Conecteaza-te cu noi

POLITICA

CTP îl atacă DUR pe Tudorel Toader, după cererea de revocare a șefei DNA: ‘Sunt uimit că nu a cerut și arestarea și lichidarea doamnei Kovesi’

Avatar

Publicat

in

Cristian Tudor Popescu a comentat pentru Știrile ProTV cererea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a o revoca din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

“Sunt uimit de faptul că după toate acestea, domnul Tudorel Toader nu a cerut nu numai revocarea, ci și arestarea de îndată a doamnei Kovesi, judecarea ei într-un proces la o televiziune și apoi lichidarea – aceasta mi s-ar fi părut urmarea firească, având în vedere rechizitoriul și nu raportul de evaluare, pentru că se aștepta de la ministrul Justiției, potrivit fișei postului și atribuțiilor domniei Sale, un raport de evaluare, după care își putea comunica concluzia. Ori domnia Sa nu a avut un raport, ci un rechizitoriu. Pare că doamna Kovesi trebuia să fie arestată mereu în cursul anului trecut și aproape că avem o problemă cu asta. Trebuie să fie găsiți cei răspunzători, care nu au arestat-o din timp.”, a declarat Cristian Tudor Popescu.”Este uluitor ca un ministru al Justiției să își aroge acest drept de a face afirmații cu caracter personal, cu privire la un conducător de instituție pe care-l poate revoca. De pildă, doamna a defăimat imaginea României și nici măcar nu au fost defective de subiect aceste afirmații. A spus, de pildă, că a fost întâmpinat la Bruxelles de 9 parlamentari europeni, nu știm cine, care i-au revelat tot felul de informații false, de dezinformări din România, și pentru asta, având în vedere contextul, rezultă că este vinovată doamna Kovesi. Apoi că la comisia respectivă parlamentară pentru alegerile din 2009, doamna Kovesi a prezentat un răspuns scris incomplet. Cum poate să spună domnul Toader că răspunsul este incomplet? A citit el, are dreptul să se pronunțe asupra acestui răspuns în raport cu datele respectivei comisii, în raport cu cazul. Cum face asemenea aprecieri? Își aduce ca argumente, spusele unor televiziuni, în legătură cu ce? În plus, asupra doamnei procuror șef nu s-a pronunțat în tot acest an nici o sancțiune. Nici unul dintre cazurile prezentate nu a fost sancționat de CSM, de Inspecția Judiciară, de Parchetul General, de organismele justiției în drept, în astfel de cazuri. Caz în care domnul Toader ar fi putut acum să spună că avea o sancțiune, un avertisment etc. Nu are nimic doamna Kovesi. Nu a primit nimic de felul acesta. Este vorba doar de aprecierile personale ale domnului Tudorel Toader care fi putut de fapt să vină și să nu mai citească inutit tot ceea ce a citit, el n-a dorit decât să facă un proces, o înscenare mediatică acum, un proces înscenat numai cu acuzare și cu judecător, în ambele funcții fiind el însuși, și prin urmare putea să spună doar concluzia: declanșez procedura de revocare din funcție a doamnei Kovesi, însă a dorit să facă și acest spectacol mediatic, specific mai degrabă unor televiziuni decât unui ministru al Justiției și magistrat.”, a mai spus jurnalistul.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

PNL DEVINE TOT MAI ROȘU! Primarul PSD de la Cicănești a trecut la PNL!

Avatar

Publicat

in

De

Continuă sarabanda traseistilor politici in Argeș iar PNL devine tot mai rosu. Primar social-democrat de la Cicăneşti, Ion Ionescu, și-a băgat COVIDU-n PSD ul care l=a hranit si a trecut în tabăra lui Adrian Miuţescu.

Confirmarea oficiala a venti prin faptul ca ediul a fost validat de PNL Argeş pentru a candida, pentru un nou mandat, la Primăria Cicăneşti.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

OMUL DE AFACERI DUMITRU GRECU ESTE CANDIDATUL PRO ROMÂNIA PENTRU PREŞEDINŢIA CONSILIULUI JUDEŢEAN ARGEŞ!

Avatar

Publicat

in

De

În data de 6 august, partidul PRO România si-a desemnat candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, în persoana omului de afaceri Dumitru Grecu.

Dumitru Grecu este vicepreşedinte al Federaţiei Patronatelor din Turism din România şi unul dintre cei mai importanţi investitori din turismul argeşean.
“De peste 25 de ani duc o luptă permanentă pentru a atrage atenția asupra potențialului turistic al județului Argeş și-n mod special al zonei de nord a județului. Am investit în această perioadă peste 5 milioane de euro în obiective turistice pe Valea Argeșului și Transfăgărășan și peste o sută de mii de euro în promovarea zonei. Urmarea a fost că și alți investitori și-au făcut curaj și au investit în turism astfel încât totalul investițiilor din zona Valea Argeșului-Transfăgărășan, au depășit 20 milioane de euro. Din păcate, autoritățile locale și politicienii din Argeș, n-au înțeles nimic deși am atras atenția de nenumărate ori asupra potențialului turistic al județului nostru. Consider că a venit vremea ca întreaga mea experiență de management acumulată timp de 42 de ani de muncă și 26 de ani în activitatea de investitor privat în turism, fără nici un fel de afaceri din și cu bani publici, să o pun în slujba oamenilor, a argeșenilor, pentru a gospodări mult mai eficient banii pe care-i plătesc aceștia prin taxe și impozite, exclusiv în folosul lor.”, a declarat Dumitru Grecu.
Bogdan Ivan, preşedintele PRO România Argeş, susţine candidatura omului de afaceri Dumitru Grecu şi afirmă că argeşenii vor prefera un astfel de candidat care a construit şi a confirmat prin fapte şi lucruri concrete, nu politicieni de carieră care de cele mai multe ori au fost plătiţi doar din bani publici fără să facă mai nimic.
“Mă bucur nespus că un om deosebit, un manager şi un profesionist desăvârşit, aşa cum este Dumitru Grecu, s-a alăturat partidului Pro România si candideaza pentru președinția Consiliului Județean Argeș. Mă onorează faptul că suntem colegi şi sunt convins că argesenii vor prefera sa aleagă un astfel de președinte, cu reuşite extraordinare si cu experiență de management în mediul privat, un om care a construit şi a confirmat prin fapte şi lucruri concrete. În Argeş a venit vremea să alegem cu adevărat o schimbare a județului nostru, să ştim să folosim potențialul turistic extraordinar de care dispunem, să investim în educaţie, în infrastructură şi într-un sistem sanitar modern la care să aibă acces toată populația.”, a transmis Bogdan Ivan.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend