Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cum a pus Traian Băsescu umărul la răsturnarea Guvernului MRU

Avatar

Publicat

in

Pe 27 aprilie s-au împlinit 3 ani de la căderea Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu. Dezamăgit că presa a abordat doar evenimentul aniversar organizat de PSD, jurnalistul Ion Cristoiu aduce în actualitate o teorie potrivit căreia răsturnarea Guvernului MRU a fost în interesul lui Traian Băsescu.

Cristoiu aminteşte de o emisiunea de la B1 TV, pe 18 martie 2012, în care l-a avut ca invitat pe Traian Băsescu. Preşedintele de atunci a dezvăluit că i-a propus lui Victor Ponta funcţia de premier, imediat după căderea Guvernului Boc, iar acesta a refuzat. Ponta a afirmat că preşedintele nu i-a propus acest lucru, însă Băsescu a prezentat stengramele unor discuţii cu liderii USL. Până la acel moment, Traian Băsescu afirmase că nu-l va propune niciodată pe Victor Ponta ca prim-ministru.

“Peste o lună și ceva Guvernul USL, condus de Victor Ponta, venea la putere:

Au trecut de atunci trei ani.

Concluziile mele din perspectiva întîmplărilor petrecute în acești trei ani:

1. Traian Băsescu a avut nevoie de un interviu gen taifas, pentru a putea face dezvăluirea cu propunerea.

2. Așa cum am mai scris, Traian Băsescu a venit pregătit cu stenograma și cu notițe despre ea. Prin urmare, indiferent că-l întrebam sau nu dacă le-a propus liderilor USL să preia guvernarea, el tot ar fi vorbit despre Stenogramă. De altfel, potrivit anunțului din emisiune, după ne-a dat-o s-o difuzăm ca exclusivitate.

3. La vremea respectivă, dezvăluirea a fost înscrisă în Războiul Traian Băsescu – Victor Ponta. Așa a și părut atunci, judecînd după reacția lui Victor Ponta.

În realitate, dezvăluirea a avut menirea de a pregăti terenul pentru desemnarea lui Victor Ponta ca premier după Căderea Guvernului MRU. Reamintesc că pînă la acest interviu Traian Băsescu declarase că-n viața lui nu-l va pune premier pe Victor Ponta. Dezvăluirea pregătea terenul pentru a-l pune fără a stîrni Scandal.

Întrebări:

1. Pe 18 martie 2012, Traian Băsescu știa că zilele Guvernului MRU erau numărate?

2. Victor Ponta știa că Traian Băsescu va pregăti terenul ca să-l aducă la Guvernare prin dezvăluirea Stenogramei?

3. A pus și Traian Băsescu umărul la răsturnarea Guvernului MRU pentru a dezamorsa tensiunea socială din perioada respectivă?”, scrie Ion Cristoiu pe blog.

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/cum-a-pus-traian-basescu-umarul-la-rasturnarea-guvernului-mru_954313.html

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

IPS Teodosie, ieșire la adresa Guvernului! ‘Suntem amenințați în aceste zile’

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul Monica Pop, despre vaccinul AstraZeneca: ‘Până acum o lună nu era indicat după 55 de ani și acum e? Nu e același vaccin?’

Avatar

Publicat

in

De

Medicul Monica Pop a lansat critici dure după ce autoritățile au anunțat că vor să ridice restricțiile de vârstă în privința vaccinului AstraZeneca. 

”Iar SUSPICIUNI?!

S-a anunțat mereu că vaccinul AstraZeneca nu e indicat după 55 de ani! Mâine, la noi, se va ridica restricția de vârstă??!!

Când au dat indicația de a nu se face după 55 de ani, știau bine de ce, nu??!! Studii în plus? Când? Până acum o lună nu era indicat după 55 de ani și acum e??!! Până la ce vârstă? Sau fără limită?

Nu e același vaccin?

În urmă cu câteva minute, dl Col. Dr. Gheorghiță a anunțat pe tv că mâine se va hotărî ridicarea restricției de vârsta pentru acest vaccin, despre care s-a anunțat mereu că nu se face persoanelor de peste 55 de ani!!!!!!!!!

CE SĂ MAI CREADĂ BIEȚII OAMENI???!!!

Daca s-au facut studii suplimentare și ” se poate” și după 55 de ani, de ce la noi trebuie o hotărâre??!! Iar dacă înainte au spus că nu trebuie făcut după 55 de ani, e clar că știau ei de ce, nu?

Se spun multe despre acest tip de vaccin! După câte știm, sunt state care nu-l fac! De ce strategii care generează mereu suspiciuni??!!”, a scris Monica Pop pe Facebook.

Citește și: 

EXCLUSIV Guvernul PNL uită de marea reformă pe care a promis-o la stat! Un arhitect a fost transformat în inspector-șef la Apele Române

Vești importante pentru toți românii care au investit în acest tip de producție. Se anunță creșteri uriașe

Super veste pentru acești angajați! Prin ce mod pot obține finanțare pentru cumpărarea unei case

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend