Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cum arată sferturile de finală ale Cupei României

Publicat

in

După încheierea ultimei etape a grupelor Cupei României, s-a conturat tabloul confruntărilor din sferturile de finală ale competiției. Noul format a dus la eliminarea surprinzătoare a unor echipe ca Rapid, Farul, FCSB, Universitatea Craiova, Petrolul sau Dinamo.

Cupa RomanieiFoto: frf.ro

Partidele din sferturile Cupei României

Sepsi Sfântu Gheorghe vs CS Mioveni

CFR Cluj vs FC Argeș

FC Hermannstadt vs Universitatea Cluj

UTA vs U Craiova 1948

Meciurile se vor disputa într-un singur tur.

Cum vor arăta semifinalele Cupei României

Sepsi/CS Mioveni vs CFR Cluj/FC Argeș

Hermannstadt/U Cluj vs UTA/U Craiova 1948

Etapa a treia a grupelor Cupei României

Marți

Unirea Slobozia – Dinamo București 3-3

Petrolul Ploiești – U Craiova 1948 – 0-1

Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Voluntari – 4-0

Miercuri

CSM Alexandria – CSC Dumbrăvița 0-4

FC Argeș – Universitatea Craiova 2-1

Hermannstadt – Chindia Târgoviște 4-1

CS Ocna Mureș – FCM Baia Mare 0-6

Farul Constanța – CFR Cluj 0-0

Universitatea Cluj – Rapid București 0-0

Joi

FC Botoșani – FCSB 0-2

CS Mioveni – UTA 0-3

Oțelul Galați – FC Buzău 0-2

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ultimă oră – Administrația Joe Biden intervine în Republica Moldova: sancțiuni împotriva unor persoane cu ‘legături în serviciile secrete rusești’

Publicat

in

Fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor, despre taxarea pe distanță: ‘Rovinieta și taxa de drum reprezintă un subiect foarte sensibil. Ai mers 100 km plătești o sumă, ai mers 200, plătești de două ori mai mult, față de actuala variantă’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Comisia Europeană cere platformelor online să identifice conţinutul generat de inteligenţa artificială

Publicat

in

Comisia Europeană doreşte ca platformele online să identifice în mod clar conţinutul – imagini, sunete, texte – generat de inteligenţa artificială (AI) pentru a lupta contra riscurilor dezinformării, a anunţat luni vicepreşedinta executivului UE pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Inteligenta artificialaFoto: Shutterstock

Reprezentanta CE a adresat această solicitare semnatarilor codului de bune practici al UE contra dezinformării, cu care s-a întâlnit luni la Bruxelles. Acest cod, ce nu are caracter constrângător juridic, reuneşte pe bază voluntară aproximativ 40 de organizaţii, printre care platforme majore precum Facebook, Google, YouTube şi TikTok, în timp ce Twitter a părăsit recent acest grup.

”Semnatarii care integrează generatoare de AI în serviciile lor precum Bing Chat pentru Microsoft şi Bard pentru Google, ar trebui să integreze garanţiile necesare pentru ca aceste servicii să nu poată fi utilizate de către actori rău intenționați care generează dezinformare”, a declarat Vera Jourova.

Pe de altă parte, a adăugat reprezentanta CE, semnatarii care au servicii susceptibile de a difuza dezinformare generată de inteligenţa artificială ar trebui să pună în practică o tehnologie pentru a recunoaşte acest conţinut şi a-l indica în mod clar utilizatorilor.

Începând cu 25 august, cele mai mari platforme, reunind peste 45 de milioane de utilizatori activi în UE, vor fi supuse unor obligaţii în cadrul legislaţiei privind serviciile digitale (DSA). Această reglementare prevede ”recurgerea la un marcaj vizibil” pentru a garanta că ”un conţinut audio sau video generat sau manipulat este recognoscibil”.

Însă Comisia Europeană vrea punerea în aplicare a acestei etichete ”imediat” în cadrul codului de bune practici contra dezinformării.

Printre altele, Uniunea Europeană negociează o legislaţie specifică privind inteligenţa artificială, ce prevede obligaţii de transparenţă pentru generatorii de conţinuturi editoriale de tip ChatGPT, însă aceste discuţii între statele membre şi eurodeputaţi încă trenează.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend