Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

„Criză naţională” în Australia: Premierul reacţionează la „scandalul verzei” după o decizie a KFC de a amesteca salata verde cu varză

Publicat

in

D. Popa • HotNews.ro

Premierul australian a reacţionat joi la „scandalul verzei” care agită reţelele sociale din ţara sa după decizia companiei KFC de a adăuga varză în salată din cauza inflaţiei galopante care afectează salata verde, informează AFP.

VarzaFoto: Flickr

Potrivit premierului Anthony Albanese, decizia „nebună” a KFC de a înlocui jumătate din salata verde cu varză în hamburgerii săi cu pui şi în alte produse a dus la o „criză naţională”, scrie AFP, preluată de Agerpres.

În Australia, ţară unde inflaţia este de 5,1%, preţurile la salata verde au crescut cu 300% în unele oraşe, din cauza recentelor inundaţii şi a creşterii preţurilor la carburant la nivel mondial.

O singură bucată de salată verde iceberg, care putea fi achiziţionată altă dată cu 2 dolari australieni (1,34 de euro), costă deja aproape 8 dolari (5,35 de euro) la Sydney şi Melbourne.

În consecinţă, reţeaua de fast-food KFC a anunţat la începutul săptămânii că clienţii săi australieni vor trebui să se mulţumească o perioadă cu un amestec jumătate salată-jumătate varză în hamburgerii săi. Această decizie a provocat furie printre numeroşi internauţi australieni.

„Varza nu este acelaşi lucru ca salata verde. Pur şi simplu nu este corect”, a explicat Albanese la postul de radio KIIS FM din Sydney. „Voi pune aceasta pe agenda consiliului de miniştri de astăzi. Cabbagegate! (scandalul verzei)”, a adăugat premierul australian.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Zilele Culturii Maghiare, în acest weekend, la Oradea

Publicat

in

De

O nouă ediţie a evenimentului Zilele Culturii Maghiare se va desfăşura în acest sfârşit de săptămână la Oradea, în Piaţa Unirii şi în Cetate.

”Weekend-ul acesta va fi dedicat comunităţii maghiare şi vor fi promovate tradiţiile, specificul şi istoria comună pe care le împărtăşim. Ediţia 2022 se desfăşoară pe parcursul a trei zile şi cuprinde activităţi dedicate întregii familii: muzică, dansuri cu specific maghiar, meşteri populari, bunătăţi culinare, food-trucks şi mult aşteptatele care alegorice”, se arată într-un comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES.

Parada carelor alegorice are loc duminică pe străzile Oradiei şi va cuprinde 4 care: unul al oraşelor Oradea şi Debreţin, coroana Sfântului Ştefan, carul Teatrului Naţional Maghiar şi carul Centrului pentru Dezvoltarea Învăţământului Profesional Debreţin.

”Cu această ocazie, carul alegoric al oraşelor Oradea şi Debreţin simbolizează unul dintre detaliile clădirii iconice din Oradea – Cetatea Oradea. Totodată, face referire şi la relaţia dintre cele două oraşe prin ornamentele zoomorfe: a grifonilor şi păsării Phoenix. Sala cu Grifoni este una dintre cele mai frumoase săli ale cetăţii şi înfăţişează opt animale mitice. (…) Coroana Sfântului Ştefan este cea mai importantă relicvă naţională a maghiarilor. Conform însemnărilor regelui Sfântului Ştefan coroana simbolizează ţara, împărăţia, credinţa, biserica, calităţile domnitorului şi virtuţile acestuia”, precizează sursa citată.

Carul alegoric al Teatrului Naţional Maghiar va sărbători lumea teatrului şi artele spectacolului şi va face trimitere la Olimpiada de Teatru care are loc în 2023. „Întreaga lume este un teatru”, iar această lume va fi simbolizată prin Arca lui Noe, care salvează viitorul, spun organizatorii.

Centrul pentru Dezvoltarea Învăţământului Profesional Debreţin militează pentru dezvoltarea tehnologică, viitor verde şi protecţia mediului. De aceea, compoziţia cu flori din această ediţie va conţine 11 albine, care simbolizează actorii importanţi ai ecosistemului şi totodată importanţa protejării acestora, mai arată sursa citată.

Organizatori sunt Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (Visit Oradea) şi Primăria Municipiului Oradea.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Adina Diaconu, după ce a cucerit medalia de bronz la CE de tenis de masă, la dublu: ‘Promit să fie prima dintre multe alte medalii care vor urma’

Publicat

in

De

Sportiva Adina Diaconu, medaliată cu bronz la Campionatul European individual de seniori, în proba de dublu, alături de spaniola Maria Xiao, a declarat că pentru ea acesta este un început bun şi că promite că va mai obţine medalii, conform news.ro.

„Mă simt foarte bucuroasă şi mândră de această semifinală, care vine după multă muncă. Este prima mea medalie la un CE de seniori în probele individuale şi sunt fericită. Cred că am fost inspirată să o aleg pe Maria Xiao ca parteneră. Ne-am înţeles foarte foarte bine şi cred că de la meci la meci am progresat şi ne-a mers jocul din ce în ce mai bine. Promit să fie prima dintre multe alte medalii care vor urma. Este un început bun. Promit să mă pregătesc şi să revin mai puternică la masa de joc”, a spus Diaconu, potrivit FR Tenis de Masă.

Adina Diaconu şi Maria Xiao au pierdut, joi, cu 0-3 (2-11, 7-11, 6-11) semifinala cu echipa Bernadette Szocs/Sofia Polcanova (România/Austria). În cealaltă semifinală, perechea Elizabeta Samara/Andreea Dragoman a învins cu 3-1 (5-11, 11-6, 11-9, 11-6) echipa din Luxemburg Xia Lian Nu/Sarah De Nutte.

Ca urmare a acestor rezultate, România urcă la CE de tenis de masă pe toate cele trei poziţii ale podiumului la dublu feminin.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend