Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cu 430.000 de mașini vândute, Dacia a stabilit un nou record comercial în 2013

Avatar

Publicat

in

Dacia stabilit în 2013 un nou record comercial, vânzările sale la nivel internațional ajungând la aproape 430.000 de autovehicule, în creștere de 19,3% față de anul anterior, când fusese atins precedentul record comercial al mărcii. Această performanță intervine în contextul în care principalele piețe auto unde Dacia este prezentă au cunoscut scăderi ale cererii pentru vehicule noi(-1,7% în Europa, -3% în regiunea Eurasia). Pentru prima oară din 2007, vânzările Dacia au crescut în volum, iar marca şi-a accentuat poziţia de lider, ajungând la o cotă de piaţă de peste 31%.

Revenire la creştere în România

Pe o piaţă în prăbuşire liberă, aflată la cel mai scăzut nivel de la începutul anilor 2000, Dacia a reuşit să-şi sporească cu 12,4% volumul vânzărilor, până la 24 890 de unităţi. Această performanţă a permis mărcii Dacia să câştige 5,4 puncte de piaţă şi să încheie anul cu o cotă de 31,6% din vânzările totale de vehicule noi. România este, de altfel, țara în care Dacia deține cea mai mare cotă de piață din lume. Acest rezultat se explică, în parte, prin reînnoirea completă a gamei de modele, 2013 fiind anul în care au fost lansate pe piață noul Logan MCV şi noul Duster. La fel de important, Dacia a reușit în 2013 să marcheze puncte în competiţia comercială adaptându-şi strategia la principalele schimbări de pe piaţa românească şi îndeosebi la creșterea puternică a proporției clienţilor Persoane Juridice în ansamblul pieței (în prezent, această categorie reprezintă 77% din totalul clienților). Însă cota de piață a Dacia a crescut și în segmentul vânzărilor de flote, precum și în cel al vânzărilor către persoanele fizice, în acest ultim caz datorită bunei utilizări a programului de reînnoire a parcului auto din România. Logan berlină rămâne cel mai vândut model Dacia din România, cu peste 10 000 de unități, adică aproape 40% din totalul vânzărilor mărcii. Sandero, cu versiunea Stepway, domină autoritar dinamicul segmentB-hatch, cu 4 707 unităţi, şi se situează pe locul al doilea în clasamentul celor mai bine vândute modele de pe piaţa autohtonă. Duster, care a fost reînnoit în cursul ultimului trimestru din 2013, ocupă a treia poziție a podiumului, cu 4 647vehicule vândute.

Record absolut pe piețele externe

Vânzările Dacia în afara României au înregistrat în 2013 un nou record, cu peste 404.000 de unităţi comercializate. În condițiile unei piețe europene anemice, în regres cu 1,7% față de anul 2012, marca românească și-a continuat ofensiva comercială, livrările sale crescând cu 25,9%. În total, peste 290.000 de vehicule Dacia au fost înmatriculate în 2013 pe piețele din Europa, ceea ce corespunde unei cote de piaţă de 2,11%. De la lansarea mărcii pe piaţa europeană, în vara anului 2005, aproape 1,5 milioane de clienţi au ales un model Dacia.

În clasamentul vânzărilor pe ţări, prima poziţie rămâne în continuare ocupată de Franţa, cu aproape 94.000 de unităţi şi o cotă de piaţă de 4,3%. Dacia ocupă, de altfel, locul cinci pe piaţă, iar modelul Sandero se situează pe locul trei în topul vânzărilor din această ţară către persoane fizice.

Perspective 2014 – Program de transformare a rețelei comerciale

Dacia își propune să-şi consolideze rezultatele pe piaţa românească, bazându-se în acest scop pe gama sa tânără și completă, precum și pe calitatea serviciilor sale. După reînnoirea ofertei sale de modele, Dacia va lansa, în 2014, un nou şantier de anvergură. Întreaga reţea comercială Dacia va fi, treptat, înnoită. Astfel, va fi introdusă  o semnalistică şi o prezentare nouă, dar şi noi standarde, noi servicii şi noi prestaţii pentru clienţii mărcii. Primele show-room-uri care vor aborda noua imagine vor fi inaugurate în cursul primului trimestru din 2014. Dacia îşi propune ca procesul de transformare a rețelei sale comerciale din România să fie încheiat în 2015.

 

 

Vânzări Dacia pe modele în România în 2013

Model

Unități

NoulSandero (inclusiv Stepway)

4 707

NoulLogan berlină

10 101

NoulLogan MCV

1 152

Sandero 1

50

Logan 1

139

Logan MCV 1

       27

Dokker

1 564

Lodgy

670

Duster

4647

 

Logan VAN

38

Dokker VAN

1 795

Total

24 890

 

 

Top 10 piețe externe în 2013

 

Țara

  Unități

Franța

93 803

2 Germania

47 162

3 Algeria

37 290

4 Turcia

36 395

5 Spania

32 288

6 Maroc

30 388

7 Italia

28 098

8 Belgia

17 200

9 Marea Britanie

17 146

10 Polonia

12 208

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Alexandru Rafila, după ce au decedat 200 de români din cauza coronavirusului: Undeva, ceva, nu se leagă. Trebuie depistați cei infectați și tratați.

Avatar

Publicat

in

De

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, este de părere că cifrele nu reprezintă realitatea epidemiologică din România. Totodată, Rafila este de părere că asigurările pe care Klaus Iohannis și Ludovic Orban le dau românilor că nu vor impune noi restricții după alegerile parlamentare sunt hazardate

”Azi am avut 200 de decese, deși am avut mai puține cazuri. Undeva, ceva, nu se leagă. Trebuie să se facă mai multe teste, trebuie făcute anchete epidemiologice, trebuie depistați cei infectați și tratați.

Cine spune că va impune noi măsuri restrictive după alegeri cred că se hazardează. Este posibil ca după alegeri să asistăm la măsuri mult mai severe.”, a spus Alexandru Rafila la România TV.

Vezi și

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

Veste bună! Din 2021 se dau noi sume de bani pentru cei care fac parte din acest program

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Dacian Cioloș iese la rampă și anunță că USR PLUS nu va accepta niciodată sinecuri în administrația publică

Avatar

Publicat

in

De

Copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat că alianța pe care o reprezintă nu va cere niciodată posturi în administraţia publică „de împărţit pe sinecuri” şi nici nu va accepta astfel de practici din partea vreunui partener de guvernare.

„USR PLUS nu va cere niciodată posturi în administraţia publică de împărţit pe sinecuri, dar nici nu o să accepte ca un partener de guvernare, oricare ar fi el, să facă lucrurile astea şi atunci evident că este acolo o teamă. Gândiţi-vă, oameni buni, că putem începe să facem nişte lucruri normale într-o societate cu bun-simţ. (…) Sunt lucruri pe care le-am început în 2016 şi care trebuie continuate pentru ca românii să recâştige încrederea în stat. Va trebui în primul rând transparenţă, claritate şi predibilitate în deciziile care se iau. Va trebui profesionalizată administraţia publică, va trebui redusă birocraţia drastic prin digitalizare şi informatizare, va trebui dată o perspectivă clară mediului antreprenorial”, a declarat Cioloş marţi, la o dezbatere electorală online alături de candidaţii Alianţei USR PLUS din regiunea Transilvaniei la alegerile parlamentare Claudiu Mureşan, Oana Murariu, George Căţean şi Adrian Wiener.

Dacian Cioloş, propunerea de premier a Alianţei USR PLUS, a dat asigurări că nu există intenţia de a majora taxe sau impozite, ci dimpotrivă, unul dintre angajamentele asumate fiind eliminarea taxelor pe valoarea salariului minim.

Adrian Wiener, candidat al Alianţei USR PLUS Arad la Camera Deputaţilor, s-a pronunţat pentru descentralizarea fiscală şi decizională a sistemului sanitar şi creşterea progresivă a finanţării medicinei de familie, iar Oana Murariu, candidată a Alianţei USR PLUS Cluj la Camera Deputaţilor, a arătat că proiectul său este eficientizarea sistemului judiciar în România, prin degrevarea instanţelor de judecată.

Claudiu Mureşan, candidat al Alianţei USR PLUS Sibiu la Senat, a spus că îşi doreşte să vadă la conducerea ţării şi oameni care vin din mediul privat, în timp ce George Căţean, candidat al Alianţei USR PLUS Braşov la Senat, a anunţat că şi-a asumat să ducă „vocea satului în Parlament” şi să fie cel mai tânăr senator în Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală, conform agerpres.ro.

Citește și:

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

Veste bună! Din 2021 se dau noi sume de bani pentru cei care fac parte din acest program

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend