Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cu ce bunuri merge la Bruxelles Laura Codruţa Kovesi, proaspătul procuror şef european – Ce a notat în ultima declaraţie de avere

Publicat

in

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, actualul procuror şef european are conturi pe zero, un apartament de două camere luat cu credit ipotecar şi trăieşte din salariul generos de magistrat, relevă ultima declaraţie de avere acesteia.

Potrivit documentului, noul procuror șef european are patru conturi curente şi unul de economii deschise la BRD – Groupe Societe Generale.

Astfel, trei dintre conturile curente sunt deschise încă din 2016. Primul este în euro, iar valoarea sa este zero, al doilea şi al treilea sunt în lei iar valoarea lor este de 195 de lei, respectiv 10.926 de lei.

Al patrulea cont curent este deschis în anul 2017, dar și valoarea acestuia este zero. Contul de economii este deschis în 2016, iar fostul procuror şef al DNA declară în el suma de 35.474 de euro, din care 10.000 de euro „ca urmare partaj succesoral 2018”.

Cu toate acestea Kovesi a avut ca magistrat român un salariu generos, iar în 2018 a câştigat 265.932 de lei, respectiv 22.161 de lei pe lună.

Declaraţia de avere mai cuprinde şi venituri obţinute din dobânda contului de economii deschis la BRD, şi anume 69,35 de lei.

Astfel, în privinţa acestora, Kovesi însemnează, în declaraţia de avere semnată în 22 mai 2018, un singur apartament cu 2 camere, cu suprafaţa de 54,74 metri pătraţi  pe care îl deţine din 2007 şi pe care l-a achiziţionat printr-un credit ipotecar.

Dacă în 2016, Laura Codruța Kovesi a declarat venituri de aproape 160.000 de lei din salariu, lucrurile au stat, în mod normal, puțin mai prost pentru 2019

Ea a câştigat şi 4.000 de euro ca expert în mai multe programe europene precum EU Grant-Albania, TAIEX – Muntenegru, TAIEX-Moldova.

Laura Codruța Koveși a fost numită drept procuror șef european. Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a primit nu mai puțin de 17 voturi din 22 posibile.

Reprezentanta României a votat pentru, deși Viorica Dăncilă i-a transmis cu totul altceva.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Sunny Beach s-a deschis: Bulgarii anunță că așteaptă turiștii români

Publicat

in

De

Plajele din staţiunea bulgărească 0 sunt gata să întâmpine primii turişti care vor sosi la malul mării. Toți concesionarii din staţiune au respectat termenele şi şi-au îndeplinit în mod corespunzător obligaţiile care le revin în baza contractelor. Umbrelele şi şezlongurile au fost deja aşezate pe nisip la o distanţă suficient de mare între ele, pentru a asigura siguranţa persoanelor care merg pe plajă, potrivit Rador.

Citește și: După ce a avut o ieșire acidă la adresa lui Klaus Iohannis și a Guvernului Orban, Mihai Mărgineanu spulberă autoritățile: ‘Nimeni nu are niciun plan de viitor’

De la 1 iunie, când sezonul s-a deschis oficial, pe plajele din Sunny Beach funcţionează centre medicale dotate cu echipamente necesare şi echipe de salvamari, în intervalul orar 8:00-18:00. Vestiarele pentru turişti au fost renovate. Preţurile pentru accesoriile de plajă din staţiune – umbrelă şi şezlonguri – sunt de două mai scăzute faţă de anii trecuţi.

Pe 25 de plaje ale litoralului bulgăresc, şezlongurile şi umbrelele vor fi gratuite în această vară. De asemenea, există zone libere în fiecare staţiune, unde nu se plăteşte nicio taxă. Şi în acest sezon, securitatea turiştilor va fi asigurată de forţele de ordine, care vor monitoriza litoralul bulgăresc.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sesiunile de emoții se reiau la ICCJ pentru Elena Udrea – Încetată starea de urgență, dosarul Gala Bute continuă și se judecă recursul în casație

Publicat

in

De

Instanța supremă reia marți judecarea recursului în casație al Elenei Udrea și al fostului șef al Federației Române de Box, Rudel Obreja, după ce aceștia au primit definitiv pedepse cu executare în dosarul Gala Bute.

Concret un complet de cinci judecători va judeca o cale extraordinară de atac  introdusă dosarul în care cei doi au fost condamnați definitiv la pedepse de șase și respectiv cinci ani de închisoare cu executare.

”Minuta încheierii penale nr. 225/RC În baza art. 440 alin. (4) din Codul de procedură penală, admite în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de inculpata Udrea Elena Gabriela împotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2303/1/2017.

Trimite cauza în vederea judecării recursului în casa?ie, la Completul de 5 Judecători – Penal P3 – 2019. Fixează termen de judecată, în şedinţă publică, la data de 12 noiembrie 2019, pentru când se citează recurenta inculpată Udrea Elena Gabriela şi partea civilă Autoritatea Naţională pentru Turism.

Se va încunoştinţa apărătorul ales al recurentei inculpate Udrea Elena Gabriela cu privire la termenul acordat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 15 octombrie 2019”, stabilea acest complet de judecată în octombrie 2019.

Ulterior judecarea căii extraordinare de atac a recursului în casație s-a amânat succesiv până în luna februarie când  judecătorii au constatat intervenită starea de urgență prin decret prezidențial pe fondul pandemiei cu coronavirus.

În aprilie 2020 judecătorii au constatat încetată starea de urgență de a dus la suspendarea judecării de drept a dosarului și au stabilit ca dezbaterile să fie reluate marți.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend