Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cum afecteaza ploaia apa din piscina?

Publicat

in

Apa de ploaie are proprietati acide care pot afecta negativ echilibrul chimic al apei din piscina. Acest lucru poate afecta orice, de la echilibrul pH-ului pana la nivelurile de alcalinitate si nu numai. Prin urmare, apa devine coroziva, ceea ce va distruge, poate chiar iremediabil, echipamentul piscinei.

Apa de ploaie are proprietati acide care pot afecta negativ echilibrul chimic al apei din piscina. Acest lucru poate afecta orice, de la echilibrul pH-ului pana la nivelurile de alcalinitate si nu numai. Prin urmare, apa devine coroziva, ceea ce va distruge, poate chiar iremediabil, echipamentul piscinei.

pH-ul ploii se datoreaza gazelor industriale (NOx, SOx) care produc acid azotic si sulfuric. In afara faptului ca apa de ploaie care cade direct in piscina nu este un lucru tocmai placut, se poate intampla si mai rau de atat. Este vorba despre apa de ploaie care curge din curte sau de pe terasa. Pentru aceasta sursa suplimentara de apa este necesar sa gasesti o modalitate eficienta de a o directiona.

Cand apa de ploaie se prelinge in piscina, aceasta poate modifica pH-ul apei, duritatea calciului, solidele totale dizolvate (TDS), alcalinitatea si alte niveluri chimice. In acelasi timp, ea poate aduce contaminanti in piscina, tradusi prin pamant, resturi sau oricare alt tip de murdarie. Apa de ploaie este, in general, acida, iar atunci cand aceasta ajunge in apa din piscina poate deveni coroziva, deteriorand tencuiala si partile metalice ale piscinei.

In plus, amploarea problemelor ce tin de echilibrul chimic pe care il vei intampina din cauza precipitatiilor va depinde si de volumul de ploaie din fiecare an sau sezon. De exemplu, o ploaie usoara nu ar trebui sa afecteze prea mult apa din piscina. Insa, pentru o siguranta suplimentara, este indicat sa verifici echilibrul chimic al apei, pentru a-l pastra in parametri normali si siguri pe tot parcursul sezonului.

Ce mai poate fi facut in acest scop?

Tine pasul cu schimbarile produse la nivelul apei din piscina prin testarea apei frecventa a valorilor in timpul perioadelor cu ploi torentiale. De asemenea, o idee buna ar fi sa aduci apa la un nivel corespunzator pentru ca skimmer-ul (echipament de aspiratie montat in partea superioara a peretilor piscinei, care capteaza stratul superior de apa) sa functioneze corespunzator.

Daca ploaia devine o problema frecventa, proprietarii de piscine cu filtre de cartus ar trebui sa ia in considerare instalarea unei supape de evacuare, dupa pompa, pentru a aduce apa pana la nivelul adecvat al skimmer-ului. Ai intotdeauna grija sa nu golesti apa sub skimmer, deoarece pompa va functiona pe uscat, provocandu-ti alte probleme.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO | Furt pe față la o benzinărie din Argeș. Un șofer a „alimentat” cu aer de câteva milioane – OPC a intervenit rapid

Publicat

in

De

Situație halucinantă la o benzinarie din Argeș ! Un șofer de TIR oprit să alimenteze la o benzinărie din comuna Căteasca. După ce a alimentat litri buni de carburanți, pompa s-a terminat și…în loc de combustibil, a alimentat cu aer. „Hai măi să vă arăt cum se alimentează la pompe! Pompe funebre… Ia uitați cum se alimentează un camion cu aer! Ia să vedem! Înregistrează! Ia uitați, ia ziceți măi fraților, veniți și alimentați! E bun, nu? Ia uitați-vă, furt pe față! Ia uite măi frate, după ce că e 9 lei motorina, ia uite! Hai să mai vedem ce mai înregistrează aici, furt pe față! Uitați și voi, cică am băgat 403 litri de aer, uitați-vă și voi! Ia ziceți și voi, pompa e oprită și asta tot înregistrează!”, spune șoferul care a încercat să facă plinul. El a chemat un echipaj de poliție și a depus o sesizare împotriva benzinăriei, în vreme ce vânzătorul i-a spus că nu trebuie să plătească nimic.

Totul s-a întâmplat la o pompă de combustibil de la staţia Fuel One din Căteasca, judeţul Argeş. Aceasta contoriza costul cantităţii de combustibil livrate, ca şi când ar fi fost vândută în mod real, dar în fapt containerul de combustibil era gol, este concluzia inspectorilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Argeş,
Cei de la benzinărie au explicat faptul că rezervorul de tip container a fost epuizat. Inițial, la golirea rezervorului pompa s-a oprit, fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere. Se pare însă că ulterior pompa nu s-a blocat și a continuat să funcționeze.

OPC Argeș confirmă: REZERVORUL BENZINĂRIEI ERA GOL

Controlul făcut de Inspectorii de la Protecția Consumatorilor Argeș a fost extins. A fost sesizat faptul că în benzinăria cu pricina erau vândute diverse produse alimentare, deși în unitatea respectivă nu puteau fi prestate servicii de alimentație publică.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, în data de 10.08.2022, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Argeș din cadrul Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, a desfășurat o acțiune de control la stația Fuel One din Căteasca, județul Argeș.

Situația prezentată se referea la faptul că o pompă de combustibil funcționa în continuare, deși rezervorul corespunzător era gol, și contoriza costul așa-zisei cantități de combustibil livrate, ca și când ar fi fost distribuită în mod real. 

Aceasta a fost confirmată la fața locului de reprezentanții operatorului economic și „justificată” cu faptul că rezervorul (tip container) a fost epuizat. Din relatările verbale comisarii CJPC Argeș au înțeles că, deși la golirea rezervorului, pompa s-a oprit inițial – fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere -, ulterior aceasta nu s-a blocat și a continuat să funcționeze.

La fața locului, reprezentanții companiei au comunicat verbal comisarilor că persoana respectivă ar fi alimentat, totuși, în mod real, cu o cantitate consistentă de combustibil pe care nu a mai plătit-o, cu titlul de gest comercial din partea operatorului economic.

Controlul a fost extins la produsele comercializate (ambalate), în unitate neprestându-se servicii de alimentație publică, constatându-sel abateri referitoare la afișarea prețurilor și la alte detalii de informare.

Acțiunea comisarilor argeșeni nu s-a încheiat încă, în ceea ce privește operatorul economic menționat, în zilele următoare fiind verificate și alte informații și documente referitoare la această situație.”, a precizat CJPC Argeș

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Tineri în cătușe după ce au furat din magazinele din Curtea de Argeș

Publicat

in

De

În ziua de 09 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tentativă de furt calificat, și au reținut doi tineri, de 19 ani, din Poienarii de Argeș, respectiv 17 ani, din Curtea de Argeș.

Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 02 spre 03 august a.c., cei doi ar fi sustras suma de 2.000 de lei, dintr-o societate comercială din Curtea de Argeș, după ce ar fi pătruns, prin efracție, iar în noaptea de 08 spre 09 august, ar fi încercat să pătrundă, în același mod, în incinta unei alte societăți din aceeași localitate.

După administrarea probatoriului, în ziua de 09 august a.c., tinerii au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend