Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

CTP, ieșire furibundă: ‘Puhoaiele de xenofobie și antisemitism delirant de pe net aparțin cu precădere românoșilor susținători declarați AUR’

Avatar

Publicat

in

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) a scris, într-un editorial, despre scandalul iscat în jurul actriței Maia Morgenstern și a atacat extrem de dur formațiunea politică Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

” ”Într-o cinstită adunare culturală, Maiei Morgenstern i s-a pronunțat în față cuvântul „jidan”. Nu evreu, jidan. Când a întrebat consternată „Ce-ați spus?”, respectivul a rânjit relaxat: „Hai, nu te supăra. Am zis așa, în glumă!…”. Marea actriță a mai putut să scrie pe fbk: „E grav. E urât. Sunt rănită… Tremur…”.

După care, Teatrului Evreiesc din Capitală i-a fost trimis un mesaj înspăimântător, la adresa Maiei, a Teatrului, a evreilor, parcă scrijelit de un organizator de transporturi către gurile cuptoarelor de la Auschwitz. Amenințările cu exterminarea erau făcute în numele formațiunii AUR. Surse din anchetă spun că au fost identificate ca autori două persoane de pe teritoriul României.

Întrebarea pe care o adresez cititorilor este: ce anume vi se pare mai periculos, mesajul ieșit din beznele sângerii ale istoriei sau cuvântul aruncat Maiei Morgenstern?

O să încep prin a încerca un răspuns.

Specimenele care au produs această dejecție-abjecție habar n-au cine este și ce înseamnă Maia SteauaDimineții pentru teatrul și filmul românesc și mondial. Nu știu nici cine și ce sunt evreii. Au azvârlit însă cu aceste prefabricate odioase, luate după ureche, pentru că au simțit că momentul e potrivit.

Pomparea în români a urii față de străini a ințiat-o PSDragnea. După ce Dragnea a ieșit din șut, pe terenul astfel pregătit a năvălit AUR. Nu știu dacă criminalii identificați au de-a face cu acest partid. Conducerea AUR se delimitează. Dar sunt fruntași AUR cei ce susțin în Parlament reabilitarea unor nume notorii ale Mișcării Legionare, personaje cu funcții în statul dictatorial care i-a prigonit, deportat și ucis pe evreii din România. Vedeta AUR, senatoarea Urlătoarea, e cea care urlă despre alungarea și condamnarea la moarte a neromânilor Iohannis, Arafat sau Dominic Fritz. Puhoaiele de xenofobie și antisemitism delirant de pe net aparțin cu precădere românoșilor susținători declarați AUR – îi recunoști imediat, după putoarea degajată de la primele cuvinte…

Dar nu sunt numai aceștia. Există și cei care spun: „Ce mare lucru, domne, că i-a zis «s-o facem jidănește», a glumit și omu… Acuma nu mai putem nici să glumim, că nu ne mai dă voie UE”. Cel care a jignit-o incalificabil pe Maia Morgenstern nu e o brută de aur microcefală. E un om cult în cap, care știe cât se poate de bine ce încărcătură poartă acest cuvânt. Știe că folosindu-l întreține, cu toate că au rămas atât de puțini evrei în România, o cultură antisemită latentă, cu rădăcini vechi pe plaiurile noastre. Indivizii de acest soi posedă însă tehnica de a se mira candid după ce îți trântesc o insultă ordinară, în cazul de față rasială: „Ce, te-ai supărat?! Da ce crispat ești, nu mai știi de glumă!… Stai cam prost cu nervii…”.

Dar ia spune-i intelectualului românos un „Büdös oláh!”, „Valah împuțit!” – sunt de studiat spumele de umor pe care le face la gură…

Complicitatea zâmbăreață a celor, mulți, care dau „jidan” drept glumă e patul germinativ din care răsar monștrii gata să omoare pe oricine consideră ei „jidan” ”, scrie Cristian Tudor Popescu, în Republica.

Citește și:

Mare atenție, șoferi! Amenzi de până la 3000 de lei pentru toți cei care încalcă aceste reguli

Banca Națională a României atrage atenția asupra noului val de scumpiri ce va lovi România

Lovitură pentru sute de mii de români! Din această săptămână, Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR a eliminat gratuitatea

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Alina Gorghiu iese la rampă: ‘Nu trebuie să ne lamentăm că este schimbat un ministru și nici nu cred că e necesar să avem atâtea contre politice’

Avatar

Publicat

in

De

Senatorul PNL Alina Gorghiu precizează că ”Partidul Național Liberal îl susține pe Florin Cîțu” și consideră că ”că USR-PLUS vor da dovadă de responsabilitate și vor merge pe formula menținerii actualei coaliții aflate la guvernare”.

„Cred că nu e o surpriză pentru nimeni că PNL susține în momentul acesta 100% decizia premierului. Încă înainte de a anunța această decizie au tot fost discuții cu liderii coaliției, inclusiv cu Dan Barna. Nu se poate spune că liderii USR-PLUS nu cunoșteau dezbaterile pe subiectele legate de sănătate, semnele de întrebare, chiar și hotărârea premierului de a nu mai tolera eventuale momente de genul celor care s-au tot întâmplat în ultima vreme”, a spus Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu: PNL îl susține pe premier. Nu vedem altă soluție politică decât actuala coaliție

Senatorul mai spune că, deși Partidul Național Liberal îl susține pe Florin Cîțu în decizia de a-l demite pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru, formațiunea sa consideră că actuala coaliție de guvernare este singura soluție politică în acest moment.

„Pe scurt, noi îl susținem în demersul acesta pe premier și credem că e foarte important să transmitem un mesaj care ține de buna guvernare și nu de persoana unui ministrul. E limpede că e atributul constituțional al lui Florin Cîțu, pe care nu îl poate contesta nimeni. Însă, în același timp, vreau să fie limpede pentru toată lumea că PNL nu are, nu vrea să aibă și nu există pentru noi o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție de guvernare”, mai spune Gorghiu.

Alina Gorghiu a adăugat că este nevoie de maturitate politică și de responsabilitate în actul de guvernare. „Nu trebuie să ne lamentăm că este schimbat un ministru și nici nu cred că e necesar să avem atâtea contre politice în spațiul public și contestări, pentru că tot împreună rămânem”, spune ea.

Gorghiu: Ordinul semnat de secretarul de stat este inacceptabil

Senatorul atrage atenția că luni au fost discuții în ședința de coaliție, în cadrul căreia Florin Cîțu a avertizat că nu mai acceptă decizii unilaterale. Gorghiu spune că ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, transmis la Monitorul Oficial „fără transparență, fără consultări prealabile, fără discuții cu cei implicați și afectați și fără avizul șefului Guvernului”, este inacceptabil.

Alina Gorghiu adaugă că ordinul secretarului de stat nu este singurul lucru „care a deranjat”, ci a fost picătura care a umplut paharul. Ea spune că indiferent de sensibilitățile din coaliție, este important ca partidele aflate la guvernare să vadă tabloul mare, să susțină în continuare efortul național de revenire la normalitate, mai ales că partidele aflate la putere și-au asumat o responsabilitate.

Senatorul mai spune că PNL așteaptă o propunere cât mai rapidă de ministru al Sănătății din partea USR-PLUS, așa cum s-a convenit la momentul în care a fost realizată coaliția.

Senatorul PNL nu crede că USR-PLUS vor ieși de la guvernare

Întrebată de Emma Zeicescu despre ce ar face PNL în cazul în care USR-PLUS s-ar retrage din coaliție, Gorghiu a declarat că nu crede că în politică se poate ajunge la momente de iresponsabilitate din pricina schimbării unui ministru.

„Mi-e greu să cred că cineva, odată ce face politică și a ajuns la guvernare, poate fi atât de iresponsabil încât să spună «eu mă leg cu Vlad Voiculescu de gât și mă duc în opoziție». Eu cred că USR-PLUS vor da dovadă de responsabilitate și vor merge pe formula menținerii actualei coaliții aflate la guvernare, și nu numai pe această formulă, vor veni cu o propunere într-un interval scurt, cu o propunere bună, sunt convinsă, pentru că au soluții articulate din interiorul partidului lor și vor merge mai departe, ducând alături de noi și de UDMR la bun sfârșit programul de guvernare”, a spus Gorghiu, conform celor de la Gândul.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Rareș Bogdan reacționează după cerința USR PLUS de demitere a premierului: ‘Vă asigur că președintele României nu are în gând schimbarea lui Florin Cîțu’

Avatar

Publicat

in

De

„Trebuie să primeze interesul național al României. Noi suntem într-o situație complicată din punct de vedere al pandemiei, al sistemului de sănătate și o situație complicată geo-politic și economic. Putem exploata momentul post-pandemie sau putem să îl ratăm.”, a declarat Rareș Bogdan.

„Florin Cîțu este premierul nostru, este, în 31 de ani, premierul care înțelege și știe și macro economie, și relații economice internaționale, și micro-economie. Și este exact acel premier de care România are nevoie pentru a relansa economic și pentru a juca rolul și pe fondul investițiilor venite dintre UE și geo-strategic, în această parte a lumii și Europei.

Nu se pune problema schimbării premierului. Nu a făcut altceva decât să își folosească drepturile constituționale pe care le are. Probabil unii au înțeles că într-o coaliție există trei premieri și nu unul. Cred că au greșit când au gândit acest lucru.

Premierul este unul singur și are atribute depline în a-și schimba echipa guvernamentală atunci când un om nu mai poate să facă parte din această echipă.”

Rareș Bogdan: Președintele României nu are în gând schimbarea lui Florin Cîțu

„Ultimele 72 de ore ne-au arătat două momente care au creat rumoare și tensiune. Este vorba de momentul în care premierul, cu unul dintre miniștri aflați în subordinea sa, au făcut conferință de presă în același timp. Și evenimentul nedorit de aseară, când un ordin foarte important legat de carantinarea localităților, a fost publicat fără știința premierului.

Nu se pune problema nici ca USR-PLUS să părăsească guvernarea. Am mare încredere în liderii USR și PLUS. Am mare încredere că vor reuși împreună să facă ceea ce trebuie și ceea ce așteaptă românii. Pe noi ne-au unit românii. Și dorința de a face în această țară o reforma reală, conform Antena3.ro.

Nu se pune problema ca PNL să îl schimbe pe Florin Cîțu.

Vă asigur că președintele României nu are în gând schimbarea lui Florin Cîțu. Este o susținere totală de care se bucură din partea președintelui României.”

Vezi și: Rareș Bogdan intervine, în direct, în scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu: Eu cred că unii au uitat ce înseamnă un premier cu drepturi depline

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend