Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cum alegi cele mai potrivite cadouri de Crăciun pentru cei dragi?

Publicat

in

A sosit iarăși acel moment al anului când începem să vorbim, din nou, despre ce fel de cadouri ar trebui să oferim de Crăciun. Cu fiecare an care trece, alegerea cadourilor potrivite devine din ce în ce mai dificilă, nu-i așa? A găsi cadourile ideale este o activitate destul de obositoare, să nu mai vorbim despre cât este de costisitoare! Ei bine, ca să fie totul ceva mai ușor, iată mai jos câteva sfaturi utile ce te vor ghida în procesul de alegere a cadourilor potrivite pentru cei dragi anul acesta.

Ține cont de ceea ce le place

Dacă nu știi ce îi place persoanei căreia vrei să-i oferi un cadou, atunci nu ai cum să găsești cadoul perfect, corect? Știi ce îl/o pasionează, ce îi face plăcere, cu ce fel de activități recreative se îndeletnicește? Iată, așadar, un bun punct de plecare în alegerea unui cadou! Te poți orienta la ceva care să aibă legătură cu hobby-urile personale sau care să-i fie util în activitățile legate de acesta. Astfel vei avea certitudinea că persoana respectivă va fi impresionată și entuziasmată când își va deschide cadoul!

Ia în calcul utilitatea

Dacă persoana pentru care faci cumpărături a menționat că are nevoie de un anumit produs, acesta ar trebui să fie prima ta opțiune atunci când cauți cadoul potrivit pentru Crăciun. Chiar dacă este vorba de ceva simplu precum haine, cosmetice sau lichide cu nicotină, dacă este ceva de care are nevoie fix în acel moment, aceasta va fi o alegere excelentă. Poți duce lucrurile chiar mai departe și să-i oferi un gift card pentru a merge să-și achiziționeze personal produsul sau produsele pe care și le dorește.

Evită cadourile generice

Nimic nu este mai neplăcut decât să primești în dar ceva pentru care nu manifești niciun fel de interes. Ba mai rău, dacă e vorba despre ceva ce nu îți trebuie sau nu îți dorești. Înainte de a cumpăra un cadou, asigură-te că este ceva de care destinatarul chiar are nevoie și îi va fi util. Te poți inspira din postările personale de pe conturile sale de social media sau poți căuta idei pe Pinterest. Folosește-te de orice te poate ajuta să fii cât mai precis în alegerile tale de cadouri. Cu cât cadoul va fi mai specific persoanei care îl va primi, cu atât va fi mai bine!

O colecție de idei: ce fel de cadouri se cumpără în această perioadă a anului?

Există o mulțime de idei de cadouri la îndemână, dar una dintre cele mai populare sunt articolele vestimentare. Oricine adoră să primească haine cadou și ai la dispoziție o multitudine de stiluri din care poți alege. Poți merge pe variante mai simple, de toată ziua, sau mai elegante și sofisticate, limita e cerul. Totul depinde doar de bugetul pe care vrei să-l cheltuiești.

O altă idee excelentă este cumpărarea de bijuterii. Lumea adoră să primească cadouri luxoase, așa că o bijuterie prețioasă nu face excepție din această categorie. Bijuteriile sunt frumoase și atrăgătoare și pot deveni un cadou de suflet dacă alegi să le personalizezi, gravându-le cu inițialele persoanei dragi.

Electronicele sunt și ele o alegere populară în materie de cadouri de Crăciun. Telefoanele mobile sunt articole deosebit de căutate în această perioadă a anului, dar și playerele de muzică sau consolele de jocuri video pentru copii pot fi, de asemenea, opțiuni grozave. Un e-reader pentru un pasionat de cărți sau o tabletă pentru o persoană care călătorește mult sunt și ele binevenite pe lista de cadouri de Crăciun.

Cărțile sunt cadouri ideal de oferit cu orice ocazie, dar mai ales în perioada Crăciunului. Cărțile sunt atât de variate și concepute pentru toate vârstele și gusturile, încât e imposibil să dai greș cu un asemenea cadou. Poți alege să oferi o lectură plăcută și relaxantă, una emoționantă, educativă sau, de ce nu, ceva amuzant și distractiv precum un comic book, care ar face orice copil sau adult fericit!

Există o mulțime de factori pe care trebuie să-i iei în considerare atunci când îți pregătești lista de cadouri pe care vrei să le oferi celor dragi de Crăciun. Ai de ales între a face cadouri practice și utile sau a oferi ceva distractiv și extravagant. Însă alegerea trebuie să țină cont în primul rând de personalitatea celor care le vor primi. Multă lume rezistă tentației de a achizițion cadouri prea comerciale și optează pentru produse handmade, de exemplu, pentru a oferi un dar cu o încărcătură emoțională deosebită. Așa că, atunci când mergi să-ți faci cumpărăturile de cadouri pentru Crăciun, amintește-ți de toate cele de mai sus și pune în aplicare, în funcție de propria situație.

Alegerea cadourilor de Crăciun pentru cei dragi poate fi ușor copleșitoare, într-adevăr, mai ales dacă lista de persoane pentru care trebuie să faci cumpărături este destul de lungă. Dar totuși, nu-ți face prea multe griji. Familia și prietenii tăi te iubesc oricum și cu siguranță vor aprecia orice le vei oferi în dar!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Claudiu Târziu ‘visează’ frumos: Avem șansa ca în 2024 să luăm peste 50%

Publicat

in

De

Liderii AUR se văd deja învingători la următoarele alegeri parlamentare. Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), a susținut marţi, la Bistriţa, că partidul din care face parte are şansa să câştige la viitoarele alegeri parlamentare peste 50% din voturi, scrie agerpres.ro

„Avem şansa ca în 2024 să luăm peste 50% (la alegerile parlamentare – n.r.) – şi ascultaţi-mă bine, nu vă uitaţi curios, n-am băut nimic şi sunt în toate minţile. Ştiu bine pe ce mă bazez. Avem posibilitatea asta. Românii au nevoie de noi şi ştiu un singur lucru: că nu om fi noi cei mai grozavi, dar suntem sinceri, bine intenţionaţi şi nu precupeţim niciun efort pentru a face ceea ce spunem”, a afirmat Claudiu Târziu, la o întâlnire cu membri şi simpatizanţi ai partidului din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Potrivit acestuia AUR va prezenta, în septembrie, un draft al programului propriu de guvernare şi o primă echipă pregătită să preia guvernarea, din cele trei pe care intenţionează să le formeze.

„Noi avem şi soluţii, lucrăm la un program de guvernare, pe care o să îl anunţăm, din ideile lui generale, în septembrie, când vom anunţa şi o primă echipă de guvernare. Spun o primă, pentru că vrem să avem trei echipe de guvernare pe care să le antrenăm până în 2024, ca din acestea trei să facem un guvern foarte bun pentru România, care să nu piardă vremea şi care să nu dea rateuri, că nu mai avem timp”, a afirmat Târziu.

Preşedintele CNC al AUR a precizat că selecţia în echipele de guvernare se va face pe baza competenţelor, şi nu în funcţie de notorietate sau de poziţia deţinută în partid, transmite AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Guvernul sare în ajutorul a sute de mii de români! Cine poate beneficia de ajutorul de încălzire și suplimentul pentru energie

Publicat

in

De

În urma creșterii uriașe a prețurilor la gaze, combustibili și energie electrică, foarte mulți români vor avea probleme serioase cu plata facturilor. Persoanele cu venituri mici, care întâmpină probleme în acoperirea integrală a costurilor pentru încălzirea locuințelor în sezonul rece, vor beneficia de un sprijin financiar pentru a acoperi o parte din plată.

În anul 2021 autoritățile au stabilit acordarea unui sprijin persoanelor care, din cauza sănătății, vârstei ori a veniturilor mici, nu-și pot acoperi necesarul minim de energie, pot primi de la stat o serie de ajutoare. Printre altele, persoanele cu venituri mici pot primi, de-a lungul întregului an, așadar, nu doar în sezonul rece, un ajutor pentru consumul de gaze, curent electric, lemne sau alți combustibili. Ajutoarele vizează acoperirea unei părți din consumul energetic al gospodăriei.

Astfel, potrivit Legii 226/2021, pe lângă ajutorul de încălzire, ce poate fi primit doar în sezonul rece, consumatorii vulnerabili pot primi și un ajutor pentru consumul de energie destinat acoperirii unei părți din consumul energetic al gospodăriei pe tot parcursul anului, numit supliment pentru energie.

Suplimentul pentru energie reprezintă un sprijin financiar destinat consumatorilor vulnerabili și are ca scop acoperirea integrală sau, după caz, a unei părți din cheltuielile cu iluminatul locuinței, susținerea facilităților de gătit și asigurarea apei calde în locuință, asigurarea continuității în alimentare a echipamentelor electrice de care depinde viața persoanelor, din motive de sănătate, și utilizarea mijloacelor de comunicare care presupun utilizarea de energie.

Acest sprijin financiar se acordă lunar, pe parcursul întregului an, în plus față de ajutorul pentru încălzire, și are valori diferite în funcție de sursele energiei utilizate:

– 30 de lei pentru consumul de energie electrică;

– 20 de lei pentru consumul de combustibili solizi şi petrolieri;

– 10 de lei pentru consumul de gaze naturale şi energie termică.

Atunci când singura sursă de energie utilizată este energia electrică, cuantumul suplimentului este de 70 de lei/ lună, potrivit Legii 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

La suplimentul pentru energie au dreptul toți cei care au un venit mediu net lunar de cel mult 1.386 de lei/ persoană, în cazul familiei, și de 2.053 de lei, în cazul persoanei singure.

Suplimentul pentru energie se plătește direct titularului doar pentru consumul de combustibili solizi și/ sau petrolieri, în timp ce, în toate celelalte cazuri, banii se plătesc direct furnizorului.

Acest ajutor poate fi solicitat fie împreună cu ajutorul pentru încălzirea locuinței, care se poate cere doar pe perioada sezonului rece (perioada noiembrie – martie), fie separat, însă numai dacă sunt îndeplinite condițiile privind veniturile lunare.

După cum scrie în lege, pentru solicitarea suplimentului pentru energie, familiile şi persoanele singure trebuie să depună la primăria de care aparțin o cerere şi o declaraţie pe propria răspundere din care să reiasă componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia.

Dupa cascada de vești proaste generată de criza economică și războiul din Ucraina, acum se întrevede și o rază de lumină.

Este vorba despre prețurile europene la gazele naturale care au scăzut pentru a treia zi, în condițiile în care combustibilul aflat în depozitele din Europa a depășit ușor norma sezonieră.

Marți, prețul de referință al gazelor a scăzut cu până la 2,5%, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultima săptămână. Depozitele de gaze de pe continent sunt pline în proporție de 72%, față de media ultimilor cinci ani de 70,1%.

Europa s-a grăbit să își refacă stocurile de gaze înainte de sezonul de vârf al cererii de iarnă pentru a gestiona riscurile asociate cu aprovizionarea continuă din Rusia. Pentru a atinge acest obiectiv, a importat mult mai mult gaz natural lichefiat decât de obicei.

Fluxurile rusești prin Nord Stream, principalul gazoduct către continent, au fost în general stabile, la aproximativ 20% din capacitatea sa normală, de la sfârșitul lunii iulie, când Moscova a redus livrările de la 40%. Gazprom PJSC din Rusia a invocat probleme legate de întreținerea turbinelor, inclusiv întârzieri legate de sancțiunile care au dus la întârzierea returnării  echipamentelor, pentru reducerea fluxurilor.

Între timp, comenzile de gaze norvegiene au scăzut marți, după o scădere de 3,6% în ultimele patru zile. Mai multe instalații considerate cruciale pentru aprovizionarea Marii Britanii și a Europei continentale sunt fie în plin sezon de revizii, fie programate să înceapă în această săptămână.

Gazul olandez pe prima lună, referința europeană, s-a tranzacționat cu 2,5% mai ieftin, la 188,30 euro pe megawatt-oră, la ora 8:57, ora Amsterdamului, informează dcbusiness.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend