Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cum au ajuns organizatorii UNTOLD să facă Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei, fără procedură de achiziție publică

Publicat

in

Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei, deschis vineri, este organizat de grupul de firme care organizează festivalurile Untold și Neversea. Cum au ajuns aceste firme să organizeze evenimentul? Primarul Ciprian Ciucu a declarat pentru HotNews.ro că aceștia au depus vara trecută o cerere de ocupare a cuvei lacului, cerere care a fost aprobată. Primăria Sectorului 6 primește 50.000 de euro.

Targ de Craciun Sectorul 6 -7Foto: Hotnews

”Vara trecută am primit o cerere de la organizatorii Untold, să ocupe cuva lacului, care era nefolosită iarna, și au spus că se ocupă ei de organizarea tărgului. Le-am paobat cerera. Primim 50.000 de euro pentru ocuparea domeniului public și ei își asumă întreaga investiție și cheltuielile pentru târg, investiția se ridică la peste 1 milion de euro, ce mi-au spus ei”, a explicat Ciucu.

Întrebat de ce nu a făcut o procedură de achiziție pentru organizarea târgului, ca să se înscrie mai multe firme, poate să vină cineva cu o ofertă mai bună, primarul spune că avea deja această ofertă.

”Nu am făcut o procedură de achizție pentru că aveam această ofertă care era mai convenabilă din partea lor. Deja era acoperită nevoia. Legea îți permite asta. Ei se ocupă de tot, noi nu plătim nimic. Din cei 50.000 de euro pe care îi încasăm pentru ocuparea domeniului public și din sponsorizări pătim artiștii, acele concerte care se vor desfășura pe perioada târgului”, a explicat Ciucu.

Organizatorii târgului își recuperează o parte din bani din închirierea căsuțelor.

Luminițele din parc nu fac obiectul acestui contract, ele fiind montate și închiriate de Primăria Sectorului 6.

O firmă din grupul de companii deținute de organizatorii festivalurilor Untold și Neversea vrea să ia în concesiune Parcul Izvor pe tot parcursul anului, pentru a organiza acolo evenimente, o zonă cu mâncare și băuturi și o zonă de shopping. Propunerea de concesionare a fost transmisă într-o scrisoare adresată consilierilor generali și deoacamdată este doar ce își dorește compania respectivă. Propunerea a fost făcută în vară, dar după crticile extrem de dure din spațiul public, a rămas doar la stadiul de propunere.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Lula da Silva îi face o invitaţie specială papei Francisc pentru a vizita Brazilia

Publicat

in

Preşedintele brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, l-a invitat miercuri pe papa Francisc să efectueze o vizită în ţara sa, în cursul unei conversaţii telefonice care s-a concentrat şi pe conflictul din Ucraina, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Tocmai am vorbit la telefon cu papa Francisc. L-am felicitat pentru eforturile depuse în apărarea păcii în Ucraina şi în lupta împotriva sărăciei”, a scris Lula da Silva pe Twitter.

Citeste mai mult

NATIONAL

Sevilla câștigă trofeul Ligii Europa, într-un meci tensionat, decis la loviturile de departajare

Publicat

in

Formaţia FC Sevilla a câştigat Liga Europa, învingând în finala disputată pe Puskas Arena din Budapesta echipa AS Roma, scor 5-2 în urma loviturilor de departajare. Pentru Sevilla este al şaptelea triumf în a doua competiţie continentală intercluburi, scrie news.ro.

La finalul prelungirilor, scorul a fost 1-1. Au marcat Mancini ’55 (autogol) pentru Sevilla, respectiv Dybala ‘35 pentru Roma.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend