Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

CTP reacționează după arestarea lui Sorin Oprescu în Grecia: ‘Justiția română îți permite să scapi de pedeapsă. Probabil că va reuși să tragă de timp, așa cum face Elena Udrea în Bulgaria’

Publicat

in

Sorin Oprescu nu este singurul politician român condamnat la închisoare care fuge din țară și reușește astfel să evite să fie închis. Gazetarul Cristian Tudor Popescu crede că fostul edil al Capitalei încearcă să tragă de timp așa cum au făcut înaintea lui și alți foști politicieni.

Cristian Tudor Popescu: „Probabil că va reuși domnul Oprescu să tragă de timp, așa cum face Elena Udrea în Bulgaria. Asta urmărește să facă și Sorin Oprescu în Grecia. Să vedem cât o să țină.

Din câte am auzit, ultima știre, încearcă să depună actele pentru azil politic. Azi politic în interiorul UE mi se pare absurd. Grecia și România sunt țări ale Uniunii Europene, nu cred ca e posibil. Adică, ceea ce a reușit Sebastian Ghiță fugind în Sebia, cu care nu avem tratat de extrădare, nu cred că poate reuși Sorin Oprescu. Dar să tragă de timp poate.

Obiectivul este, atât în cazul domnului Oprescu, cât și în cazul doamnei Udrea, ceea ce a reușit de pildă Puiu Popoviciu, care nici în ziua de azi nu a venit să-și execute pedeapsa în România. S-a dus la Londra, a reușit cu justiția de acolo să evite aducerea în țară.

Și asta ce arată? Arată în general că așa cum e Justiția în România, care permite de ani și ani celor care au o condamnare definitivă cu executare să fugă din țară, rezultă de aici că e rentabil să furi, e rentabil să iei mită, e rentabil să faci evaziune fiscală și toate genurile de infracțiuni, pentru că justiția română îți permite să scapi de pedeapsă.

Să vedem până când.

Sigur, că aș fi acuzat dacă aș generaliza dacă aș spune că asta este imaginea politicianului român, dar așa cum istoria politică a României din ultimii 32 de ani o demonstrează, sunt multe, înfricoșător de multe cazuri de politicieni români care au comis astfel de acte de corupție, acte de trafic de influență, de furt, de spălare de bani. Are vreo 4 capete de acuzare Sorin Oprescu, deci cazul Sorin Oprescu este o tipologie des întâlnită printre politicienii români.

Asta cred că este cea mai corectă formulare”, conform digi 24.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Cătălin Drulă îi vrea ‘capul’ lui Virgil Popescu: ‘Solicităm ca acest ministru să plece. PSD-ul, partenerul principal în această coaliție, reclamă lipsa de performanță a acestui ministru’

Publicat

in

De

”50 de bani pentru trei luni, în momentul în care soluția le-a fost pusă pe tavă de USR și se fac că nu o văd și anume reducerea TVA-ului la carburanți de la 19% la 5%, o propunere pe care n-o avem de azi, de ieri, ci cred că de aproape șase luni, depusă și sub formă legislativă, dar nu vor, pentru că de fapt, Guvernul se hrănește din aceste prețuri crescute, încasează mai multe taxe și așa cum au declarat chiar dumnealor, acești 50 de bani, care sunt o picătură în cât a crescut de mult prețul carburantului, acești 50 de bani îi dau înapoi tot din banii noștri (…). Gândirea acestei coaliții de guvernare nu are nimic de-a face cu economia reală și cu atât mai puțin cu protecția socială reală. Dumnealor sunt eficienți doar când trebuie să-și protejeze sinecurile, plagiatele și oameni din sistem”.

USR a depus în Parlament o moțiune simplă care-l vizează pe ministrul Energiei, Virgil Popescu. Documentul ar urma să fie dezbătut luni și votat miercuri. Președintele interimar al formațiunii speră că moțiunea va fi votată și de PSD:

”Solicităm ca acest ministru să plece. Este un ministru care este de trei ani în funcție. Or ce se întâmplă în energie este limpede pentru oricine, i-a luat aproape trei ani, de-abia de o lună a venit cu legea offshore și încă sunt semne de întrebare asupra formei cu care a venit (…). Pe partea de gaze, de electricitate, am văzut o bâlbâială incredibilă în tot acest timp. Este un ministru care pur și simplu a distrus acest domeniu (…). Am văzut că și unul dintre partenerii majori de guvernare, PSD-ul, deci partenerul principal în această coaliție, reclamă lipsa de performanță a acestui ministru. Or nu înțeleg ce mai așteaptă ca să-l schimbe”.

Cătălin Drulă observă că ”PSD și PNL se ceartă copilărește între ei pe Facebook, se pregătesc să dea tunuri și să fugă de la guvernare. În aceste momente se dau ultimele tunuri, ultimii oameni plasați prin companiile de stat, contracte cu firmele de partid semnate, de aia nu pleacă încă, dulăii sunt încă la măcelărie, dar vor pleca, consecințele economice vor fi foarte dure (…). Înțelegem că PSD este împotriva acestui ministru. Dacă facem un calcul în Parlament, cu voturile pe care ar trebui să le dea pentru moțiune, ar trebui să treacă această moțiune”, conform rfi.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ieșire a lui Marcel Ciolacu: ‘Până în data de 1 va fi o decizie în ceea ce privește măsurile fiscale propuse de către coaliție. Impozitarea progresivă înseamnă la toate nivelurile, dar să lăsăm întâi ANAF-ul să își facă treaba’

Publicat

in

De

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat că, luni, vor fi prezentate măsurile fiscale colegilor din Biroul Permanent Naţional, de asemenea, liberalii vor face acelaşi lucru în interiorul partidului, iar apoi va avea loc o şedinţă de coaliţie pentru a stabili forma finală.

“Până în data de 1  va fi o decizie în ceea ce priveşte măsurile fiscale propuse de către coaliţie. Astăzi, o să le prezentăm şi colegilor din Biroul Permanent Naţional, acelaşi lucru în oglindă îl face şi Partidul Naţional Liberal şi pe urmă o să facem o şedinţă de coaliţie pentru a stabili forma finală. Ministrul de Finanţe vine şi prezintă viziunea în ceea ce priveşte măsurile fiscale. O să le discutăm atât noi, cât şi ei şi pe urmă într-o şedinţă de coaliţie o să ne decidem”, a declarat, luni, Marcel Ciolacu.

El a menţionat că supraimpozitarea pensiilor speciale, a salariilor mari, taxa pentru multinaţionale sunt măsuri discutate mai întâi în interiorul PSD. 

“Toate aceste lucruri le discutăm şi în interiorul partidului şi pe urmă în coaliţie, urmând să luăm o decizie finală. Legislativ, cred că singura soluţie corectă este impozitarea acestor pensii speciale, mai mult, a pensiilor speciale când ieşi din activitate, ai pensie mai mare decât ai avut veniturile când erai în activitate”, a transmis preşedintele PSD.
“Este o discuţie de fond impozitarea progresivă. Ştiu şi eu, ştiţi şi dumneavoastră că această impozitare nu poate fi implementată începând de la anu, dar eu îmi continui susţinerea impozitării progresive şi cred că este singura soluţie pentru România în acest moment. (…) Impozitarea progresivă înseamnă la toate nivelurile, dar să lăsăm întâi ANAF ul să îşi facă treaba, să-şi facă digitalizarea şi pe urmă să cerem de la la populaţie alt regim de impozite”, a mai explicat Ciolacu, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend