Conecteaza-te cu noi

Campulung

Culmea hoţiei nu are limite! Traşcareta din curtea OS Câmpulung a fost furată a doua oară

Avatar

Publicat

in

Săptămâna trecută vorbeam de „culmea hoţiei” la Câmpulung, atunci când din curtea unei instituţii a statului, respectiv Ocolul Silvic Câmpulung, a dispărut o traşcaretă (maşină artizanală neînmatriculată) şi, care, a fost găsită abandonată. Traşcareta aparţine fraţilor Guiman, din satul Piatra, localitatea Stoeneşti, şi a fost confiscată în timp ce transporta lemne furate.
Nimic nu mai poate fi comentat în privinţa tupeului hoţilor de lemn, în cazul în care putem spun că traşcareta a fost furată pentru a doua oară, în a doua zi de Crăciun, şi nici nu a mai fost recuperată.

Hoţii, cel mai probabil proprietarii traşcaletei confiscate, au spart lacătul de la poarta Ocolului Silvic Câmpulung şi au furat „maşina”, în ciuda faptului că avea dezumflate cauciucurile.
Reprezentanţii OS Câmpulung ne-au precizat că a fost anunţată Poliţia şi se fac cercetări, însă tupeul hoţilor depăşeşte orice imaginaţia.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ALERTĂ! Risc maxim de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş

Avatar

Publicat

in

De

Este risc maxim de producere de avalanşă în Munţii Făgăraş, de gradul 5 din 5 posibile, la altitudini de peste 1.800 de metri. La Bâlea Lac stratul de zăpadă a ajuns să măsoare aproape 2,5 metri, fiind cel mai consistent strat de zăpadă înregistrat la o staţie meteo din ţară. Potrivit metorologilor , la altitudini de peste 1.800 de metri stratul înseamnat şi instabil de zăpadă proaspăt depusă poate aluneca spontan peste cel vechi şi genera avalanşe de dimensiuni medii şi mari. Şi la altitudini mai mici de 1.800 de metri în Munţii Făgăraş este risc mare de avalanşă de gradul 4 din 5.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Amenzi pe banda rulantă în Argeș – 3 petreceri au fost întrerupte de polițiști și jandarmi

Avatar

Publicat

in

De

130 de societăţi comerciale din 122 de locaţii au fost verificate de poliţişti, iar 3 evenimente private au fost întrerupte.

Aproape 250 de polițiști au fost la datorie în ultimele 24 de ore, acţionând împreună cu polițiști locali, cu jandarmi și pompieri argeșeni, precum și cu reprezentanți ai altor instituții, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 30 de acţiuni punctuale, (dintre care 27 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri).

Au fost verificate 1.351 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasării doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00, a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată, precum și a expunerii la riscul de transmitere a coronavirusului prin nerespectarea interdicțiilor de organizare/participare la evenimente private.

Totodată, în cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 330 de autovehicule, dintre care 69 de mijloace de transport în comun.

De asemenea, un număr de 130 de societăți comerciale din 122 de locații au fost verificate. Activitățile au vizat respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, a capacității spațiilor închise privind numărul de persoane, precum şi respectarea măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 170 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 26.000 de lei, după cum urmează:
-146 de sancţiuni, în valoare de 13.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-21 de sancţiuni, în valoare de 6.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);
-3 sancţiuni, în valoare de 7.000 de lei, au fost aplicate operatorilor economici și persoanelor pentru organizarea și participarea la activități în spații publice/private pentru care au fost instituite restricții.

Evenimente private sistate de polițiști:

În după-amiaza zilei de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 16:00, poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au constatat că în incinta unui local, de pe raza localității Bascov, era în desfășurare un eveniment cu caracter privat (botez), la care participau aproximativ 25 de persoane.
În urma celor constatate, desfășurarea evenimentului a fost sistată, iar administratorul societății și organizatorul evenimentului, doi bărbați de 50, respectiv 28 de ani, au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020.

Poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești, împreună cu jandarmi, au desfășurat activități pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului, în zona de competență, în special în zona complexelor comerciale, operatorilor economici și a sălilor de jocuri de noroc. Au fost verificate 21 de societăți comerciale, precum și 124 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.500 de lei, conform Legii 55/2020.

Exemple:

În ziua de 23 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au constatat că în incinta unui local, de pe raza de competență, era în desfășurare un eveniment cu caracter privat (aniversare), la care participau 7 persoane.
În urma celor constatate, desfășurarea evenimentului a fost sistată, iar administratorul societății a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020.

În ziua de 23 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au constatat că în incinta unui local, de pe raza de competență, era în desfășurare un eveniment cu caracter privat (aniversare), la care participau 12 persoane.
În urma celor constatate, desfășurarea evenimentului a fost sistată, iar administratorul societății a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020.

Nu respecta prevederile legale

În ziua de 23 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Piteşti au constatat faptul că o sală de jocuri de noroc din zona de competenţă, nu se respectă prevederile legale în vigoare cu privire la desfășurarea activității.
Documentația întocmită cu ocazia verificărilor a fost înaintată către Inspectoratul Teritorial de Muncă, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend