Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cum alegi cele mai potrivite cadouri de Crăciun pentru cei dragi?

Publicat

in

A sosit iarăși acel moment al anului când începem să vorbim, din nou, despre ce fel de cadouri ar trebui să oferim de Crăciun. Cu fiecare an care trece, alegerea cadourilor potrivite devine din ce în ce mai dificilă, nu-i așa? A găsi cadourile ideale este o activitate destul de obositoare, să nu mai vorbim despre cât este de costisitoare! Ei bine, ca să fie totul ceva mai ușor, iată mai jos câteva sfaturi utile ce te vor ghida în procesul de alegere a cadourilor potrivite pentru cei dragi anul acesta.

Ține cont de ceea ce le place

Dacă nu știi ce îi place persoanei căreia vrei să-i oferi un cadou, atunci nu ai cum să găsești cadoul perfect, corect? Știi ce îl/o pasionează, ce îi face plăcere, cu ce fel de activități recreative se îndeletnicește? Iată, așadar, un bun punct de plecare în alegerea unui cadou! Te poți orienta la ceva care să aibă legătură cu hobby-urile personale sau care să-i fie util în activitățile legate de acesta. Astfel vei avea certitudinea că persoana respectivă va fi impresionată și entuziasmată când își va deschide cadoul!

Ia în calcul utilitatea

Dacă persoana pentru care faci cumpărături a menționat că are nevoie de un anumit produs, acesta ar trebui să fie prima ta opțiune atunci când cauți cadoul potrivit pentru Crăciun. Chiar dacă este vorba de ceva simplu precum haine, cosmetice sau lichide cu nicotină, dacă este ceva de care are nevoie fix în acel moment, aceasta va fi o alegere excelentă. Poți duce lucrurile chiar mai departe și să-i oferi un gift card pentru a merge să-și achiziționeze personal produsul sau produsele pe care și le dorește.

Evită cadourile generice

Nimic nu este mai neplăcut decât să primești în dar ceva pentru care nu manifești niciun fel de interes. Ba mai rău, dacă e vorba despre ceva ce nu îți trebuie sau nu îți dorești. Înainte de a cumpăra un cadou, asigură-te că este ceva de care destinatarul chiar are nevoie și îi va fi util. Te poți inspira din postările personale de pe conturile sale de social media sau poți căuta idei pe Pinterest. Folosește-te de orice te poate ajuta să fii cât mai precis în alegerile tale de cadouri. Cu cât cadoul va fi mai specific persoanei care îl va primi, cu atât va fi mai bine!

O colecție de idei: ce fel de cadouri se cumpără în această perioadă a anului?

Există o mulțime de idei de cadouri la îndemână, dar una dintre cele mai populare sunt articolele vestimentare. Oricine adoră să primească haine cadou și ai la dispoziție o multitudine de stiluri din care poți alege. Poți merge pe variante mai simple, de toată ziua, sau mai elegante și sofisticate, limita e cerul. Totul depinde doar de bugetul pe care vrei să-l cheltuiești.

O altă idee excelentă este cumpărarea de bijuterii. Lumea adoră să primească cadouri luxoase, așa că o bijuterie prețioasă nu face excepție din această categorie. Bijuteriile sunt frumoase și atrăgătoare și pot deveni un cadou de suflet dacă alegi să le personalizezi, gravându-le cu inițialele persoanei dragi.

Electronicele sunt și ele o alegere populară în materie de cadouri de Crăciun. Telefoanele mobile sunt articole deosebit de căutate în această perioadă a anului, dar și playerele de muzică sau consolele de jocuri video pentru copii pot fi, de asemenea, opțiuni grozave. Un e-reader pentru un pasionat de cărți sau o tabletă pentru o persoană care călătorește mult sunt și ele binevenite pe lista de cadouri de Crăciun.

Cărțile sunt cadouri ideal de oferit cu orice ocazie, dar mai ales în perioada Crăciunului. Cărțile sunt atât de variate și concepute pentru toate vârstele și gusturile, încât e imposibil să dai greș cu un asemenea cadou. Poți alege să oferi o lectură plăcută și relaxantă, una emoționantă, educativă sau, de ce nu, ceva amuzant și distractiv precum un comic book, care ar face orice copil sau adult fericit!

Există o mulțime de factori pe care trebuie să-i iei în considerare atunci când îți pregătești lista de cadouri pe care vrei să le oferi celor dragi de Crăciun. Ai de ales între a face cadouri practice și utile sau a oferi ceva distractiv și extravagant. Însă alegerea trebuie să țină cont în primul rând de personalitatea celor care le vor primi. Multă lume rezistă tentației de a achizițion cadouri prea comerciale și optează pentru produse handmade, de exemplu, pentru a oferi un dar cu o încărcătură emoțională deosebită. Așa că, atunci când mergi să-ți faci cumpărăturile de cadouri pentru Crăciun, amintește-ți de toate cele de mai sus și pune în aplicare, în funcție de propria situație.

Alegerea cadourilor de Crăciun pentru cei dragi poate fi ușor copleșitoare, într-adevăr, mai ales dacă lista de persoane pentru care trebuie să faci cumpărături este destul de lungă. Dar totuși, nu-ți face prea multe griji. Familia și prietenii tăi te iubesc oricum și cu siguranță vor aprecia orice le vei oferi în dar!

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Medicul Monica Pop îi torpilează pe cei care vor vaccinarea obligatorie: ‘S-a văzut foarte clar că vaccinații se infectează și transmit. E foarte clar! Asta cu obligația nu va da rezultate niciodată. Vor exista tot felul de fraude’

Publicat

in

De

Dr. Monica Pop a comentat decizia adoptată de Marea Britanie de a ridica restricţiile atât  pentru vaccinaţi, cât şi pentru nevaccinaţi. Premierul britanic Boris Johnson a anunţat revenirea la normalitate si renunțarea la certificatul COVID.

Dacă nu au reuşit (experţii din Marea Britanie) cu alte metode, deşi au făcut tot ce s-a putut face, s-a văzut că vaccinul nu opreşte pandemia. S-a făcut văzut foarte clar că vaccinaţii se infectează şi transmit. E foarte clar.

Au foarte mulţi vaccinaţi acolo (în Marea Britanie) şi cu toate acestea numărul de infectări este foarte mare”, a declarat Monica Pop.

Marea Britanie este prima ţară care relaxează enorm restricţiile anti-Covid, deşi numărul cazurilor este în continuare ridicat în insulă. Ultimele date disponibile arată o scădere cu aproape 40% a bilanţului săptămânal al cazurilor de covid-19, iar numărul bolnavilor de covid-19 spitalizaţi s-a stabilizat.

Medicul Monica Pop consideră că o astfel de decizie poate fi aplicată în condiţiile în care britanicii „au făcut teste în masă, au medicaţie, oamenii s-au tratat acasă, în spitale sunt foarte puţini”.

Probabil că s-au gândit să o lase la liber, adică o imunitate pentru toată lumea sau încearcă să creeze aşa ceva. Cred ei că aşa se poate rezolva problema pentru că dacă au făcut tot ce se poate şi au la dispoziţie tot ce trebuie, au făcut teste în masă, au medicaţie, oamenii s-au tratat acasă, în spitale sunt foarte puţini, de decese nu poate fi vorba.

E adevărat că Omicron este o viroză care este mult mai puţin simptomatică decât a fost Delta şi cu mult mai puţine cazuri grave, atunci soluţia este viabilă. S-ar putea ca rezultatele să fie mai bune decât ce s-a întâmplat până acum”, a mai precizat medicul Monica Pop.

Fostul manager al Spitalului de Oftalmologie din Capitală a catalogat certificatul verde drept „un act politic, nu un act medical” şi pledează pentru „testare în masă, vaccinare, mască, izolare şi medicaţie”.

Dacă omul află foarte repede după ce s-a pozitivat, se duce acasă, stă în izolare şi face un tratament minimal”, a mai spus dr. Pop, la România TV.

Monica Po, despre vaccinarea obligatorie. „Orice om obligat să facă ceva încearcă să se eschiveze”

Întrebată dacă România ar trebui să preia modelul Marii Britanii sau cel al Austriei care vrea vaccinarea obligatorie, Monica Pop a susţinut că oamenii ar trebui convinşi să se vaccineze, nu să fie obligaţi să facă acest lucru.

Asta cu vaccinarea obligatorie e, din punctul meu de vedere, o greşeală şi din punct de vedere moral pentru că ştiţi foarte bine că orice om obligat să facă ceva încearcă să se eschiveze. Aşa a fost întotdeauna. Omul trebuie convins.

Asta e marea problemă a campaniei de la noi şi a strategiei de pandemie de la noi – informaţiile distorsionate, neadevărate, contradictorii. Oamenii nu au mai ştiu în cine să aibă încredere.

Omul trebuie convins medical să se vaccineze, nu obligat. Asta cu obligaţia nu va da rezultate niciodată. Vor exista tot felul de fraude”, a conchis dr. Monica Pop.

Vezi și:

Avocatul Daniel Ionașcu: ‘Nu vei putea prin îngrădirea libertăților să stopezi medical o boală. La debutul pandemiei pe străzile din București au fost scoase tancuri cu militari și cu glonț de război pe țeavă’

Dana Budeanu a răbufnit: ‘Nu suntem niște extremiști, niște ciudați care luptăm cu un certificat care altfel ne-ar salva viața. Nu. Este vorba de a găsi soluții normale’

Vine sfârșitul lumii?! Bill Gates, profeție cutremurătoare: ‘Omenirea s-ar putea confrunta cu un virus și mai periculos’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu arată cât de vulnerabili suntem în fața conflictului din Ucraina: ‘Finalmente, decapitarea vârfurilor, cu un președinte devenit semn de punctuație, respectiv un prim-ministru lovit în plexul academic’

Publicat

in

De

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu, consilier al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre cât de vulnerabilă este țara noastră în fața unui război purtat la granițe: ”România e acolo, nu de ieri de azi, unul din ghimpii în coasta viziunii dughiniste eurasiatice, pe care de ani buni Putin, prin trompetele obișnuite, o prozelitează și la noi. Curente suveraniste, naționalism cu simbolism ancestral, un drog pentru mulțime încât să ne uităm aliații și să ne întoarcem împotriva valorilor care, de fapt, ne-au scos din pâcla sovietică a Cortinei de Fier”.

Va fi război în Ucraina.

Indiferent de declarațiile decidenților noștri, și independent de nonșalanța afișată cu fiece ocazie, atmosfera ultimelor zile este să o tai cu cuțitul.

Suntem îmbătați cu o credulitate inadecvată vremurilor pe care le trăim. Că va fi o săptămână, sau că va fi o lună, deocamdată e cert că nisipul din clepsidră s-a scurs.

E o chestiune de maxim câteva săptămâni. Și, deși nu interesează direct granițele noastre, răspunsul României ar trebui să fie – în primul rând ca popor – la înălțime. Nu ne permitem să rămânem divizați în timp ce mormăie ursul la marginea satului.

Putin mizează pe uzura morală, dar și gradul de saturație al populației în raport cu administrația țărilor la care se uită în ură. România e acolo, nu de ieri de azi, unul din ghimpii în coasta viziunii dughiniste eurasiatice, pe care de ani buni Putin, prin trompetele obișnuite, o prozelitează și la noi. Curente suveraniste, naționalism cu simbolism ancestral, un drog pentru mulțime încât să ne uităm aliații și să ne întoarcem împotriva valorilor care, de fapt, ne-au scos din pâcla sovietică a Cortinei de Fier.

Conversații savante, simulări ca într-un joc video își au mai puțin rostul acum. Unicul rost, fără alarmă dar cu certă alertă, e să ne ocupăm de ale noastre în săptămânile și lunile care vin.

Evenimente aparent disparate nu sunt deloc coincidentale. Criza facturilor în energie e un pilon de instabilitate. Criza sanitară, cu sabotarea la sânge a vaccinării pentru colmatarea sistemului hospitalier este alt pilon de instabilitate. Buscularea sistemului de apărare internă prin exploatarea moralului forțelor de ordine/ poliție prin diverse exemple (sinuciderea unor polițiste, accidentul provocat tot de un polițist cu victime copii).

Finalmente, decapitarea vârfurilor, cu un președinte devenit semn de punctuație, respectiv un prim-ministru lovit în plexul academic.

Umorile vărsării de sânge s-au adunat deja. Doar un naiv, ori un inept, își mai pot imagina acum că după etalarea masivă a dispozitivelor militare, transporturile aeriene de muniție, minarea plajelor la marea Azov sau montarea bateriilor Strela mai e loc mult de conversații simandicoase. Ca să ce? Ca, după ce bat palma păcii, să-și ia toată lumea jucăriile și să plece?

N-ar fi și asta un banc bun!

Impactul unui război la granițe ar trebui să ne creeze suficient frison. Am uitat ce s-a întâmplat în anii 90, când era conflict în fosta Yugoslavie? Dincolo de faptul că i-a îmbogățit pe unii traficul cu motorină, realitatea catastrofei umanitare încă reverberează, și încă dictează mișcări telurice în Balcani.

Simplul fapt că va fi război înseamnă migrație masivă internă, dar și de-a lungul granițelor. Migrație masivă nu înseamnă doar nevoi suplimentare și presiuni noi pe diverse sisteme de protecție, dar și de asistență. Migrație masivă, acum, înseamnă rostogolirea unei situații epidemice instabile într-una complet lipsită de control.

Nu sunt decât câțiva ani de când Ucraina a înregistrat cazuri noi de poliomielită. Și sunt doar câțiva de când Ucraina a avut cazuri de difterie la doar câteva sute de kilometri de granița cu România.

Război înseamnă calamitate făcută de om. Cu victime umane. Și cu potențial de-a prinde foc întreaga regiune.

Faptul că suntem apărați de articolul 5, că suntem parte a NATO, nu schimbă decât a doua fază a beligeranței, anume contactul. Prima fază e deja pe sfârșit, anume prevenția.

Am văzut războaie. Am transmis, ca jurnalist odinioară, războaie. Ca expert, am văzut ravagiile lăsate în urmă de război. Drame, tragedii, povești greu de repovestit mai apoi unei audiențe minim interesate.

Această generație de politicieni, acești oameni de stat și păcatele lor puturoase ar face bine să se ridice la înălțimea așteptării istorice. Ai zice că înaintașii lor, alde Văcăroiu și compania, nu erau mai breji. Dar erau, școliți din perioada comunismului în tot ce înseamnă doctrina războiului total, sau a războiului ”pe teritoriu ocupat vremelnic de inamic”.

Tinereii de azi, deopotrivă în șalvari cu glezne goale sau cu sumane și ițari cumpărați să vrăjească gașca digitală prea puțin înțeleg din ce înseamnă catastrofă. Sunt în stare să-și facă selfies cu focuri de anti-aeriană în spate, la o adică. Atâta pot.

În schimb atâția oameni cât mai avem capabili să conlucreze, și să tragă mai aproape unii de alții pentru România, ar cam fi cazul și timpul să facă un pas înainte.

Nu suntem o țară mică, dar nici o țară mare. Și totuși suntem o țară. La fel ca noi, în pofida istoriei și a propagandei, și Ucraina este una. Dacă am învățat ceva din primăvara de la Praga, acum peste 50 de ani, e că nu există libertate care să vină pe tancuri. Iar invazia unui alt stat este o crimă sancționabilă, de nejustificat în momentul istoriei pe care îl trăim. Măcar că, prin asta, unii caută să redeseneze hărți, sau să agite umbre și himere renascentiste ale vreunui imperiu.

Anul acesta cerne decenii de pace încremenită, de mișcări ale orbitelor de influență.

Acum e momentul să ne aducem aminte unde ne e locul. Acum e vremea să realizăm că suntem europeni, nu slavi. Că suntem latini, nu corciți cum ne umblă istoria. Și că suntem români, nu colonie cum susură limba de șarpe a altora”, a scris Medicul Gabriel Diaconu pe Facebook.

Vezi și:

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend