Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Criză majoră în SUA: Europa, transport care salvează situația peste ocean

Publicat

in

Un avion militar al Armatei Statelor Unite, încărcat cu lapte praf pentru bebeluşi produs în Europa, a aterizat în SUA, pe fondul eforturilor de rezolvare a penuriei de formulă pentru nou-născuţi cu care se confruntă întreaga naţiune americană.

Brian Deese, directorul Consiliului Economic Național, a declarat pentru Dana Bash, prezentatoarea emisiunii „State of the Union” de la CNN, că avionul care transporta peste 30.000 de kilograme de lapte praf pentru bebeluși – suficient pentru jumătate de milion de biberoane – de la baza aeriană Ramstein din Germania și care a aterizat la Indianapolis duminică dimineața ar trebui să acopere aproximativ 15% din deficitul de produse la nivel național. Aproximativ 45% din produsele de lapte praf pentru bebeluși au fost epuizate săptămâna trecută în SUA, potrivit cifrelor pe care Bash le-a citat în timpul interviului cu Deese, informează theguardian.com.

Preşedintele american, Joe Biden, a luat săptămâna trecută măsura relativ drastică de a invoca legile de producţie adoptate în timpul războiului rece pentru a uşura povara pusă pe lanţurile de aprovizionare şi a permis importuri de urgenţă, supranumite Operation Fly Formula.

Rafturile cu lapte praf din magazinele americane s-au golit după ce principalul producător din SUA, firma Abbott Laboratories, a decis în luna februarie să retragă de pe piaţă o serie de produse de lapte praf, inclusiv Similac, după apariţia unor reclamaţii cu privire la infecţii bacteriene la bebeluşii care au consumat produsele.

Oficialii Food and Drug Administration (FDA) au lansat o investigație privind infecțiile bacteriene raportate la patru sugari care au consumat lapte praf produs de Abbott. Toți cei patru sugari au fost spitalizați, iar doi au murit.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de 7 miliarde dolari, în timp ce „telenovela” Twitter continuă

Publicat

in

De

​Elon Musk a vândut în ultimele zile acțiuni Tesla în valoare totală de 7 miliarde dolari și a rămas cu o participație de 15% la producătorul de mașini electrice. Musk a vândut în mai multe rânduri acțiuni la tesla în ultimul an și nu este clar ce se va întâmpla cu planul de a prelua Twitter.

Elon MuskFoto: TED

La un moment părea imposibil că Musk va găsi finanțare pentru a prelua, cu 44 miliarde dolari, rețeaua socială Twitter, dar miliardarul a reușit asta și se părea că afacerea este ca și parafată. Musk a întors însă lucrurile cu 180 de grade și s-a retras, iar Twitter l-a dat în judecată, sperând să-l poată forța să-și respecte angajamentul. Ca totul să fie și mai complicat, inițial conducerea Twitter și o parte dintre acționari s-au opus vehement unei preluări.

Dacă justiția îl va forța pe Musk să preia Twitter, banii din aceste acțiuni vor fi bineveniți.

În aprilie, Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de 8,5 miliarde dolari, în încercarea de a obține finanțare pentru preluarea Twitter. Atunci, el spunea că nu va mai vinde. În ultimul an Musk a încasat 32 miliarde dolari din vânzarea de acțiuni la Tesla.

În trecut, Musk a fost reținut în a vinde acțiuni la Tesla pentru ca participația sa să nu scadă atât de mult încât să nu mai aibă influență maximă în companie.

Musk are o avere estimată la 250 miliarde dolari. La mijlocul lunii iulie, Twitter l-a dat în judecată pe Elon Musk, pentru a-l obliga să-şi onoreze angajamentul de achiziţie pentru 44 de miliarde de dolari. Procesul urmează să înceapă pe 17 octombrie.

Surse: WSJ, Le Figaro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra company reports increasing losses on H1

Publicat

in

De

Turism, Hoteluri, Restaurante (THR) Marea Neagra company recorded increasing losses to 15.25 million RON after the first half of this year, on the background of a reduction of over 50% in revenues, according to the results published on Wednesday by the company on the Bucharest Stock Exchange (BVB).

Last year in the same period, the company reported losses of 10.99 million RON.

THR Marea Neagra’s total revenues in the first half of this year amounted to 3.23 million RON, down by almost 50% compared to the same period last year.

The company’s turnover was of 3.16 million RON in the first half of the year, which represents an achievement of 54.84% compared to the business in the same period of 2021.

In addition, from year to year, the average number of seasonal staff decreases by 51.26% due to the shrink in the number of employments. As for permanent staff, at the end of June 2022, it decreased by 58.06%, as a result of massive individual layoffs in the fourth quarter of the previous year.

THR Marea Neagra was founded on March 5, 1991, under the name of S.C. Eforie S.A. The main own products of the company are the packages of accommodation services, restaurants, leisure (spa, swimming pools, cold baths with mud). An important distribution channel is the online sale through specialized sites, only a small part being represented by sales on own account (13.45%), the accommodation services being capitalized in the largest proportion by tour operators.

The company has in direct administration as many as 4,504 accommodation places and 3,900 restaurants, located in the tourist resorts on the Romanian Black Sea coast in units classified in category 4, 3 and 2 stars, according to the classification certificates in force at the date of the current contract.AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend