Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cu peste 62% din populație vaccinată complet, SUA anunță un RECORD PANDEMIC: Peste 418.000 de noi cazuri, școlile rămân închise

Publicat

in

Varianta Omicron a coronavirusului conduce la niveluri record de îmbolnăviri în SUA, fapt ce a determinat şcolile să rămână închise.

Mii de şcoli din SUA au amânat revenirea programată pentru săptămâna aceasta în sălile de clasă după vacanţa de iarnă deoarece varianta Omicron a coronavirusului conduce la niveluri record de îmbolnăviri.

În New Jersey, care a înregistrat unele dintre cele mai mari rate de infectări din ultimele săptămâni, majoritatea districtelor urbane au implementat cursuri virtuale pentru a începe noul an, inclusiv Newark, care are aproape 38.000 de elevi.

Sistemul şcolar public din Milwaukee a anunţat, duminică, că peste 70.000 de elevi vor învăţa în continuare pe platformele din online, în timp ce, în Detroit, cursurile au fost complet amânate până miercuri.

Unele instituţii folosesc testarea pentru a încerca să prevină întârzierile suplimentare legate de anul şcolar. În Washington, D.C., tot personalul şi 51.000 de elevi din şcolile publice trebuie să încarce dovada unui rezultat negativ al unui test COVID-19 pe o platformă specială a districtului, înainte de a veni la cursuri miercuri. Părinţii pot ridica teste rapide chiar de la şcoală.

Eforturi similare sunt în curs de desfăşurare şi în California, care s-a angajat să ofere kituri gratuite de testare acasă tuturor celor 6 milioane de elevi din şcolile publice.

Întrebat dacă şcolile vor fi deschise în statul său şi dacă asta va crea probleme, guvernatorul din Arkansas, Asa Hutchinson, a spus pentru Reuters: „Răspunsul la ambele este da”.

„Trebuie să ne întoarcem la şcoală, dar, în acelaşi timp, recunoaştem că va fi o provocare şi este posibil să vedem o creştere a numărului de cazuri în şcoli”, a adăugat Hutchinson.

În urma anunţurilor publicate de şcoli, s-a creat un sentiment de haos, mulţi părinţi fiind nevoiţi să caute îngrijitori pentru copii. Numărul de noi cazuri de COVID-19 s-a dublat în ultimele şapte zile, ajungându-se la o medie de 418.000 de cazuri pe zi, conform cifrelor date de Reuters.

Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente a autorizat, luni, utilizarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer şi BioNTech pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Rusia se plânge la TAS: COR și 12 federații contestă interdicțiile de participare la competiții

Publicat

in

De

Comitetul Olimpic Rus (COR) și 12 federații naționale (FN) au depus apeluri la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru ca sportivii și echipele naționale ale țării să fie reintroduse în competițiile internaționale, anunță mediafax.

Alte nouă FN-uri au făcut apel pe plan intern la federațiile internaționale (FI) respective, dar nu și la TAS, potrivit ministrului adjunct al sportului din Rusia.

În urma unei recomandări a Comitetului Internațional Olimpic (CIO) din 28 februarie, mai multe FI au interzis sportivilor și oficialilor din Rusia și Belarus să participe la competiții internaționale din cauza implicării acestor țări în invazia Ucrainei. Doar câteva FI olimpice au permis sportivilor ruși să continue să concureze cu statut de neutri.

Viceministrul rus al sporturilor, Andrey Fyodorov, a prezenta situația apelurilor la TAS în cadrul unei reuniuni a Consiliului Federației, potrivit agenției ruse de știri de stat TASS, și și-a exprimat speranța că deciziile ar putea veni în următoarele luni.

„În prezent, un total de 21 de federații sportive rusești și COR au folosit dreptul de a face apel împotriva deciziilor discriminatorii luate de federațiile internaționale”, a declarat Fyodorov.

„În special, ROC și 12 federații sportive ruse au depus contestații la TAS. Nu a existat încă niciun verdict al TAS. Toate apelurile au fost acceptate. Procedurile pregătitoare sunt în curs de desfășurare. Potrivit informațiilor noastre, deciziile privind apelurile depuse vor fi luate în a doua jumătate a anului. Ne așteptăm ca unele evoluții să înceapă acolo în august sau septembrie.”

Rusia a fost, de asemenea, privată de evenimente, inclusiv de Campionatele Mondiale de volei, înot și hochei pe gheață, ca răspuns la războiul din Ucraina.

Rusia a avut unele succese în apelurile sale împotriva interdicțiilor sportivilor, sancțiunile Federației Internaționale de Sanie și ale Federației Internaționale de Bobsleigh și Skeleton fiind amândouă anulate prin apeluri interne.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Comisar european: Prin stoparea funcționării centralelor nucleare, Germania s-a dat legată „de mâini și de picioare” Rusiei

Publicat

in

De

Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a cerut sâmbătă, la postul de radio France Inter, guvernului german să „iasă din ideologie” și să prelungească cu „un an sau doi” funcționarea ultimelor trei centrale nucleare ale țării, care urmează să se închidă până la sfârșitul acestui an, potrivit AFP.

Centrala nucleara de la GrafenrheinfeldFoto: Wikipedia

Există tot mai multe apeluri pentru ca guvernul german să își reconsidere poziția cu privire la operarea centralelor nucleare rămase în țară, deoarece se confruntă cu riscul de întrerupere a energiei pe măsură ce livrările de gaz rusesc sunt reduse treptat.

„În Germania mai există încă trei centrale nucleare în funcțiune, care asigură 25% din consumul de electricitate. În loc să decidem să le întrerupem la sfârșitul anului, așa cum prevăd acordurile de coaliție, putem spune că le vom prelungi funcționarea timp de unul sau doi ani pentru a rezolva această problemă”, a declarat Breton.

Potrivit comisarului francez, este esențial „să ne îndepărtăm de ideologie și să ne asigurăm că suntem conștienți de nevoile actuale, ținând cont de agenda verde (europeană), care este absolut esențială”.

Între „continuarea funcționării unei centrale nucleare timp de un an sau doi și redeschiderea centralelor pe cărbune, în calitate de apărător fervent al pactului verde, știu ce prefer să aleg”, a declarat Breton.

Deși înțelege preocupările exprimate, fostul ministru a reamintit totuși că Germania s-a dat legată „de mâini și de picioare în fața Rusiei prin stoparea funcționării a 23 de centrale nucleare” în 2011, după dezastrul de la Fukushima.

Miercuri, guvernul german a respins încă o dată opțiunea de a prelungi funcționarea centralelor nucleare încă în funcțiune, „în principal din motive de siguranță”, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Mediului.

Dar subiectul provoacă tensiuni în cadrul coaliției de guvernare, ministrul de finanțe Christian Lindner făcând apel la „o dezbatere deschisă și non-ideologică” pe această temă.

Cu toate acestea, potrivit lui Markus Krebber, șeful celui mai mare grup energetic din Germania, RWA, discuțiile vin „prea târziu”, având în vedere dificultatea de a găsi rapid combustibilii necesari și problema controalelor de siguranță.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend