Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cum au ajuns aeronavele de lupta rusesti în Siria, nedepistate de nimeni?

Avatar

Publicat

in

Presa internationala a constatat cu surprindere teleportarea a 28 de avioane si elicoptere de lupta rusesti pe aeroportul international din Latakia. Descoperirea fiind facuta doar dupa studierea imaginilor obtinute din satelit. Cele mai multe aparate apartinînd bazelor aeriene 387 si 368 Budyonnovsk din Caucaz : 12 avioane Su-25SM si 16 elicoptere de atac si transport Mi-24PN, Mi-35M , Mi-8AMTSh. Cum au ajuns aceste avioane acolo ?

http://tinypic.com/

http://tinypic.com/

Nimeni n-a detectat pe radar zborul acestor aeronave pîna la aterizarea în Siria, desi traiectul lor a trecut pe deasupra marii Caspice si prin nordul Irakului, zona controlata de avioanele de alarmare timpurie AWACS americane. Armata SUA are dislocate aparate AWACS la baza aeriana Incirlik din estul Turiciei si în Bahrain. Aceste avioane care au o raza de descoperire de 500 km coordonînd zborurile de bombardament împotriva ISIS, ale coalitiei conduse de SUA, în nordul, vestul si centrul Irakului.

Abia dupa aparitia în presa a imaginilor de satelit, pe 20 septembrie, s-a trezit si Israelul sa trimit doua avioane mini AWACS, de tip Gulfstream G550 în misiuni de patrulare pe coasta libaneza a marii Mediterana. Israelul anticipînd în trecut toate miscarile în spatiul aerian al Orientului Mijlociu.

FoxNews.com, a informat ca pe 24 septembrie, pilotii rusi au executat primele zboruri de aclimatizare de pe aeroportul Latakia, fiind escortati de avioane MiG-29 siriene. Pilotii rusi au survolat zonele ocupate de ISIS dar nu au executat lovituri aeriene.

http://static2.businessinsider.com/

http://static2.businessinsider.com/

Aviatia israeliana a trimis din nou un avion Gulfstream G550, sa patruleze între Liban si Cipru, deasupra marii Mediterana, nereusind nici de aceasta data sa obtina o informatie utila prin cercetarea radielectronica.

Misterul invizibilitatii rusesti se explica prin acrosarea de catre avioanele Su-24, Su- 25, Su- 27 de containere ECM de tip SAP-518/ SPS-171 si de catre elicopterele Mi-8AMTSh a echipamentului de contramasuri electronice de tip Richag-AV, ambele cu o raza de actiune de 400 km. Surprinzator dar si România a achizitionat, în 1986 containere de bruiaj, dar cu o generatie mai vechi, SPS-141. La care s-a renuntat odata cu aderarea la NATO.

helicopter

Anterior, drone ( avioane de cercetare fara pilot ) rusesti de tip Pchela-1T, au efectuat zboruri de recunoastere la est de provincial Latakia din Siria, indicînd obiective ale ISIS care au fost neutralizate la sol de infanteria siriana, sprijinita de cîteva transportoare blindate rusesti BTR-82A.

Trupele terestre ale Rusiei au intrat în lupta în Siria

Între timp, pe aeroportul din Latakia a mai fost fotografiat din satelit si un avion rusesc Il-20 M1 si el ramas nedepistat în zborul spre Siria. Avionul este ELINT (Electronic Intelligence) dispune de diverse echipamente pentru interceptarea si bruierea tuturor comunicatiilor militare, radarelor si telefoniei mobile, aparatura foto de înalta rezolutie (A-87P). Radarul Kvalat-2, de la bord, permite afisarea sub forma digitala a hartii terenului, pâna la o distanta de 300 km, sesizînd în mod automat aparitia unor vehcule în miscare, blindate, piese de artilerie sau a dislocarii celor deja cunoscute, în alta locatie.

http://cdn-www.airliners.net/

http://cdn-www.airliners.net/

Este de asteptat ca avionul de cercetare cu patru motoare turbopropulsoare Il-20 M1 sa execute zilnic zboruri în spatiul aerian sirian, el avînd autonomie de 8 ore, fara alimentare în aer. Il-20 M1si dronele Pchela-1T fiind doar doua din piesele mecanismului ISR (Intelligence, Surveillance and Reconnaissance) dislocat de armata rusa în Siria, în vederea delansarii unei posibile operatii aero-terestre.

Preluare cu aceordul autorului – Ziarul de GardăScris de Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/cum-au-ajuns-aeronavele-de-lupta-rusesti-in-siria-nedepistate-de-nimeni_968421.html

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

HelpNet recunoaște că a avut măști neconforme, dar dezminte că ar fi primit amenzi de la ANPC

Avatar

Publicat

in

De

Reprezentanţii Help Net precizează, vineri, că reţeaua de farmacii nu a primit amenzi pentru comercializarea de măşti neconforme şi nici nu i-au fost retrase măşti de la comercializare.

Potrivit unui raport al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), obţinut de AGERPRES, în perioada 23 octombrie – 23 noiembrie 2020, ANPC, prin organele sale teritoriale a desfăşurat controale pentru verificarea respectării prevederilor legale la comercializarea măştilor. În urma acţiunii tematice au fost verificate 35,18 milioane de măşti în valoare 19,76 milioane de lei, din care 32,99 milioane de măşti în valoare de 19,45 milioane lei nu se încadrau în prevederile legale în vigoare.

Citește și: Medic: ‘Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Țineți de mână un pacient speriat care abia respiră’

În ceea ce priveşte reţeaua de farmacii Help Net, în urma controalelor s-a constatat existenţa unor “informaţii incomplete la măştile de protecţie KN95 pentru copii şi adulţi respectiv lipsă lot, mărime, marcaj CE, riscul împotriva căreia sunt destinate să protejeze (SC Help Net Farma SRL judeţul Bistriţa-Năsăud)”.

La SC Help Net Farma SA filiala Sebeş (judeţul Alba), comisarii ANPC, au constatat “elemente care pot induce în eroare cu privire la legalitatea produsului: în declaraţia de conformitate era înscris că produsul mască era dispozitiv medical, iar raportul de testare era emis pentru un echipament individual de protecţie care se supune la alt cadru legal ( )”

“În exercitarea dreptului la replică, Help Net menţionează că, încă de la începutul pandemiei, nu a primit amenzi pentru comercializarea de măşti neconforme şi nici nu i-au fost retrase măşti de la comercializare. În situaţiile punctuale semnalate în articol menţionăm că au fost remediate deficienţele constatate pentru a asigura informarea completă a pacientului. Conform politicilor de calitate şi siguranţă ale Help Net, niciun produs nu ajunge pe rafturile farmaciilor noastre înainte de certificarea şi supervizarea acestuia de către departamentele proprii de reglementare şi calitate. Help Net poate dovedi această stare de fapt în orice moment, nu numai pentru perioada menţionată în articol”, susţin reprezentanţii reţelei de farmacii.

Citește și: Eugen Tomac: ‘Avem nevoie de un vaccin împotriva risipei banilor publici! Statul nu reușește să colecteze veniturile la bugetul de stat’

Potrivit sursei citate, Help Net a colaborat în toată această perioadă cu ANPC şi alte autorităţi de reglementare, punând la dispoziţie toate informaţiile legate de o eventuală comercializare a măştilor neconforme, aşa cum au fost anunţate şi comunicate de Comisia Europeană, dar şi de autorităţile naţionale, inclusiv Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România.

“Aşa cum am confirmat şi la momentul analizelor, reconfirmăm faptul că niciuna dintre aceste măşti nu se află în depozitele Help Net sau pe rafturile farmaciilor, la comercializare. În sprijinul acestei realităţi şi poziţii Help Net, pentru pacienţi şi publicul larg, în farmacii dar şi pe site-ul helpnet.ro este disponibilă documentaţia de conformitate a măştilor comercializate în Help Net (tip mască şi documentele de certificare şi conformitate). Pentru noi, sănătatea şi siguranţa pacienţilor noştri definesc modul în care ne conducem business-ul, iar Help Net a câştigat respectul pacienţilor săi, în cei 22 de ani de activitate, tocmai prin gestionarea transparentă a activităţii sale”, se mai spune în document.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Criptomoneda Libra a Facebook ar putea fi lansată în ianuarie 2021

Avatar

Publicat

in

De

Criptomoneda Libra a Facebook este în curs de pregătire pentru a fi lansată cel mai devreme în ianuarie, a relatat vineri publicaţia Financial Times, citând trei surse implicate în proiect, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Libra Association, care va emite şi va gestiona Libra, intenţionează să lanseze o monedă digitală care va fi corelată cu dolarul, a spus una dintre persoane.

Această lansare va fi un eveniment de o anvergură mult mai mică faţă de o propunere din aprilie, care a fost făcută în urma reacţiei negative faţă de proiect a autorităţilor de reglementare şi a mediului politic.

Libra, prezentată de Facebook anul trecut, a fost relansată într-o formă restrânsă după ce autorităţile de reglementare şi băncile centrale la nivel mondial şi-au exprimat îngrijorarea că criptomoneda ar putea perturba stabilitatea financiară şi eroda controlul asupra banilor.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

The Libra Association, la care Facebook este unul dintre cei 27 de membri, vrea să obţină aprobarea autorităţii de supraveghere a pieţii financiare din Elveţia pentru a emite o serie de monede stabile (stablecooin), corelate cu monede tradiţionale, precum şi a unei monede compuse, care să fie corelată cu monede stablecoin.

Potrivit noului plan, alte monede corelate cu monede tradiţinale, precum şi una compusă, ar urma să fie introduse ulterior, a relatat FT.

Libra Association nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. FINMA, autoritatea de reglementare din Elveţia, nu a oferit alte informaţii, dincolo de o declaraţie din luna aprilie, în care a confirmat că a primit o cerere pentru o licenţă de plăţi din partea Libra.

Monedele de tipul stablecoin au rolul să evite volatilitatea tipică a criptomonedelor, precum bitcoin, acestea fiind, teoretic, mai potrivite pentru plăţi şi transferuri de bani.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend