.ro, reprezentantului Biroului Mass-Media de la Poliția Locală Sector 1.

Anunțul făcut de Clotilde Armand, la 17 noiembrie:

Directorul Administrației Domeniului Public Sector 1, directorul Poliției Locale Sector 1 și directorul Direcției de Investiții vor fi demiși începând cu data de astăzi. Aceste 3 direcții moștenite în forma actuală de la vechea administrație au creat un deficit de peste 700 milioane de lei în acest an și pun în dificultate bugetul local.

Incompetența, neglijența și achizițiile publice suspecte nu mai au ce căuta în această instituție. Repet: am zero toleranță față de cei care au ales să fenteze legea și nu-și îndeplinesc atribuțiile.”, anunță Armand, pe Facebook.

Vezi și

SURSE A fost scandal la întocmirea listelor USR-PLUS! Liderul PLUS care a lucrat în Poliție, dar ar fi omis să le spună colegilor de alianță de acest job

Veste bună pentru angajații cu datorii la creditori. De ce beneficii ar putea avea parte

Veste mare! O nouă categorie de angajați va avea parte de condiții de muncă speciale

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

EXCLUSIV Lovitură pentru RCS&RDS! ANPC a amendat gigantul Digi! Cum își înșală clienții

Avatar

Publicat

in

De

Gigantul RCS&RDS (Digi) a fost amendat de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, spun sursele Bugetul.ro. Conform informațiilor noastre, divizia RCS&RDS care se ocupă de furnizarea energiei electrice a fost amendată cu 20.000 de lei de ANPC, pentru practici comerciale incorecte/înșelătoare.

Informațiile intrate în posesia Bugetul.ro, sunt confirmate parțial și de șeful Corpului de Control al directorului ANPC, comisarul-șef Sorin Susanu, care anunță, joi, că un mare operator privat de furnizare a energiei electrice „a fost sancționat cu o amenda de 20000 lei si cu decizie de suspendare a practicilor comerciale incorecte/înșelătoare”.

Trebuie precizat că Sorin Susanu nu face, însă, public și numele companiei amendate.

Avertismentul dat de șeful de la Protecția Consumatorului

Sorin Susanu explică astăzi cum sunt înșelați consumatorii de marii operatori privați de energie electrică.

Mulți consumatori sunt ademeniți in aceasta perioada sa-si reînnoiască contractele de furnizare a energiei si le sunt promise numeroase avantaje, dar, în anumite cazuri, situatia este total diferita, ajungându-se chiar sa fie induși in eroare de clauzele contractuale si, in final, sa plătească mai mult.
Analizam cu maxima atentie potențialele practici comerciale incorecte din acest domeniu și, din păcate, descoperim si nereguli.

Un astfel de exemplu este al unui mare operator privat de furnizare a energiei electrice, care a fost sancționat cu o amenda de 20000 lei si cu decizie de suspendare a practicilor comerciale incorecte/înșelătoare.

Din analiza contractului de furnizare a energiei electrice încheiat cu consumatorii se constată că aceștia nu beneficiază de indicarea exactă a tarifului aferent energiei electrice consumate, astfel în Anexa nr.2 la contract – Preț și Tarife, se indică: energie electrică activă 325 lei/ Mwh și tarif rezervare 0,2 lei/zi, precum și o listă de tarife reglementate, funcție de tipul distribuitorului de energie electrică (tarif distribuție), respectiv tarif serviciu de transport, cogenerare înaltă eficiență, accize, certificate verzi, tarif serviciu de sistem. De asemenea, în “Condiții generale”–parte integrantă a Contractului de furnizare, se indică la art.4(1) „Clientul va plăti furnizorului c/v energiei electrice consumate la prețul din Anexa 2 la prezentul contract, tarifele reglementate prevăzute în Anexa 2, c/v certificatelor verzi, contribuția pentru cogenerare de înaltă eficiență și acciza conform Anexei 2”. Menționăm că toate aceste tarife nu reprezintă o informare clară și completă asupra tarifului final plătit de consumatorul mediu, acesta fiind definit ca “acel consumator considerat că este rezonabil informat, atent și precaut, ținând seama de factorii sociali, culturali și lingvistici”, conform Legii 363/2007.Totodată, menționăm că toate tarifele anterior enumerate, nu conțin TVA, deși operatorul economic face această mențiune în subsolul tabelelor cu tarife. Operatorul economic include în tariful energiei electrice componenta “tarif rezervare” în lei/zi, deși facturarea energiei electrice se face lunar, de asemenea nu definește pentru consumator ce reprezintă acest tarif de rezervare.
Tot la Anexa nr.2- Preț și Tarife, valorile tuturor tarifelor sunt exprimate în lei/Mwh, deși factura emisă consumatorului mediu indică la tarife lei/Kwh.

Aspectele descrise sunt susceptibile să inducă în eroare consumatorul mediu, determinându-l să ia o decizie de tranzacționare (încheiere contract) pe care altfel nu ar fi luat-o, și reprezintă o practică comercială înșelătoare.
Având în vedere cele manționate, se constată că operatorul economic a încălcat prevederile art.6, alin.1, lit.d) din Legea 363/2007 și se sancționează conform art.15, alin.1, lit.b) coroborat cu art.17, alin.2, lit.c) din Legea 363/2007.”, spune Sorin Susanu.

Vezi și

SURSE A fost scandal la întocmirea listelor USR-PLUS! Liderul PLUS care a lucrat în Poliție, dar ar fi omis să le spună colegilor de alianță de acest job

Veste bună pentru angajații cu datorii la creditori. De ce beneficii ar putea avea parte

Veste mare! O nouă categorie de angajați va avea parte de condiții de muncă speciale

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend