Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

Cum a jonglat istoricul Fane Dumitrache si familia Draghici cu stema orasului si banul public ! ZIARUL PROFIT VA ARATA NOUA STEMA A ORASULUI

Publicat

in

” Ati obtinut o noua victorie pentru oras !” au fost cuvintele prin care un grup de consilieri locali in frunte cu Ion Serban a tinut sa aprecieze munca ziarului nostru atunci cand a fost vorba de interesul tuturor, al orasului in ansamblu. Acestia au facut referire atat la situatia grava a strazii Rozelor, acolo unde ziarul nostru s-a implicat activ si a luptat permanent pentru ca autoritatile locale si judetene sa ia primele masuri dar si la situatia stemei municipiului, cea pentru care, pentru a satisface mofturile marelui istoric Fane Dumitrache si buzunarele familiei Draghici, s-a risipit degeaba circa 1 miliard de lei din banul public.

Fortata de insistentele ziarului nostru, noua administratie a fost practic obligata ca la ultima sedinjta de Consiliu Local sa vina in fata tuturor si sa prezinte noua stema si sa se faca de ras. De ce ? Pentru simplul motiv ca noua stema, aprobata acum 6 ani de legislativul local, este de fapt vechea si arhicunoscuta stema a orasului nostru, asa cum vedeti si in imaginea comparativa de mai jos. Practic, avem de a face cu o copie fidela a vechii steme, modificat fiind doar fundalul si cateva mici detalii. Ei bine doar pentru asta s-au tocat ilegal din bugetul local circa 1 miliard de lei vechi, afacerea STEMA ajungand dosar pe masa procurorilor DNA pentru mofturile marelui istoric Fane Dumitrache si foamea de bani a familiei Draghici.

Comparatie STEMA

O poveste cu cantec si procurori DNA

Imediat dupa alegerile din 2008, pentru a recupera sumele imense cheltuite de PSD in campania electorala, nou administratie PSD impreuna cu istoricul in devenire Fane Dumitrache si familia Draghici, au pus de o manevra imbecila si extrem de paguboasa pentru urbe. Desi exista o frumoasa stema a municipiului agreata de zeci de ani de istorici si de autoritatile locale, trupa PSD au decis ca e nevoie de o alta iar cea veche trebuie aruncata la gunoi. Rapid, in 2010,  s-a trecut prin Consiliul Local o hotarare in acest sens si, la fel de rapid, realizarea noii steme a fost incredintata printr-un contract ilegal, fara licitatie, familiei Draghici. La fel de rapid si la fel de ilegal s-au platit si banii, contravaloarea in lei  a exact 14.999 Euro, adica exact pana in pragul de 15.000 euro cat prevedea legea pentru atribuiri fara licitatie.

ACEASTA ESTE STEMA DE 1 MILIARD GANDITA DE ISTORICUL FANE DUMITRACHE  si FAMILIA DRAGHICI, AJUNSA LA DNA SI … LA COSUL DE GUNOI

stemacurteadearges initiala

Cum arata stema gandita de familia Draghici si istoricul Dumitrache, vedeti in imaginea de mai sus. Ce a iesit ati vazut in poza comparativa de la inceputul materialului, adica, o copie fidela a stemei pe care ei vroiau sa o arunce la gunoi ca sa poata lua niste banuti din buzunarul argesenilor.

Ziarul nostru a aratat smecheria iar DNA a luat stema la control

La scurt redactorii ziarului nostru au prezentat in presa ceea ce s-a numit si se numeste inca ” Afacerea Stema”. In timp ce presa pupicurista scria periodic de marea realizare a istoricului Fane si a familiei Draghici, elogiind in acest fel jaful banului public, ziarul nostru se documenta serios si publica in premiera documente oficiale care aratau si demonstrau negru pe alb modul ilegal in care s-au tocat banii publici dar si inutilitatea unei steme nereprezentative. Ziarul si demonstratia perfecta au ajuns pe masa procurorilor DNA care au luat la intrebari pe cei care au tocat ilegal banii. Pe masura insa ce DNA cerceta aceeasi presa pupincurista incerca sa minta populatia si scria de zor ca totul este perfect si ca stema gandita de istoricul fane Dumiotrache si familia Draghici este cea mai frumoasa si legala din tara.( Asa cum se vede si in captura alaturata, cum Dumitrache isi lauda la ziar noua stema)

Stema Stefan Dumitrache

 

Panturescu in impas – a trebuit sa arate bomba: noua stema este cea veche

In urma cu trei saptamani, ziarul nostru a solicitat primariei lamuriri cu privire stema orasului. Ba mai mult am solicitat in scris sa ne trimita o adresa oficiala in care sa explice si de ce, contrar legii, folosesc pe antetele si in toate documentele oficiale ale primariei o stema care nu este autorizata. Prinsi cu mata in sac si intre articolele Legii 544, noul primar pesedist al orasului a fost nevoit sa recunoasca belelele familiei Draghici in legatura cu afacerea STEMA si au prezentat in plenul sedintei, dupa ce in prealabil ne informase si pe noi, marea bomba: noua stema este de fapt cea veche, doar ca s-a schimbat fundalul. La fel ne-a demonstrat ca stema aprobata acum 6 ani si pentru care s-a platit in total circa 1 miliard de lei vechi pentru a satisface mofturile istoricului Fane dar si foamea de bani a familiei Draghici, a disparut ca prin minune.

Familia Draghici si Fane Dunitrache sa dea banii inapoi !

In cadrul sedintei de Consiliu Local nimeni nu prea a comentat in privinta noii steme care e de fapt tot cea veche. Problema este cine da banii inapoi si cine plateste pentru marsavia cu stema. Intrebam asta pentru ca dosarul la DNA pe aceasta tema inca nu a fost inchis iar legea, in astfel de cazuri spune clar: firma familiei Draghici trebuie sa dea banii inapoi catre primarie sau, dupa caz, cei care au totcat ilegal banii municipalitatii. Sa mai spunem ca la sedinta CL de marti am asistat la o noua incalcare a legii pe care o vom sesiza organelor competente: primarul a insistat ca membrii CL sa isi insuseasca noua stema, de fapt cea veche, adica le-a cerut sa acopere printr-o alta hotararae ilegalitatea hotararii din 2010. Mai exact in 2010 Consiliu Local si-a insusit noua stema de atunci iar acum, dupa 6 ani, au trebuit sa repete manevra, una care sa o acopere pe prima. Cum, este posibil asa ceva ? Da, se poate numai la Curtea de Arges ca un Consiliu Local sa voteze de doua ori acelasi proiect pentru a acoperi o ilegalitate. Din punct de vedere al specialistilor, legal, se putea emite o hotarare prin care sa se anuleze decizia de insusire a stemei din anul 2010, iar apoi, sa se emita o noua hotarare cu privire la noua stema. Pana nu vor repara asta, stim ca, ILEGAL, alesii locali si-au insusit doua steme ale municipiului.

 

 

CITESTE AICI ARTICOLUL CARE A DUS LA CONSTITUIREA DOSARULUI LA DNA CLICK AICI….

Alo DNA şi Curtea de Conturi ! AFACEREA STEMA – firma care a încasat ilegal banii, patronată de soţia senatorului Drăghici

 

 

 

 

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

În Argeș, PESCARI și AMATORI DE GRĂTARE, AMENDAȚI ȘI EDUCAȚI DE JANDARMI

Publicat

in

De

În acest sfârșit de săptămână, care tocmai s-a încheiat, peste 100 de jandarmi argeșeni s-au aflat la datorie pentru ca toți cetățenii județului să petreacă timpul liber în siguranță, fie în inima naturii, fie în zonele populate.

Jandarmii au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol dar și pentru protecția mediului înconjurător.

Astfel, jandarmii argeșeni care s-au aflat în misiune pe raza localității Arefu – D.N. 7c Transfăgărășan, au constatat și aplicat 23 de amenzi contravenționale în valoare de aproximativ 5000 de lei, dar și 23 de avertismente cetățenilor care fie au pescuit pe Lacul Vidraru, în această perioadă fiind instituită prohibiție pentru pescuit, fie au desfășurat activități de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate. De asemenea, jandarmii au desfășurat și activități de educare a persoanelor aflate în aceste zone cu privire la comportamentul care trebuie adoptat în relația cu mediul înconjurător, dar și cu animale sălbatice.

De menționat este faptul că în ultima perioadă urșii au coborât în zonele frecventate de oameni în căutarea hranei, fapt ce constituie un real pericol pentru cetățenii care opresc să-i hrănească sau să-i fotografieze.

În cursul zilei de ieri, 1 iunie a.c., jandarmii argeșeni au desfășurat o acțiune punctuală, în domeniul piscicol, în zona Bazinului Hidrografic al râului Argeș, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol și au acționat în zona cuprinsă între localitățile Merișani și Golești, folosindu-se și de o ambarcațiune din dotare.

În timpul acestei acțiuni jandarmii au depistat mai multe persoane care pescuiau și au fost aplicate 12 amenzi în valoare de 3500 lei, dar și 11 avertismente, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura, întrucât în această perioadă este instituită prohibiție la pescuit.

Compartimentul informare, relaţii publice şi cu publicul ot în timpul acestei acțiuni, jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală pe numele unui bărbat în vârstă de 52 de ani din municipiul Pitești care se folosea de o unealtă neautorizată din plasă pentru a scoate pește din Lacul Budeasa. Documentele întocmite cu această ocazie au fost predate organelor de poliție în vederea continuării cercetărilor.

Atragem atenția tuturor persoanelor despre faptul că este interzis să hrănească animalele sălbatice și că pot fi sancționați contravențional pentru acest lucru. De asemenea să evite pe cât posibil să intre în contact cu acestea, întrucât au un comportament imprevizibil și pot ataca în orice moment.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

EXPROPRIERI AUTOSTRADA – LISTA CU ARGEȘENII EXPROPRIATI DIN CURTEA DE ARGEȘ ȘI TIGVENI ȘI CE SUME DE BANI PRIMESC

Publicat

in

De

Așa cum ziarul nostru a relatat în ultimii doi ani, sumele acordate de statul roman argesenilor exprooriati de pe traseul autostrăzii Sibiu-Pitești sunt dezamăgitoare. Iată, mai jos, lista nominală completa cu toți cei 255 argeșeni din Tigveni și Curtea de Argeș care vor fi expropriati precum și sumele de bani care le vor primi fiecare. Terenurile au o suprafață totală de 657.629 mp. Suma prevăzută pentru despăgubiri este de de 1.939 mii lei şi va fi alocată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. Procedurile de expropriere vor fi efectuate de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., în calitatea sa de expropriator în numele statului român. Lista face parte din proiectul de hotărâre de Guvern privind exproprierea și a fost publicată în Arena Construcțiilor.

CLICK AICI SA VEZI LISTA CU CEI 255 ARGEȘENI EXPROPRIATI ȘI SUMELE DE BANI

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend