Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Cum arată acum fiica regretatului Paul Walker

Publicat

in

Meadow Walker, fiica lui Paul Walker, s-a transformat într-o adolescentă superbă. Când tatăl ei şi-a găsit sfârşitul într-un tragic accident de maşină, tânăra avea doar 15 ani.

Deşi stă departe de lumina reflectoarelor, Meadow se concentrează asupra studiului, călătoreşte, iar anul trecut a înfiinţat o fundaţie care poartă numele tatălui său, scrie click.ro.

“Reflectând la tatăl meu, m-am gândit inevitabil la pasiunea lui pentru ocean, pentru a salva animalele, dar şi pentru a ajuta alţi oameni. Am infiinţat fundaţia pentru că vreau ca toată lumea să se bucure de acea parte din el. Nu mă gândesc la altă modalitate mai potrivită de a cinsti memoria lui”, declara atunci Meadow.

 

 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ministerul Sănătății pregătește proiecte de peste 200 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor și a instituțiilor din subordine

Publicat

in

De

Ministerul Sănătății a transmis miercuri printr-un comunicat de presă că pregătește proiecte, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, de peste 200 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor și a instituțiilor din subordine.

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a trimis tuturor spitalelor din România un formular digital pentru evaluarea infrastructurii IT și a nevoilor în domeniu, în vederea optimizării programelor de digitalizare în concordanță cu nevoile reale din spitale.

”Proiectele importante din domeniul sănătății trebuie realizate în strânsă legătură cu profesioniștii care activează în spitalele din România, pentru identificarea nevoilor reale și adaptarea ghidurilor și a metodologiilor de finanțare în funcție de particularitățile sistemului” a declarat Ministrul Sănătății.

Aceste investiții au ca scop contribuția directă la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale, o mai bună administrare şi management al serviciilor de sănătate, respectiv înlocuirea, acolo unde este cazul, a infrastructurii IT a spitalelor publice din România, dar și evoluția către noile sisteme de date și infrastructură digitală.

De asemenea, se urmărește dezvoltarea unor module informatice noi care să deservească activitatea Ministerului Sănătății și a instituțiilor din subordinea sa. Astfel, va fi demarat un proces de digitalizare, prin achiziționarea și instalarea de echipamente IT, echipamente pentru comunicații și echipamente conexe, licențe, dezvoltare de aplicații informatice aferente, dar și prin instruirea personalului tehnic la nivel local.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Pensionarii din România primesc brățări și un telefon. Le vor fi aduse chiar de poștașul din sat

Publicat

in

De

Pensionarii singuri, care au anumite riscuri medicale sau locuiesc în medii izolate din România vor primi acasă o brățară prin care vor putea alerta autoritățile, în caz de urgență. Brățările care au sistemul de alertă Butonul Roșu vor fi livrate acasă prin poștă, în perioada următoare, împreună cu un dispozitiv mobil.

Pensionarii vor primi prin poștă brățări de alertă

Persoanele în vârstă, singure, care au anumite afecțiuni medicale sau se află în localități izolate din țară vor fi incluse în sistemul de alertă Butonul Roșu. Acest serviciu presupune purtarea unei brățări care are un buton de alertă, pe care vârstnicii îl pot apăsa atunci când au nevoie.

Prin apăsarea butonului, pensionarii pot primi asistență personalizată sau ajutor în situații de urgență, fie că este vorba despre urgențe medicale sau ce țin de securitate. Poșta Română a transmis, prin intermediul unui comunicat, că a devenit partener în acest program și că lucrătorii poștali vor începe livrarea acestor brățări către persoanele care fac parte din program.

„Dezvoltatorii platformei dedicate care pun la dispoziţie Butonul Roşu, Teleasistenţă Group, au iniţiat colaborarea cu Poşta Română întrucât compania dispune atât de resursă umană extinsă pe tot teritoriul ţării, cât şi de o reţea teritorială vastă care poate răspunde nevoilor de extindere, la nivel naţional, a serviciilor de asistenţă Butonul Roşu. Astfel de servicii de asistenţă personală, ajutor de urgenţă, sănătate şi suport viaţă independentă sunt livrate, în comunitate, şi de alte companii poştale, cele mai avansate fiind cele livrate de Poşta Franceză”, transmite Poşta Română.

Pensionarii vor primi și un telefon împreună cu brățara

Angajații Poștei Române se vor deplasa la domiciliul beneficiarilor, îi vor înregistra în baza de date, conform istoricului medical și factorilor de risc, le vor face instructajul și le vor înmâna brățara împreună cu un telefon, care va asigura asistența la distanță.

Prin apăsarea butonului roșu de pe brățară, dispozitivul mobil este localizat prin GPS, fiind identificat beneficiarul, iar Dispeceratul Medical de Urgență primește acces la datele persoanei, declanșând protocolul personalizat. În cazurile severe, este apelat serviciul de urgență 112. În funcție de gravitatea cazului, dispecerul va iniția protocolul corespunzător: alertarea contactului de urgenţă din apropiere, deplasarea unui asistent medical la domiciliul pacientului, alertarea persoanelor care-l îngrijesc.

„Serviciul Butonul Roşu a fost implementat, în 2015, în Bucureşti, de către Crucea Alb Galbenă România, pentru 300 de vârstnici. Un an mai târziu, a fost extins şi în alte localităţi, pentru 400 de beneficiari. În 2018, Telekom România a oferit suportul tehnic şi soluţiile de conectivitate pentru Direcţia de Asistenţă Socială Braşov, care a inclus serviciul Butonul Roşu în coordonarea şi gestionarea resurselor de îngrijire a comunităţii pentru primii 100 de vârstnici aflaţi în evidenţa instituţiei, iar la începutul pandemiei, 1.500 de vârstici şi bolnavi cronici din Braşov erau monitorizaţi permanent prin aceste servicii comunitare integrate la domiciliu.”, se mai arată în comunicatul transmis de Poşta Română.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend