Conecteaza-te cu noi

Campulung

Culmea hoţiei nu are limite! Traşcareta din curtea OS Câmpulung a fost furată a doua oară

Avatar

Publicat

in

Săptămâna trecută vorbeam de „culmea hoţiei” la Câmpulung, atunci când din curtea unei instituţii a statului, respectiv Ocolul Silvic Câmpulung, a dispărut o traşcaretă (maşină artizanală neînmatriculată) şi, care, a fost găsită abandonată. Traşcareta aparţine fraţilor Guiman, din satul Piatra, localitatea Stoeneşti, şi a fost confiscată în timp ce transporta lemne furate.
Nimic nu mai poate fi comentat în privinţa tupeului hoţilor de lemn, în cazul în care putem spun că traşcareta a fost furată pentru a doua oară, în a doua zi de Crăciun, şi nici nu a mai fost recuperată.

Hoţii, cel mai probabil proprietarii traşcaletei confiscate, au spart lacătul de la poarta Ocolului Silvic Câmpulung şi au furat „maşina”, în ciuda faptului că avea dezumflate cauciucurile.
Reprezentanţii OS Câmpulung ne-au precizat că a fost anunţată Poliţia şi se fac cercetări, însă tupeul hoţilor depăşeşte orice imaginaţia.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Accident grav la Corbeni, Argeș! Motociclist în stare gravă!

Avatar

Publicat

in

De

Un grav accident de circulație a avut loc, în urmă cu puțin timp, in comuna Corbeni din Argeș. Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș s-a stabilit că, un bărbat de 41 de ani, din București, care conducea o motocicletă pe DN 7C, din direcția Curtea de Argeș către Corbeni, ar fi pătruns pe contrasens, în împrejurări ce urmează a fi stabilite în urma cercetărilor, unde ar fi intrat în coliziune cu un autoturism, condus, din sens opus, de o femeie de 39 de ani, din județul Galați.
În urma accidentului, motociclistul a fost rănit grav (multiple contuzii), iar pasagera de pe motocicletă, o femeie de 42 de ani, tot din București, a fost rănită ușor. Ambii au fost transportați la spital.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ITM Argeș, controale “la sânge” și amenzi de 562.000 lei

Avatar

Publicat

in

De

Activitatea de control desfăşurată de ITM Argeş a fost una amplă în luna martie 2021.

Astfel, în domeniul Relaţiilor de muncă, s-au efectuat un număr de 191 de controale, s-au aplicat un număr de 83 de sancţíuni, din care amenzi în valoare totală de 562.500 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficiențe:

– comerț, transport, confecții, prelucrare lemn, construcţii, restaurante, baruri, service auto, spălătorii auto.

Principalele deficiențe constatate:

-primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată), nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, încălcarea prevederilor legale privind munca de noapte, nerespectarea măsurilor dispuse la controlul anterior, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neacordarea indemnizației în cazul în care angajatorul își întrerupe temporar activitatea cu menținerea raporturilor de muncă, neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractual individual de muncă, neeliberarea adeverinţei de vechime.

2.În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată,în luna martie

2021, ITM Argeş a efectuat un număr de 191 controale. Astfel, la 57 angajatori sancționați, au

fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 34 persoane.

Valoarea amenzilor aplicate este de 510.000 lei.

3.În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

În baza legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 177 controale.

Au fost aplicate un numar de119 de sancțiuni, din care 42 de amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 134.200 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe:

– construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, instalații electrice, spălătorii auto, distribuție mărfuri, morărit și panificație, confecții textile, comerț, materiale pirotehnice.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face, în scris, la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend