Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cum l-a surprins pe Jeff Bezos cel mai tânăr călător spațial: “A trecut mult timp de când nu am mai auzit pe cineva spunând asta”

Publicat

in

Tânărul olandez care a devenit cel mai tânăr călător spațial săptămâna aceasta l-a surprins pe miliardarul Jeff Bezos în timpul zborului spunându-i că nu a comandat niciodată nimic de pe Amazon.com, relatează Reuters.

Oliver Daemen, un student la fizică în vârstă de 18 ani, l-a acompaniat pe Bezos, pe fratele acestuia Mark Bezos și pe aviatoarea Wally Funk (82 de ani) – cea mai în vârstă persoană care a ajuns în spațiu – într-o călătorie de 10 minute dincolo de atmosfera Pământului.

Averea lui Bezos, acum în vârstă de 57 de ani, se ridică la aproape 202 miliarde de dolari, potrivit Forbes și toate astea datorită Amazon, pe care a fondat-o. Blue Origin a fost finanțată prin banii produși și de vânzarea acțiunilor prin și de la Amazaon.

“I-am spus lui Jeff că, de fapt, nu am cumpărat niciodată ceva de la Amazon”, a spus vineri Daemen pentru Reuters într-un interviu pe aeroportul Schiphol din Amsterdam. “Și el a fost ceva de genul,” oh, wow, a trecut mult timp de când nu am mai auzit pe cineva spunând asta”.

Daemen, care a fost ales după ce un alt candidat care a oferit 28 de milioane de dolari pentru călătorie a anulat în ultimul moment, a aflat că se va alătura zborului în timpul unei vacanțe în familie în Italia.

”Au sunat și au spus: Mai ești interesat? și am zis ‘Da! Da! Da!’”, a spus el.

Daemen a visat la călătorii spațiale încă de când era copil și a urmărit dezvoltarea fiecărei companii de explorare spațială precum Blue Origin și a obținut licența de pilot la o vârstă fragedă.

„Nu am plătit nici pe departe 28 de milioane de dolari, dar ei m-au ales pentru că eram cel mai tânăr și eram și pilot și știam deja destul de multe despre asta”.

Ping-pong în spațiu

“Nu cred că mi-am dat seama până nu am fost în rachetă:” wow, se întâmplă cu adevărat “”, a spus el. „A fost scopul meu suprem, ultim … dar nu am crezut niciodată că va fi atât de curând”.

Echipajul a primit două zile de antrenament de siguranță, dar nimic foarte greu, a spus Daemen, care poate fi văzut într-o filmare a călătoriei aruncând mingi de ping-pong în imponderabilitate cu Jeff Bezos.

“A fost super mișto. Este atât de ciudată imponderabilitatea. A fost mai ușor decât mă așteptasem. Era ca și cum ai fi în apă.”

Daemen, care urmează să înceapă în septembrie cursurile la Universitatea Utrecht, a spus că nu este sigur ce vrea să facă mai târziu în viață, dar va lua în considerare în mod serios o carieră în călătoriile spațiale.

Întrebat cum a fost să călătorească cu nava-rachetă cu un miliardar, el a răspuns cu un zâmbet larg: „Au fost super amuzanți și toți cu picioarele pe pământ, oricât de amuzant ar putea suna”.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Cartel ALFA cere cu fermitate retragerea proiectelor de lege privind vaccinarea obligatorie: ‘O acțiune dictatorială a guvernului’

Publicat

in

De

CNS Cartel ALFA cere cu fermitate retragerea proiectelor de lege privind vaccinarea obligatorie, acuzând că încalcă prevederile Codului Muncii.

„Guvernul a pregatit modificarea legislației în vederea trimiterii la Parlament a unor proiecte de lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul asistenței sociale și în domeniul sanitar pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unități publice și private, prin care impune ca personalul medical care nu prezintă certificatul digital al UE privind vaccinarea anti-COVID-19 să aibă contractele de muncă suspendate pentru 30 de zile.

În plus, prevederile proiectelor de lege pun în seama salariaților costurile de testare.

CNS Cartel ALFA s-a exprimat anterior, atât prin voturile și pozițiile reprezentanților săi în cadrul structurilor de dialog social, cât și prin poziții publice, împotriva unor astfel de reglementări abuzive.

Reluăm aici motivele pentru care cerem de urgență retragerea acestui proiect:

– Inițiativa reprezintă o actiune dictatorială a guvernului, care continuă pe linia guvernării prin amenințare și șantaj. Este o acțiune cu atât mai aberantă cu cât vizează tocmai personalul din sănătate, sfidând efortul si sacrificiul acestor lucrători pe toată perioada pandemiei;

– Este o actiune care nu face decât să crească și mai mult neîncrederea în guvern și autorități, încredere subminată sistematic prin măsuri inconsecvente și contradictorii; de exemplu:

organizare de festival-spectacole de 75.000 de persoane fără distanțare și mască,

congrese de 5.000 persoane în spații interioare fără mască și distanțare,

măsluirea/ascuderea de date oficiale pentru a servi intereselor imediate ale unui partid politic,

ignorarea vocii experților; un model de comportament sfidător al decidenților (câți parlamentari au certificat verde, de exemplu?);

în schimb, în tot acest timp, manifestările publice în aer liber au fost și sunt restricționate la maxim 100 persoane care trebuie să poarte mască și să păstreze distanțarea;

– Nu ține cont de legislația muncii, care prevede că sănătatea și securitatea în muncă intră în sarcina și obligația angajatorului, acest aspect cuprinzând și costurile; măsurile propuse reprezintă in același timp o reducere a dreptului constituțional la muncă.

Precizăm faptul că poziția noastră este de susținere a vaccinării la cerere, așa cum au făcut cu succes multe state, prin măsuri coerente si de informare adecvată, explicare și, în general, printr-o politică de transparență și comportament adecvat la nivel de decidenți, nu prin măsuri dictatoriale!

Este necesar ca testarea periodică să se faca pe cheltuiala angajatorului și numai în cazul constatării existenței simptomelor.

Considerăm că responsabilitatea situației actuale din România (neîncrederea populației și escaladarea crizei sanitare cu toate consecințele sale economice și sociale) revine exclusiv guvernului actual!

În concluzie solicităm retragerea urgentă a proiectelor de lege in vederea modificarii lor.

De asemenea, cerem ca trei reprezentanți ai confederațiilor sindicale si trei ai confederațiilor patronale să facă de drept parte din Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență”, transmit sindicaliștii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO | Ministrul Educației, dezamăgit de atitudinea părinților: 99% dintre părinții elevilor dintre-o școală din Capitală, împotriva testării

Publicat

in

De

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că un sondaj realizat într-o şcoală din Bucureşti a arătat că 99% dintre părinţii elevilor de acolo nu au fost de acord ca fiii şi fiicele lor să fie testaţi în şcoală pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, nici chiar cu teste realizate pe probe din salivă. În aceeaşi şcoală, mai mulţi copii decât părinţi ar fi de acord cu testarea şi chiar cu vaccinarea.

“Sunt foarte trist, că tocmai ce am aflat răspunsul la un sondaj într-o şcoală din Bucureşti în care 99% dintre părinţi au spus că nu sunt de acord cu testele, fie ele cu extract nazal, faringian sau extract din salivă. Am promis că nu o nominalizez, dar rezultatul este cert şi trist”, a declarat ministrul Educaţiei, marţi seară, la Digi 24, potrivit news.ro.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că unii dintre copii ar fi de acord cu testarea sau vaccinarea, dar părinţii lor se opun.

“În aceeaşi şcoală (…) în exemplul pe care tocmai l-am dat, în care 99% dintre părinţi au refuzat testarea, au fost mai mulţi elevi care au spus că ei ar vrea să se testeze, ba chiar să se şi vaccineze dacă ar avea acordul părinţilor. Educaţia ajută, educaţia ajută şi din această perspectivă”, a adăugat ministrul.

Potrivit lui Cîmpeanu, “dacă toţi aceia care dorim şcoala cu prezenţă fizică ne-am fi vaccinat atunci când ne puteam vaccina, atunci sunt convins că nu mai aveam această problemă”.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte numărul mic de teste realizat la nivel general în şcoli, ministrul a explicat acest aspect prin “slabă organizare”, el arătând că au fost situaţii în care nu au existat teste rapide în şcoli.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend