Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cum arată cardul cu bani de la Guvern pe care îl vor primi pensionarii de la 1 iunie

Publicat

in

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a prezentat, marți, la Antena 3, cardul pe care românii cu venituri mici îl vor primi începând de la 1 iunie, prin poștă, și care va fi încărcat de Guvern la fiecare două luni cu câte 250 de lei.

Vor primi bani de la Guvern, pe acest card, românii cu venituri mai mici de 1.500 de lei. În plicul pe care îl va aduce poștașul, se vor afla cardul și codul său PIN. Beneficiarii cardului gratuit pot folosi banii pe produse alimentare, într-o rețea de 24.700 de magazine la nivel național. Cardul va fi reîncărcat cu bani, automat, de către Guvern, din două în două luni. Banii vor fi acordați până la sfârșitul anului.

Aproximativ 2.581.000 de români vor primi acasă cardul cu ajutoarele sociale.

Ministrul a precizat că programul de ajutor ar putea fi prelungit pentru că în urma negocierilor cu Comisia Europeană s-a ajuns la un acord ca România să poată folosi asemenea scheme de ajutor până în anul 2027.

content-image

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ambasadorul Rusiei în Germania a fost convocat la sediul Ministerului German de Externe din cauza referendumurilor

Publicat

in

De

Ambasadorul Rusiei în Germania, Serghei Neciaev, a fost convocat la sediul Ministerului German de Externe, a anunţat, duminică, Agenția DPA, citând Ministerul german de Externe, relatează Rador.

Potrivit informaţiilor agenției, Guvernul german a reacționat astfel la intrarea a patru noi regiuni ucrainene în componenţa Rusiei.

După cum se menționează în mesaj, ambasadorul este așteptat la Ministerul german de Externe „în cel mai scurt timp”. TASS nu deţine, deocamdată, comentarii din partea Ambasada Rusiei în Germania și a ministerului german.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dezastrul total în Haiti. Pe fondul haosului total și sărăcia în care e scufundată țara a reapărut holera

Publicat

in

De

Autoritățile haitiene au confirmat un caz de holeră și analizează mai multe cazuri suspecte, a anunțat duminică Ministerul Sănătății, la doi ani după ce țara a ieșit dintr-un focar masiv de holeră care a fost pus pe seama unei forțe de menținere a păcii a ONU trimise în țara din Caraibe, potrivit Reuters preluat de Rador.

O nouă epidemie de holeră ar fi devastatoare pentru Haiti, unde activitatea economică s-a oprit din cauza unei blocade care a împiedicat distribuirea de combustibili impuse de bandele armate, ceea ce a dus la lipsuri critice care au determinat închiderea mai multor afaceri și spitale.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend