Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Criza bebelusilor generata de oamenii PSD Arges ??? IATA DOVEZILE

Avatar

Publicat

in

Pare incredibil tupeul liderilor social-democrati dar nimanui nu-i pasa, nimeni nu ia atidudine si nimeni nu reactioneaza fata de marea lor manevra pur politica ! Spun asta pentru ca, exact in ziua cand la Pitesti lumea iesea in strada pentru a protesta fata de bataia de joc in cazul tragediei bebelusilor din Arges, la Bucuresti, liderul PSD, Liviu Dragnea, anunta, dup─â ┼čedin┼úa Biroului Permanent Na┼úional al PSD, c─â social-democra┼úii vor depune mo┼úiune simpl─â ├«mpotriva ministrului S─ân─ât─â┼úii, Patriciu Achima┼č-Cadariu, motivul fiind , ghiciti, situa┼úia copiilor din jude┼úul Arge┼č.

Analizand ce se intampla in sistemul da sanatate din Arges avem de a face cu o alta mostra de utopism politic romanesc. Mai exact PSD intiaza o motiune de cenzura nemultumit ca… PSD a calcat stramb, daca nu criminal, in Argesul baronilor Nicolescu, Pendiuc, Draghici, Radulescu si altii. Adica, si-ar dori sa dea de pamant cu ministrul Sanatatii si chiar cu Guvernul dupa ce, tot ei, pe local, pastoresc prost si total ineficient un sistem medical care a dus la moartea a trei bebelusi.

Hai sa si demonstram !

Managerul Spitalului de Pediatrie Pitesti, cel care nu a comunicat la timp infectia ucigasa generand ulterior o criza fara precedent, a ajuns in aceasta functie sustinut politic de PSD. Ba, mai mult, el este protejatul si prietenul la catarama al presedintelui CJ Arges, Florin Tecau, de la PSD. In plina criza a bebelusilor, Tecau a plecat la plimbare in Scotia, nepasandu-i nici cat sub negru sub unghie de ceea ce se petrece in judetul sau. Pensionarul manager al Spitalului, nu o sa va vina sa credeti, a avut intentia sa demisioneze si chiar si-a anuntat seful, pe Tecau, insa acesta i-a refuzat solicitarea pe motiv ca nu da bine la partid.

Bun, bun ! Ati fi tentati sa spuneti┬á ca ar fi trebuit intervina si sa puna punctul pe “I” directoarea DSP Arges,┬á Sorina Hontaru, dar, ce sa vezi, nu prea avea cum, pentru ca si ea a ajuns in fruntea institutiei la fel, sustinuta de PSD. Sursele noastre spun ca DSP ar fi fost anuntat de problemele din spital dar… corb la corbul PSD┬á nu-si scoate ochii. Asa ca directoarea a anuntat, franc si fara pic de jena, ca a aflat din presa. Cel care ar fi putut-o trage de maneca pe sefa DSP pentru grozaviile medicale, era nimeni altul decat prefectul Oprescu. Nu a facut-o pentru ca si el este tot om de baza al PSD . Sotia prefectului este deputata PSD Simona Bucura Oprescu, purtatoarea de cuvant a PSD din Camera Deputatilor, fosta mana dreapta a baronului Nicolescu, o buna perioada secondandu-l pe acesta ca vicepresedinte al CJ Arges. In incercarea de a parea interesat de a face ordine cat de cat, prefectul a promis ca va solicita imediat ministrului sanatatii demiterea directoarei DSP Arges dar si inmanarea unui memoriu al parintilor. Omul a minitit, protejandu-si astfel colega de partid aflata in fruntea DSP, pentru ca atat Achimas Cadariu cat si Ciolos au spus cu subiect si predicat ca prefectul nu le-a transmis nici solicitarea┬á de demitere si nici macar memoriul intocmit de parinti.

Nici seful CJ Arges, Florin Tecau, nu e mai prejos la capitolul minciuni, ca doar tot membru de vaza al PSD este.  Astfel, in timpul protestului de miercuri, pentru a domoli spiritele si a stinge valvataia furiei parintilor asupra  PSD, Tecau a promis ca in prima sedinta a CJ va initia doua proiecte menite sa ajute atat familiile parintilor ai caror copii au murit dar si sistemul medical din Arges. Supriza ! Pe ordinea de zi a sedintei CJ Arges din aceasta saptamana nu se mai pomeneste nimic de promisiunile lui Tecau. Tecau ar putea avea si o scuza, politica, desigur: Claudia Radu, consiliera sa personala si despre care toti functionarii stiu ca aceasta il ghideaza pe seful CJ in tot ceea ce face. Normal, Claudia Radu este tot pesedista si, pentru ca este fidela partidului, a primit o serie de functii. Tineti-va bine:  Presedinte la nu mai putin de 4 Consilii de Administratie a unor spitale din judet, inclusiv de la Spitalul Judetean de Urgenta Arges, sefa comisiei de evaluare adulti din cadrul DGASP Arges. Mai mult, ea decide si cum se impart banii bugetului judetean atunci cand vine de cultura, protocoale si alte cheltuieli ocazionale. Ca un mic amanunt care arata ce bine o duci in slujba PSD, protejata  sefului CJ, sau, dupa spusele unora, sefa sefului, si-a achizitionat recent o mandrete de Range Rover.

Fara a mai lungi vorba, PSD depune motiune  nemultumit practic de activitatea PSD din Arges, acolo unde sistemul medical, de jos in sus,  este controlat in totalitatea de PSD. Iata organigrama PSD din acest sistem:

1 Presedintele CJ Arges, PSD – detine controlul la toate spitalele aflate in jursidictia Consiliului Judetean Arges, inclusiv la Spitalul de Pediatrie unde manager este prietenul pensionar al sefului CJ.

2. Prefectul judetului, PSD, (pana vinerea trecuta), detine controlul la organismele medicale de control aflate sub tutela Ministerului Sanatatii.  Sotia prefectului, membra marcanta a PSD, parlamentar, purtator de cuvant al PSD de la Camera Deputatilor.

3.  Director DSP Arges,  ajuns in functie cu sprijinul PSD, membru PSD, prietena de nadejde a consilierei personale a sefului CJ.

4. Managerii Spitale muncipale din Arges, absolut toti  sunt membri ai PSD. Spitalele conduse de acestia se afla sub tutela Consiliilor locale controlate de CL-uri si primari PSD.

5. Seful  Serviciului de Medicina Legala Arges, membru marcant al PSD

6. Seful Serviciului de Ambulanta Arges, PSD, ajuns in functie cu sprijinul sefilor de partid.

 

 

 

 

 

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, realizator TV, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT si a unei televiziuni. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Este implicat in televiziune si realizeaza cunoscuta emisiune CHESTIUNI ARZATOARE. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Klaus Iohannis: ÔÇśCeea ce numim cu m├óndrie ÔÇśSpiritul de la SibiuÔÇÖ, care define╚Öte contribu╚Ťia Rom├óniei la construc╚Ťia european─â, ├«╚Öi p─âstreaz─â deplina relevan╚Ť─â ╚Öi poate orienta ├«n continuare dezbaterea privind viitorul EuropeiÔÇÖ

Avatar

Publicat

in

De

Pre╚Öedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Europei ÔÇŁ Rom├ónia continu─â s─â sus┼úin─â o Uniune a coeziunii, mai solidar─â ┼či mai unit─â, ├«n vremuri de criz─â, ┼či nu numai. Ace╚Ötia sunt pilonii indispensabili pe care cl─âdim viitorul Europei. Rom├ónia a gestionat mai eficient efectele pandemiei prin str├ónsa cooperare la nivelul UniuniiÔÇŁ.

ÔÇ×S─ârb─âtorim ast─âzi, 9 mai, Ziua Europei, ├«ntr-un context ├«nc─â marcat de pandemia de COVID-19, care a pus la grea ├«ncercare Uniunea European─â ┼či statele sale membre. Este o bun─â ocazie s─â reflect─âm asupra lec┼úiilor ├«nv─â┼úate din experien┼úa ultimului an, dar ┼či un moment potrivit ├«n care, pe fondul eforturilor de redresare ┼či al speran┼úelor re├«nnoite, putem realiza o proiec┼úie asupra viitorului Uniunii.

Este, a┼čadar, un prilej de analiz─â, dar ┼či de reafirmare a principiilor ┼či a obiectivelor de baz─â ale Uniunii. Unitatea ┼či solidaritatea sunt elementele fundamentale ale Declara┼úiei enun┼úate de c─âtre Robert Schuman ├«n urm─â cu mai bine de 70 de ani. Aceste dou─â valori comune sunt la fel de relevante ┼či ast─âzi pentru construc┼úia european─â, pentru adaptarea, dezvoltarea ┼či progresul Uniunii Europene.

Provoc─ârile prin care trecem ├«mpreun─â nu diminueaz─â, ci, dimpotriv─â, reconfirm─â relevan┼úa proiectului european ┼či a unui r─âspuns unit ┼či solidar al statelor membre ┼či al institu┼úiilor europeneÔÇŁ, afirm─â ┼čeful statului, ├«n mesajul transmis duminic─â de c─âtre Administra┼úia Preziden┼úial─â.

El adaugă că principiile Declaraţiei Schuman inspiră continuu acţiunea europeană, inclusiv în acest context al pandemiei.

ÔÇ×Viziunea de atunci, cu un pronun┼úat caracter universal, a fost aceea ├«n m─âsur─â s─â asigure dep─â┼čirea multor momente dificile, prin solu┼úii comune, coordonate, ├«n beneficiul cet─â┼úenilor europeni. Testul pe care Uniunea European─â ├«l trece ├«n contextul pandemiei este unul f─âr─â precedent.

Cu toate acestea, reac┼úia european─â la aceast─â criz─â ne-a oferit exact m─âsura valorii ad─âugate incontestabile pe care o aduce pentru noi to┼úi Uniunea. Unitatea, coeziunea ┼či solidaritatea constituie, f─âr─â ├«ndoial─â, for┼úa ┼či esen┼úa r─âspunsului nostru. Individual, statele membre nu ar fi g─âsit la fel de rapid solu┼úiile pe care am reu┼čit s─â le identific─âm ├«mpreun─â.

├Än acest context, din efortul nostru comun s-a desprins nevoia unei Europe reziliente, sub toate aspectele: politic ÔÇô prin ap─ârarea democra┼úiilor noastre ┼či a statului de drept, economic ÔÇô prin consolidarea lan┼úurilor de aprovizionare ┼či protejarea comer┼úului liber, digital sau sanitar. F─âr─â cooperarea la nivelul Uniunii, accesul la tratamente ┼či echipamente medicale, la vaccinuri ┼či la asisten┼úa financiar─â pentru sus┼úinerea m─âsurilor economice ┼či sociale ar fi fost mult mai dificilÔÇŁ, eviden┼úiaz─â pre┼čedintele Klaus Iohannis.

Totodată, el subliniază importanţa respectării valorilor fundamentale ale Uniunii Europene.

ÔÇ×├Än acela┼či timp, r─âspunsul european la ├«ncerc─ârile ultimei perioade s-a bazat ┼či trebuie s─â se bazeze ├«n continuare pe respectarea valorilor fundamentale ale Uniunii, pe for┼úa multilateralismului eficient, cu respectarea dreptului interna┼úional. Toate aceste valori, al─âturi de m─âsuri bine fundamentate ├«n planul ac┼úiunii pragmatice, inclusiv consolidarea alian┼úelor cu acele state ┼či organiza┼úii care ├«mp─ârt─â┼česc valorile noastre democratice ┼či ata┼čamentul pentru dreptul interna┼úional, contribuie la ├«nt─ârirea rezilien┼úei noastre strategiceÔÇŁ, arat─â Iohannis.

De asemenea, el puncteaz─â c─â ÔÇ×nu este deloc ├«nt├ómpl─âtor faptul c─â sus┼úinerea manifestat─â de rom├óni pentru Uniunea European─â este una ridicat─â ┼či a r─âmas constant─â ├«n timpÔÇŁ.

ÔÇ×Aceasta demonstreaz─â f─âr─â echivoc ata┼čamentul nostru profund pentru familia european─â, pentru valorile ┼či modul de via┼ú─â european, cu tot ceea ce reprezint─â: respectul pentru democra┼úie, statul de drept ┼či libert─â┼úile fundamentale, perspectiva prosperit─â┼úii ┼či a securit─â┼úii. Ca parte a profilului s─âu pro-european, Rom├ónia continu─â s─â sus┼úin─â o Uniune a coeziunii, mai solidar─â ┼či mai unit─â, ├«n vremuri de criz─â, ┼či nu numai.

Ace┼čtia sunt pilonii indispensabili pe care cl─âdim viitorul Europei. Rom├ónia a gestionat mai eficient efectele pandemiei prin str├ónsa cooperare la nivelul Uniunii, astfel am stabilit culoare verzi pentru libera circula┼úie a persoanelor ┼či a m─ârfurilor, am achizi┼úionat vaccinuri centralizat, am adoptat Planul de relansare economic─â.

Realitatea ne-a eviden┼úiat ceea ce deja ┼čtiam: suntem mai puternici atunci c├ónd lucr─âm ├«mpreun─â. Ghida┼úi de valoarea fundamental─â a solidarit─â┼úii europene, am oferit asisten┼ú─â at├ót statelor membre, c├ót ┼či celor aflate ├«n vecin─âtatea Uniunii Europene, precum Republica Moldova. Suntem m├óndri de faptul c─â, ├«n aceast─â criz─â, Rom├ónia a fost parte a acestui efort solidar, ├«n condi┼úiile ├«n care ┼úara noastr─â nu doar c─â a beneficiat de sprijin, dar ┼či-a asumat, prin ac┼úiune concret─â, partea sa de responsabilitateÔÇŁ, afirm─â pre┼čedintele Iohannis.

┼×eful statului se refer─â ├«n mesaj ┼či la Conferin┼úa privind viitorul Europei, care reprezint─â o nou─â form─â de dialog cu cet─â┼úenii Uniunii.

ÔÇ×├Än ciuda dificult─â┼úilor actuale generate de pandemie, asist─âm ast─âzi, ├«n mod simbolic, la lansarea, la nivel european, a unui nou dialog cu cet─â┼úenii Uniunii, ├«n cadrul Conferin┼úei privind viitorul Europei. Prin aceast─â Conferin┼ú─â ne propunem s─â vedem care sunt a┼čtept─ârile cet─â┼úenilor no┼čtri ┼či s─â g─âsim ├«mpreun─â solu┼úii pentru a le transforma ├«n realitate.

Aspira┼úiile cet─â┼úenilor sunt esen┼úiale pentru edificarea unei Uniuni Europene unite, puternice, preg─âtite pentru viitor. Lec┼úiile generate de pandemie, dar ┼či marile transform─âri, evolu┼úia tehnologic─â accelerat─â ┼či eforturile de combatere a schimb─ârilor climatice vor figura, cu siguran┼ú─â, printre temele cele mai importante ├«n definirea ac┼úiunii Uniunii pe termen mediu ┼či lungÔÇŁ, men┼úioneaz─â pre┼čedintele Klaus Iohannis.

El adaugă că România susţine, în acest sens, o abordare în deplin acord cu Declaraţia de la Sibiu, adoptată la 9 mai 2019.

ÔÇ×Ceea ce numim cu m├óndrie ÔÇśSpiritul de la SibiuÔÇÖ, care define┼čte contribu┼úia Rom├óniei la construc┼úia european─â, ├«┼či p─âstreaz─â deplina relevan┼ú─â ┼či poate orienta ├«n continuare dezbaterea privind viitorul Europei. Suntem preg─âti┼úi s─â contribuim activ la acest dialog, care s─â ne ajute s─â definim ├«mpreun─â priorit─â┼úi ┼či solu┼úii comune. Doar a┼ča putem avea garan┼úia c─â Uniunea European─â de m├óine va r─âm├óne una a rezilien┼úei, a incluziunii ┼či a echit─â┼úii, care s─â asigure crearea de oportunit─â┼úi egale pentru noi to┼úi.

Ne dorim ca, la finele acestui exerci┼úiu de reflec┼úie, Uniunea European─â s─â fie echipat─â cu instrumentele necesare cre┼čterii rezilien┼úei sale. ├Än acela┼či timp, dorim o Uniune preg─âtit─â deplin pentru exercitarea rolului s─âu de pol de prosperitate ┼či stabilitate la nivel regional ┼či global.

R─âspunsurile trebuie c─âutate ├«n consolidarea instrumentelor Uniunii, conform competen┼úelor sale, ├«n sfere importante, precum Pia┼úa Intern─â, mai ales ├«n ceea ce prive┼čte ridicarea barierelor care afecteaz─â ├«nc─â deplina sa func┼úionare, ├«n construirea unor sisteme de s─ân─âtate europene robuste, dar ┼či ├«n preg─âtirea societ─â┼úii pentru economia viitorului.

├Än aceast─â ecua┼úie, investi┼úiile continue ├«n educa┼úie ┼či ├«n formare profesional─â adaptat─â pie┼úei muncii vor fi o component─â extrem de important─â. Ne dorim, de asemenea, s─â vedem o abordare european─â strategic─â asupra vecin─ât─â┼úii ┼či Balcanilor de Vest. ├Äntr-adev─âr, este necesar ca rezilien┼úa Uniunii s─â fie sprijinit─â de o vecin─âtate sigur─â, stabil─â, prosper─â, ferm angajat─â ├«n reforme politice ┼či economice. Va urma o perioad─â de dialog direct ┼či activ cu cet─â┼úenii ┼či, ├«n perspectiv─â, de ac┼úiune concret─âÔÇŁ, arat─â pre┼čedintele Iohannis.

├Än concluzie, el ├«┼či exprim─â speran┼ú─â c─â rom├ónii vor avea o voce puternic─â ├«n aceast─â dezbatere referitoare la viitorul Uniunii Europene.

ÔÇ×Ne dorim o participare c├ót mai larg─â la Conferin┼úa privind viitorul Europei ┼či sper─âm c─â rom├ónii vor avea o voce puternic─â ├«n dezbaterea despre cum va ar─âta Europa ├«n care vor s─â tr─âiasc─â ei ┼či genera┼úiile care vor urma. Este momentul s─â ne amintim de trecut, s─â reflect─âm la provoc─ârile actuale, dar ┼či s─â ne angaj─âm ├«n construc┼úia viitorului. La mul┼úi ani, Europa! La mul┼úi ani, Rom├ónia!ÔÇŁ, mai spune pre┼čedintele Klaus Iohannis, ├«n ├«ncheierea mesajului, conform agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Dan Bittman atrage aten╚Ťia: ÔÇśSuntem ├«n aceea╚Öi situa╚Ťie ca atunci c├ónd nu exista vaccin. Ba chiar mult mai reaÔÇÖ

Avatar

Publicat

in

De

Artistul Dan Bittman este de p─ârere c─â ÔÇŁOamenii care ne impun aceste restric┼úii vor s─â ne duc─â ├«ntr-o situa┼úie de criz─â. Vor neap─ârat s─â o fac─âÔÇŁ.

ÔÇŁDup─â un an de zile ┼či toate m─âsurile luate, suntem ├«n aceea┼či situa┼úie iar poporul a fost foarte obedient. A respectat m─âsurile impuse ┼či, cu toate acestea, suntem ├«ntr-o situa┼úie grav─â.

Respect legea ┼či am respectat-o ├«n tot acest an. Dar am senza┼úia c─â oamenii care ne impun aceste restric┼úii vor s─â ne duc─â ├«ntr-o situa┼úie de criz─â. Vor neap─ârat s─â o fac─âÔÇŽ

Nimeni nu dore┼čte, de fapt, s─â ├«mbun─ât─â┼úeasc─â ceva. Dimpotriv─â. Dore┼čte s─â aib─â cifre. Dore┼čte s─â v├ónd─â ├«n continuare marf─â: medicamente, teste, vaccinuri. Ce rost are s─â discut─âm? Suntem ├«n aceea┼či situa┼úie ca atunci c├ónd nu exista vaccin. Ba chiar mult mai reaÔÇŁ, conform Antena3.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend