Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Criză politică în Iordania – Regele a dizolvat Parlamentul

Avatar

Publicat

in

Regele Abdullah al Iordaniei a dizolvat Parlamentul duminică, creând condiţiile pentru organizarea de alegeri în noiembrie, au declarat oficiali citaţi de Reuters.

Potrivit constituţiei iordaniene, guvernul trebuie să demisioneze în termen de o săptămână.

În luna iulie, comisia electorală iordaniană a stabilit ca alegerile parlamentare să aibă loc pe 10 noiembrie.

Regele a emis un edict regal pentru dizolvarea Parlamentului, care a intrat în vigoare duminică. Parlamentul este format din 130 de parlamentari, majoritatea fiind oficiali tribali pro-guvernamentali, oameni de afaceri şi foşti oficiali din domeniul securităţii.

Măsura va fi urmată probabil de o reorganizare guvernamentală mai amplă, pentru a răspunde nemulţumirii populaţiei faţă de dificultăţile economice agravate de impactul epidemiei de Covid-19 i acuzaţiile de corupţie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Islanda a transformat un antiviral în spray nazal care dizolvă și distruge coronavirusul

Avatar

Publicat

in

De

O companie farmaceutică din Islanda anunță că a descoperit tratamentul care previne infectarea cu Covid. Un antiviral folosit deja în spitale pentru tratarea rănilor deschise a fost transformat în spray nazal cu eficiență aproape totală în distrugerea coronavirusului, potrivit stiri.tvr.ro.

Cercetătorii explică faptul că acizii grași din componența produsului dizolvă, pur și simplu, virusul. Așa cum acționează săpunul când ne spălam pe mâini, acest spray formează un strat protector care anihilează virusul înainte de a fi inhalat de cineva.

Specialiștii recomandă utilizarea mai ales înainte de masă și spun că sprayul este ideal pentru călătoriile lungi cu autocarul, trenul și avionul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

DESCINDERI la Vâlcea și Argeș: DGA a luat cu ASALT o rețea de TĂIERI ilegale de arbori

Avatar

Publicat

in

De

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea unui procuror, fac, joi, 11 percheziţii în judeţele Argeş şi Vâlcea, într-un dosar care vizează tăieri ilegale de lemne. Ssunt vizate un ocol silvic şi mai multe societăţi comerciale din domeniul exploatării lemnului care ar fi tăiat cantităţi mai mari decât cele aprobate, conform News.ro.

Citește și: SCÂNTEI în PSD: Liviu Pop face SONDAJ să afle dacă să demisioneze sau nu din PSD, după ce a fost SCOS de pe liste

”În această dimineaţă, lucrători de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciile Judeţene Anticorupţie Vâlcea, Argeş, Dolj, Gorj şi Mehedinţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, efectuează 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Vâlcea şi Argeş, respectiv o percheziţie la o instituţie publică, şase percheziţii la persoane fizice şi patru percheziţii la sediile unor societăţi comerciale”, a transmis, joi, Direcţia Generală Anticorupţie, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precuzat că activităţile procedurale sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală, săvârşite în perioada 2018 – 2020, în legătură cu activităţi de administrare şi protecţie a fondului forestier naţional.

”Concomitent cu desfăşurarea activităţilor de percheziţie domiciliară au loc audieri de persoane şi sunt efectuate verificări şi ridicări de înscrisuri de către poliţiştii anticorupţie. Activităţile derulate de procurorul de caz şi poliţiştii D.G.A. beneficiază de sprijin de specialitate din partea jandarmilor din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Vâlcea şi Argeş, precum şi lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Vâlcea”, a mai transmis DGA.

Surse judiciare au precizat pentru News.ro că sunt vizate un ocol silvic şi mai multe societăţi comerciale din domeniul exploatării lemnului care ar fi tăiat cantităţi mai mari decât cele aprobate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend