Conecteaza-te cu noi

POLITICA

CTP îl atacă DUR pe Tudorel Toader, după cererea de revocare a șefei DNA: ‘Sunt uimit că nu a cerut și arestarea și lichidarea doamnei Kovesi’

Avatar

Publicat

in

Cristian Tudor Popescu a comentat pentru Știrile ProTV cererea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a o revoca din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

“Sunt uimit de faptul că după toate acestea, domnul Tudorel Toader nu a cerut nu numai revocarea, ci și arestarea de îndată a doamnei Kovesi, judecarea ei într-un proces la o televiziune și apoi lichidarea – aceasta mi s-ar fi părut urmarea firească, având în vedere rechizitoriul și nu raportul de evaluare, pentru că se aștepta de la ministrul Justiției, potrivit fișei postului și atribuțiilor domniei Sale, un raport de evaluare, după care își putea comunica concluzia. Ori domnia Sa nu a avut un raport, ci un rechizitoriu. Pare că doamna Kovesi trebuia să fie arestată mereu în cursul anului trecut și aproape că avem o problemă cu asta. Trebuie să fie găsiți cei răspunzători, care nu au arestat-o din timp.”, a declarat Cristian Tudor Popescu.”Este uluitor ca un ministru al Justiției să își aroge acest drept de a face afirmații cu caracter personal, cu privire la un conducător de instituție pe care-l poate revoca. De pildă, doamna a defăimat imaginea României și nici măcar nu au fost defective de subiect aceste afirmații. A spus, de pildă, că a fost întâmpinat la Bruxelles de 9 parlamentari europeni, nu știm cine, care i-au revelat tot felul de informații false, de dezinformări din România, și pentru asta, având în vedere contextul, rezultă că este vinovată doamna Kovesi. Apoi că la comisia respectivă parlamentară pentru alegerile din 2009, doamna Kovesi a prezentat un răspuns scris incomplet. Cum poate să spună domnul Toader că răspunsul este incomplet? A citit el, are dreptul să se pronunțe asupra acestui răspuns în raport cu datele respectivei comisii, în raport cu cazul. Cum face asemenea aprecieri? Își aduce ca argumente, spusele unor televiziuni, în legătură cu ce? În plus, asupra doamnei procuror șef nu s-a pronunțat în tot acest an nici o sancțiune. Nici unul dintre cazurile prezentate nu a fost sancționat de CSM, de Inspecția Judiciară, de Parchetul General, de organismele justiției în drept, în astfel de cazuri. Caz în care domnul Toader ar fi putut acum să spună că avea o sancțiune, un avertisment etc. Nu are nimic doamna Kovesi. Nu a primit nimic de felul acesta. Este vorba doar de aprecierile personale ale domnului Tudorel Toader care fi putut de fapt să vină și să nu mai citească inutit tot ceea ce a citit, el n-a dorit decât să facă un proces, o înscenare mediatică acum, un proces înscenat numai cu acuzare și cu judecător, în ambele funcții fiind el însuși, și prin urmare putea să spună doar concluzia: declanșez procedura de revocare din funcție a doamnei Kovesi, însă a dorit să facă și acest spectacol mediatic, specific mai degrabă unor televiziuni decât unui ministru al Justiției și magistrat.”, a mai spus jurnalistul.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Dan Barna: ‘Nu vreau să mai fie vreodată nevoie ca, în ziua Unirii Principatelor, oamenii să iasă în stradă la Iaşi să protesteze în loc să se bucure’

Avatar

Publicat

in

De

Viceprim-ministrul Dan Barna a declarat cu ocazia sărbătoririi Unirii Principatelor că ”Înaintașii noștri ne-au oferit o țară. Noi trebuie să le oferim respect având grijă de ea”.

„Dacă avem ceva de învăţat de la făuritorii Unirii Principatelor, atunci lucrul acela este hotărârea de a nu renunţa la drumul pe care au pornit. Clarviziunea şi încăpăţânarea lor ne-au oferit nouă, celor de azi, o ţară. Generaţia paşoptistă a îmbrăţişat unionismul ca pe o condiţie a modernizării României şi a găsit, cu inteligenţă şi curaj, soluţiile pentru a ajunge acolo unde şi-a propus.

Alegerea lui Alexandru Ioan Cuza a fost unul dintre acele momente astrale ale istoriei noastre greu încercate. Acesta este mesajul pe care colega mea, Anca Dragu, preşedintele Senatului, l-a transmis (…) la ceremonia din Dealul Patriarhiei închinată Domnului Unirii. Lecţia acelei generaţii este bine însuşită de Alianţa USR PLUS, care, prin toţi reprezentanţii ei în administraţia publică centrală, încearcă să facă şi din această generaţie una a progresului şi dezvoltării”, a scris Dan Barna, duminică, pe Facebook.

El a adăugat că dezvoltare înseamnă şi infrastructura modernă care să lege Moldova de restul ţării şi al Europei la un nivel care să corespundă anului 2021.

„În calitate de copreşedinte al Alianţei USR PLUS şi viceprim-ministru, dar mai ales în calitate de român, nu vreau să mai fie vreodată nevoie ca, în ziua Unirii Principatelor, oamenii să iasă în stradă la Iaşi să protesteze în loc să se bucure. Înaintaşii noştri ne-au oferit o ţară. Noi trebuie să le oferim respect având grijă de ea. 24 ianuarie trebuie să rămână pentru noi o zi în care să ne putem bucura de succesul unirii şi de multele lucruri frumoase pe care această ţară le are de oferit”, a mai declarat Barna.

Alături de mesajul său, Dan Barna a postat un videoclip filmat la Zimbrăria Neagra din judeţul Dâmboviţa – o pepinieră pentru zimbrăriile de la Haţeg şi Neamţ – de unde a reamintit faptul că zimbrul a reprezentat, de-a lungul istoriei, un simbol prezent pe multe steme ale Ţărilor Române şi a ţinut să le mulţumească celor care fac posibil ca zimbrii să se regăsească în pădurile din România, conform agerpres.ro.

Citește și:

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

Kaufland provoacă un cutremur în piața supermarketurilor! A început marea vaccinare a angajaților

SURSE Operațiunea ‘Asaltul Lupilor Tineri’! Ce a reprezentat, în realitate, atacul lui Rareș Bogdan la Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Codrin Ștefănescu, după dezvăluirile fostului premier: ‘Au vândut-o pe Dăncilă și guvernarea PSD aceiași care l-au vândut și pe Liviu Dragnea!’

Avatar

Publicat

in

De

Codrin Ștefănescu, fost secretar general al PSD, a făcut o postare pe pagina sa de Facebook unde remarcă faptul că după dezvăluirile făcute de Dăncilă s-a așternut tăcerea în partid.

”Viorica Dancila a acuzat actuala conducere PSD de trādare. Am așteptat pânā acum sā vād vreo reacție din partid. Niciuna! Parcā toți ați înghețat de fricā, dragi colegi! Parcā v-a dispārut și ultima fărâmā de curaj, ultima picāturā de loialitate! Toți știți cā lucrurile sunt mai grave decât acuzațiile Vioricāi! Se vede blatul, se vād tresele unora prin cāmașā, se vede penibilul in care a ajuns PSD! Nici o reacție la toate nenorocirile pe care le fac reziștii, nici un pic de solidaritate cu cei din stradā, nici un strigāt de protest mācar! Partidul a fost vândut cu totul și toatā lumea știe asta! Au vândut-o pe Dancilā și guvernarea PSD aceiași care l-au vândut și pe Liviu Dragnea! Personaje toxice lipsite de carismā și mesaj public, specializați insā in gudureli pe lângā liderii momentului. Pe care i-au trādat fārā nici un pic de milā! Ca sā ajungā șefii voștri și groparii ideilor de patriotism și românism! Adicā ceea ce au cerut oamenii care ne-au votat! Fiți demni și vorbiți public despre toate astea, dragi colegi! Fiți bārbați, nu speriați de bau-bau-ul din pādure!”, a scris Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend